![]() |
#3181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcie rewelacja hahahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcie rewelacja ( też mam takie ) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tego co sie przydaje to chyba kazda mama powie co innego ![]() U nas z ubranek praktycznie wszystko sie sprawdziło ![]() Ochraniacze na łóżeczko kupilam i uzywalam miesiac - czyli tyle ile uzywalismy zwykle lozeczko, potem kupilam turystyczne z podwieszana górą, teraz tez z niego bedziemy korzystac. Pieluszki tetrowe u nas sie sprawdzaly w kazdych ilościach jak mlody ulewal. U nas szybko butelki poszly w ruch a teraz beda od samego poczatku. Wanienke mamy z odplywem i z przewijakiem od razu i poleczkami na rzeczy (komoda kąpielowa ceba), u nas swietnie sie sprawdziła. Tyle tego jest ze na szybko czlowiek nie umie wszystkiego sobie przypomnieć ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Wtajemniczenie
|
Ide dzis do endo... troche mu ponarzekam to moze da jakies l4 na tydzien chociaz...przydalby mi sie odpoczynek
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są najlepsze. Nie mają tego syfu w skladzie. Bephanten akurat w ogóle nam się nie spr. Tylko zielony alantan i mąka ziemniaczana. Na odparzenia nadmangannian i.kąpiel w kislu. A w Wit d z papka do tej pory używamy ![]() Za to pospiochow w ogóle prawie nie uzywalam. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Ja mam za duze mieszkanie i za wąska łazienkę na taką komodę z wannienka. Nie ma 1 temp. A w łazience za mało miejsca. Mam zwykła wanienke. Dużo mam polecalo wiaderko. Ale ja nie mogę sie przemoc. Zwłaszcza, że my szybko przeszlismy do wanny bo Pestka chodziła na basen i nurkowala w wannie. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Byłam dziś u alergolog. Pestka ok. Antybiotyk do końca tyg. Koniec. Za to ja niestety dostałam inny steryd. Pulmicort mam brać 2x2. Doraźnie ventolin. Nie dali mi na spirometrie, że względu na zagrożona ciążę. Pani dr ładnie wszystko wpisała w obie karty ciąży Prócz zimna zrobiła mi się jakaś afta na języku i nie mogę. Mówić ani przełykac. Masakra
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
Pielucha tetrową miałam jedną, bo dostałam w kotki od siostrzenicy.
Nie używałam wcale, bo strasznie szorstka. Dużo flanelowych nakupowałam i używałam, dopóki nie zauważyłam, że pokój non stop zakurzony. To te flanele tak kurzyły. Wymieniłam na bambusowe, a flanele Tż używał do mycia samochodu. Bambusy drogie, ok. 20zł za jedną, ale będę je kupować tak pojedynczo przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Była u nas ciocia i zaczęła opowiadać jak to jej wnuczka wcina kluski lane na mleku.... Zrobiłam sobie cały rondelek i wszystko wyciągnęłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
W ciąży można?
#3192 |
Zakorzenienie
|
Tak, wodny roztwór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że każdy ma swoje typy co potrzebne a co nie
![]() U mnie nie sprawdziło się na pewno: kaftaniki, śpiochy, nie przydały mi się kupione na zapas smoczki, butelki, karuzela do łóżeczka, Sprawdziły się: pieluchy tetrowe bo mała dużo ulewała, prześcieradełka do wózka na gumkę, do pupy linomag zielony i mąka ziemniaczana, na odparzenia sudocrem, lanolina z ziaji na sutki, duża wanienka - 100cm a nie 75 ze stojakiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3195 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to polecam nie kupować na zapas. Dzisiaj łatwo i szybko można coś kupić a masa kasy mi poszła na jakieś: a może się przyda. Tak jak np ze smokami, moja córka gardziła każdym a ja głupia porobiłam zapasy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Dzięki jutro odwiedzę aptekę
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Migifigi no to można Cię już pomalować na 1 str na niebiesko Zazdraszczam Ci, że już wiesz jaka płeć ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Ja smoczki kupowałam na bieżąco. Jeszcze uzywa na noc
#3197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Jak wracałam ze szpitala z drugą córką nawet do sklepu dziecięcego zajechaliśmy i okrakiem biegłam coś kupować czego nie zdążyłam dokupić hahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie jutro kciuki bo na 12 ja mam prenatalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Hehe nieźle. Ja to musze mieć wszystko zapięte na ostatni guzik dużo wcześniej. Wszystko kupuje przez neta. Wyjątkiem był drugi fotelik samochodowy.
#3200 |
Zadomowienie
|
Też większośćprzez internet kupuję, ale jak widac mozna o czyms zapomnieć. Juz wiem co to było ,krem na brodawki hahahah
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki bardzo mocno ![]() Ktoś jeszcze wizytuje jutro? Morelle fajny pomysł z zamalowaniem na kolor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niebieski i różowy ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() |
#3203 | ||||||||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
Lekarz kazał mieć ją zawsze przy sobie ![]() Nawet powiedział że jak chcę mdleć, to mam w ręce trzymać kartę i dopiero padać trupem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też na to liczę... Cytat:
Sukienki są super! Tylko ciężko mi znaleźć taką, która podoba mi się w 100%, więc mam ich mniej niżbym chciała ![]() Cytat:
Niektórym zostaje tak na zawsze ![]() ![]() Cytat:
Nie da się mieć wątpliwości ![]() A uważacie że wydaje-mi-się się sprawdza? Miałyście przeczucie że dziewczyna i faktycznie córka była, czy raczej bujda na resorach i tylko badania? |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 |
Zadomowienie
|
Hej! Mozna sie przyłączyć? Podczytuję Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz zdecydowałam się ujawnić.
Jakby to napisac zeby nie zostać zle odebraną... tak jakby dopiero teraz wiadomość (p ciąży)która spadła na mnie jak grom albo raczej jak meteoryt zaczął sprawiać mi trochę radości. Jestem juz mamą synka, o którego staraliśmy się bardzo bardzo długo. Natomiast teraz nie staraliśmy się wcale. Mam nadzieję, że nie zostanę zle odebrana. Witam się życząc Wam spokojnych i nudnych ciąż ![]()
#3205 |
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to u mnie będzie teraz tak
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Wtajemniczenie
|
Kociaak co do przeczucia to myślę, że to może działać
![]() Ja z córką myślałam od pierwszego dnia, że to córka. Nieświadomie mówiłam do brzuszka jak do dziewczynki, odkładałam na dalszy plan myślenie o męskim imieniu, mówiłam rodzinie, że to na pewno dziewczynka. Tak czułam. I faktycznie córka. Teraz znowu to samo, od dnia testu mówię, że syn, zwracam się jak do chłopca i mówię, że będzie syn. A wszyscy, że nie że nie że będzie druga córka. No a jest syn, znowu jak przeczuwałam. Nie wiem skąd, ale naprawdę jakoś wewnętrznie to czułam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 1 ciąży taj bardzo chciałam dziewczynkę, że też od początku mówiłam o fasolce. Czyli płeć żeńska. Podczas 1 badań prenetalnych ta lekarka bez certyfikatu dopatrzyla się chłopca. ... płakałam 15 min. ... Tydzień później mój gin pow, że dziewczynka. Tydzień trwało zanim znowu się przestawiłam. Teraz pewnie będzie tak samo. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3209 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak czytam te Wasze listy rzeczy potrzebnych to jako niedoswiadczonej, przyszłej mamie kręci mi się już w głowie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.