Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-25, 13:56   #2311
czarna_pantera90
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
U nas właśnie dyskusje czy isofix czy nie. Ale powoli skłaniamy siebie stronę isofix..
wiec temat jeszcze nierozstrzygnięty

Byłam na spacerku niecałe 5km, plecki powoli odczuwam :/ któraś tez coś czuje? Może to nie ból, ale już pewny dyskomfort jest i co jakiś czas się zatrzymuje żeby trochę się powyginac.
Teraz pije grzańca bezalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak, ja mam takie zesztywnienie z na dole pleców. Jak pojeżdżę na orbitreku to troszkę lepiej, ale wraca.
My zrezygnowaliśmy z pomysłu bazy - mieszkamy w centrum, autem jak jeździmy to do pracy, a z dzieckiem będziemy jeździć właściwie tylko na długie dystanse do dziadków. Raz na ruski rok trzeba będzie ten fotelik wpiąć, wiec u nas nie ma sensu inwestować w bazę. Co do tej pory wpadło mi do głowy:
-wózek (mamy, Adamex Reggio)
- baby hug (tez zamówiłam, w poniedziałek przyjdzie)
- fotelik (raczej Cybex aton q lub cloud q)
- laktator (kupiłam, Medela swing)
- łóżeczko (czekam na jakąś promocję chicco next2me legend)
I to chyba z tych większych wydatków. A z mniejszych:
- ciuszki, ale nie mam pojęcia ile czego, mogę rodzic jak i w połowie marca jak i w połowie kwietnia, wiec dużo niepewności
- butelki
-podgrzewacz do butelek
-pampery
-wyprawka do szpitala dla mnie i dzieciaczka (majtasy, piżamy, kapcie, rożki, wkładki itp)
-wanienka
-kosmetyki podstawowe, termometr
I nie wiem co jeszcze...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 13:57   #2312
dorka607
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Dzięki za odpowiedz. Dlatego chce obejrzeć ten maxi cosi citi - bo jest „prawie nowy”, do sprzedania ma go rodzinka co mieszka 4 km dalej. Jakby nam coś nie pasowało to kupimy nowy
Mieliśmy dostać maxi cosi po siostrzenicy tzta, ale jakoś coś nie klapło i ma go ktoś inny..
Poza tym foteliki powypadkowe wymienia się bezproblemowo, a koszta obejmuje ubezpieczenie, wiec niemożliwym jest w sumie kupienie powypadkowego..
myśle ze obejrzę go, zachęca mnie bardzo fakt ze jest leciutki.

Dzień dobry Wam!
U mnie zaczęło sie szaleństwo zakupowe, ciagle oglądam internet i „dodaje koszyka” różne rzeczy

Kochana wiedz tylko, że przy oglądaniu fotelika na "oko"nie jesteś w stanie stwierdzić, czy jest uszkodzony bo każde mikrouszkodzenie powoduje już to, że on porządnie nie chroni. Jasne, że przy wypadku podaje się że był fotelik w aucie i muszą pokryć jego koszty ale np przy stłuczce nie każdy tak robi. Jeżeli to są dobrzy znajomi którym ufasz to jak najbardziej ale obcy są jacy są i nie wiesz jakie podejście do tego mają inni ludzie. Prawdę mówiąc fotelik to jest bezpieczeństwo naszych dzieci i czasem nie warto oszczędzić 300 zł... inaczej jest z wózkiem czy leżakiem bo tam używki nie zagrażają bezpieczeństwu. Także przemyśl jeszcze sprawę
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 14:05   #2313
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja chyba bym chciała fotelik maxi cosi z baza i najlepiej jakby ta baza też posłużyć mogła do kolejnego fotelika, żeby nie mnożyć kosztów, ale jeszcze nie rozkminilam co i jak.

Wczoraj o to samo pytałam. I niestety jest tylko jedna taka baza z maxi cosi ale akurat żaden fotelik by nie pasował do wybranego wózka i kobieta poleciła cybexa

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 14:10   #2314
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas właśnie dyskusje czy isofix czy nie. Ale powoli skłaniamy siebie stronę isofix..
wiec temat jeszcze nierozstrzygnięty

Byłam na spacerku niecałe 5km, plecki powoli odczuwam :/ któraś tez coś czuje? Może to nie ból, ale już pewny dyskomfort jest i co jakiś czas się zatrzymuje żeby trochę się powyginac.
Teraz pije grzańca bezalk

ja z powalniam się, czuje jak wolniej chodzę, że mi cięzej. Czasami boli mnie biodro i krocze. To chyba spojenie lonowe, ale to jak dlugo leze na boku, wtedy nie moge sie w ogole ruszyc, bol okropny jak probuje ruszyć nogą i w ogole wstać, wczoraj przez pare minut probowalam sie sturlać z łóżka. Za to sen mam dobry i mam nadzieje ze corka bedzie tez spiochem. W pierwszej ciazy bardzo zle i malo spalam i takie mam dziecko
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 14:26   #2315
dorka607
Wtajemniczenie

Podziwiam Was dziewczyny za szykowanie wyprawki już... ja dopiero zaczynam myśleć co dokupić nie wspomnę że musiałabym popatrzeć na ciuszki które mam i zobaczyć czego mi brak. Oglądam czasem te maluszkowe ciuszki ale jakoś mnie nie ciągną...czasem aż mi głupio że tak nie myślę o tym jak przy pierwszym dziecku za oglądanie ciuszków pewnie wezmę się po nowym roku bo dokupić to nie problem, wszędzie tego pełno. Swoją drogą mam córkę z końca kwietnia i uważam, że to świetna pora na maluszka-mało ubierania :P do wózka tylko pieluszka i nic więcej. Jeden polarowy kombinezon w razie gdyby była taka potrzeba i tak to ewentualnie jakiś sweterek na długi rękaw na chłodniejszy dzień. Body to wiadomo na długi i na krótki i na ramiączka przy upałach. Także naprawdę nie ma co przesadzać z ilością tym bardziej, że latem wszystko szybko schnie a dziecko mega szybko wyrasta. Dla córy miałam tyle szmat że dla trojaczkow by wystarczyło a teraz idę w minimalizm i podchodze do wszystkiego totalnie na luzie :P dokupić zawsze można

Stary 2018-11-25, 14:44   #2316
bejata440
Zakorzenienie

Tu troche patrzę na kraj w ktorym mieszkam, bo Niemcy ubezpieczeni są wszędzie i zawsze i wyciągają korzyści ze wszystkiego gdzie się da i nawet nie da. Wiec tu o solidność używanego fotelika nie robie sobie wiele zmartwień, a jeśli jeździło w nim jedno dziecko, to zobaczę i to dziecko i datę produkcji może widzę to wszystko zbyt pozytywnie, ale dobrze ze mam odpowiedzi od Was, dyskutujemy z tztem jeszcze
(rozumiem i dziekuje za wszystkie wskazówki i porady, bo gdzie i kogo pytać jak nie was! :róża: ) ale jeszcze się na nic nie zdecydowaliśmy.
jak zdecydujemy się na isofixa lub nie..
Tez ogólnie więcej będę się przemieszczać z wózkiem pieszo, jedyne co mi przyszło do głowy to 2-3 razy w tygodniu byłaby to siłownia lub basen gdzie fotelik z dzieckiem brałabym ze sobą... no i plus ze siedzisko dla starszej dzidzi można tam zamontować.. i jak patrzę na to pod tym względem to powoli nie widzę problemu kupienia nowki za miliony monet skoro ma to posłużyć kilka lat.

Oglądałam wlasnie ten baby hug - fajne to!!!

Bla bla chaotyczny wpis. Idę grzać pierogi

Stary 2018-11-25, 15:15   #2317
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Podziwiam Was dziewczyny za szykowanie wyprawki już... ja dopiero zaczynam myśleć co dokupić nie wspomnę że musiałabym popatrzeć na ciuszki które mam i zobaczyć czego mi brak. Oglądam czasem te maluszkowe ciuszki ale jakoś mnie nie ciągną...czasem aż mi głupio że tak nie myślę o tym jak przy pierwszym dziecku za oglądanie ciuszków pewnie wezmę się po nowym roku bo dokupić to nie problem, wszędzie tego pełno. Swoją drogą mam córkę z końca kwietnia i uważam, że to świetna pora na maluszka-mało ubierania :P do wózka tylko pieluszka i nic więcej. Jeden polarowy kombinezon w razie gdyby była taka potrzeba i tak to ewentualnie jakiś sweterek na długi rękaw na chłodniejszy dzień. Body to wiadomo na długi i na krótki i na ramiączka przy upałach. Także naprawdę nie ma co przesadzać z ilością tym bardziej, że latem wszystko szybko schnie a dziecko mega szybko wyrasta. Dla córy miałam tyle szmat że dla trojaczkow by wystarczyło a teraz idę w minimalizm i podchodze do wszystkiego totalnie na luzie :P dokupić zawsze można
Hehe to tak jak ja. Dopiero kupiłam starszej łóżko żeby nie było potem ze ona musi swoje łóżeczko oddać innemu dziecku ( bo ona ciagle jeszcze w łóżeczku z wyciągnięta ścianka śpi). Dzis mam jesCze , jak sie zbiorę , pojechać do Ikei po materac.

A resztę to po świetach będę ogarniać ..... masa czasu jeszcze
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 16:03   #2318
coco00
Wtajemniczenie

Na bobowozki online jest atrakcyjna cena na espiro kusi ciekawe czy też tylko na black friday czy częściej tak się zdarza. Wcześnie trochę na zakup wózka

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 16:08   #2319
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Was dziewczyny za szykowanie wyprawki już... ja dopiero zaczynam myśleć co dokupić nie wspomnę że musiałabym popatrzeć na ciuszki które mam i zobaczyć czego mi brak. Oglądam czasem te maluszkowe ciuszki ale jakoś mnie nie ciągną...czasem aż mi głupio że tak nie myślę o tym jak przy pierwszym dziecku za oglądanie ciuszków pewnie wezmę się po nowym roku bo dokupić to nie problem, wszędzie tego pełno. Swoją drogą mam córkę z końca kwietnia i uważam, że to świetna pora na maluszka-mało ubierania do wózka tylko pieluszka i nic więcej. Jeden polarowy kombinezon w razie gdyby była taka potrzeba i tak to ewentualnie jakiś sweterek na długi rękaw na chłodniejszy dzień. Body to wiadomo na długi i na krótki i na ramiączka przy upałach. Także naprawdę nie ma co przesadzać z ilością tym bardziej, że latem wszystko szybko schnie a dziecko mega szybko wyrasta. Dla córy miałam tyle szmat że dla trojaczkow by wystarczyło a teraz idę w minimalizm i podchodze do wszystkiego totalnie na luzie dokupić zawsze można
Mamy podobne myślenie tez mnie już to tak nie jara jak w pierwszej ciąży tez podchodze do tego z głową. Przy pierwszej córce mieliśmy zdecydowanie za dużo ubrań. Tylko się napracowaliśmy z ppraniem, prasowaniem a nawet tego wszystko nie nosiliśmy. Teraz chcem mieć kilka kompletow i prac na bieżąco.rozmiar 56 to córka nosiła dwa tygodnie także szkoda pieniędzy i pracy. A ubranka sa wszedzie i zawsze, promocje tez wiec na bieżąco mozna cos kupić jeśli zajdzie potrzeba. Ale najlepsze ze zakupy dla starszej dalej mnie rajcuja dzisiaj jej kupilismy ten wózek w smyku, kapcie, spodnie, rajstopy a ze była promocja to jeszcze wielkiego misia dostalismy. Ale będzie radość. Chyba na urodziny tego misia jej damy. Nie wiem tylko gdzie my te misie wszystkie będziemy trzymać jeszcze takiego różowego ze smyka dostała dwa lata temu pod choinke. A ze miała tylko miesiąc to schowałam go z myślą ze wyciagne jak urządzimy jej pokój.

W ogóle namierzylam się sukienek w sinsay.... Jak wrócę do domu i znajdę czas wrzucę wam do klubu. Może cos doradzicie chciałabym jakąś na urodziny córki i swieta i jakiś taka na co dzień

Stary 2018-11-25, 18:58   #2320
coco00
Wtajemniczenie

Zaczęłam obczajac foteliki, bazy, rwf itd mam dość

Stary 2018-11-25, 19:11   #2321
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
U nas też aktualnie na pierwszym miejscu jest espiro next, ciemno szary z brązowa rączką
Zrezygnowalismy ze stokke, za dużo kosztuje, a musimy wszystko jeszcze kupić

Mi też ta wersja kolorystyczna przypadła do gustu ;-)
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
A które brązowe dodatki masz na myśli? Jeśli o rączkę to są też modele tego wózka z czarnymi elementami

Tak tak, takie mi wpadły w oko, ale żeby tatuś nie wstydził się prowadzenia wózka z ,,brzydką brazową rączką" to mam chęć poszukania tego z czarną. O ile dobrze widzę, stelaż wtedy jest biały a nie srebrny co też mi się podoba, ale nie wiem dokładnie czy też ten wózek nazywa się Espiro Next Avenue.
Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Tak, ja mam takie zesztywnienie z na dole pleców. Jak pojeżdżę na orbitreku to troszkę lepiej, ale wraca.
My zrezygnowaliśmy z pomysłu bazy - mieszkamy w centrum, autem jak jeździmy to do pracy, a z dzieckiem będziemy jeździć właściwie tylko na długie dystanse do dziadków. Raz na ruski rok trzeba będzie ten fotelik wpiąć, wiec u nas nie ma sensu inwestować w bazę. Co do tej pory wpadło mi do głowy:
-wózek (mamy, Adamex Reggio)
- baby hug (tez zamówiłam, w poniedziałek przyjdzie)
- fotelik (raczej Cybex aton q lub cloud q)
- laktator (kupiłam, Medela swing)
- łóżeczko (czekam na jakąś promocję chicco next2me legend)
I to chyba z tych większych wydatków. A z mniejszych:
- ciuszki, ale nie mam pojęcia ile czego, mogę rodzic jak i w połowie marca jak i w połowie kwietnia, wiec dużo niepewności
- butelki
-podgrzewacz do butelek
-pampery
-wyprawka do szpitala dla mnie i dzieciaczka (majtasy, piżamy, kapcie, rożki, wkładki itp)
-wanienka
-kosmetyki podstawowe, termometr
I nie wiem co jeszcze...

A powiedzcie mi dziewczyny jakie zastosowanie będziecie mieć tego baby hug? Chcecie dokupić materacyk i żeby maluch spał w nim w nocy czy tylko na czas użytkowania w czasie dnia?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Na bobowozki online jest atrakcyjna cena na espiro kusi ciekawe czy też tylko na black friday czy częściej tak się zdarza. Wcześnie trochę na zakup wózka

Dla mnie też za wcześnie na zakup. Najwcześniej to końcem stycznia myślę o zakupie...mam nadzieję, że trafimy na jakąś atrakcyjną ofertę

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 19:21   #2322
maltaa7
Raczkowanie

Coccinella, te z czarna rączką to espiro next flow, ale one mają caly czarny stelaż, bez białego. Te z częściowo białym stelażem to chyba pierwsza wersja tego wózka.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Fitelina, Coccinella A widzieliście może ten ciemno szary wózek espiro next avenue na żywo? Też go biorę po uwagę

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 19:47   #2323
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Mamy podobne myślenie tez mnie już to tak nie jara jak w pierwszej ciąży tez podchodze do tego z głową. Przy pierwszej córce mieliśmy zdecydowanie za dużo ubrań. Tylko się napracowaliśmy z ppraniem, prasowaniem a nawet tego wszystko nie nosiliśmy. Teraz chcem mieć kilka kompletow i prac na bieżąco.rozmiar 56 to córka nosiła dwa tygodnie także szkoda pieniędzy i pracy. A ubranka sa wszedzie i zawsze, promocje tez wiec na bieżąco mozna cos kupić jeśli zajdzie potrzeba. Ale najlepsze ze zakupy dla starszej dalej mnie rajcuja dzisiaj jej kupilismy ten wózek w smyku, kapcie, spodnie, rajstopy a ze była promocja to jeszcze wielkiego misia dostalismy. Ale będzie radość. Chyba na urodziny tego misia jej damy. Nie wiem tylko gdzie my te misie wszystkie będziemy trzymać jeszcze takiego różowego ze smyka dostała dwa lata temu pod choinke. A ze miała tylko miesiąc to schowałam go z myślą ze wyciagne jak urządzimy jej pokój.

W ogóle namierzylam się sukienek w sinsay.... Jak wrócę do domu i znajdę czas wrzucę wam do klubu. Może cos doradzicie chciałabym jakąś na urodziny córki i swieta i jakiś taka na co dzień

Aaa to ja dla córki też kupuję :P ona starsza to i więcej znosi weszłam dzis na smyka żeby popatrzeć dla tej w brzuszku a kupiłam 2 bluzki dla Niny i tylko jednego bodziaka dla malucha bo nic mnie nie zauracza stwierdzam że mam po starszej i napewno wystarczy tym bardziej że suszarkę mam teraz

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Listopadowa a z tym praniem i prasowaniem tak samo miałam... szafa pełna, wszystko stałam i prasowałam i ponad połowę spakowałam do kartonu ani razu nie ubrane bo nie było kiedy...no i oczywiście tylko te z góry się brało bo zawsze szybko szybko-nie ma czasu na dopasowywanie ubranek noworodkowi. Teraz jak już przedszkolak to całkiem inna bajka- 2-3 komplety samych galowych trzeba mieć bo nie będzie chodzić w tym samym a gdzie reszta

Stary 2018-11-25, 19:48   #2324
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa to ja dla córki też kupuję ona starsza to i więcej znosi weszłam dzis na smyka żeby popatrzeć dla tej w brzuszku a kupiłam 2 bluzki dla Niny i tylko jednego bodziaka dla malucha bo nic mnie nie zauracza stwierdzam że mam po starszej i napewno wystarczy tym bardziej że suszarkę mam teraz

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Listopadowa a z tym praniem i prasowaniem tak samo miałam... szafa pełna, wszystko stałam i prasowałam i ponad połowę spakowałam do kartonu ani razu nie ubrane bo nie było kiedy...no i oczywiście tylko te z góry się brało bo zawsze szybko szybko-nie ma czasu na dopasowywanie ubranek noworodkowi. Teraz jak już przedszkolak to całkiem inna bajka- 2-3 komplety samych galowych trzeba mieć bo nie będzie chodzić w tym samym a gdzie reszta
Ja dlatego czekam z zakupami. Muszę zobaczyć co nam zostało po starszej

Stary 2018-11-25, 19:50   #2325
bejata440
Zakorzenienie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2

Ja oglądałam misia szumisia i nowe foteliki z isofixem. Straszne ceny za nowki. Ale może na drugie dziecko kiedyś będzie

Edytowane przez bejata440
Czas edycji: 2018-11-25 o 19:51
bejata440 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 19:51   #2326
Listopadowaa
Zakorzenienie

Swoja droga cieszę się ze większe zaukpy mamy z głowy. W pierwszej ciąży kupno wózka, fotelika przyprawialo mnie o zawrót głowy.teraz mogę skupić się na na takich pierdlo.ach jak np. szumisie lezaczek i szumis tylko kupiony póki co. Ale szumis ( sam mis) stal się ulubieńcem starszej dobrze ze dołączone było też serduszko z zawieszką to będzie gdzie urządzenie szumu włożyć.

Stary 2018-11-25, 20:11   #2327
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Coccinella, te z czarna rączką to espiro next flow, ale one mają caly czarny stelaż, bez białego. Te z częściowo białym stelażem to chyba pierwsza wersja tego wózka.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Fitelina, Coccinella A widzieliście może ten ciemno szary wózek espiro next avenue na żywo? Też go biorę po uwagę

O dziękuję za rozjaśnienie
Tak myślałam, że to musi być inny model.

Na żywo widziałam grey dove, wydaje mi się, że to ten ciemniejszy szary bo ten jasny to frozen? Bardzo ładny ten materiał, jak widziałam baby design szary to już nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

W ogóle stwierdziłam, że z wózkiem to jak z suknią ślubną wyobrażenia to jedno, a przyjdzie co do czego, ,,przymierzysz" i zupełnie pod innym kątem patrzysz. Większość wózków jest taka wielka, tak toporna, tak się źle prowadzi, że szok

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 20:11   #2328
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Ja oglądałam misia szumisia i nowe foteliki z isofixem. Straszne ceny za nowki. Ale może na drugie dziecko kiedyś będzie

Beata a jakie u was ceny tych pierwszych fotelików? Bo jakby nie patrzeć u nas pierwszy fotelik bez bazy to jeszcze nie aż taką porażająca kwota

Stary 2018-11-25, 20:16   #2329
bejata440
Zakorzenienie

Ceny chyba porównywalne z tymi co w Pl : od 150€ w górę bez bazy

Stary 2018-11-25, 20:20   #2330
ofelka 123
Rozeznanie

Następne foteliki będą tylko droższe wiec ten pierwszy nie ma jeszcze takiej złej ceny

Stary 2018-11-25, 20:34   #2331
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Następne foteliki będą tylko droższe wiec ten pierwszy nie ma jeszcze takiej złej ceny

Pierwszy fotelik z bazą niewiele tańszy od drugiego fotelika tyle tylko, że drugi wystarczy na dłużej bo np Axkidy ok 1800 zł a do 25 kg czyli do 5-6 lat dziecka. Skorupa do ok roku

Stary 2018-11-25, 20:36   #2332
coco00
Wtajemniczenie

Coccinella, Malta a kojarzycie czym sie różni aveneu od manhatanu?

Stary 2018-11-25, 20:41   #2333
bejata440
Zakorzenienie

Po całym dniu rozmyślań i dyskusji i waszych wskazówek itd - doszliśmy właśnie teraz z tztem do wniosku ze kupimy nowy z isofixem

Wzięłam prysznic, zaraz do łóżeczka. Wietrze właśnie żeby mroźne powietrze wpadło do sypialni. Uwielbiam to!

Śpicie ze swoimi „ciążowymi poduszkami”? Ja kocham swoją, śmiałam się ze w dniu ślubu wezmę do hotelu ta poduszkę.. a będę już miała duży brzusio

Stary 2018-11-25, 20:46   #2334
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Mi też ta wersja kolorystyczna przypadła do gustu ;-)Tak tak, takie mi wpadły w oko, ale żeby tatuś nie wstydził się prowadzenia wózka z ,,brzydką brazową rączką" to mam chęć poszukania tego z czarną. O ile dobrze widzę, stelaż wtedy jest biały a nie srebrny co też mi się podoba, ale nie wiem dokładnie czy też ten wózek nazywa się Espiro Next Avenue.A powiedzcie mi dziewczyny jakie zastosowanie będziecie mieć tego baby hug? Chcecie dokupić materacyk i żeby maluch spał w nim w nocy czy tylko na czas użytkowania w czasie dnia?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dla mnie też za wcześnie na zakup. Najwcześniej to końcem stycznia myślę o zakupie...mam nadzieję, że trafimy na jakąś atrakcyjną ofertę

Baby hug u mnie w trakcie dnia

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 20:51   #2335
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Pierwszy fotelik z bazą niewiele tańszy od drugiego fotelika tyle tylko, że drugi wystarczy na dłużej bo np Axkidy ok 1800 zł a do 25 kg czyli do 5-6 lat dziecka. Skorupa do ok roku
No tak ale bez bazy maxi cosi to kwestia kolo 500-600zl a kolejny to wiadomo ze jednorazowo dużo większą kwota ale jakby to rozłożyć na te kilka lat użytkowania to wiadomo ze czasem na ☠☠☠☠☠☠☠y wydaje się większą kase

Stary 2018-11-25, 21:26   #2336
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
O dziękuję za rozjaśnienie
Tak myślałam, że to musi być inny model.

Na żywo widziałam grey dove, wydaje mi się, że to ten ciemniejszy szary bo ten jasny to frozen? Bardzo ładny ten materiał, jak widziałam baby design szary to już nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

W ogóle stwierdziłam, że z wózkiem to jak z suknią ślubną wyobrażenia to jedno, a przyjdzie co do czego, ,,przymierzysz" i zupełnie pod innym kątem patrzysz. Większość wózków jest taka wielka, tak toporna, tak się źle prowadzi, że szok

Ten grey dave też widziałam i bardzo mi się podobał. Myślałam, że chodzilo o taki jeszcze ciemniejszy -cold steel.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Coccinella, Malta a kojarzycie czym sie różni aveneu od manhatanu?

Manhatan ma czesciowo gondole z takiego ala skurzanego materiału. A avenue z tego samego co budka. One mają jeszcze na pewno jakieś różnice w zapinaniu elementów i chyba coś z kieszeniami. Manhatan z tego co mi gość w sklepie mówił to starszy model, więc te y typu zapięcia lepsze w avenue.

I

Edytowane przez maltaa7
Czas edycji: 2018-11-25 o 21:28
maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-25, 22:02   #2337
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Po całym dniu rozmyślań i dyskusji i waszych wskazówek itd - doszliśmy właśnie teraz z tztem do wniosku ze kupimy nowy z isofixem

Wzięłam prysznic, zaraz do łóżeczka. Wietrze właśnie żeby mroźne powietrze wpadło do sypialni. Uwielbiam to!

Śpicie ze swoimi „ciążowymi poduszkami”? Ja kocham swoją, śmiałam się ze w dniu ślubu wezmę do hotelu ta poduszkę.. a będę już miała duży brzusio

A ktorego dokładnie ślub???
Cytat:
No tak ale bez bazy maxi cosi to kwestia kolo 500-600zl a kolejny to wiadomo ze jednorazowo dużo większą kwota ale jakby to rozłożyć na te kilka lat użytkowania to wiadomo ze czasem na y wydaje się większą kase

Bez bazy to tak, z baza z 1200 zl więc juz niewielka różnica ale jak z baza to wtedy można dokupic drugi fotelik do tej samej bazy różne opcje są i trzeba to dobrzr przemyśleć

Stary 2018-11-25, 23:04   #2338
NuFCia
Zadomowienie

Chwilę mnie tu nie było bo byliśmy na Słowacji. W środę wieczorem byliśmy na połówkowych i z Małym wszystko ok, ważył już około 370g. Szyjka w porządku, pani zmierzyła mi ją "po łuku" dla mojego spokoju i ma około 5cm (zwykle się sprawdza podobno po przekątnej więc wychodzi mniej). Dostaliśmy zdjęcia buźki w 3D i od kilku dni przynajmniej raz dziennie czuję kopniaki, nawet mąż już czuł pod ręką (musiałam mu wytłumaczyć jak odróżnić je od pulsowania jakiegoś naczynia krwionośnego, które czuć u mnie na brzuchu). Mały uaktywnia się często jak włączam muzykę (mam fazę na świąteczne piosenki już ). Koleżanka mi powiedziała, że wychowuję już kolejnego świątecznego świra
Jak byliśmy w tym hotelu teraz to chciałam iść na masaż stóp ale powiedzieli, że mi w ciąży nie zrobią ale plecy już tak mówię, że na brzuchu się przecież nie położę. Nie rozumiem ich logiki. Z gin konsultowałam i masaż stóp, dłoni i twarzy jest ok, pleców tylko specjalny dla ciężarnych na siedząco (tam mieli klasyczny na leżąco) i mimo pozwolenia od lekarza nie zrobią i koniec
Stary 2018-11-25, 23:18   #2339
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja z powalniam się, czuje jak wolniej chodzę, że mi cięzej. Czasami boli mnie biodro i krocze. To chyba spojenie lonowe, ale to jak dlugo leze na boku, wtedy nie moge sie w ogole ruszyc, bol okropny jak probuje ruszyć nogą i w ogole wstać, wczoraj przez pare minut probowalam sie sturlać z łóżka. Za to sen mam dobry i mam nadzieje ze corka bedzie tez spiochem. W pierwszej ciazy bardzo zle i malo spalam i takie mam dziecko
Może być powiazanie bo ja z synkiem spałam nawet do 12 plus drzemki w dzień i jest mega śpiochem

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Potwierdzam, za kolejny fotelik dałam 1700 zl

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

Super decyzja, maluszek będzie bezpieczny a Ty spokojna i też uwielbiam chłodek w sypialni

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 05:35   #2340
bejata440
Zakorzenienie

Dzień
Dobry,

Miałam sen ze dzidzia w połowie lutego ma przyjść! Ze wcześniej. Jeju.

Datę ślubu musimy przesunąć o dwa tygodnie. Dzisiaj idziemy do urzędu to załatwić, najprawdopodobniej jeśli wszystko sie uda, będzie to 02.02

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości