|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8615400 5]Herbata też
No ja wiem że rosół z ziemniakami dla niektórych może być obrzydliwy, tutaj idealnie w tym wątku pasuje Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Rosol z kaczki i wolowiny jest najlepszy [1=63b309f64a21e028d01c4e0 3f16459e915abac32;8615402 2]Hahaha też mnie takie teksty wkurzają, ale prawda jest taka, że ja na przykład polubiłam rosół dopiero jak odważyłam się go sama ugotować. (nie pierwszy raz oczywiście, musiałam go dopracowywać). Wreszcie nie jest przesolonym/niedoprawionym, wodnistym/zatłuszczonym paskudztwem... nie ma to jal skromność, wiem. Ale serio serio, nie dziwi mnie, że wiele ludzi unika rosołu.Ja nie cierpię pomidorowej ( oczywiście na bazie rosołu) - taki klasyk. ![]() I jak dla mnie mega przereklamowane są: Truskawki Maliny Czereśnie Arbuzy I tu odnośnie do dwóch poerwszych owoców bardzo często słyszę właśnie: bo te ze sklepu to paskudne, przyjedź do mnie na działkę sobie urwać to zobaczysz jakie smaczne. Za karę chyba... nie dość, że tego nie jadam to jeszcze będę zapierdzielać w cudzym polu, bo komuś się wydaje, że tylko raz w życiu spróbowałam jednej podłej malinki z marketu. ![]() Widziałam wcześniej dyskusję, że ludzie ostro reagują na teksty, że nie lubi się ciast. Bo potrafią odstawiać szopki w tym temacie. Znajomi nie, ale w klimatach ciotkowo-teściowo-rodzinnych to reakcje są różne: od podśmichujek, że się pewnie odchudzam, po mini afery, że niby gardzę cudzym wysiłkiem i zadzieram nosa. I jakiś czas temu był u nas boom na smoothie, koktajle, owocowe, warzywne, z "chwastów". Nie ogarniam fenomenu, dla mnie to paskudztwo i nie ważne z czego, nie ważne jak smakuje, warzywa i owoce w takiej formie mnie odrzucają. Odrzuca mnie też od dodatku owoców i pestek w sałatkach (pomarańcze, słonecznik itp). Nigdy przenigdy. I sałatka owocowa - jak się tyle dobroci zmiesza to przestaje być dobre. Nie rozumiem zachwytów (może nie wszyscy ale kednal sporo osób z mojego otoczenia uwielbia).[/QUOTE] Pomidorowej tez nie lubie, i w ogole pomidorow. Poza pomidorowymi sosami do makaronu Cytat:
) i wlasnie rosol. Wszystko inne ma byc zmiksowane na krem
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#873 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#874 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Do tego nie rozumiem zachwytów nad kotletem schabowym i wszystkim w panierce. Czasem tej panierki więcej niż mięsa. |
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie rosołek pity w kubeczku w trakcie choroby bardzo pasuje, ale pewnie tak samo będzie mi pasować każda zupa
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ma byc w sumie teraz rosol zdrowy, jak mieso jest nafaszerowane szitem, warzywa sa sztuczne, to tylko na wsi pewnie od swojej hodowli i to jeszcze takiej bez opryskow , bo sa te tacy u mnie co pomidory strzykawkami nakuwaja, zeby szybciej czeerwone byly i sa okropne To jest to samo co jutro w szkole ma corka, zdrowe kanapki, co ja mam teraz jej z warzyw dac, pomidora mam swojskiego
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię zupy krem.
Rosołu też kiedyś nie lubiłam, dopóki nie zaczęliśmy gotować swojego. Za to na każdej imprezie typu wesele czy coś innego odbywającego się w restauracji, rosół jest paskudny ![]() O właśnie, chyba nie było - ziemniaki z koperkiem. No nienawidzę. I nie rozumiem dlaczego wszędzie ziemniaki podawane są w ten sposób i dlaczego wszyscy uważają, że każdy lubi ziemniaki z koperkiem. To samo jest z natką pietruszki w rosole - jeśli jest jej mało to wygrzebuję na brzeg talerza i jem rosół, jeśli dużo to nie jem w ogóle. |
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
W ogóle dodam od siebie kuchnię polską - nie lubię, żadne to dla mnie rarytasy. Zjem zupę pomidorową, ale to tyle. Nie smakują mi gołąbki, schabowych czy bigosu nie tknę, wszelkie zupy są dla mnie kiepskie. Kuchnia włoska to za to 100% moje smaki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;86153033]Mleko kozie i przetwory- sery, śmierdzą kozą, fuj.
[/QUOTE] Tak mnie w sumie to bawi, bo maz tez ostatnio mowil, ze twarozek jak juz sie wie, ze kozi to smakuje... kozą Pytam, jadles koza, to mozg Ci tak podpowiada, myslalam, ze mi obrzydzil, ale nie, pyszny, maslany smak, zero kozy ![]() Bo takie prawdziwe smietany od krowy, to fakt, krowa nie myta, to gnojem zajezdza ![]() Ale kupne rzeczy, jak moga smierdziec koza czy krowa, jak to przetworzone i w ogole, jakie to mozg nam płata figle i sie mozna do czegos zrazić
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#882 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Za to rosol lubie czysty, bez pietruszki, marchewki i kawalkow miesa.
|
|
#883 |
|
Konto usunięte
|
najbardziej przereklamowane jedzenie
- zupa krem - wyglada i smakuje jak papka dla niemowlat - awokado -hummus Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#884 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obrzydliwe I mleko krowie, nawet UHT, śmierdzi, to czuć zwłaszcza, jak się poużywa bezlaktozowe ![]() A jak już jesteśmy przy nabiale to... maślanki. Bueee, jak można to pić, smakowe czy naturalne, paskudztwo. A jeszcze moja mama robiła kiedyś mizerię z maślanki...
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spotkalam nikogo oprocz niego , ze koperek na ziemniaki nie, najlepiej nigdzie , a natka to w ogole go cofa chyba, a ja kocham natke Potrawka z natka ![]() ja za to unikam wrecz oregano i tymianku, a wszedzie jak gotowe doprawianie, niby same przyprawy, wiec sklad spoko, ale ten tymianek i oregano, to dla mnie fuj ![]() To chyab wziete z tego, ze ziola w doniczce maja delikatniejszy smak niz suszone i kuchnia wloska chociazby, dodaja, ale nie to suche, a u nas moda i nagle wszyscy suszone i przedobrzaja
|
|
|
|
#887 |
|
BAN stały
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8615424 6]najbardziej przereklamowane jedzenie
- zupa krem - wyglada i smakuje jak papka dla niemowlat - awokado -hummus Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja akurat te 3 rzeczy uwielbiam bezgranicznie Szczególnie awokado. Trzeba wiedzieć jak doprawić żeby nie było mdłe I jeszcze za świeżą kolendrą przepadam.
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a bardziej ten gnój co na nim chodza ale potrafie wyczuc w bitej smietanie ten gnoj, jak to mowia od mućki, raz mi sie trafila taka w kawiarni w lodach, o matko ![]() maslanki i kefiru kiedys nie lubilam, teraz do ziemniakow lubie czy bulki swiezej, ale bardziej kefir, tylko naturalne. Ale tez kiedys czulam w nich te kwasowosc przetwarzania. To samo ser smażony, mi to śmierdzi. Mleka w ogole nie lubie, a gotowane i ten smród o nie
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mnie w☠☠☠☠ rozgrzewa, jak ktoś to we mnie wmusza. Innych właściwości rozgrzewajacych brak, to mit. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), "sklepowy" zdecydowanie mniej, ale te niuanse są wyczuwalne. I rozum nie płata figli, tylko dobrze kojarzy. Wmak i węch są ze sobą mocno połączone.
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś nie lubiłam koperku teraz bardzo lubię, do pietruszki nikt mnie nie przekona
Nie trawię zapachu kuminu. I jest jakaś indyjska mieszanka przyprawowa, która "pachnie" mi tak, że kiedyś autentycznie atakowałam współlokatora, bo myślałam, że mu się jedzenie w lodówce zepsuło.
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak samo. Nie rozumiem dlaczego w gościach ludzie zawsze polewają ziemniaki tłuszczem z pieczonego mięsa, to jest dla mnie tak ohydne że najczęściej wcale nie jem wtedy ziemniaków.
I jeszcze człowiek prosi żeby mu nie lać to zaraz lecą teksty w stylu "Maju przecież to tłuszcz z kurczaka, o co Ci chodzi" , "żeby nie było że Ci tłuszczyku żałuję" albo "to co tak na sucho będziesz jadła? Troche Ci poleję dla smaku" :/ |
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za.No własnie, mnie wkurza moda na brak glutenu, laktozy u ludzi, którzy nawet nie wiedzą, czy im faktycznie szkodzi. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#895 |
|
Konto usunięte
|
o, i kminku nienawidzę i mam bardzo wyczulony smak na niego. Wiem, że do kapusty warto go dodać ale dla mnie jedno ziarenko potrafi zabić cały smak potrawy
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8615441 5]o, i kminku nienawidzę i mam bardzo wyczulony smak na niego. Wiem, że do kapusty warto go dodać ale dla mnie jedno ziarenko potrafi zabić cały smak potrawy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] o tego tez nie lubie, w zadnym chlebie, serze, kapuście, nie
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8615441 5]o, i kminku nienawidzę i mam bardzo wyczulony smak na niego. Wiem, że do kapusty warto go dodać ale dla mnie jedno ziarenko potrafi zabić cały smak potrawy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahaha , mój ukochany kminek Nieraz jem chleb z masłem i kminkiem No i zupa kminkowa ![]() W zasadzie mało rzeczy nie lubię: - oliwki - ananas - melon - łosoś - miód - zupa ogórkowa (na tyle, że przez ponad 7 lat małżeństwa ani raz nie robiłam),a le ogórki kiszone uwielbiam - dynia - bataty
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-22 o 13:11 |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=63b309f64a21e028d01c4e0 3f16459e915abac32;8615436 7]Ale to prawda, swojskie mleko, czy krowie, czy kozie - czuć tym zwierzęciem. Ser kozi swojski aż wali kozą (i tak lubię
), "sklepowy" zdecydowanie mniej, ale te niuanse są wyczuwalne. I rozum nie płata figli, tylko dobrze kojarzy. Wmak i węch są ze sobą mocno połączone.[/QUOTE]Płata, w kupnym takim seryjnym z jakis firmówek nie wyczujesz krowy i kozy, to juz sobie wmawianie My kupilsmy od faceta co sam robi i mowil, ze w koncu koze kupil, bo za duzo chetnych bylo , a za malo mleka mial i co nic a nic nie czuc To samo dostalismy mleko od krowy, normalnie z pastwiska, ale, ze czysta, to i mleko nie smierdzialo, twarog wyszedl jak niebo w gębie, nic a nic zadnej krowy. Tylko ja w ogole uwielbiam te gospodarskie zwierzatka, od zawsze, jak jezdzilam na wies to najpierw szlam do chlewu i ze swiniami sobie lubilam tam siedziec, chyba ciagnie swoj do swego widac ![]() One mnie nie obrzydzaja, ale juz rolnik co przejdzie tym gnojem i w tym chodzi i potem kielbase wedzil, to juz moglam haftnąc od smrodu ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Zachwytow nad łososiem tez nie rozumiem, kiedys cos tam zjadlam, ale mi przeszlo. A brzuszki, tłuste to takie, ze wątroba wysiada. No i podobno teraz te łososie sa strasznie faszerowane antybiotykami, o hodowlanych mowie, ale gdzie sie kupi innego, ze świeca szukac. A ciekawe kto lubi w ogole szprotki
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja pisałam o kminie, inna nazwa to kumin, zwykły kminek bardzo lubię, To są różne przyprawy
|
#900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

też mnie takie teksty wkurzają, ale prawda jest taka, że ja na przykład polubiłam rosół dopiero jak odważyłam się go sama ugotować.
(nie pierwszy raz oczywiście, musiałam go dopracowywać). Wreszcie nie jest przesolonym/niedoprawionym, wodnistym/zatłuszczonym paskudztwem... nie ma to jal skromność, wiem.
Ale serio serio, nie dziwi mnie, że wiele ludzi unika rosołu.

) i wlasnie rosol. Wszystko inne ma byc zmiksowane na krem