Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-24, 20:32   #2281
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja z tych chorowitych wiec myślałam ze córka bedzie taka sama, i mówiłam do mojej mamy wtedy ze sie zacznie , a ona a skąd ty wiesz , moze nie !! I jak to mama- miała racje ! a jeszcze ospę miała ale to przynajmniej juz mamy z głowy!! Współczuje chorób moja mama miała tak ze mna !!
I nie dziwie sie ze sie spodziewasz tego samego tym razem .

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Pierwszy raz mam mega imprezę w brzuchu ! No tak zjadłam ponad pol czekolady z orzechami
Nic z tym nie zrobimy po prostu trzeba przetrwac.
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
mzgz mi dziś też młoda tak swiruje w brzuchu, że aż sama jestem zdziwiona co tam się wyrabia haha i tak sobie myślę, jaka ona musi już być duza, jak musiała urosnąć od ostatniego badania skoro już tak bardzo ją czuję!

Dziś cały dzień w rozjazdach, ale zawiezlismy meble kuchenne na domek i czekają do wiosny na złożenie
Już nawet wstępnie dowiadywałam się o sesję ciążową, i chyba zapisze się na około 30tc

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
To licze na to, ze zobaczymy efekty sesji
Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Gdyby nie perspektywa chorób to na pewno wolałabym posłać dziecko do żłobka uważam ze wtedy szybciej się rozwija naśladuje dzieci no i panie mają więcej pomysłów na zabawę jak np dziadkowie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zgadzam sie. Dziecko jest bardziej samodzielne i inaczej sie rozwija w grupie. W domu nie da sie zapewnic tylu atrakcji

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:33   #2282
mia128
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Mój chodzi do żłobka od połowy lipca. Mamy na koncie jedno zapalenie oskrzeli, bez temperatury z kaszlem. Też myślałam że będzie dramat, ale nie jest źle. No i raz go zostawiłam w domu bo strasznie boleśnie i z temperarurą przechodził ząbkowanie, a że nie pracuję to jest taka możliwość.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 20:47   #2283
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Nic z tym nie zrobimy po prostu trzeba przetrwac.To licze na to, ze zobaczymy efekty sesji Zgadzam sie. Dziecko jest bardziej samodzielne i inaczej sie rozwija w grupie. W domu nie da sie zapewnic tylu atrakcji

No pewnie, zrobię spam w klubie

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:28   #2284
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny :hej: Dwa dni temu się meldowałam, a tu tyle stron! Ale TŻ jest w domu i w sumie ciągle coś robimy, jeździmy, załatwiamy.

Po połówkowym poszliśmy też załatwić do USC to uznanie ojcostwa dziecka nienarodzonego. Jak ktoś ma to do załatwienia, to polecam najpierw przedzwonić co jest potrzebne od lekarza. Wyczytałam na internetach, że karta ciąży lub zaświadczenie od lekarza wystarczy, ale okazało się, że karta ciąży nic nie mówi, musi być zaświadczenie, ale u nas przeszedł opis z badania USG, które robiliśmy tego dnia z ważną informacją, że w brzuszku "płód pojedynczy żywy". Także TŻ jest już oficjalnie prawnie tatą

Na Black Friday się nie nastawiałam totalnie. Poszliśmy wczoraj na badanie krwi, zjedliśmy śniadanie na mieście i powiedziałam TŻ, że jednak muszę kupić sobie płaskie buty na teraz, bo od tych na klocku mimo wszystko bolą mnie plecy i jednak marzną stopy. Weszłam do pierwszego lepszego sklepu i kupiłam zwykłe szare trapery z misiem w środku ( chyba takie podobne do tych, które pokazywała bejata). Także tyle z zakupowego BF.

A! No i przyszedł mi już plecak-torba na butelki i inne z Aliexpress, a zamawiałam wtedy 11.11! Jest super Trzeba przewietrzyć, ale jest dobrze uszyty i ma pełno przeróżnych przegródek i kieszeni. Jestem zadowolona z tego zakupu.

No no no, proszę się oszczędzać. Ja w środę tak się ochodziłam, że popołudniu mega mnie bolał brzuch.

No to dobrze! Zdrowiej dalej! Mój mlody zaczął za to kaszleć :/

Ja niestety na połówkowym nie widziałam prawie nic Ekranik był w stronę lekarza, ale wolałam, żeby dobrze tam się poprzyglądał. TŻ za to skorzystał i cały czas się uśmiechał Potem mi opowiadał podekscytowany co tam widział. Ja tylko na koniec poprosiłam czy mogę sobie popatrzeć, ale widziałam już tylko zbliżenie profilowe
Nie mogę się doczekać, aż zacałuje ten mały słodki nosek

Byłam ostatnio u koleżanki, która ma synka 11msc i waży 8kg. Jak mi go posadziła na kolanach, to jak laleczka, taki malutki. Moja torebka chyba czasami waży więcej niż on. A dla porównania synek innej koleżanki urodzony w czerwcu też waży 8kg

Odpoczęłam po obiadku, dokończyłam paznokcie i muszę posegregować ubranka, które mamy po synku i innych, bo inaczej mam zakaz shoppingu

Miłego weekendu mamusie!

A!!! Oczywiście gratuluję wszystkich wizyt!!!
Czy ten olecsk nadaje się do zawieszenia na wózku?
Ja czekam na sukienkę, zamówiłam córce na urodziny 8.11 i jeszcze nie doszła :/ a w opiniach często pisano o 2 tyg. Mam nadzieje ze w tym tygodniu jednak przyjdzie. Dwa latka wyprawiamy w sobotę.

Odebralam zamówienie w smyku. Wczoraj zrobiłam i dzisiaj było gotowe. W paczce z r. 86 były bodziaki 80. Przymierzaliśmy i sa dobre. Haha , nasze szczęście. Ale świetne te bodziaki. Wydają się być dobrej jakości. Zobaczymy jak po praniu. Wąskie tak bardzo ze rozmiar 86 tez możemy nosić

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Jak widać, z tym karmieniem różnie bywa. Może kupię jednak jakiś najprostszy laktator, żeby nie robić sobie dodatkowego stresu...Pomyślę jeszcze.
Pestka a w USC potrzebny był odpis Twojego aktu urodzenia?
Gdzieś czytałam, że tak.
Mamaszkrabka, nie będziecie "celować" w dziewczynkę?
Mam frytki dziś na obiad, ale boję się tego zapachu. Strasznie mnie odrzuca zapach smażenia.

Polecam z piekarnika. My tylko takie jemy. Kroje ziemniaki, wrucan do miski, troszkę oleju i przyprawy. 20 minut w piekarniku. Nie są tłuste, chrupiące i smaczne. Bez wyrzutów sumienia nawet córce dajemy. Tylko ona co nie chętna na ziemniaki.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
mzgz mi dziś też młoda tak swiruje w brzuchu, że aż sama jestem zdziwiona co tam się wyrabia haha i tak sobie myślę, jaka ona musi już być duza, jak musiała urosnąć od ostatniego badania skoro już tak bardzo ją czuję!

Dziś cały dzień w rozjazdach, ale zawiezlismy meble kuchenne na domek i czekają do wiosny na złożenie
Już nawet wstępnie dowiadywałam się o sesję ciążową, i chyba zapisze się na około 30tc

Ja już czasami koło pępka czuje jak kopie, jest co raz wyżej albo jest co raz wieksza wczoraj lezalam. Chciałam wstać. A jak mnie kopnela to mnie aż cofnęło do tylu z powrotem. Dziwne uczucie.jakby dziecko akurat zrbilo sie nie wygodnie, jakby tym moim ruchem sprawiła jej dyskomfort. Nie bolało ale to było bardzo nieprzyjemne.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:34   #2285
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Dzisiaj mieliśmy prenatalne, odetchnęłam z ulgą, bo trochę się denerwowałam. Córeczka zdrowa, i tym razem, dla odmiany, piekielnie ruchliwa

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - zastanawiałyście się już, gdzie będziecie rodzić?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 21:42   #2286
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Dzisiaj mieliśmy prenatalne, odetchnęłam z ulgą, bo trochę się denerwowałam. Córeczka zdrowa, i tym razem, dla odmiany, piekielnie ruchliwa

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - zastanawiałyście się już, gdzie będziecie rodzić?
Super wieści
Ja się zaczynam już stresować wtorkową wizytą
Dziś zamówiłam prezenty na Mikołajki dla dzieciaków, jeden problem z głowy.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-24, 22:06   #2287
bejata440
Zakorzenienie

Czy macie doświadczenie z fotelikiem maxi cosi citi?
Znalazłam prawie nowy, używany w niskiej cenie..
i się zastanawiam, opinie w interneci różne :/
W większości pozytywne, ale również kilka ze są bardzo niewygodne dla dzidzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-11-24, 22:54   #2288
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Super!

Stary 2018-11-24, 23:24   #2289
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

Starynkiewicza, tam też się zapisałam na szkołę rodzenia w styczniu.

Hej dziewczyny, u nas dziś dość aktywny dzień, byliśmy z samego rana w h&m, kupiłam jeansy i legginsy ciążowe. Jupi wreszcie będę miała w co się ubrać do pracy później silka, cmentarz, a potem jeszcze znowu oglądać wózki chyba będzie jednak espiro next

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 00:06   #2290
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Czy macie doświadczenie z fotelikiem maxi cosi citi?
Znalazłam prawie nowy, używany w niskiej cenie..
i się zastanawiam, opinie w interneci różne :/
W większości pozytywne, ale również kilka ze są bardzo niewygodne dla dzidzi

Ja mam ten fotelik i się sprawdził. Myślę że synkowi było wygodnie, uwielbiał w nim spać. Jest fajnje wyprofilowany. Ale nie polecam kupować używki że względu na bezpieczeństwo dziecka. Nigdy nie wiemy na ile to prawda że mało używany czy bezwypadkowy

Edytowane przez myszka_11
Czas edycji: 2018-11-25 o 00:07
myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 08:18   #2291
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Widzisz! Gratulacje
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ja mam ten fotelik i się sprawdził. Myślę że synkowi było wygodnie, uwielbiał w nim spać. Jest fajnje wyprofilowany. Ale nie polecam kupować używki że względu na bezpieczeństwo dziecka. Nigdy nie wiemy na ile to prawda że mało używany czy bezwypadkowy

Dokladnie tak

Dzień dobry
Ale ja Wam zazdroszczę tych ruchów...chociaż staram się czekać cierpliwie tak żadnego przelewania, plumkania nie czuć. Aż tęsknię do piątkowej wizyty żeby się upewnić czy wszystko dobrze...

Dziś mamy w planach jechać po stanik dla mnie bo już się przestaję mieścić w przedciążowe i przy okazji zerknąć na wózki

Wczoraj dostałam 2 paki ubranek dla malucha i sweterek ciążowy na zaległe rodziny

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 08:33   #2292
ofelka 123
Rozeznanie

My też wczoraj byliśmy zobaczyć wózki nadal podoba mi się mutsy ale nie kupię go ze względu na zbyt wysoka cenę jak dla mnie jest bez żadnych dodatków typu folia torba i ma bardzo słaba amortyzację a my w przyszłym roku nie będziemy mieć jeszcze docelowej drogi wiec w sklepie spodobał nam się baby design doty z wyglądu podobny ale koła i amortyzacja to spora różnica jak i w cenie

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 08:44   #2293
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:

Ja myślałam o Inflanckiej lub Bródnowskim ale sama nie wiem

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny, u nas dziś dość aktywny dzień, byliśmy z samego rana w h&m, kupiłam jeansy i legginsy ciążowe. Jupi wreszcie będę miała w co się ubrać do pracy później silka, cmentarz, a potem jeszcze znowu oglądać wózki chyba będzie jednak espiro next

Starynkiewicza stary szpital, sale wymagają remontu ale wszystko rekompensuje Zespół doświadczonych specjalistów.

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 08:56   #2294
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Starynkiewicza stary szpital, sale wymagają remontu ale wszystko rekompensuje Zespół doświadczonych specjalistów.

Tak, wiem jak wygląda szpital, bo leżałam tam przy poronieniu.
Szpital wygląda jak wygląda, ale czułam się bardzo dobrze zaopiekowana, położne były bardzo miłe i pomimo sytuacji pobyt wspominam dobrze. Dlatego chcę tam teraz wrócić, tym razem z lepszych powodów

Stary 2018-11-25, 09:11   #2295
bejata440
Zakorzenienie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2

Dzięki za odpowiedz. Dlatego chce obejrzeć ten maxi cosi citi - bo jest „prawie nowy”, do sprzedania ma go rodzinka co mieszka 4 km dalej. Jakby nam coś nie pasowało to kupimy nowy
Mieliśmy dostać maxi cosi po siostrzenicy tzta, ale jakoś coś nie klapło i ma go ktoś inny..
Poza tym foteliki powypadkowe wymienia się bezproblemowo, a koszta obejmuje ubezpieczenie, wiec niemożliwym jest w sumie kupienie powypadkowego..
myśle ze obejrzę go, zachęca mnie bardzo fakt ze jest leciutki.

Dzień dobry Wam!
U mnie zaczęło sie szaleństwo zakupowe, ciagle oglądam internet i „dodaje koszyka” różne rzeczy

Edytowane przez bejata440
Czas edycji: 2018-11-25 o 09:59
bejata440 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 10:14   #2296
msyska
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Ja tez już po prenatalnych i wszystko dobrze fajnie było Małego tak pooglądać na wszystkie strony

Co do zakupów to ja sobie obiecuję, że rozkręce się dopiero w styczniu bo inaczej to koniec świata teraz oglądam, zapisuję i staram się ogarnąć co my w ogóle będziemy potrzebować wszelkie gotowe listy miłe widziane!
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 10:46   #2297
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Jak widać, z tym karmieniem różnie bywa. Może kupię jednak jakiś najprostszy laktator, żeby nie robić sobie dodatkowego stresu...Pomyślę jeszcze.
Pestka a w USC potrzebny był odpis Twojego aktu urodzenia?
Gdzieś czytałam, że tak.
Mamaszkrabka, nie będziecie "celować" w dziewczynkę?
Mam frytki dziś na obiad, ale boję się tego zapachu. Strasznie mnie odrzuca zapach smażenia.

Rejestrowaliśmy w moim mieście i moim USC, więc musieli tylko "ściągnąć" sobie akt TŻ, bo on z innego miasta, ale to wszystko ogarnęła miła pani, także nawet papieru rozwodowego nie pokazywałam. Na wszelki wypadek przedzwoń do USC, w którym będziecie rejestrować i zapytaj co konkretnie trzeba przynieść, bo wiadomo jak to urzędy
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Czy ten olecsk nadaje się do zawieszenia na wózku?
Ja czekam na sukienkę, zamówiłam córce na urodziny 8.11 i jeszcze nie doszła :/ a w opiniach często pisano o 2 tyg. Mam nadzieje ze w tym tygodniu jednak przyjdzie. Dwa latka wyprawiamy w sobotę.

Ogólnie ten plecak można wieszać na dwa sposoby:
1) są wszyte 2 kółeczka, do których dopina się dołączone są haczyki i rzepową taśmą przypina się do poręczy
2) są też normalne uszy do trzymania jak w torebce i tam jest przyszyty zatrzask łączący te uszy i można w ten sposób też przewiesić przez poręcz

Postaram się później ogarnąć fotkę

Z tymi przesyłkami to różnie jak to aliexpress. Moja szyta suknia ślubna doszła po miesiącu. Ale mam pełno drobiazgów, które szły 3-4 miesiące. Ten plecak akurat wzięłam jeszcze z najtańszą rejestrowaną przesyłką, ale ostatnia aktualizacja statusu i tak mówiła, że paczka już wyleciała z Chin, więc nie sądziłam, że przyjdzie tak szybko.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez msyska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja tez już po prenatalnych i wszystko dobrze fajnie było Małego tak pooglądać na wszystkie strony

Co do zakupów to ja sobie obiecuję, że rozkręce się dopiero w styczniu bo inaczej to koniec świata teraz oglądam, zapisuję i staram się ogarnąć co my w ogóle będziemy potrzebować wszelkie gotowe listy miłe widziane!
Gratulacje

Ja wczoraj przesortowałam małe ubranka. Zostawiłam na wierzchu rzeczy 0-3 i 3-6, które zostawimy od razu w komodzie. Na start i pierwsze tygodnie jesteśmy przygotowani. Z rozm. 62 mam już dużo bodziaków z długim rękawem, kilka par spodenek, 3 pajace i pełno białych bodziaków bez rękawów w sam raz na lato. Doszyję tam jakieś kokardki lub coś tam i będą ładne Ustaliliśmy z TŻ, że te od 62 czyli na lato, będziemy już kupować na bieżąco i już bardziej pod dziewczynkę

U nas leniwa niedziela. Ja przeglądam internety, TŻ gra na PS3 w szmaciankę, a synek mu kibicuje. Jakie tu komentarze lecą :P Wciąż siedzimy w piżamach
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 10:49   #2298
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Rejestrowaliśmy w moim mieście i moim USC, więc musieli tylko "ściągnąć" sobie akt TŻ, bo on z innego miasta, ale to wszystko ogarnęła miła pani, także nawet papieru rozwodowego nie pokazywałam. Na wszelki wypadek przedzwoń do USC, w którym będziecie rejestrować i zapytaj co konkretnie trzeba przynieść, bo wiadomo jak to urzędy

1) są wszyte 2 kółeczka, do których dopina się dołączone są haczyki i rzepową taśmą przypina się do poręczy
2) są też normalne uszy do trzymania jak w torebce i tam jest przyszyty zatrzask łączący te uszy i można w ten sposób też przewiesić przez poręcz

Z tymi przesyłkami to różnie jak to aliexpress. Moja szyta suknia ślubna doszła po miesiącu. Ale mam pełno drobiazgów, które szły 3-4 miesiące. Ten plecak akurat wzięłam jeszcze z najtańszą rejestrowaną przesyłką, ale ostatnia aktualizacja statusu i tak mówiła, że paczka już wyleciała z Chin, więc nie sądziłam, że przyjdzie tak szybko.

Gratulacje

Ja wczoraj przesortowałam małe ubranka. Zostawiłam na wierzchu rzeczy 0-3 i 3-6, które zostawimy od razu w komodzie. Na start i pierwsze tygodnie jesteśmy przygotowani. Z rozm. 62 mam już dużo bodziaków z długim rękawem, kilka par spodenek, 3 pajace i pełno białych bodziaków bez rękawów w sam raz na lato. Doszyję tam jakieś kokardki lub coś tam i będą ładne Ustaliliśmy z TŻ, że te od 62 czyli na lato, będziemy już kupować na bieżąco i już bardziej pod dziewczynkę

U nas leniwa niedziela. Ja przeglądam internety, TŻ gra na PS3 w szmaciankę, a synek mu kibicuje. Jakie tu komentarze lecą Wciąż siedzimy w piżamach
Masz rację, najlepiej przedzwonię i zapytam. Dziękuję ☺
My zjedliśmy śniadanie w łóżku I nadal leżymy...
Coś mnie brzuch boli dzisiaj jak na okres.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 10:55   #2299
coco00
Wtajemniczenie

Msyska super, że wizyta udana!

My wczoraj znowu byliśmy pooglądać wózki, chciałam jeszcze raz dokładniej obczaić anexa sport bo tutaj tyle dobrych opinii się pojawiło i może za wcześnie go skreslilam, ale i wczoraj dalej espiro next jest faworytem. Myślę, że to będzie raczej nasz wybór, niby do dziś jest 10% rabatu, ale chyba jeszcze darujemy sobie zakup wózka

Wieczorem znowu miałam chorobowego zgona.. Duuuzo pospalam i dziś narazie jest dobrze

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 11:17   #2300
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

U nas leniwa niedziela. Ja przeglądam internety, TŻ gra na PS3 w szmaciankę, a synek mu kibicuje. Jakie tu komentarze lecą Wciąż siedzimy w piżamach
Z chęcią zobaczę zdjęcia tego plecaka a nie było problemem jakby pokazała jak wygląda na plecach ?

najszybciej paczka z chin przyszła mi po 10 dniach. To jakiś rekord na ogół minimum miesiąc ida.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Wy oglądacie normalne wózki a my jedziemy dzisiaj oglądać wózki dla lalek chcemy córce kupić a w smyku jakiś raba z 200 na 119 jest także ten tego myślę ze będzie to fajny prezent gwiazdkowy. Ja będę miała duży wózek a córka będzie miała swój mały

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Dziewczyny co do fotelikow samochodowych polecam przymierzyć do samochodu. Nie bralabym w ciemno.

Stary 2018-11-25, 11:17   #2301
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ale ja Wam zazdroszczę tych ruchów...chociaż staram się czekać cierpliwie tak żadnego przelewania, plumkania nie czuć. Aż tęsknię do piątkowej wizyty żeby się upewnić czy wszystko dobrze...
Ja w ogóle nie czułam przelewania czy miziania, zaczęłam czuć dopiero przy kopach i dopiero po kilku dniach sobie uświadomiłam, że to to, takie krótkie lekkie bóle w różnych miejscach. A etapu miziania nie miałam wcale, albo nie czułam.

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
A o Karowej słyszałyście jakieś opinie?
Mój lekarz prowadzący jest stamtąd, ale nie z położnictwa.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 11:31   #2302
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz. Dlatego chce obejrzeć ten maxi cosi citi - bo jest „prawie nowy”, do sprzedania ma go rodzinka co mieszka 4 km dalej. Jakby nam coś nie pasowało to kupimy nowy
Mieliśmy dostać maxi cosi po siostrzenicy tzta, ale jakoś coś nie klapło i ma go ktoś inny..
Poza tym foteliki powypadkowe wymienia się bezproblemowo, a koszta obejmuje ubezpieczenie, wiec niemożliwym jest w sumie kupienie powypadkowego..
myśle ze obejrzę go, zachęca mnie bardzo fakt ze jest leciutki.

Dzień dobry Wam!
U mnie zaczęło sie szaleństwo zakupowe, ciagle oglądam internet i „dodaje koszyka” różne rzeczy

Maxi cosi city nie można wpiąć do bazy w razie gdybyś nie wiedziała a chciała w przyszłości . Dlatego jest lekki bo nie ma pod spodem tej metalowej konstrukcji
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 11:45   #2303
coco00
Wtajemniczenie

Ja chyba bym chciała fotelik maxi cosi z baza i najlepiej jakby ta baza też posłużyć mogła do kolejnego fotelika, żeby nie mnożyć kosztów, ale jeszcze nie rozkminilam co i jak.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:28   #2304
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle nie czułam przelewania czy miziania, zaczęłam czuć dopiero przy kopach i dopiero po kilku dniach sobie uświadomiłam, że to to, takie krótkie lekkie bóle w różnych miejscach. A etapu miziania nie miałam wcale, albo nie czułam.

A o Karowej słyszałyście jakieś opinie?
Mój lekarz prowadzący jest stamtąd, ale nie z położnictwa.
Nic nie wiem o Karowej, ale ma III stopień referencyjnosci, a to podobno dobrze

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:32   #2305
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Msyska super, że wizyta udana!

My wczoraj znowu byliśmy pooglądać wózki, chciałam jeszcze raz dokładniej obczaić anexa sport bo tutaj tyle dobrych opinii się pojawiło i może za wcześnie go skreslilam, ale i wczoraj dalej espiro next jest faworytem. Myślę, że to będzie raczej nasz wybór, niby do dziś jest 10% rabatu, ale chyba jeszcze darujemy sobie zakup wózka

Wieczorem znowu miałam chorobowego zgona.. Duuuzo pospalam i dziś narazie jest dobrze

My niedawno wyszliśmy z entliczka i też Espiro next mogę nazwać swoim faworytem tżtowi się nie podobają brązowe dodatki, więc marudzi, ale dla mnie póki co nr 1 ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:49   #2306
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć ja w ten weekend jakoś nie ogarniam niczego. Miałam posprzątać, ale odpuściłam, bo stwierdziłam, ze wolę odpocząć I tak ogólnie nie mogę się na niczym skupić.
Świetny pomysł z tym pisaniem list wyprawkowych. Tez zrobie taką listę, co planuję kupic/co mam kupione i wrzucę. Fajnie będzie podzielić się pomysłami i poinspirowac się nawzajem

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:51   #2307
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Z chęcią zobaczę zdjęcia tego plecaka a nie było problemem jakby pokazała jak wygląda na plecach ?

najszybciej paczka z chin przyszła mi po 10 dniach. To jakiś rekord na ogół minimum miesiąc ida.
TŻ chyba nie będzie profesjonalnym fotografem Nie dopasowałam jeszcze ramiączek, więc jest krzywo. Ja wzięłam ten największy rozmiar, ale są mniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 46524258_1214851425330580_3834524635542585344_n.jpg (174,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 46668687_728366017520845_6682222548475707392_n.jpg (122,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 46754610_2200223523522757_1857864515647963136_n.jpg (97,8 KB, 38 załadowań)
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:03   #2308
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
My niedawno wyszliśmy z entliczka i też Espiro next mogę nazwać swoim faworytem tżtowi się nie podobają brązowe dodatki, więc marudzi, ale dla mnie póki co nr 1 ;-)

U nas też aktualnie na pierwszym miejscu jest espiro next, ciemno szary z brązowa rączką
Zrezygnowalismy ze stokke, za dużo kosztuje, a musimy wszystko jeszcze kupić

Stary 2018-11-25, 13:13   #2309
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:

A które brązowe dodatki masz na myśli? Jeśli o rączkę to są też modele tego wózka z czarnymi elementami

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:27   #2310
bejata440
Zakorzenienie

U nas właśnie dyskusje czy isofix czy nie. Ale powoli skłaniamy siebie stronę isofix..
wiec temat jeszcze nierozstrzygnięty

Byłam na spacerku niecałe 5km, plecki powoli odczuwam :/ któraś tez coś czuje? Może to nie ból, ale już pewny dyskomfort jest i co jakiś czas się zatrzymuje żeby trochę się powyginac.
Teraz pije grzańca bezalk

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości