Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-24, 19:49   #451
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Boże trojaczki.. Nie wiem jakbym dala rade. Nie dość że w brzuchu armagedon, to jeszcze po porodzie weź trójkę wykarm i ogarnij

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Noo A weź tu coś zrób jak każdej jeść się zachce A masz tylko dwie piersi

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 19:54   #452
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nie wiem, wydaje mi się że on nie jest zazdrosny. Przytula, glaska, gada do niego itd... ja wyciągałam coś z torebki, oni byli na kanapie i nagle przeraźliwy płacz Leosia... Pytam co się stało, a Igor że głaskał go po rączce... Myślałam że mu za mocno ścisnął... Jak zasnął to zauważyłam że ma ślady zębów, pytam Igora znów co się stało, a on że chciał spróbować bo Leoś sam sobie rączki zjada w sensie Leoś jak cycka szuka to łapki cmoka

Jaaaa... no to na szczescie nie chcial zrobic mu krzywdy... ma pomysly ten Twoj Igor... boze kazdy mi teraz mowi, ze Igory to miglance - az sie boje co przyniesie przyszlosc

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Ja dziewczyny nie wiem ile kg ważę, ale brzuch już raczej płaski, aczkolwiek dalej jest taki ciemny i dalej mam ta linie, ale to z czasem na pewno zniknie
Aczkolwiek jestem prawie pewna że mam ten rozstęp mięśnia prostego, bo czuje dziurę w brzuchu :/ będzie trzeba ćwiczyć żeby się tego pozbyć

Vicarika mega współczuję. A oni nie chcą ci jakoś pomóc może kroplówką czy czyś, żeby te skurcze rozruszać?

Dzisiaj miałam mały sukces, bo karmiłam godzinkę i mały wypluł pierś i zasnął więc ja go do łóżeczka. Ale jakoś nie chciał spać, więc tż przekonany, że młody jest niedokarmiony i trzeba dać butle. Myślę ok, chcesz to dawaj, ale trochę mi serce pękło, że będzie jadł te butle.. Ale nie chciał <3 także elo elo dziecko po mojej stronie

Ja dzis 4 tyg po porodzie nadal mam jreche, choc widze, ze jasnieje. Brawo dews - kto ma cycki ten ma wladze, o !

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Noo A weź tu coś zrób jak każdej jeść się zachce A masz tylko dwie piersi

(*) Amelka 02.03.2017
No tak bo jeszcze blizniaki od biedy ogarniesz. Dwojke z pod pachy do cyca i jazda, ale trojaczki?? ej ale wiecie, ze ja chcialam miec blizniaki? I ja z mala w ciazy bylam i teraz z Igorem. Serio mialam nadzieje, ze na usg beda bily 2 serduszka

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 19:55   #453
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Jaaaa... no to na szczescie nie chcial zrobic mu krzywdy... ma pomysly ten Twoj Igor... boze kazdy mi teraz mowi, ze Igory to miglance - az sie boje co przyniesie przyszlosc

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ja dzis 4 tyg po porodzie nadal mam jreche, choc widze, ze jasnieje. Brawo dews - kto ma cycki ten ma wladze, o !

Haha o toż to a linia słyszałam że potrafi się kilka miesięcy utrzymać, a moja jest dość ciemna :/ Ale tym akurat nie ma się co przejmować, kiedyś zniknie

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:01   #454
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Tetrikk! Gratulacje . Mi jeszcze zostało 5 kg.do zrzucenia!Zdarza się, że mi ściągnie te nakładki (zwłaszcza jak jest wkurzony albo głodny), ale generalnie jak raz się dobrze przyssie to już nie spadają i trzymają się bardzo dobrze. Mam medela roz. S i są naprawdę super.

Dzięki nie spodziewałam się ze pójdzie tak szybko i jestem miłe zaskoczona jednak dziecko wszystko ze mnie wyciąga.

Kurde, Vica - współczuje ci :/

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Boże trojaczki.. Nie wiem jakbym dala rade. Nie dość że w brzuchu armagedon, to jeszcze po porodzie weź trójkę wykarm i ogarnij

Widziałam w Faktach i dokładnie to samo pomyślałam - jak w ciąży z trójka?! 3 x większy brzuch i 3 dzieci, które się ruszają? Ja podziękuje. A potem wez trójkę ogarnij - wykarm i połóż spać. No elo, jak ja jedno słabo ogarniam. Za kilka lat spoko, ale na początku koszmarek.
Stary 2018-11-24, 20:04   #455
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Haha o toż to a linia słyszałam że potrafi się kilka miesięcy utrzymać, a moja jest dość ciemna :/ Ale tym akurat nie ma się co przejmować, kiedyś zniknie

A potem wróci w drugiej ciąży

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:04   #456
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziewczyny nie wiem ile kg ważę, ale brzuch już raczej płaski, aczkolwiek dalej jest taki ciemny i dalej mam ta linie, ale to z czasem na pewno zniknie
Aczkolwiek jestem prawie pewna że mam ten rozstęp mięśnia prostego, bo czuje dziurę w brzuchu :/ będzie trzeba ćwiczyć żeby się tego pozbyć

Vicarika mega współczuję. A oni nie chcą ci jakoś pomóc może kroplówką czy czyś, żeby te skurcze rozruszać?

Dzisiaj miałam mały sukces, bo karmiłam godzinkę i mały wypluł pierś i zasnął więc ja go do łóżeczka. Ale jakoś nie chciał spać, więc tż przekonany, że młody jest niedokarmiony i trzeba dać butle. Myślę ok, chcesz to dawaj, ale trochę mi serce pękło, że będzie jadł te butle.. Ale nie chciał <3 także elo elo dziecko po mojej stronie

Dews, a jao rozpoznać ten rozstęp? Gdzie ma być ta dziura?

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:05   #457
cinnamonat
Rozeznanie

Ja też chciałam bliźniaki i za pierwszym i za drugim razem liczyłam na dwa serduszka ale u nas w rodzinach ani jednych, więc szanse były żadne

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:21   #458
MadziQ6
Zakorzenienie

Dziewczyny połóg po cc trwa 6tyg jak sie niemyle co nie?
Vica to jutro znowu beda cos dzialac czy teraz czekaja az samo ruszy??ehh a juz byla nadzieja ze dzis zobaczysz malego
Sara walki sie zaczna jak maly podrosnie zo zabwki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y Ale grunt ze niezrobil tego bardzo mocno.
Dews moj brzuch to jest caly w siniakach wygladam jak ofiara katastrofy albo przemocy Mam pelbo siniakow niedosc ze po zastrzykasz to kolo pepka jeden wiekszy mam i niewiem z kad bo nie po zastrzyku
Lady ja tez chcialam blizniaki poprzednio jak i teraz chociaz niewiem jakbym je ogarnela a bylo u nas prawdopodobne bo u tz w rodzinie sa blizniaki a ktores tam pokolenie je dziedziczy

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:27   #459
dews
Zakorzenienie

Cytat:
A potem wróci w drugiej ciąży

Haha czyli za 3 lata

Cytat:
Dews, a jao rozpoznać ten rozstęp? Gdzie ma być ta dziura?

Jak położysz się na plecach i uniesiesz lekko głowę c żeby napiely się mięśnie, to na wysokości brzucha jak wbijesz palce w skórę, poczujesz normalnie dziurę :p ja czuję właśnie taki odstęp pomiędzy dwoma pionowymi mięśniami.. Nie widać tego normalnie, ale brzuch nie będzie miał do końca normalnego kształtu z tym rozstępem. Im większa przerwa tym bardziej workowaty ten brzuch będzie :p
Na szczęście na yt jest wiele filmików z ćwiczeniami i ponoć da się tego pozbyć
IMG_1543087644.327103.jpg

Stary 2018-11-24, 20:28   #460
dews
Zakorzenienie

MadziQ ja mam takie ręce posiniaczone od.kroplowek
IMG_1543087699.333228.jpgIMG_1543087719.986396.jpg
Haha tak to nie jest cień, cała moja dłoń jest fioletowa

Stary 2018-11-24, 20:29   #461
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny połóg po cc trwa 6tyg jak sie niemyle co nie?
Vica to jutro znowu beda cos dzialac czy teraz czekaja az samo ruszy??ehh a juz byla nadzieja ze dzis zobaczysz malego
Sara walki sie zaczna jak maly podrosnie zo zabwki i inne y Ale grunt ze niezrobil tego bardzo mocno.
Dews moj brzuch to jest caly w siniakach wygladam jak ofiara katastrofy albo przemocy Mam pelbo siniakow niedosc ze po zastrzykasz to kolo pepka jeden wiekszy mam i niewiem z kad bo nie po zastrzyku
Lady ja tez chcialam blizniaki poprzednio jak i teraz chociaz niewiem jakbym je ogarnela a bylo u nas prawdopodobne bo u tz w rodzinie sa blizniaki a ktores tam pokolenie je dziedziczy

Madziq.. ja nie wiem czy jest jakas regula. U mnie polog trwal jakies 6 dni po cc... takze ten...

Vica, strasznie sie wymeczysz. Wspolczuje i zaciskam kciuki! A jak dzis jedzonko szpitalne ?

Stary 2018-11-24, 20:40   #462
Vicarika
Zakorzenienie

O matko , Ta Twoja raczka wyglada jak u anorektyczki
Cytat:
MadziQ ja mam takie ręce posiniaczone od.kroplowek
Załącznik 7649834Załącznik 7649835
Haha tak to nie jest cień, cała moja dłoń jest fioletowa

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Madziq.. ja nie wiem czy jest jakas regula. U mnie polog trwal jakies 6 dni po cc... takze ten...

Vica, strasznie sie wymeczysz. Wspolczuje i zaciskam kciuki! A jak dzis jedzonko szpitalne ?

Nie zjedzone z sniadanie pasztet nie wiadomego pochodzenia , obiad to zjadlam tylko ziemniaki i buraki a mieso ... Bez komentarza no i na kolacje dostalam lyzke twarogu i dwie kromki chleba - na szczescie mąz o mnie dba i mi przyniosl jedzonko , chociaz i tak sie boje jesc .

Po tym badaniu duzo teraz krwawie , skurcze sa mocniejsze ale dalej dlugie , moze cos w nocy ruszy . No bez jaj wali mnie od wczoraj

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:53   #463
sara3008
Zakorzenienie

Dews, kto wie... Może za 3 lata znów się na jakimś wizazowym wątku ciążowym spotkamy

Stary 2018-11-24, 20:57   #464
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
O matko , Ta Twoja raczka wyglada jak u anorektyczki

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Nie zjedzone z sniadanie pasztet nie wiadomego pochodzenia , obiad to zjadlam tylko ziemniaki i buraki a mieso ... Bez komentarza no i na kolacje dostalam lyzke twarogu i dwie kromki chleba - na szczescie mąz o mnie dba i mi przyniosl jedzonko , chociaz i tak sie boje jesc .

Po tym badaniu duzo teraz krwawie , skurcze sa mocniejsze ale dalej dlugie , moze cos w nocy ruszy . No bez jaj wali mnie od wczoraj

Haha bo ja mam szczupłe ręce, tylko szkoda ze tylko ręce

Nie bój się jeść, wyjdź z założenia że jak nie chcą lewatywy robić to ich problem, nie twój

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Dews, kto wie... Może za 3 lata znów się na jakimś wizazowym wątku ciążowym spotkamy

Oby następnym razem poszło sprawnie i szybko

Stary 2018-11-24, 21:02   #465
smileska
Zadomowienie

Żal post.
Tak mnie starsza wyprowadzila z rownowagi ze rzucalam dzis po mieszkaniu wszystkim. Stracilam dwie miski, talerz, No3 szklanki i ściana jest lekko podrapana. Splakalam sie za ostatnie 3 lata. Tak mnie w☠☠☠☠ila, kazalam jej sie pakowac i wypieprzac do domu dziecka. Skoro nie pasuje jej obecna matka to nikt jej nie trzyma tutaj na siłę! Nie mam juz cierpliwości do niej. Co za czasy przyszły ze ja musze ja prosic zeby sie pouczyla. Wstyd. Odpuszczam. Najwyzej nie zda do 5 klasy. Trudno. Uczennica wzorowa przez 3 lata teraz mowi mi ze nauka jest nudna, nie bedzie sie uczyc i moze kible sprzątać ....
TZ nie ma. Wziął by przylal to moze by sie ogarnęła gowniara.

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:06   #466
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Haha bo ja mam szczupłe ręce, tylko szkoda ze tylko ręce

Nie bój się jeść, wyjdź z założenia że jak nie chcą lewatywy robić to ich problem, nie twój

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Oby następnym razem poszło sprawnie i szybko

Jak ja drugiego tak sprawnie wyklulam to strach myśleć co będzie z trzecim
Tak sobie nieraz leżę i myślę, że gdybym nie była w szpitalu, akcja zaczęła by się w domu to bym urodziła w samochodzie w drodze do szpitala serio Tak naprawdę boleśnie zaczęło się robić przed 10, a wtedy miałam już 7 cm rozwarcia i za 25 minut tulilam Leosia. A do szpitala lekko pół godziny mam, więc jak bym o tej 10 wyjechała to bym jak nic w samochodzie rodziła albo na schodach szpitala

Stary 2018-11-24, 21:08   #467
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja drugiego tak sprawnie wyklulam to strach myśleć co będzie z trzecim
Tak sobie nieraz leżę i myślę, że gdybym nie była w szpitalu, akcja zaczęła by się w domu to bym urodziła w samochodzie w drodze do szpitala serio Tak naprawdę boleśnie zaczęło się robić przed 10, a wtedy miałam już 7 cm rozwarcia i za 25 minut tulilam Leosia. A do szpitala lekko pół godziny mam, więc jak bym o tej 10 wyjechała to bym jak nic w samochodzie rodziła albo na schodach szpitala

Wez pogadaj z moim synem zeby zszedl nizej i tez tak fajnie wyszedl bardzo sie boje porodu i tego bolu co minute , ale jak łapie mnie skurcz to juz chce zeby mi rozwalil tą pochwe i miec to za soba

Stary 2018-11-24, 21:12   #468
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Wez pogadaj z moim synem zeby zszedl nizej i tez tak fajnie wyszedl bardzo sie boje porodu i tego bolu co minute , ale jak łapie mnie skurcz to juz chce zeby mi rozwalil tą pochwe i miec to za soba

Powiedz mu, zeby nie walił lipy, bo mi statystyki w tytule wiedźmy spadną jeśli za 2 godziny i 47 minut nie urodzisz

Stary 2018-11-24, 21:15   #469
Vicarika
Zakorzenienie

Oj nie polecam sie smiac podczas skurczu

Stary 2018-11-24, 21:21   #470
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie polecam sie smiac podczas skurczu

Jeśli cię rozbawiłam to nie jest tak źle, ja jak miałam skurcze i dziewczyna z sali do mnie coś mówiła śmiesznego to było tylko "ku** zamknij się" i jakoś w ogóle wtedy już nic nie było zabawne a 4 dni się z nią śmiałam bez przerwy, nawet później o mało jej szwy po CC nie pękły przeze mnie

Stary 2018-11-24, 21:26   #471
cinnamonat
Rozeznanie

Dews jakbyś z więzienia wyszła a nie ze szpitala chude rączki i takie posiniaczone, jakby Cię ktoś maltretował normalnie...
Vica to coś się dzieje, może faktycznie z tego coś będzie. Krwawienie i skurcze może coś się wykluje. Uparty ten Twój maluch
Połóg trwa chyba 6 tygodni, ale to bardziej taki okres orientacyjny. Ja kiedyś słyszałam, że do końca krwawienia po prostu...

Stary 2018-11-24, 21:28   #472
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli cię rozbawiłam to nie jest tak źle, ja jak miałam skurcze i dziewczyna z sali do mnie coś mówiła śmiesznego to było tylko "ku** zamknij się" i jakoś w ogóle wtedy już nic nie było zabawne a 4 dni się z nią śmiałam bez przerwy, nawet później o mało jej szwy po CC nie pękły przeze mnie

No wlasnie u mnie jest znosnie , znaczy jal mnie zlapie skurcz to kurewka poleci i mam ochote juz isc wolac i blagac o CC , ale skurcz mija i mam z 10 minut spokoju . Byla polozna zaczelam duzo krwawic wiec jest nadzieja ze sie rozwarcie poglebia

Stary 2018-11-24, 21:31   #473
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mu, zeby nie walił lipy, bo mi statystyki w tytule wiedźmy spadną jeśli za 2 godziny i 47 minut nie urodzisz

Haha Sara

Cytat:
Napisane przez cinnamonat Pokaż wiadomość
Dews jakbyś z więzienia wyszła a nie ze szpitala chude rączki i takie posiniaczone, jakby Cię ktoś maltretował normalnie...
Vica to coś się dzieje, może faktycznie z tego coś będzie. Krwawienie i skurcze może coś się wykluje. Uparty ten Twój maluch
Połóg trwa chyba 6 tygodni, ale to bardziej taki okres orientacyjny. Ja kiedyś słyszałam, że do końca krwawienia po prostu...

Postraszę tż że jak mnie wkurzy to powiem, że to on mnie tak bije
Co do krwawienia, to ja dopiero dzisiaj przeszłam z wkładów poporodowych na podpaski, chociaż na nic i tak wolę wkłady :/ tydzień po, a jest intensywnie, poza tym odkąd karmie więcej piersią mam mega skurcze brzucha, taki porod w 10% mam nadzieję że z dnia na dzień to wszystko się unormuje.

Stary 2018-11-24, 21:35   #474
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie u mnie jest znosnie , znaczy jal mnie zlapie skurcz to kurewka poleci i mam ochote juz isc wolac i blagac o CC , ale skurcz mija i mam z 10 minut spokoju . Byla polozna zaczelam duzo krwawic wiec jest nadzieja ze sie rozwarcie poglebia

Jest nadzieja, że jednak jestem dobra wiedźma

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Dews, to pomyśl sobie że wieloródki te skurcze przy karmieniu mają mocniejsze ja w szpitalu to myślałam że jeszcze jakieś dziecko mam w brzuchu i chce wyleźć teraz już spoko, nie boli ale jak karmię to krwawię podpasek używam tylko jak wychodzę z domu, w domu na wkładkach już jadę i zmieniam po każdym karmieniu

Stary 2018-11-24, 21:44   #475
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Haha czyli za 3 lata

Jak położysz się na plecach i uniesiesz lekko głowę c żeby napiely się mięśnie, to na wysokości brzucha jak wbijesz palce w skórę, poczujesz normalnie dziurę ja czuję właśnie taki odstęp pomiędzy dwoma pionowymi mięśniami.. Nie widać tego normalnie, ale brzuch nie będzie miał do końca normalnego kształtu z tym rozstępem. Im większa przerwa tym bardziej workowaty ten brzuch będzie
Na szczęście na yt jest wiele filmików z ćwiczeniami i ponoć da się tego pozbyć
Załącznik 7649833

Dzięki Dews . Ja na razie jestem na etapie oponki, więc w ogóle nie czuję zadnych mięśni . Coś długo się obkurcza ta macica :/ Screenshot_20181124-144419.jpg

Stary 2018-11-24, 21:52   #476
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Dajcie mi zapałki ledwo widzę na oczy, chyba muszę spać w dzień kuzwa bo mój prezes taki rytm narzucil.
No dobra mam pytanie jest noc, maluch w nocy śpi macie załączone jakieś lampki ? My tak nocna i świeci całą noc, ale serio zastanawiam się czy przestać świecić i niech lata tv bo może on przez tą lampkę myśli że dzień jest już sama nie wiem! Ratujcie !

(*) Amelka 02.03.2017
My nie mamy nic włączonego. Włączam małą lampkę tylko gdy mała się w nocy budzi na jedzenie. A i tak mamy taką mega, mega delikatną żeby właśnie nie rozbudzać.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Karolkowa ja mam tylko ta owieczke która szumi i ona ma takie delikatne światełko, ale i tak jest za młodego głową, więc raczej jej nie widzi. Staram się żevy w pokoju było w nocy ciemno, a w dzień wszedzie jasno i dość "głośno" żeby młody nauczył się rozróżniać dzień i noc i nie wiem czy to działa, bo np w nocy budził się o wiele rzadziej niż w dzień

My dokładnie tak samo staramy się mocno odróżniać dzień od nocy.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:53   #477
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Dews . Ja na razie jestem na etapie oponki, więc w ogóle nie czuję zadnych mięśni . Coś długo się obkurcza ta macica :/ Załącznik 7649848

Oj tam, laska jak się patrzy! Chudzinka
Cytat:

Oo to jak na mój gust też jest nadzieja Sara rzuć jakieś zaklęcie to może przed północą się jeszcze uda!

Stary 2018-11-24, 21:55   #478
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
za mna straszna noc.. koszmary mialam
dzwonilam do szpitala, Tz jest juz na normalnym oddziale, musze zawiezc mu kilka rzeczy, ciagle jest zdezorientowany i moze mnie nie pamietac..
jutro jade do niego .. trzymajcie kciuki zeby mnie pamietal

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Super że u TŻ już lepiej, bardzo się cieszę!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Hejo!

Vica - niezmiennie sciskam kciuki z Was :-*

Co do smoka... ja jeszcze nie uzywam, dzis mamy dopiero 10 dobe i uwazam, ze to jeszcze za szybko.

Co do lampki... mam ta "chmurke" na baterie od chinczyka - jak dla mnie to ona fajnie swieci i moglaby cala noc, ale czasem wylaczam. Mam tez lampke nocna - swiatlo "duze" i "male" i wlaczam tylko jak mi potrzeba (np. duza kupa w nocy, ktora musze sprytnie wyeliminowac)

Powiedzcie mi, Laski, jak czesto kapiecie dzieci? Moja mama jest oburzona, ze ja kapie co 2 dzien... bo ona to codziennie kapala i miala 2 dzieci. Hmm... ja to nie ona. A po drugie to przeciez on nie jest az taki brudny ani spocony, zeby go codziennie myc... Poza tym strasznie stresuje go wycieranie i ubieranie. A przez to, ze placze i sie wierci to moze slabo go osuszam? Nie chce mu zrobic krzywdy...

Dodajecie jakies plyny, olejki do kapania?

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
My co 3-4 dni więc rzadko, ale nie widzę póki co potrzeby kąpieli częściej. Pupę czy buzię czyścimy na bieżąco.

Stary 2018-11-24, 21:55   #479
ageee98
Przyczajenie

Tak jak myslalam tak zrobili , pojechalam sprawdzili dziecko tetno wszystko ok , szyjki nawet nie sprawdzali , brzuch kolejny dzien napiety jak kamien parcie na 2 otwory zwijam sie z bolu ale to nic jedz do domu skurcze nie regularne jpdl co za ludzie 🤬

ageee98 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:57   #480
fioleciasto
Zakorzenienie

Vica, miałam nadzieję że już po wszystkim! Dalej trzymamy kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości