Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-25, 12:34   #541
ajakasia
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Jajoanka ta poduszka to taki rogal, na allegro kupiłam razem z rozkiem, na drugi dzień już była 😀

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7584740457

Vica dajesz!
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:35   #542
dews
Zakorzenienie

Sylwusiach może, ale nawet jeśli, to to minie w kilka dni nie martw się, skup się na pozytywach, a jest duży postęp )

Sara dokładnie! A mówią że karmienie nie boli.. Cóż w moim przypadku to wierutne kłamstwo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 12:49   #543
MadziQ6
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Dziecko mi sie chyba popsulo bo dzis w nocy tez wstalo o 23 zjadla poszla spac kolo 23.30 i potem spala do 1 a od 1 do 2.30 miala ciezko ze spaniem tak jakby spac chciala ale spinala sie pojekiwala dawalam jej smoczek ale pocyckala lapczywie za chwile go wywala i znowu jeczala i sie spinala niewiem czemu tak robi potem zasnela i spala do 3.30 znowu wstala dalam jej mleko i tz ja przejal bo ja juz ledwo patrzalam przez to ciagle podawanje smoka i czuwanie przy niej...to jak zasnela to spala do 10.30tzn o 8 30 juz pojekiwalaz w lozeczku to wzielam na szykowalam mleczko iwzielam ja do siebie ale zasnela i spala do 10.30 wolalabym zeby tak ladnie w nocy spala ehh...

Dews mi polozna kazala w dzien karmic ja co 3godz i jak spi to i tak ja wybudzac a co poltorej godz budzic na glukoze zeby wypila ale ona czasami wypije za jednym razem 50ml a innym musze to rozlozyc na kilka wybudzen.

Vicarika to znowuz siedzisz na marne w szpitalu ehh niedziwie sie ze jestes sflustrowana dlatego na weekkend niema co wybierac sie do szpitala bo i tak nic nierobia :/Moze tym razem to cos da wytrzymaj ten bol!!

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Jakie to prawdziwe Załącznik 7649895

jakiez to prawdziwe!!

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:10   #544
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybudzacie dzieci jak za długo śpią w nocy? Jak poszliśmy po 22 spać tak teraz 2:30 młody nie widzi w ogóle się budzić... Próbuję dostawić do piersi ale on spać i koniec. Na szczęście mam odciągniętą porcję mleka, to może z butli pójdzie, ale trochę się martwię że za dużo to może dziecko śpi

Chciałabym mieć takie problemy :p na pewno bym nie budziła jeśli dziecko by dobrze przybierało. Spałabym razem z nim radośnie :p

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Kuuurcze, Vica... myslalam, ze jak wejde na forum to przeczytam wage Twojego maluszka. Biedactwo, ze tyle sie meczysz... czekanie najgorsze. :-(

Dziewczyny... troche zrazilam sie do karmienia. Poki nie ogladalam dokladnie swoich sutkow to dawalam na przemia prawa i lewa piers. Mimo, ze lewa potwornie bolala przy zasysaniu. Niedawno porownalam oba sutki w lusterku... i ten lewy jest masakrycznie pogryziony! Nawet nie wiem kiedy to sie stalo. Sa po prostu jakby takie szramy, bruzdy, czasem pojawia sie jakis bialy nalot albo krew. Smaruje swoim mlekiem, czesciej zmieniam wkladki, uzywam masci - poki co bepanthen i... juz nie podaje lewej piersi. Odciagam mleko laktatorem. Wtedy nie boli...

Dzis rano musialam zmienic koszule nocna, bo z lewej piersi mnie zalalo. Strasznie jest przepelniona, a ja boje sie przystawic do niej dziecko.

Maz mial kupic mi te oslonki i lanoline. Ale juz wczoraj wieczorem apteki byly zamkniete... a dzis niedziela :/ Musze czekac do poniedzialku.

Czy ktoras z mam miala takie problemy z brodawkami? Jak dlugo trwa ich "leczenie"?

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

Ja miałam po pierwszej dobie pogryzione do krwi. Pomogły nakładki (kupiłam w Smyku) i takie muszle ochronne, żeby brodawki nie dotykały ubrań (kupione w RTV AGD co ciekawe). Zagoiło się po ok tygodniu :/
Stary 2018-11-25, 13:18   #545
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Jajoanka ta poduszka to taki rogal, na allegro kupiłam razem z rozkiem, na drugi dzień już była

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7584740457

Vica dajesz!
A jakie ona ma wypelnienie? Bo moja ma miekkie i sie zapada... musze ja mocno trzymac, zeby faktycznie podpierala mnie albo dziecko i jest strasznie niewygodnie, a zanim zlapie pozycje, to maly zdazy cycke wypluc... i cala zabawa od nowa.
Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć takie problemy na pewno bym nie budziła jeśli dziecko by dobrze przybierało. Spałabym razem z nim radośnie :p

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Ja miałam po pierwszej dobie pogryzione do krwi. Pomogły nakładki (kupiłam w Smyku) i takie muszle ochronne, żeby brodawki nie dotykały ubrań (kupione w RTV AGD co ciekawe). Zagoiło się po ok tygodniu :/
Hmm... nakladki na pewno kupie. A muszle? Co to za muszle?

Wiesz, i tak juz widze poprawe. Od wczoraj smaruje bepathenem, zmieniam czesciej wkladki i z tej piersi pokarm sciagam laktatorem. A malego karmie z drugiej. Bede sie ratowac

Moze polozna zapytam o te brodawki? Chociaz moze lepiej nie... bo mnie skrytykuje, ze nie umiem karmic :/

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:20   #546
lady isss
Wtajemniczenie

Dziewczyny co do babek w szptalu to ogolnie naprawde babeczki do rany przyloz. U mnie byla jedna taka salowa co sie miala za madrzejsza i wazniejsza od wszystkich. My juz wiedzialysmy od poloznej, ze jedna co ur o 9 wyjdzie tego dnia o ile wyniki beda ok, a ja i druga z ktora lezalam urodzilysmy 14.10 ja i 15 ona i ze jest szansa zeby wyjsc wieczorem. Po obchodzie ginekologicznym w poniedzialek ( czyli w dzien w ktorym nam polozna mowila ze wyjdziemy jak dobrze wszystko pojdzie) dostalysmy przepustke wszystkie 3 z tym, ze ta z rana miala wyjsc juz na 100%, ja na 90%, a kolejna tak 50% na 50% bo miala problez z karmieniem i jej mala zle z waga wyszla juz rano i byla najmniej pewna. No i ja mialam czekac na obchod pedriatryczny bo maly z waga ok, zolty tez nie byl bardzo, bo na poziomie 8ta zoltaczka itd. Przyszla ta salowa i zaczela sie wymadrzac, ze "nawet nie ma takiej opcji, ze wujdziemy bo 2 i pol doby trzeba przelezec! DWIE I POL DOBY!" Ja bylam rozwalona i dobie mysle "zmieniaj ten podklad na przewijaku i wez idz kobieto"

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:23   #547
Vicarika
Zakorzenienie

No to zdaje relacje ... Nic nowego ja dalej z brzuchem . Bite 5h pod kroplowka , praktycznie cala zleciała i dupa , nic a nic sie nie ruszylo twardo 4cm rozwarcia . Skurcze sie pojawiaja co 10-15 min bardzo bolą ale co mi po nich , jutro kolejna kroplowka

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:32   #548
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A jakie ona ma wypelnienie? Bo moja ma miekkie i sie zapada... musze ja mocno trzymac, zeby faktycznie podpierala mnie albo dziecko i jest strasznie niewygodnie, a zanim zlapie pozycje, to maly zdazy cycke wypluc... i cala zabawa od nowa.Hmm... nakladki na pewno kupie. A muszle? Co to za muszle?

Wiesz, i tak juz widze poprawe. Od wczoraj smaruje bepathenem, zmieniam czesciej wkladki i z tej piersi pokarm sciagam laktatorem. A malego karmie z drugiej. Bede sie ratowac

Moze polozna zapytam o te brodawki? Chociaz moze lepiej nie... bo mnie skrytykuje, ze nie umiem karmic :/

Wpisz sobie muszle ochronne na brodawki Medela. Mi ratowały życie bo jak mi sutki przy ruszaniu się dotykały stanika to mnie wzdrygalo z bólu.
Stary 2018-11-25, 13:45   #549
dews
Zakorzenienie

MadziQ to mój np pił z piersi pół godziny w nocy, ale ciągle przysypiał, więc nakarmiłam go odciągniętym mlekiem z butli i wypił 90ml na raz.. Z tym z piersi to na pewno było ponad 100, koleś ma tydzień

Tetrikk wbrew pozorom to może być problem :p jasne, cieszę się że jest spokojny i bezproblemowy, ale wcześniej karmiłam KP i mm a teraz tylko KP i trochę się boję, żeby dostawał wystarczajaco pokarmu, a ważenie dopiero w środę.
Ale żółtaczki już na szczęście nie ma od kilku dni, więc przynajmniej wiem, że to nie przez to.

Jajoanka a co ty się opinią położnej przejmujesz :p lepiej spytać i niech Ci pomoże jak coś, niż cierpieć, bo źle przystawiasz. Z resztą mi w szpitalu sprawdzali przystawianie i położna i niby wszystko super, a bez nakładek boli jak diabli, więc powiedzenie, że kp nie boli na pewno nie sprawdza się u wszystkich.

Vicarika nie wierzę, biedna ale się umeczysz!

Stary 2018-11-25, 13:49   #550
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Jakie to prawdziwe Załącznik 7649895

Haha noo pirania
Mój miś 20181125_112242.jpeg

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:51   #551
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
MadziQ to mój np pił z piersi pół godziny w nocy, ale ciągle przysypiał, więc nakarmiłam go odciągniętym mlekiem z butli i wypił 90ml na raz.. Z tym z piersi to na pewno było ponad 100, koleś ma tydzień

Tetrikk wbrew pozorom to może być problem jasne, cieszę się że jest spokojny i bezproblemowy, ale wcześniej karmiłam KP i mm a teraz tylko KP i trochę się boję, żeby dostawał wystarczajaco pokarmu, a ważenie dopiero w środę.
Ale żółtaczki już na szczęście nie ma od kilku dni, więc przynajmniej wiem, że to nie przez to.

Jajoanka a co ty się opinią położnej przejmujesz lepiej spytać i niech Ci pomoże jak coś, niż cierpieć, bo źle przystawiasz. Z resztą mi w szpitalu sprawdzali przystawianie i położna i niby wszystko super, a bez nakładek boli jak diabli, więc powiedzenie, że kp nie boli na pewno nie sprawdza się u wszystkich.

To masz małego głodomora Moja ma dziś 4 tygodnie i je co 3-4 h od 90-120 ml mm, a do tego jeszcze lubi cycka pociumkać przed karmieniem butlą albo po

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:55   #552
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:

Tetrikk wbrew pozorom to może być problem jasne, cieszę się że jest spokojny i bezproblemowy, ale wcześniej karmiłam KP i mm a teraz tylko KP i trochę się boję, żeby dostawał wystarczajaco pokarmu, a ważenie dopiero w środę.

Jajoanka a co ty się opinią położnej przejmujesz lepiej spytać i niech Ci pomoże jak coś, niż cierpieć, bo źle przystawiasz. Z resztą mi w szpitalu sprawdzali przystawianie i położna i niby wszystko super, a bez nakładek boli jak diabli, więc powiedzenie, że kp nie boli na pewno nie sprawdza się u wszystkich.

Wiesz, mi chyba tak w szpitalu pomagali przystawiac, ze wrocam z poranionym sutkiem. A jak maly ssal to nie mialo jak sie zagoic... i chyba temu tak wyszlo. Druga cycka jest okej, wiec to chyba nie jest tak, ze zle przystawiam. Tylko tamta nie miala szans sie zagoic...

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 14:06   #553
Karolkowa_86
Zakorzenienie

24 dni po cc I co sądzicie?20181125_140318.jpeg

(*) Amelka 02.03.2017
Stary 2018-11-25, 14:37   #554
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
24 dni po cc I co sądzicie?Załącznik 7649911

(*) Amelka 02.03.2017
Dobrze jest brzuszka juz prawie nie widac. U mnie zostal po srodku jeszcze i boczki nadal bez zmian. Mierzylam sie wczoraj w biodrach bo o dziwo dopielam sie w kurtce i tak : przed ciaza 98, przed porodem 113, a wczoraj 4 tyg po porodzie 107 - cos tam sie schodzi

Stary 2018-11-25, 14:51   #555
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Dobrze jest brzuszka juz prawie nie widac. U mnie zostal po srodku jeszcze i boczki nadal bez zmian. Mierzylam sie wczoraj w biodrach bo o dziwo dopielam sie w kurtce i tak : przed ciaza 98, przed porodem 113, a wczoraj 4 tyg po porodzie 107 - cos tam sie schodzi

Pięknie!
Właśnie mojego wysyłam na zakupy, zrobiłam listę i ciekawe czy wszystko kupi
Bo facet to facet wiadomo..
Aaa I z nowości to ja przeszłam na wkładkę już noo tak że fajnie.

(*) Amelka 02.03.2017
Stary 2018-11-25, 15:06   #556
MadziQ6
Zakorzenienie

Dews moja pije 60ml co 3 godz. Czasami nieumie to wypije 50ml. Ja sie zastanawiam czy po tygodniu ja mam jej zwiekszyc dawke czy zostawic tyle??Nieorientujecie sie moze?

Vicarika ty nadal w dwupaku??Jejku na ciebie to nic chyba niedziala, ale powiem ci zr ja w pierwszej ciazy w 41tc mialam zglosic sie w szpitalu i co 2 dni mi wywolywali kroplowkami jakimis czopkami i nic nieruszalo zaczynal sie 42tc a oni nadal chcieli czekac az tesciowa poszla do ordynatora ze maja zrobic cc bo zadne wywolywacze sie niesprawdzaja a juz jestem 2 tyg po terminie. Trzeba bylo im troche natruc zeby wkoncu cos zadzialali bo takto nadal bym chodzila w ciazy

Koralkowa niezle juz niewidac nic po ciąży Ja tez musze fotke se strzelic

Stary 2018-11-25, 15:10   #557
MadziQ6
Zakorzenienie

Taki miałam brzuch na koniec pazdziernika i juz wiekszy nieurósł...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180928_110509.jpg (87,4 KB, 123 załadowań)
Stary 2018-11-25, 15:22   #558
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Haha noo pirania
Mój miś Załącznik 7649905

(*) Amelka 02.03.2017
Śliczny

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
To masz małego głodomora Moja ma dziś 4 tygodnie i je co 3-4 h od 90-120 ml mm, a do tego jeszcze lubi cycka pociumkać przed karmieniem butlą albo po

To u mnie podobnie, choć cyca już coraz mniej

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Dews moja pije 60ml co 3 godz. Czasami nieumie to wypije 50ml. Ja sie zastanawiam czy po tygodniu ja mam jej zwiekszyc dawke czy zostawic tyle??Nieorientujecie sie moze?

Vicarika ty nadal w dwupaku??Jejku na ciebie to nic chyba niedziala, ale powiem ci zr ja w pierwszej ciazy w 41tc mialam zglosic sie w szpitalu i co 2 dni mi wywolywali kroplowkami jakimis czopkami i nic nieruszalo zaczynal sie 42tc a oni nadal chcieli czekac az tesciowa poszla do ordynatora ze maja zrobic cc bo zadne wywolywacze sie niesprawdzaja a juz jestem 2 tyg po terminie. Trzeba bylo im troche natruc zeby wkoncu cos zadzialali bo takto nadal bym chodzila w ciazy

Koralkowa niezle juz niewidac nic po ciąży Ja tez musze fotke se strzelic

MadziQ, zazwyczaj na mm jest rozpiska wg wieku i wg wagi. Ja tam robię na wyczucie. Jak jest dłuższa przerwa między karmieniami daje troszkę więcej, a jak tylko 2.5h, to pół miarki mniej. I tak staram się dopasować do sytuacji.

Stary 2018-11-25, 15:27   #559
taga91
Zadomowienie

Ja się melduję spod kroplówki oxy, leci od 13, jakieś skurcze się piszą co 3-5 min.

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 15:28   #560
Figulina987
Zadomowienie

Vica, twarda sztuka z Ciebie :/ ja już bym tam ryczala o cc. Nie wiem czemu tak Cie męczą i już nawet nie wiem jak pocieszać. Oby po prostu Maciek w końcu dołączył do naszego grona dzieciaczkow jak najszybciej!

Mój TZ wziął dzieci na spacer a ja zdycham. Kuba chyba coś przyniósł z przedszkola, bo już dawno nie byłam tak chora. Nawet pojechałam do przychodni przyszpitalnej, bo już mi łeb pęka od 3 dni a w tygodniu do lekarza musiałabym ciągnąć ze sobą malucha, czego nie chce. Mam nadzieję że po antybiotyku szybciej stanę na nogi.

Stary 2018-11-25, 15:30   #561
MadziQ6
Zakorzenienie

Wlasnie wedlug rozpiski pisze ze 1 i 2 tydzien 90ml i ilosc karmien 7 moja je 7-8 razy dziennie.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Figulina to zdrowka!!Wiadomo przy dwojce dzieci i chorobie to niezbyt latwo :/

Taga powodzenia zebys dzis urodzila!!

Stary 2018-11-25, 15:31   #562
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Wlasnie wedlug rozpiski pisze ze 1 i 2 tydzien 90ml i ilosc karmien 7 moja je 7-8 razy dziennie.

To ja bym nie zwiększał póki je tak często. U mnie to samo, wg wagi powinien jeść już 120 ml po 6 razy, ale co mam zrobić jak on chce częściej.. Robiłam próbę, czy po większej ilości dłużej wytrzyma, ale nie, więc nie chcę go przekarmic. A Twoja jeszcze malutka, więc ja bym dała dalej tak jak dajesz

Stary 2018-11-25, 15:34   #563
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez taga91 Pokaż wiadomość
Ja się melduję spod kroplówki oxy, leci od 13, jakieś skurcze się piszą co 3-5 min.

Przypomnij zglosilas się sama czy zaczęło się coś dziać w domu?

Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 15:35   #564
MadziQ6
Zakorzenienie

Tez tak zrobie ze bede dawac tyle ile daje bo niezawsze zje te 60ml myslalam wlasnie zeby na noc zwiekszyc zeby dluzej wytrzymala ale jak u ciebie nieposkutkowalo to u mnie tez mi sie wydaje ze nieprzejdzie a niechce zeby brzuszek ja bolal z przejedzenia

Stary 2018-11-25, 16:07   #565
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Pięknie!
Właśnie mojego wysyłam na zakupy, zrobiłam listę i ciekawe czy wszystko kupi
Bo facet to facet wiadomo..
Aaa I z nowości to ja przeszłam na wkładkę już noo tak że fajnie.

(*) Amelka 02.03.2017
Ja mojego trz dzis na zakupy wyslalm i mam wszystko z listy ale moj to przyzwyczajony juz

Stary 2018-11-25, 16:12   #566
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taga91 Pokaż wiadomość

Kciuki żeby szybko i łatwo poszło!

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 16:22   #567
ajakasia
Raczkowanie

Taga kciuki 🤞 i powodzenia!

Jajoanka moja poduszka jest twarda, nic się nie zapada, nie wiem właśnie czy nie za twarda. Ale Helenie chyba pasuje.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 16:45   #568
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Nie no dziewczyny mną się nie sugerujcie, bo to prawie 4kg chłopa;p ja mu dlatego smoczek czasem daje, bo ciumka na okrągło i nie chce go przwkarmiac, ale z drugiej strony co mam zrobić jak chce jeść.. Tym bardziej że teraz tylko KP

Dziewczyny byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerze z okazji skończonego tygodnia :p i założyłam z tej okazji przed ciążowe spodnie i to nawet takie z wysokim stanem Hah jaram się

Taga

Stary 2018-11-25, 16:57   #569
smileska
Zadomowienie

Czytam jak to kazda z Was wchodzi w spodnie sprzed ciazy i tak zazdroszcze Wam ... ja chyba z rok jeszcze nie wejde w spodnie sprzed ciąży

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 17:11   #570
taga91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Przypomnij zglosilas się sama czy zaczęło się coś dziać w domu?

Sama miałam się dzisiaj zgłosić, bo dziś 41t0d. Namówili nas, żebyśmy zostali.

Dzięki za kciuki.

Ja po lewatywie i chwila przerwy od oxy. Ale te skurcze to takie słabeusze, 30-40%, więc raczej dziś nic nie będzie z tego.

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości