|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Cytat:
Jedynie co to do soi się skutecznie zraziłam, jakoś tak mi siedzi w psychice i nie jem np. kotletów sojowych choć mi smakują.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-22 o 13:17 |
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8615503 9]Wystarczy gotowac ryz w wiekszej ilosci wody i potem odcedzic (a nie gotowac az do wchloniecia calej wody przez ryz) i juz nie ma problemu.
[/QUOTE] Czy w tym zdaniu o ryżu jest napisane coś więcej niż napisałam? Czy napisałam żeby nie jeść? Napisałam o tym jako o w pewnym sensie ciekawostce.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-22 o 13:21 |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt, ludzie juz nawet sami nie maja swoich pomidorow jak nawet jak dzialke, bo z nieba zaraz jakas leci i bez opryskow nie da sie, grzyba dostaja i cos tam od kapusty komus kury zmarly, za duzo pestycydow, my wieksi to dajemy rade, ale co w nas sie dzieje , a kapusta zdrowa nie
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
jaka krolowa , co to ma byc
![]() No troszke tego posta napisalas powiem niemilo wiec sie nie oburzaj, ze ktos sie broni, szczegolnie za to czego nie robi
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8615522 4]Aha, czyli jak krolowa nie wydala pozwolenia to nie mozna tego napisac?
![]() Co to frytki z kurczaka? Pokroj ziemniaki i masz frytki.[/QUOTE] Coś w tym stylu ![]() A tak na poważnie - wiem, co zrobić z ryżem aby zniwelować arsen (bez problemu znalazłam przez google )---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
My też mamy działkę, na niej owoce i warzywa. Może mi trochę lepiej dając dzieciom "naszą" marchewkę, truskawki czy maliny, ale nie łudzę się, że to jest takie całkiem "eko"
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-22 o 13:43 |
|
|
|
|
#939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ze smutkiem przyznaję, że opędzlowanie dużej milki oreo na raz nie jest mi obce ![]() [1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8615503 9]Wystarczy gotowac ryz w wiekszej ilosci wody i potem odcedzic (a nie gotowac az do wchloniecia calej wody przez ryz) i juz nie ma problemu. Hejtuje bardzo to zdanie: ''Najlepiej nic nie jest i nie pic.'' Bardzo mnie to denerwuje. Nawet nie wiecie, jakie ludzie chorzy na rozne choroby moja miec ograniczenia i co moga z tego wyczarowac. To, ze czlowiek chwile sie zastanowi nad tym co je to nie jest takie utrudnienie, bez przesady. Zainteresowanie sie troche bardziej jedzeniem i przeczytanie etykiety tak bardzo was boli, ze musicie wiecznie rzucac tekstem ''najlepiej nic nie jesc i nic nie pic''? To nie narzekajcie potem na choroby. Najlepiej to wrzucac wszystko do buzi jak leci bez refleksji.[/QUOTE] I z szacunku dla własnego organizmu, który toleruje wszystko (no dobra, strączki mu nie wchodzą, ale ja ich za bardzo nie lubi e więc mała strata) jem wszystko. Cenie sobie po prostu to, że mogę. Mam tu oczywiście na myśli to, że nie bawię sie w diety bez czegoś tam na siłę, skoro nie sa mi one potrzebne.
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Azjaci mają gluten, po prostu nie jest podstawą ich diety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, stąd pisałam o "nadmiarze".
Też wychodzę z założenia, że wszystko "z głową".
|
#943 |
|
BAN stały
|
ja jestem kolejna, która nie lubi polskiej kuchni, nie jem zup ( z wyjątkiem czosnkowej polewki w Czechach i kremu z pomidorów i papryki), nie jem ziemniaków ( jeżeli już, to tylko pieczone lub frytki), nie jadam kotletów schabowych, pierogów, gołąbków, najgorzej było kiedyś na Wigilię, bo ani ja, ani mój TZ nie lubimy żadnej wigilijnej potrawy, siedzieliśmy zawsze jak 2 kołki przy pustych talerzach, problem kolacji wigilijnej zniknął, odkąd zaczęłam jeździć na święta w góry do Czech, Czesi są mniej religijni i nawet w Wigilię w restauracji można zjeść zwykły obiad. A najbardziej to lubię smażony syr z dufinkami i tatarską omacką
)
|
|
|
|
#944 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Z zieleniny lubie tylko szczypiorek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#945 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#946 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Edytowane przez I am Rock Czas edycji: 2018-11-22 o 16:58 |
|
|
|
|
#947 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Hummus fuj.
Nie wiem jak w innych daniach, ale chleb kminowy lubie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#948 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#949 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;8615515 7]
O i jeszcze landrynek i wszelkich cukierków iceów nie lubię[/QUOTE] U mnie to samo. Ja rez nie rozumiem jak sie ludzie jaraja zelkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#950 |
|
lokalna gwiazda
|
Serial The Walking Dead
|
|
|
|
#951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy zawsze jadłam barszczyk gorcego kubka ![]() Mnie podoba się ukraiński sposób na święta. Oni mają 2 tygodnie po nas w 3 króli i 2 lata temu pojechaliśmy do Lwowa w tym czasie. W Polsce wszyscy latają z pielgrzymkami od jednej rodziny do drugiej tam święta to wyjścia do knajp, jarmarki bajka dla mnie Cytat:
Cytat:
|
|
#952 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
️masz moze sprawdzony przepis na typowa czosnkowa polewke? W koncu musze jej sprobowac. Ja ostatnio wole knedle zamiast ziemniakow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kiedyś zasialismy marchew to jak.moje palce wyrosła , taka cienka Nawet moja córka tego nie lubi
|
|
|
|
#954 |
|
Czarna owca
|
Chleb z kminkiem to mój koszmar.
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
O tak! Kuchnia polska!
W dzieciństwie wszyscy twierdzili, że jestem niejadkiem i wydziwiam. Dopiero jak sama zaczęłam ogarniać temat gotowania to się okazało, że i apetyt mam i nawet całkiem sporo produktów lubię, tylko nie z polskiej kuchni A u mnie w domu babcia dosłownie była zapętlona na mięsie i kluskach na 1000 sposobów.Do dzisiaj z resztą się czasem muszę tłumaczyć, że... ryby można jeść nie tylko w piątek ![]() |
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj oglądałam program... karczoch blokuje receptory słodkosci na języku, woda to wypłukuje i receptory ponownie się "uruchamiaja" i stąd ta słodycz w ustach Ale nie testowalam---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- [1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;8615438 7]Ja tak samo. Nie rozumiem dlaczego w gościach ludzie zawsze polewają ziemniaki tłuszczem z pieczonego mięsa, to jest dla mnie tak ohydne że najczęściej wcale nie jem wtedy ziemniaków. I jeszcze człowiek prosi żeby mu nie lać to zaraz lecą teksty w stylu "Maju przecież to tłuszcz z kurczaka, o co Ci chodzi" , "żeby nie było że Ci tłuszczyku żałuję" albo "to co tak na sucho będziesz jadła? Troche Ci poleję dla smaku" :/[/QUOTE] Mój Tata jest tak wychowany... ziemniaki polewane skwarkami ale on wychowywał się na wsi, to pewnie dlatego ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#959 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie dania wigilijne w całości mogłyby nie istnieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś tu pisał o Lewandowskich. Też mam już dość.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

)

wtedy zawsze jadłam barszczyk gorcego kubka
️