|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Żebra? Nie.Jeszcze nie
Pewnie wszystko przede mną. Pachwina jedna dzisiaj zaczęła...No nic, muszę się zbierać na małe zakupy, rano mieliśmy wojnę o ostatnią paczkę chusteczek, więc teraz smarkam w papier toaletowy, ale i ten się kończy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
nie no to oczywiście zależy gdzie się na podzialke patrzy, ale mentalnie chyba będę w 5miesiacu w przyszłym tygodniu, bo to środkowy miesiąc, więc 2 tygodnie na plus i minus od połowy ciąży czyli jak będzie 18+0, ale też już o tym myślałam, jakoś nie wydaje mi się że to JUZ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wczoraj nie dość, że miałam wrażenie że coś mnie rozkłada, do tego wymioty, normalnie myślałam że umieram, nawet ciężko mi było leżeć, mega osłabienie zastanawiam się czy mnie nie zawiało czy coś bo akurat łóżko przestawilismy głowami pod okno i może mnie zawialo czy coś... dziś już lepiej, tylko wymiotowalam raz
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-11-21 o 11:42 |
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Widzę, że dziś geriatria ![]() To jak się już skarżymy, to mnie też złapał jakiś okropny ból nad prawym pośladkiem i nie mogę chodzić.. O 15 idę na usg do luxmedu (tak, drugie polowkowe, mam w pakiecie to skorzystam, a co ), ale nie wiem jak dojdę do samochodu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Dołączam do grona geriatrycznego tak mnie głowa boli ze ledwo mam na cokolwiek sile.. dzisiaj chyba przelezę cały dzień..
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkiem ciąży też miałam taki ból, ale jakby w prawym pośladku, okropne to było. Ja dziś jadę po receptę do gina bo mi braknie zastrzyków (źle wypisał poprzednio receptę) i straszny spadek nastroju mam, nie wiem czy nie poproszę o usg bo się martwię, że te moje stresy mu zaszkodziły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ja dziś zerknelam do apki i okazuje się, że mój 21tc to już 6msc
![]() ![]() coś chyba nazbyt przyspiesza... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam od dzis 22 tydzień i tez mi pokazuje, ze 6 w sumie może tak być, bo jeśli za 4 miesiące urodzę, to już będzie „w terminie”![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Ja tez dzis zaczynam 18 tydzien, czyli 5 miesiac. Ze coooo??? Niby to juz??? A dopiero co test pokazal druga blada kreseczke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2080 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się umawiałaś na połówkowe do luxmedu? telefonicznie, w recepcji? Cytat:
Cytat:
![]() Laski czy Wasze dzieciaki też są takie ruchliwe? Bo moje to chyba wogóle nie śpi? Ponoć najczęściej uaktywniają się po jedzeniu albo jak się odpoczywa, a moje naparza non stop i mnie to mega martwi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny o jakim łóżeczku ostatnio pisalyscie, że macie nadzieję że je w piątek przecenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja tez ruchliwa już tak czuję dość mocno, rusza się dużo, tez czasami mam wrażenie, ze nie spi wcale![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Michacha, na polowkowe w Luxmed można się umówić telefonicznie, w recepcji lub przez portal pacjenta.
To i ja dołączam do tych z dolegliwościami. Cała jestem obolala tam na dole. Byłam dziś na takim porządnym polowkowym (poza luxmed) i lekarz stwierdził, że dziecko jest bardzo nisko ułożone i dlatego mnie wszystko tam na dole może boleć. Właśnie tak mi się wydawało, że jestem nagminnie tam kopana:p. Na szczęście szyjka długa tj. 4 cm, więc wszystko w porządku. A no i będzie na 100% dziewczynka . Do pełni mojego szczęścia mąż zgodził się na imię, ktore jest moim typem nr 1 od dłuższego czasu tj. Natalia Już nawet mówi Natalka do brzuszka<love>Po drodze od lekarza zaliczylam pierwsze zakupy ciuszkowe! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2085 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aaaaa i gratuluję córeczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas też Natalka ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ejjj ale na pierwszej stronie mamy napisane, że 6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia :/ cholera wie już jak na to wszystko patrzeć ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Pajka chyba jednak Twoja apka trochę się spieszy bo wszędzie pisza, że 6 miesiąc zaczyna się od 22,5 lub 23 tydzień... swoją droga 6 miesiąc to brzmi naprawdę konkretnie juz
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze malutka zdrowa ![]() Ja nawet nie ogarniam w ktorym tygodniu jestem. Jutro idw do ginka to pewnie mi powie brak sił.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś miałam echo serca małej 😍 wszystko w najlepszym porządku, u mnie 21+4 dziś, mała waży 441gram, kawał babeczki już 😉 kupiłam dziś witaminy zgodnie z opinią panatabletki Omegamed optimum forte....jeny 90zł op na miesiąc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Dziewczyny jest któraś z Warszawy? Gdzie planujecie poród? Myślałam o Inflanckiej ale mam bardzo blisko do Szpitala Bródnowskiego-co do tego nie byłam przekonana, ale ostatnio wszyscy polecają, ciekawa jestem jak Wasze wybory Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Nie pamiętam czy się dziś witałam. Dziś ogarnęłam sprawy z domem, ciężko tak bez męża ale dałam radę teraz odpoczywam.
Te łóżeczko co liczę na promocję to Chicco Baby Hug 4w1. Ale nie wiem czy mi się uda ogarnąć te poszukiwania bo mam już sporo zajęć zaplanowanych na ten dzień. Zdrówka dużo życzę wszystkim niedomagającym ⚘
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak lepiej byloby w dzien ![]() Dzien dobry. Jem pyszne papryczki nadziewane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Ooooo jakie pyszności od rana
![]() Dzień dobry, już nie mogę spać. Chyba jestem podekscytowana tym, że wreszcie mam fryzjera dzisiaj ![]() Coś tu na naszym wątku mały ruch ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Też muszę iść w końcu do fryzjera podciac włosy, ostatnio w lipcu byłam i tak jakos zeszło
![]() Druga sprawa, że powinnam w końcu iść do dentysty, ale czekam aż definitywnie przestanę rzygać żeby nie było tam niespodzianek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziś połówkowe
20+4 Będzie poznawać płeć !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gratuluję udanych wizyt! I widzę ze dużo tu będzie dziewczynek Ja jakoś zmęczona sie czuje, wstałam już zmęczona. Ostatnio na szybkich i pełnych obrotach zyje. Dzisiaj od rana czuje napięty brzuch. Nie jest jakoś mocno twardy ale czuje jak mnie ciągnie. Nie wiem czy to zmeczenie czy rosnie i takie uczucie...Córeczka daje popalić, kopie konkretnie, najbardziej w nocy i rano. Starsza budzi sie okolo 5.40 a ja potem zasnac nie moge bo drugie mniejsze nawala mnie po brzuchu Dopiero jak zjem sniadaniesie wycisza. A najbardziej szaleje po slodkim i herbacie z miodem.---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Ostatnie tygodnie chodzic nie moglam bo ciagle na pecherz sie pchala Ona urodzila sie 200% cycoholikiem, w nocy jadla regularnie, bardzo dlugo sie budzila, do dzisiaj sie budzi czasami, w dzien nie chciala spac, od noworodka aktywna. Miala 5 dni podnosila juz glowe na brzuszku i chciala tylko lezec na brzuchu. 3,5 miesiaca obroty, ciągle sie wierciła, kręciła. Szybko wywalismy sensor oddechu bo ciagle uaktywniał nam sie alarm bo z jednego do drugiego konca lozeczka fikała. Na kolanach nigdy nie posiedziala. czasami zazdroscilam innym mamom, ze braly dziecko w gosci i grzecznie lezalo czy potem siedzialo na rekach. Nasza sie wyrywala, najlepiej na ziemi jej bylo, mogla sie obracac, krecic, potem juz pelzac i w ogole Kazde usypianie to pol godziny wiercenia, w koncu bralam ja w nosidlo i tam sie uspakajała. Trudny ale piekny czas do dzisiaj jest bardzo aktywna, mało śpi. Duza szansa ze druga bedzie podobna bo juz fika w brzuchu a na polowkowych lekarz sie smiał po kim to nasze dziecko takie aktywne, bo az glowica mu skakała
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dziś wizytuję ![]() Kciuki za nas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam za Was kciuki dziewczynki
|
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mamy chwilowy przestój - ale właśnie, co tak cicho? ![]() Wiecie co, trochę się zbulwersowałam tym czarnym piątkiem. Upatrzyłam sobie 3 rzeczy i wiecie, ze wszystkie trzy w tym tygodniu podrożały? Wielka mi obniżka - zwykle oszukiwanie jak dla mnie. Później ładnie wgląda 20 lub 30% taniej, ale faktycznie ta zniżka to będzie ze 20 zł przy dużym zakupie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() O kolejne półówkowe. Trzymam kciuki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Pewnie wszystko przede mną. Pachwina jedna dzisiaj zaczęła...

zaczęłam 18 tc, czyli 5 miesiąc ciąży, 5??? Szok 
nie no to oczywiście zależy gdzie się na podzialke patrzy, ale mentalnie chyba będę w 5miesiacu w przyszłym tygodniu, bo to środkowy miesiąc, więc 2 tygodnie na plus i minus od połowy ciąży czyli jak będzie 18+0, ale też już o tym myślałam, jakoś nie wydaje mi się że to JUZ
zastanawiam się czy mnie nie zawiało czy coś bo akurat łóżko przestawilismy głowami pod okno i może mnie zawialo czy coś... dziś już lepiej, tylko wymiotowalam raz 
), ale nie wiem jak dojdę do samochodu..
tak mnie głowa boli ze ledwo mam na cokolwiek sile.. dzisiaj chyba przelezę cały dzień..

26.08.2017

już tak czuję dość mocno, rusza się dużo, tez czasami mam wrażenie, ze nie spi wcale

Ostatnie tygodnie chodzic nie moglam bo ciagle na pecherz sie pchala