Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-23, 15:54   #2221
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Laski na Smyku dzis ubrania i buty -20% nawet od tych juz przecenionych rzeczy zamowilam pare rzeczy chlopakom

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ciekawe, pani ekspedientka w sklepie powiedziała że tylko nieprzecenione rzeczy w końcu nic nie kupiłam, ale jeszcze online popatrzę sobie
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
To od wysokiego potasu sa mdlosci? Ja mialam spokoju dwa tygodnie w 13 i 14 tygodniu a pozniej znow sie zaczelo i mam wrazenie, ze jest coraz gorzej Dziw mnie caly dzien mdli, gotowalam bigos i ta roznorodnosc zapachow spowodowala, ze wyladowalam w wc... nie moge nic jesc poza... lodami wodnymi. Dzis zjadlam z 6 zeby zjesc cokolwiek bo mam taki jadlowstret caly dzien, ze nie wiem z czego ten moj dzieciak dzisiaj zyje

Proszę cię ja dalej dość regularnie wymiotuję... W tym tygodniu 5 razy póki co, także ciężko mi się z jedzeniem ogarnąć

Kraków - w entliczku w ten weekend - 10% na wózki jak coś.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 16:01   #2222
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ciekawe, pani ekspedientka w sklepie powiedziała że tylko nieprzecenione rzeczy w końcu nic nie kupiłam, ale jeszcze online popatrzę sobieProszę cię ja dalej dość regularnie wymiotuję... W tym tygodniu 5 razy póki co, także ciężko mi się z jedzeniem ogarnąć

Kraków - w entliczku w ten weekend - 10% na wózki jak coś.

Ja online robilam i obnizylo mi tez cene tych przecenionych rzeczy na samym koncu wiec za 119 zl mam marynkarke, bluze i podkoszulke dla Igora i polarkowy pajacyk dla Leo

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 16:45   #2223
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Nie martw się, dziecko zawsze dla siebie znajdzie coś dobrego i wartościowego

Biore witaminy i ludze sie, ze moze z nich mlody czerpie

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Wiecie czy moze w jakims sklepie gdzie jest akcja czarny piatek sa kosmetyki dla noworodkow taniej? Mysle nad seria Linomag, ale sama jeszcze nie wiem. A Wy jakie kosmy planujecie dla maluszkow?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 16:47   #2224
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Wiecie czy moze w jakims sklepie gdzie jest akcja czarny piatek sa kosmetyki dla noworodkow taniej? Mysle nad seria Linomag, ale sama jeszcze nie wiem. A Wy jakie kosmy planujecie dla maluszkow?

Ja uwielbiam serię Dove baby, super nawilża i pięknie pachnie

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 17:18   #2225
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam serię Dove baby, super nawilża i pięknie pachnie

Wlasnie chyba na poczatek wolalabym cos bezzapachowego i o bardziej naturalnym skladzie, moze nawet jakies emolienty.

Stary 2018-11-23, 17:47   #2226
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie chyba na poczatek wolalabym cos bezzapachowego i o bardziej naturalnym skladzie, moze nawet jakies emolienty.

My używaliśmy żelu do ciała i włosów z babydream. Mały miał lekko przesuszoną skórę i przeszliśmy na hipp. Czytałam że są dobre na srokao (polecam, blog gdzie badają składy). Jak były jakieś problemy to emolium, ale bardzo doraźnie.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 18:25   #2227
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
My używaliśmy żelu do ciała i włosów z babydream. Mały miał lekko przesuszoną skórę i przeszliśmy na hipp. Czytałam że są dobre na srokao (polecam, blog gdzie badają składy). Jak były jakieś problemy to emolium, ale bardzo doraźnie.

My podobnie - najpierw hipp potem babydream. Teraz będę próbować tak samo. Mam nadzieje, ze babydream nie zmienił składów bo wiem, ze np krem do pupy po zmianie szaty graficznej uczulał synka a wcześniej był bez zarzutu...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 19:47   #2228
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to jakis wyjatkowy żłobek

Ja Wam powiem, ze mi mdlosci wrocily od paru dni, a to juz 21 tc... Pewnie znow potas mi podskoczyl.

Mnie często mdli ale to jest znośne. Da się zyc, nie to co w pierwszym trymestrze.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 20:20   #2229
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha mi tez wydrukowal normalne i w 3D bo zauwazyl, ze do konca mu nie wierze haha

Wczoraj takie piekne stopki i zeberka widzialam na usg matko jakbym chciala przytulic tego malego czlowieka, znowu jego zapach poczuc, taka mieciutka skore chociaz jak sie rodzi to wyglada jak moja pomarszczona babcia

ja tez już czekam aż ostatnio oglądałam zdjęcia córki takiej malusiej
Cytat:
My fotelik mamy po synku maxi cosi city. Wolałam kupić nowy tańszy niż używke. Nigdy nie wiemy czy nie jest powypadkowy, a nawet mała stłuczka powoduje mikropekniecia i fotelik nie nadaje się do użytku

Otóż to!!! chyba, że od przyjaciół i ma się pewność, że nie brał udziału w żadnej stłuczce
Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Aaa przepraszam, nie napisałam wczoraj po wizycie U mnie dziewczynka, wszystko ok
Kawa - to jest to, czego mi trzeba!

gratuluję
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja zalapalam się na bf w h&m i smyku. Ale nic dla córki w brzuchu. Dla starszej bodziaki w smyku, 64 zł i 6 sztuk. A w hm wzielam sobie legginsy mama na polarze, spodnie do spania, bo wszystkie mnie cisna w pasie. wzielam zwykle, nie dla kobiet w ciąży ale wyglądają jak worek to może będą służyć jak nie to zwroce. No i kupilam poszewke do salonu i poduszkę ozdobna dla córki do pokoiku. TŻ dzisiaj zaczyna robić jej lozeczko potem będzie malował. Jak zrobimy, urządzimy pokoik, zagospodarujemy komody biorę się za przeglądanie ubranek. I najwyżej w styczniu będę dokupować co potrzeba. Mieliśmy dużo pożyczonych na 56 wiec nie wiem czy dużo swoich mamy. Nie mogę się do czekać tego przeglądania, prania i kupowania uwielbiam kupować dziecięce ubranka. Córka ma tego tyle.chyba więcej niż ja 🤣 dobrze ze wolno rośnie i w zasadzie nosi drugi sezon niektóre ubrania, to koszty mniejsze ale stad ma tego tyle bo ja ciągle cos kupuje

Moja też ma tyle szmat że nie nadąża w nich chodzić ja mam z połowę tego co ona...nie wiem gdzie drugą damę wcisnę z jej ciuchami
Cytat:
Ja tez lubie kupowac ubranka dzieciece... Dla siebie nic, a dla młodego non stop cos ale on juz w wieku taki, ze nie wszystko sie mu podoba i nie wszystko ubiera...Jak chcesz poniszczyc ubrania to poslij dziecko do przedszkola gwarancja potarganych rajstop, dziur w legginsach i blizej nieokreslonych substancjach na koszulce

Haha dół u nas nawet się trzyma ale bluzki- wiecznie poplamione i nic nie schodzi idealnie napisane "nieokreślone substancje"
Cytat:
Synek stoi ładnie i stabilnie od kilku dni a dziś nagle się puscil i szedł w moja stronę przez pół dywanu a co do ciuszkow nosi 86, czasami 80

brawo jak ten czas leci...pamiętam jak córka zaczęła chodzić a to już 2,5 roku temu było
Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Ja dziś sobie zakupy odpuszczam, zacznę w styczniu

Dziewczyny miałyście kiedyś bakterie w moczu? Odebrałam wyniki i mam dużo leukocytow, wizyta dopiero we wtorek..

Bakterie mogą się pojawić jeśli nie podmyłaś sie przed pobraniem moczu lub jeśli długo zwlekali ze zbadaniem go bo wtedy się mnożą. Podwyższone leukocyty świadczą o zapaleniu układu moczowego więc zakwaszaj organizm <cytryna, żurawina, żuravit itd> do wizyty u lekarza
Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość

Ja również używam babydream i hipp też miałysmy i popieram bardzo co do emolientów i strony sroki
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 21:22   #2230
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja online robilam i obnizylo mi tez cene tych przecenionych rzeczy na samym koncu wiec za 119 zl mam marynkarke, bluze i podkoszulke dla Igora i polarkowy pajacyk dla Leo

mi tez obnizylo z przecenionych, chyba nawet jest malym drukim napisane pod akcją na glownej stronie ze z przecenionych tez.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

my kompletnie stawiamy na minimalizm i dobry sklad. Emolienty odpadają. Moim zdaniem są dla alergikow nie ma potrzeby od razu traktowac nimi skory noworodka. Siegnelabym po nie tylko w sytuacji gdyby byly problemy skorne.
Na pewno hipp do mycia ciala i wlosow. Ewentualnie babydream ale lepiej nam sie myje tym pierwszym. Generalnie to koniec kosmetyków dla dziecka No i jeszcze cos do pupy. My wierni jestesmy masci alantan plus, ewentulnie bepanhten. Na co dzien dziecka niczym nie smarowaliśmy, w sensie cialka, zadne oliwki itp.. Tylko pierwsze dwa tygodnie bo sie łuśzczyła. Testowalam patent z olejkiem migdalowym do wody ale jakos nie czulam roznicy.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

do odplamiania polecam piankę z fm albo sil z niemiec. Pryskam i wrzucam do pralki, wszystko schodzi. Nie trzeba zapierać a ni szorować pozno to odkryłam a szkoda bo by więcej ciuchów sie uchowało.
Stary 2018-11-23, 21:28   #2231
Tereskaa
Zakorzenienie

Dzieki za Wasze porady odnosnie kosmetykow. Chyba ostatecznie zdecyduje sie na hippa, a przynajmniej na poczatek. Widzialam, ze sklady sa calkiem ok, wiec wybor juz padl, teraz tylko szukac dobrej ceny

Stary 2018-11-24, 07:29   #2232
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez obnizylo z przecenionych, chyba nawet jest malym drukim napisane pod akcją na glownej stronie ze z przecenionych tez.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

my kompletnie stawiamy na minimalizm i dobry sklad. Emolienty odpadają. Moim zdaniem są dla alergikow nie ma potrzeby od razu traktowac nimi skory noworodka. Siegnelabym po nie tylko w sytuacji gdyby byly problemy skorne.
Na pewno hipp do mycia ciala i wlosow. Ewentualnie babydream ale lepiej nam sie myje tym pierwszym. Generalnie to koniec kosmetyków dla dziecka No i jeszcze cos do pupy. My wierni jestesmy masci alantan plus, ewentulnie bepanhten. Na co dzien dziecka niczym nie smarowaliśmy, w sensie cialka, zadne oliwki itp.. Tylko pierwsze dwa tygodnie bo sie łuśzczyła. Testowalam patent z olejkiem migdalowym do wody ale jakos nie czulam roznicy.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

do odplamiania polecam piankę z fm albo sil z niemiec. Pryskam i wrzucam do pralki, wszystko schodzi. Nie trzeba zapierać a ni szorować pozno to odkryłam a szkoda bo by więcej ciuchów sie uchowało.
Ja tez stawiam na minimalizm wiec podobnie jak u Ciebie i tez alantan do pupy. Zero oliwek i posypek bo i tak najlepsza jakby cos to mąka ziemniaczana

Dzien dobry

Jak bedzie jeszcze przecena na smyku to chyba sie jeszcze na cos skusze bo po nowym roku bede miala wieksze wydatki jak wozek, fotelik, dostawka wiec teraz sobie przynajmniej ubranka pokupie

Stary 2018-11-24, 08:15   #2233
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez stawiam na minimalizm wiec podobnie jak u Ciebie i tez alantan do pupy. Zero oliwek i posypek bo i tak najlepsza jakby cos to mąka ziemniaczana

Dzien dobry

Jak bedzie jeszcze przecena na smyku to chyba sie jeszcze na cos skusze bo po nowym roku bede miala wieksze wydatki jak wozek, fotelik, dostawka wiec teraz sobie przynajmniej ubranka pokupie

O ja też mam minimalistyczne podejście do kosmetyków dla dzieci. I też polecam zel z hippa lub babydreama do kompieli. Do pupy stosowalismy natomiast w razie czego mąkę ziemniaczaną lub linomag.

Mam ostatnio fazę na kawę inke z mlekiem. Właśnie popijam mniamm

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 09:09   #2234
Michacha1234
Zadomowienie

Dzień dobry ☺
Z kosmetykami też nie będę szaleć, bo nie wiadomo co będzie tolerował, a co nie. Ja np. mam alergię nawet na pastę do zębów, także wiem jak to jest
Zbieram się po świeże bułeczki na śniadanko, do tego kawa rozpuszczalna z dużą ilością gorącego mleka i szczyptą cynamonu
Aaaa i przerzuciłam się na ciemne pieczywo w końcu ☺

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-11-24 o 09:11
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 09:28   #2235
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja też wczoraj popełniłam zamówienie na smyku, ogólnie wydaje mi się, że większość ubranek juz będę mieć, bo od siostry na pierwsze 3 miesiące mam bardzo duzo, kupuje bardziej bo chce żeby młody miał też trochę nowych
W pisaliśmy w Excela trochę rzeczy, które trzeba będzie prawdopodobnie kupić na start +orientyjny koszt i nie powiem wychodzi zawrotna kwota

Stary 2018-11-24, 09:33   #2236
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja też wczoraj popełniłam zamówienie na smyku, ogólnie wydaje mi się, że większość ubranek juz będę mieć, bo od siostry na pierwsze 3 miesiące mam bardzo duzo, kupuje bardziej bo chce żeby młody miał też trochę nowych
W pisaliśmy w Excela trochę rzeczy, które trzeba będzie prawdopodobnie kupić na start +orientyjny koszt i nie powiem wychodzi zawrotna kwota

A co tam w niej zawarłaś ;-)? Jak się dpda fotelik i wózek to kwota może być zawrotna

Dzień dobry

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 09:35   #2237
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć dziewczyny jak się dziś czujecie?

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 09:47   #2238
maltaa7
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych i padam.

Dziewczyny, a jakie typy ubranek kupujecie? Pytam o takie na początek w rozmiarze 56/62. Zastanawiam się jeszcze jak ciepło te nasze dzieciaczki będzie trzeba ubierać w kwietniu? Body kupujecie raczej z długim, czy krótkim rekawem? Jaki kombinezon na początek planujecie? Taki polarkowy? Czy coś cieplejszego?

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 10:15   #2239
Listopadowaa
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to nie wiem z pierwszym dzieckiem tez miałam problem ale było o tyle łatwiej ze to grudzień wiec można było po prostu ciepło ubrać. a kwiecień nie wiadomo jaki bedzie. Może być na plusie ale jeszcze chłodno a ja do tej pory w taka temp mam problem jak ubrać córkę My mamy polarkowy kombinezon, niezbyt gruby ale mamy tez spiworek samochodowy i do wózka też uzywaismy. Jak będzie zimno to myślę ze się będziemy wozic niemowlaka na samym początku
Powiedzcie jak wyposażacie wózki?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-11-24 o 10:17
Stary 2018-11-24, 10:37   #2240
mzgz
Rozeznanie

Cześć wszystkim

Podczytuje was ale jakos nie mogłam sie wbić w tematy

Gratuluje wizyt i poznanych płci.

Córka juz zdążyła zrobić bałagan w salonie a ja dalej w łóżku , mam dzisiaj plan zrobić uszka do barszczu na święta i zamrozić - życzcie mi powodzenia bo pierwszy raz będę robić je sama

Cytat:
Nie mogę się do czekać tego przeglądania, prania i kupowania uwielbiam kupować dziecięce ubranka. Córka ma tego tyle.chyba więcej niż ja 🤣 dobrze ze wolno rośnie i w zasadzie nosi drugi sezon niektóre ubrania, to koszty mniejsze ale stad ma tego tyle bo ja ciągle cos kupuje

Tez sie nie moge doczekać , choć jeszcze nie mam miejsca dla nowego członka rodziny i muszę wygospodarować kawałek komody
Juz nawet nie pamietam połowy tych ciuszków to sobie bedzie fajnie poprzypominac a jeśli okaże sie ze następny bedzie chłopak to nie wiem co zrobie z tymi wszytskim ubrankami - bo nikt w rodzinie chyba nie planuje ciąży.
U nas gorzej bo nie wiem kto ma więcej bo ja sama uwielbiam ciuchy i wlasnie z okazji black Friday Zara znowu ma wyprzedaż i znowu kupiłam sobie kilka rzeczy - w ktore teraz pewno sie nie zmieszczę! Nie wspominając ze ostatnio przytargalam 3 kurtki z tk maxa.
Szkoda tylko ze szafa nie robi sie coraz większa!! Póki co moge pomarzyć o garderobie ... ale mam nadzieje wszystko w swoim czasie

Ide odpalić ekspres do kawy moja miłość to kokosowe cappucino , zapraszam jak któraś chętna

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a jakie typy ubranek kupujecie? Pytam o takie na początek w rozmiarze 56/62. Zastanawiam się jeszcze jak ciepło te nasze dzieciaczki będzie trzeba ubierać w kwietniu? Body kupujecie raczej z długim, czy krótkim rekawem? Jaki kombinezon na początek planujecie? Taki polarkowy? Czy coś cieplejszego?

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem z pierwszym dzieckiem tez miałam problem ale było o tyle łatwiej ze to grudzień wiec można było po prostu ciepło ubrać. a kwiecień nie wiadomo jaki bedzie. Może być na plusie ale jeszcze chłodno a ja do tej pory w taka temp mam problem jak ubrać córkę My mamy polarkowy kombinezon, niezbyt gruby ale mamy tez spiworek samochodowy i do wózka też uzywaismy. Jak będzie zimno to myślę ze się będziemy wozic niemowlaka na samym początku
Moja Córka urodziła sie na początku maja. Ja ubieram jej body z krótkim rękawem i na to śpiochy. I potem owijałam ja kocykiem - nie miałam żadnych rożków ani nic takiego, położna pokazała jak zawijają dzieci w kocyki i ja tez ja tak zawijałem.
Kombinezonu tez żadnego nie miałam. Po 2 tyg wyszła na pierwszy spacer w bluzie i przykryta kocem- No ale była połowa maja.

Do wózka tez nie miałam żadnych poduszek ani kołderek.
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 11:58   #2241
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jak się dziś czujecie?

Mi zrobilo sie niedobrze jak sprzatalam ale to bylo chwilowe. A Ty jak?
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość

Ja na poczatek body z dlugim rekawem i polspiochy mam + spodenki cienkie. Muszw dokupic bidy z krotkim rekawem na 62/68 i jakies krotkie spodenki bo to bedzie lato. Dlugie jeansy mam po Igorze.
Zakupilam na kwiecien taki polarkowy kombinezon. Mysle, ze wystarczy. Zawsze jakis kocyk cieply sie znajdzie a nie ma co dziecka przegrzewac
Cytat:
Nie wyposazam bo to bedzie lato tylko torba do wozka. Zreszta nie mieszkamy na Syberii wiec jak sie okaze, ze bede cos potrzebowac to przeciez w kazdym sklepie znajde
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Podczytuje was ale jakos nie mogłam sie wbić w tematy

Gratuluje wizyt i poznanych płci.

Córka juz zdążyła zrobić bałagan w salonie a ja dalej w łóżku , mam dzisiaj plan zrobić uszka do barszczu na święta i zamrozić - życzcie mi powodzenia bo pierwszy raz będę robić je sama

Tez sie nie moge doczekać , choć jeszcze nie mam miejsca dla nowego członka rodziny i muszę wygospodarować kawałek komody
Juz nawet nie pamietam połowy tych ciuszków to sobie bedzie fajnie poprzypominac a jeśli okaże sie ze następny bedzie chłopak to nie wiem co zrobie z tymi wszytskim ubrankami - bo nikt w rodzinie chyba nie planuje ciąży.
U nas gorzej bo nie wiem kto ma więcej bo ja sama uwielbiam ciuchy i wlasnie z okazji black Friday Zara znowu ma wyprzedaż i znowu kupiłam sobie kilka rzeczy - w ktore teraz pewno sie nie zmieszczę! Nie wspominając ze ostatnio przytargalam 3 kurtki z tk maxa.
Szkoda tylko ze szafa nie robi sie coraz większa!! Póki co moge pomarzyć o garderobie ... ale mam nadzieje wszystko w swoim czasie

Ide odpalić ekspres do kawy moja miłość to kokosowe cappucino , zapraszam jak któraś chętna

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Moja Córka urodziła sie na początku maja. Ja ubieram jej body z krótkim rękawem i na to śpiochy. I potem owijałam ja kocykiem - nie miałam żadnych rożków ani nic takiego, położna pokazała jak zawijają dzieci w kocyki i ja tez ja tak zawijałem.
Kombinezonu tez żadnego nie miałam. Po 2 tyg wyszła na pierwszy spacer w bluzie i przykryta kocem- No ale była połowa maja.

Do wózka tez nie miałam żadnych poduszek ani kołderek.
Ja bym chciala, zeby moja szafa byla z gumy bo z niczym sie nie mieszcze a moja szafa ma 5,5 m
Ciuchy po Igorze mam w workach prozniowych pod lozkiem w sypialni.

Stary 2018-11-24, 12:05   #2242
ofelka 123
Rozeznanie

O matko wy tu takie poważne tematy a ja w lesie ze wszystkim. Chciałabym powtórki pogody z tego roku. Mamaszkrabka piszesz polspiochy i spodenki czyli dwie pary gaci?
Cocco co masz na liście? Główna cenę robi wózek bo nawet fotelik nie jest tak drogi dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad używanym wózkiem

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 12:18   #2243
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
O matko wy tu takie poważne tematy a ja w lesie ze wszystkim. Chciałabym powtórki pogody z tego roku. Mamaszkrabka piszesz polspiochy i spodenki czyli dwie pary gaci?
Cocco co masz na liście? Główna cenę robi wózek bo nawet fotelik nie jest tak drogi dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad używanym wózkiem

Hahaha polspiochy i spodenki ale nie bede ubierac na raz po prostu ja nie lubie standardowych spiochow takich zapinanych na ramionach i wole spodenki. Na noc polspiochy bo wtedy skarpet nie trzeba ubierac

Stary 2018-11-24, 12:20   #2244
Michacha1234
Zadomowienie

Ja z kolei muszę kupić komodę z przewijakiem. Wózek sponsorują moi rodzice, kołyskę mam od siostry. Potem jedynie łóżeczko. Ciuchy mam od siostry i przyjaciółek, więc może nie zbankrutuje na tym wszystkim. Z resztą komodę będę chciała używaną.Nie ma co szaleć stwierdzam, poza tym coś się ostatnio źle gospodaruje kasą

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 12:20   #2245
ofelka 123
Rozeznanie

Aha no bo juz myślałam że oba na raz. Ale tak to ez zakupiłam takie spodenki ze stopami

Stary 2018-11-24, 12:30   #2246
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha polspiochy i spodenki ale nie bede ubierac na raz po prostu ja nie lubie standardowych spiochow takich zapinanych na ramionach i wole spodenki. Na noc polspiochy bo wtedy skarpet nie trzeba ubierac

A śpiochy to sa zapinane na ramionach ? A to nie to takich nie miałam ani jednych , chodziło mi o pajacyki. Głównie w użyciu były pajacyki
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 12:36   #2247
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
A śpiochy to sa zapinane na ramionach ? A to nie to takich nie miałam ani jednych , chodziło mi o pajacyki. Głównie w użyciu były pajacyki
U nas na te zapinane na ramionach (takie szelki) mowia spiochy i do tego kaftanik zapinany na guziki. Takie z ery, kiedy ja sie urodzilam ja wole jednak body i spodenki lub polspiochy (czyli te spodenki ze skarpetkami). Pajacyki te ocieplane z kolei fajne na wyjscia pod warunkiem, ze sa na napy w kroku bo wtedy szybko mozna dziecko przebrac. Do spania tez uzywalam pajacykow ale jak Igor byl wiekszy.

Stary 2018-11-24, 12:42   #2248
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A co tam w niej zawarłaś ;-)? Jak się dpda fotelik i wózek to kwota może być zawrotna

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość

Powiedzmy, że kwoty szacowaliśmy dla rzeczy poniżej, pewnie to nie wszystko, ale też znalazło się tam do kilka drobnych rzeczy, ale dopiero później się zorientowaliśmy Pewnie nie wszystko jest potrzebne od razu, pewnie nawet nie wszystko w ogóle jest potrzebne, ale odzywa się brak doświadczenia w tym temacie
Ubranka tutaj pominięte, bo już praktycznie mamy, więc to co dokupimy to pewnie nie odczujemy finansowo, też celowo jest pominięta wanna ze stojakiem i przewijak na łóżeczko a z kosmetykami jeszcze się nie zaznajomiłam z tematem
Najlepiej jak doświadczone mamusie będą się odnosić do tematów wyprawkowych

Kocyki
Rożek
Przescieradla
Śpiworek
Łóżeczko
Materac
Wózek
Fotelik
Aspirator do noska
Laktator
Bujaczek leżaczek
Poduszka do karmienia
Baza do fotelika
Butelka
Podgrzewacz do butelek
Sterylizator
Termometr
Mata edukacyjna
Inhalator
Nosidełko/husta
Video niania/monitor oddechu
Szumiś
Stary 2018-11-24, 12:52   #2249
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzmy, że kwoty szacowaliśmy dla rzeczy poniżej, pewnie to nie wszystko, ale też znalazło się tam do kilka drobnych rzeczy, ale dopiero później się zorientowaliśmy Pewnie nie wszystko jest potrzebne od razu, pewnie nawet nie wszystko w ogóle jest potrzebne, ale odzywa się brak doświadczenia w tym temacie
Ubranka tutaj pominięte, bo już praktycznie mamy, więc to co dokupimy to pewnie nie odczujemy finansowo, też celowo jest pominięta wanna ze stojakiem i przewijak na łóżeczko a z kosmetykami jeszcze się nie zaznajomiłam z tematem

Kocyki
Rożek
Przescieradla
Śpiworek
Łóżeczko
Materac
Wózek
Fotelik
Aspirator do noska
Laktator
Bujaczek leżaczek
Poduszka do karmienia
Baza do fotelika
Butelka
Podgrzewacz do butelek
Sterylizator
Termometr
Mata edukacyjna
Inhalator
Nosidełko/husta
Szumiś
Lista chyba nieźle i tez wydaje mi się ze nie wszystko jest potrzebne od zaraz. Ja np nie planuje ani chusty ani nosidla a lezaczek tez chce używany kupić pełno ih na olx. Na ten moment dla mnie nie doswiadczonej nie będę kupować rozka szumisia sterylizatora i podgrzewacz.

Stary 2018-11-24, 12:56   #2250
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Kocyki
Rożek
Przescieradla
Śpiworek
Łóżeczko
Materac
Wózek
Fotelik
Aspirator do noska
Laktator
Bujaczek leżaczek
Poduszka do karmienia
Baza do fotelika
Butelka
Podgrzewacz do butelek
Sterylizator
Termometr
Mata edukacyjna
Inhalator
Nosidełko/husta
Szumiś
Mysle, ze lista jest calkiem standardowa.
Jesli chodzi o mnie to w sumie szumiś, rożek i podgrzewacz do butelek jest w naszym przypadku zbedny.

Mate edukacyjna mozna spokojnie kupic pozniej po 2-3 miesiacach. My czesto kupowalismy komus na prezent wiec tez mozna komus podsunac.

Powiem Wam, ze za pozno przy Igorze wpadlam na genialny pomysl cieplej wody do mm. W nocy jak mu robilam to zanim ta woda w podgrzewaczu sie zagrzala to jego juz szlag trafial i sie darł wiec potem wlewałam wode do kubka termicznego wieczorem i w nocy byla idealna haha tym razem jednak zamierzam przyzwyczajac dziecko do picia w temp pokojowej, ewentualnie lekko letniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości