|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
w końcu nic nie kupiłam, ale jeszcze online popatrzę sobieCytat:
Kraków - w entliczku w ten weekend - 10% na wózki jak coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Wiecie czy moze w jakims sklepie gdzie jest akcja czarny piatek sa kosmetyki dla noworodkow taniej? Mysle nad seria Linomag, ale sama jeszcze nie wiem. A Wy jakie kosmy planujecie dla maluszkow? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My podobnie - najpierw hipp potem babydream. Teraz będę próbować tak samo. Mam nadzieje, ze babydream nie zmienił składów bo wiem, ze np krem do pupy po zmianie szaty graficznej uczulał synka a wcześniej był bez zarzutu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2229 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulujęCytat:
ja mam z połowę tego co ona...nie wiem gdzie drugą damę wcisnę z jej ciuchami ![]() Cytat:
idealnie napisane "nieokreślone substancje" Cytat:
jak ten czas leci...pamiętam jak córka zaczęła chodzić a to już 2,5 roku temu było Cytat:
Cytat:
i popieram bardzo co do emolientów i strony sroki
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Na pewno hipp do mycia ciala i wlosow. Ewentualnie babydream ale lepiej nam sie myje tym pierwszym. Generalnie to koniec kosmetyków dla dziecka No i jeszcze cos do pupy. My wierni jestesmy masci alantan plus, ewentulnie bepanhten. Na co dzien dziecka niczym nie smarowaliśmy, w sensie cialka, zadne oliwki itp.. Tylko pierwsze dwa tygodnie bo sie łuśzczyła. Testowalam patent z olejkiem migdalowym do wody ale jakos nie czulam roznicy.---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- do odplamiania polecam piankę z fm albo sil z niemiec. Pryskam i wrzucam do pralki, wszystko schodzi. Nie trzeba zapierać a ni szorować pozno to odkryłam a szkoda bo by więcej ciuchów sie uchowało.
|
||
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za Wasze porady odnosnie kosmetykow. Chyba ostatecznie zdecyduje sie na hippa, a przynajmniej na poczatek. Widzialam, ze sklady sa calkiem ok, wiec wybor juz padl, teraz tylko szukac dobrej ceny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Jak bedzie jeszcze przecena na smyku to chyba sie jeszcze na cos skusze bo po nowym roku bede miala wieksze wydatki jak wozek, fotelik, dostawka wiec teraz sobie przynajmniej ubranka pokupie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ostatnio fazę na kawę inke z mlekiem. Właśnie popijam mniammWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Z kosmetykami też nie będę szaleć, bo nie wiadomo co będzie tolerował, a co nie. Ja np. mam alergię nawet na pastę do zębów, także wiem jak to jest ![]() Zbieram się po świeże bułeczki na śniadanko, do tego kawa rozpuszczalna z dużą ilością gorącego mleka i szczyptą cynamonu Aaaa i przerzuciłam się na ciemne pieczywo w końcu ☺ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-24 o 09:11 |
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja też wczoraj popełniłam zamówienie na smyku, ogólnie wydaje mi się, że większość ubranek juz będę mieć, bo od siostry na pierwsze 3 miesiące mam bardzo duzo, kupuje bardziej bo chce żeby młody miał też trochę nowych ![]() W pisaliśmy w Excela trochę rzeczy, które trzeba będzie prawdopodobnie kupić na start +orientyjny koszt i nie powiem wychodzi zawrotna kwota Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
jak się dziś czujecie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych i padam.
Dziewczyny, a jakie typy ubranek kupujecie? Pytam o takie na początek w rozmiarze 56/62. Zastanawiam się jeszcze jak ciepło te nasze dzieciaczki będzie trzeba ubierać w kwietniu? Body kupujecie raczej z długim, czy krótkim rekawem? Jaki kombinezon na początek planujecie? Taki polarkowy? Czy coś cieplejszego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to nie wiem
z pierwszym dzieckiem tez miałam problem ale było o tyle łatwiej ze to grudzień wiec można było po prostu ciepło ubrać. a kwiecień nie wiadomo jaki bedzie. Może być na plusie ale jeszcze chłodno a ja do tej pory w taka temp mam problem jak ubrać córkę My mamy polarkowy kombinezon, niezbyt gruby ale mamy tez spiworek samochodowy i do wózka też uzywaismy. Jak będzie zimno to myślę ze się będziemy wozic niemowlaka na samym początku Powiedzcie jak wyposażacie wózki? Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-24 o 10:17 |
|
|
|
#2240 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
Podczytuje was ale jakos nie mogłam sie wbić w tematy Gratuluje wizyt i poznanych płci. Córka juz zdążyła zrobić bałagan w salonie a ja dalej w łóżku , mam dzisiaj plan zrobić uszka do barszczu na święta i zamrozić - życzcie mi powodzenia bo pierwszy raz będę robić je sama Cytat:
![]() Juz nawet nie pamietam połowy tych ciuszków to sobie bedzie fajnie poprzypominac a jeśli okaże sie ze następny bedzie chłopak to nie wiem co zrobie z tymi wszytskim ubrankami - bo nikt w rodzinie chyba nie planuje ciąży.U nas gorzej bo nie wiem kto ma więcej bo ja sama uwielbiam ciuchy i wlasnie z okazji black Friday Zara znowu ma wyprzedaż i znowu kupiłam sobie kilka rzeczy - w ktore teraz pewno sie nie zmieszczę! Nie wspominając ze ostatnio przytargalam 3 kurtki z tk maxa. Szkoda tylko ze szafa nie robi sie coraz większa!! Póki co moge pomarzyć o garderobie ... ale mam nadzieje wszystko w swoim czasie ![]() Ide odpalić ekspres do kawy moja miłość to kokosowe cappucino , zapraszam jak któraś chętna ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Cytat:
Kombinezonu tez żadnego nie miałam. Po 2 tyg wyszła na pierwszy spacer w bluzie i przykryta kocem- No ale była połowa maja. Do wózka tez nie miałam żadnych poduszek ani kołderek. |
|||
|
|
|
#2241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zakupilam na kwiecien taki polarkowy kombinezon. Mysle, ze wystarczy. Zawsze jakis kocyk cieply sie znajdzie a nie ma co dziecka przegrzewac ![]() Cytat:
tylko torba do wozka. Zreszta nie mieszkamy na Syberii wiec jak sie okaze, ze bede cos potrzebowac to przeciez w kazdym sklepie znajde ![]() Cytat:
a moja szafa ma 5,5 m ![]() Ciuchy po Igorze mam w workach prozniowych pod lozkiem w sypialni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
O matko wy tu takie poważne tematy a ja w lesie ze wszystkim. Chciałabym powtórki pogody z tego roku. Mamaszkrabka piszesz polspiochy i spodenki czyli dwie pary gaci?
Cocco co masz na liście? Główna cenę robi wózek bo nawet fotelik nie jest tak drogi dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad używanym wózkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu ja nie lubie standardowych spiochow takich zapinanych na ramionach i wole spodenki. Na noc polspiochy bo wtedy skarpet nie trzeba ubierac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei muszę kupić komodę z przewijakiem. Wózek sponsorują moi rodzice, kołyskę mam od siostry. Potem jedynie łóżeczko. Ciuchy mam od siostry i przyjaciółek, więc może nie zbankrutuje na tym wszystkim. Z resztą komodę będę chciała używaną.Nie ma co szaleć stwierdzam, poza tym coś się ostatnio źle gospodaruje kasą
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
Aha no bo juz myślałam że oba na raz. Ale tak to ez zakupiłam takie spodenki ze stopami
|
|
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wole jednak body i spodenki lub polspiochy (czyli te spodenki ze skarpetkami). Pajacyki te ocieplane z kolei fajne na wyjscia pod warunkiem, ze sa na napy w kroku bo wtedy szybko mozna dziecko przebrac. Do spania tez uzywalam pajacykow ale jak Igor byl wiekszy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie nie wszystko jest potrzebne od razu, pewnie nawet nie wszystko w ogóle jest potrzebne, ale odzywa się brak doświadczenia w tym temacie ![]() Ubranka tutaj pominięte, bo już praktycznie mamy, więc to co dokupimy to pewnie nie odczujemy finansowo, też celowo jest pominięta wanna ze stojakiem i przewijak na łóżeczko a z kosmetykami jeszcze się nie zaznajomiłam z tematem ![]() Najlepiej jak doświadczone mamusie będą się odnosić do tematów wyprawkowych ![]() Kocyki Rożek Przescieradla Śpiworek Łóżeczko Materac Wózek Fotelik Aspirator do noska Laktator Bujaczek leżaczek Poduszka do karmienia Baza do fotelika Butelka Podgrzewacz do butelek Sterylizator Termometr Mata edukacyjna Inhalator Nosidełko/husta Video niania/monitor oddechu Szumiś |
||
|
|
|
#2249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o mnie to w sumie szumiś, rożek i podgrzewacz do butelek jest w naszym przypadku zbedny. Mate edukacyjna mozna spokojnie kupic pozniej po 2-3 miesiacach. My czesto kupowalismy komus na prezent wiec tez mozna komus podsunac.Powiem Wam, ze za pozno przy Igorze wpadlam na genialny pomysl cieplej wody do mm. W nocy jak mu robilam to zanim ta woda w podgrzewaczu sie zagrzala to jego juz szlag trafial i sie darł wiec potem wlewałam wode do kubka termicznego wieczorem i w nocy byla idealna haha tym razem jednak zamierzam przyzwyczajac dziecko do picia w temp pokojowej, ewentualnie lekko letniej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

zamowilam pare rzeczy chlopakom
w końcu nic nie kupiłam, ale jeszcze online popatrzę sobie
Dziw mnie caly dzien mdli, gotowalam bigos i ta roznorodnosc zapachow spowodowala, ze wyladowalam w wc... nie moge nic jesc poza... lodami wodnymi. Dzis zjadlam z 6 zeby zjesc cokolwiek bo mam taki jadlowstret caly dzien, ze nie wiem z czego ten moj dzieciak dzisiaj zyje

matko jakbym chciala przytulic tego malego czlowieka, znowu jego zapach poczuc, taka mieciutka skore 
U mnie dziewczynka, wszystko ok
gratuluję
jak nie to zwroce. No i kupilam poszewke do salonu i poduszkę ozdobna dla córki do pokoiku. TŻ dzisiaj zaczyna robić jej lozeczko potem będzie malował. Jak zrobimy, urządzimy pokoik, zagospodarujemy komody biorę się za przeglądanie ubranek. I najwyżej w styczniu będę dokupować co potrzeba. Mieliśmy dużo pożyczonych na 56 wiec nie wiem czy dużo swoich mamy. Nie mogę się do czekać tego przeglądania, prania i kupowania 

My mamy polarkowy kombinezon, niezbyt gruby ale mamy tez spiworek samochodowy i do wózka też uzywaismy. Jak będzie zimno to myślę ze się będziemy wozic niemowlaka na samym początku