|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Vica coś się dzieje! Trzymam kciuki i powodzenia! 🤩 Ja z Danielem przed samą kroplówką też nie miałam skurczy i nic nie było gotowe i wszystko się ładnie rozchulało. Urodziłam w 6,5h z niczego, ale za to skurcze były bolesne strasznie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytalam was ale soe nie wypowiem bo nie urodzilam
. Zabrali mnie na sprawdzenie wod - sa czysciutkie . No i ten test z oxy , skurcze sie ladne pisaly a bol taki jakbym miala pelny pecherz i tyle . Przyszlam zezarlam cale opakowanoe ciastek i czekam na rozwoj sytuacji , teraz jak lapie mnie skurcz to z kregoslupa - oby nie krzyzowe .... Aaa i pytalam o lewatywe u mnie sie jej nie robi i nawet jakbym chciala to nie maja czym ... A jak zrobie kupe to mam sie nie przejmowac bo one sa przyzwyczajone i mnie wytra ... Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dosc ze noc kiepska to jeszcze dzien rece mi juz drętwieja. Chcialabym sobie poodkurzac zmyc naczynia sprzatnac kuwety powynosic zuzyte pieluchy umyc twarz rozczesac wlosy zrobic obiad ...Jakoś jak TZ byl w domu to inne nastawienie mialam, wiedzialam ze o 16 wroci przejmie mlodego chociaz na chwile ... a teraz wiem ze nie przyjedzie o 16 i czuje sie zmęczona mysleniem o tym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to załatwili bo babka mi nie wytłumaczyła, że jak mnie podepną pod monitory to już do ubikacji nie pójdę i nie użyłam tych czopkow koniec końców xD więc na pewno coś tam oprócz dziecka urodziłam, ale tak jak każdy zawsze mówi - w trakcie nawet o tym się nie myśli. A co do krzyżowych to też śmiesznie, bo jak mi się zaczęły to nie ogarnelam że to skurcze, bo nie były mocne, po prostu bolał mnie krzyż i tak się kręciłam na tym łóżku że babka mi inne łóżko przyniosła pozniej zeszłam na piłkę, i się nasilily i zbadali mi ułożenie dziecka i wyszło, że krzyżowe :/ jak się trzymałam do tamtej pory, to jak mi powiedziała, to się rozpłakałam haha. Jeszcze taka miła była ta położna tak mnie głaskała i się rozczulała nade mną a ja tam szlochałam z bólu haha Boże ale to musiało wyglądać żałośnie z boku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko przez pierwsze 2 tygodnie tez miało taki rytm, ze spało i co ok 3h się budziło na karmienie. Niestety ostatnio się popsuło i gardzi snem szczególnie w nocy
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Sylvana - bardzo współczuje przeżyć ![]() Vica - trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak coś czuję że młody mi ten poród wynagradza, ale jak się w końcu wyśpi to też da popalić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licze sobie skurcze , nawet nie wiem kiedy reagowac ![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
mala jeszcze w przedszkolu, ja ogarnelam troche dom, moze jak wroce z mala do domu to lozeczko przygotuje i sprobuje zamontowac karuzele.. martwilam sie ze maly nie kopie, wypilam goraca herbate to teraz szaleje![]() ![]() ![]() nic nie.zwiastuje.porodu poki co.. w pn mam scan a we wt juz tp! kiedy to zlecialo jeszcze jutro odwiedze Tz w szpitalu ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie wyszliśmy
ale zaraz musimy to zrobić. (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nigdy nie moze byc za spokojnie... musialam mlodego na predce ubierac i zapakowac w fotelik zeby leciec po Marti do szkoly, bo... zaslabla... ona wgl w nocy mnie obudzila z placzem ze ja strasznie boli glowa ze nawet nie moze jej ruszyc... i gardlo... i obstawiam angine
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze ja dzisiaj np zdecydowanie lepiej czuję się fizycznie, już nie chodzę zgięta w pół, siadam nawet ok, nawet lekki makijaż rano zrobiłam i tż do mnie aż mówił że bardzo ładnie wyglądam i przez to że fizycznie lepiej się czuje, to psychicznie też i też się już z wielu rzeczy śmieje, wręcz jak sobie moje jęki na całą porodówke przypomnę to aż wstyd Boże jak ja się darłam w tym jednym momencie co mi oxy przy 9cm podkręcili, to masakra biedny tż musiał na to patrzeć ![]() Sylwusiach super się czyta, że już powoli wszystko wychodzi na prostą ;* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak miałam swoje mleko odciągnięte w lodówce i młody się budził, więc je lekko zagrzałam ale zasnął.. To to mleko już trzeba zużyć albo wyrzucić? Nie bardzo można tak chłodzić i podgrzewać nie?
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Po KTG - połozna nie mogła znaleźć tętna, jak znalazla to tak znacznie powyżej mojego pępka. Nie wiadomo, czy mały się znów nie odwrócił. Czekam na lekarza - poszedł na CC, będzie nawet za godzinę. A jeżeli Mały jest dobrze ułożony, to położna sugerowała, żeby zostać dziś na wywołanie - jest zero rodzących, tylko zaplanowane CC. Nie wiem co robić, ciśnienie mam takie, że zaraz zejdę..
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to juz lepiej nie podawac
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Ja wlasnie polowicznie umiersm z bolu - calkowicie wszystko poszlo na kregoslup ... Mam nadzieje ze dzisiaj urodze bo jak mecze sie bo tak , to łapie focha i wogole nie rodze . Ale kuzwa boli Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Vicarika kurde wolałabym złoty pierścionek do kosza wyrzucic niż to mleko wylać.. Jakbym jakiś miała
![]() Może jeszcse za moment się obudzi spróbuję pohałasować trochę u ciebie jak?Taga91 poczekaj co powie lekarz narazie się nie stresuj.. Z resztą co to za powód żevy wywoływać bo akurat cisza na oddziale Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Boże jak ja ci współczuję i czuję twój ból ;/ Ale mi tłumaczyli, że jeśli jesteś w stanie się ruszać to się ruszaj, bo krzyżowe są spowodowane właśnie tym, że dziecko leży plecami do twoich pleców ale w czasie porodu będzie starało się przekręcić. Dlatego spacery, piłka itp i jest nadzieja. Przynajmniej tak mi w szpitalu tłumaczyli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mleka wiem co czujesz - jak ja mialam kryzys laktacyjny i sciagnelam marne 60 ml a pies mi wylał bo skoczyl na butelke to doslownie siedzialam nad rozlanym mlekiem i plakalam a psa myslalam ze zabije i pocwiartuje Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Nie że powód, bo cisza, ale i tak dziś 40+5, nadal zero skurczy, inaczej to w niedzielę każa przyjść na wywołanie.
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Dews ja podawałam po podgrzaniu do dwoch godzin.
Vica dasz rade!!!! Moje dziecko usnelo i spi w łóżeczku tylko ciii bo wyczuje i bedzie ryk .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Vicarika dla.mnie 60ml to norma, 90 to sukces ale to się zdarza tylko Rano :/
Mi tłumaczyli ze jak się młody przekręci to będzie mniej bolało bo nie będzie tego ucisku na krzyz, tylko normalne skurcze Taga91 wybacz nie wiedziałam że już 5 dni po terminie jesteś Młody wypił 50ml więc tylko 20 do kosza. Tzn liczę że jeszcze będzie chciał dobić te resztki za moment hah Kurde myślałam że nie będzie mi zależało na KP czy tam kpi ale jednak mi zależy. Jak się patrzy na tego czlowiekczka to żal mu dawać jakieś mieszanki, a i tak nie mam wyjścia bo koleś co ilości mleka je to szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Oo mam pokrzywę w domu zaraz zaparzę, dzięki!
|
|
|
#266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#267 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Ewka_mewka nie właśnie, a nawet mam nawet w domu..z tym że ja się boję, że nie będzie dojadał skoro mam tak mało mleka :/ stąd wolę odciągnąć i widzieć ile autentycznie tego mleka zjadł.
Mam już system że go karmie przewijam, trochę poprzytulam i później do łóżeczka i odciąganie :p i zazwyczaj mam wtedy jeszcze ze 2h na ogar dla siebie Położne nie przyszły. Miały pobierać mu krew a zazwyczaj są rano, nie wiem o co chodzi. Pewnie jutro się zjawią, ale mogłyby poinformować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktator nie służy do odmierzania ilości mleka więc to że ty odciagniesz 60 ml tylko to nie znaczy, że jak przystawisz to on też zje tylko 60 ml bo więcej nie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Hej, widze ze Vica I Taga na wylocie, kciuki dziewczyny
niech wychodza te Wasze chłopaki w koncu!Na nieodkladalnosc tez polecam chuste, moj refluksiak pieknie w chuscie spi na szczęście lek dziala bo wczorajsza noc byla taka jak zaraz po urodzeniu, dwie pobudki tylko i znow spal w łóżeczku. W dzien tez jest o wiele spokojniejszy i skończyły sie te wielogodzinne przerazliwe placze, kamien mi spadl z serca! I zaczal duzo wiecej jeść, na raz obala dwa cycki a wcześniej jak go meczylo to cofanie to kilka minut possal z jednego i juz nie chciał.Dews, tez mam ta owieczke i faktycznie jak młody jest spiacy i mu włączę to zaraz oczka mu sie kleja ![]() Ja polecam samobujajace sie bujaczki, przy starszym mialam taki z fp który ttzeba bylo samemu bujac i oesu nigdy więcej, chociaż nie powiem miesnie nog miałam niezle wyrobione teraz mam hustawke na baterie, Dawid sie buja i kima a ja siedze i delektuje sie spokojem, bo oboje aktualnie śpią ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

. Zabrali mnie na sprawdzenie wod - sa czysciutkie . No i ten test z oxy , skurcze sie ladne pisaly a bol taki jakbym miala pelny pecherz i tyle . Przyszlam zezarlam cale opakowanoe ciastek i czekam na rozwoj sytuacji , teraz jak lapie mnie skurcz to z kregoslupa - oby nie krzyzowe .... 
nie dosc ze noc kiepska to jeszcze dzien 

Dzięki Boże za niego !

mala jeszcze w przedszkolu, ja ogarnelam troche dom, moze jak wroce z mala do domu to lozeczko przygotuje i sprobuje zamontowac karuzele.. martwilam sie ze maly nie kopie, wypilam goraca herbate to teraz szaleje
ale zaraz musimy to zrobić. 

i zazwyczaj mam wtedy jeszcze ze 2h na ogar dla siebie
nigdy więcej, chociaż nie powiem miesnie nog miałam niezle wyrobione