|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Powiem Ci że gdybyś nienawidziala zakupów z całego serca, to byś zrozumiala, że lepiej jest nawet kupić 5 rozmiarów, potem to odsyłać etc. niż męczyć się w tych galeriach.
![]() Już pomijam że ja w tych sklepach nigdy nic nie znajduje. Jeśli nie idę po konkretną rzecz upatrzoną w necie, to na sto procent niczego nie kupię. Zakupy stacjonarne to najgorsze spędzanie wolnego czasu na świecie. ;P Za to przez internet bajka. Siadasz na wygodnym łóżku, z herbatą w ręku i sobie na spokojnie wszystko przeglądasz. Ale co do kuriera to się zgodzę. Co prawda mam ten komfort że mogę zamówić do pracy, ale nie chce mi się tego potem targac autobusem. Paczkomaty to moja miłość. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-25 o 20:41 |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
To jest zabawne nawet jak się tak patrzy z boku. Z tych diet można się już podśmiewać jak z minionej mody na dany rodzaj makijażu czy ubrań.
Mnie akurat Black Friday tegoroczny bardzo pomógł, bo mam gwiazdkowe prezenty dla 3 osób, a normalnie raczej przed świętami już się na nie obniżki nie doczekam. Ponadto kupiłam też sobie kilka rzeczy, ale wszystko było już wcześniej podglądane i wyczekiwane. Także zaoszczędziłam około 100 zł, bo i tak te rzeczy bym kupiła i nawet w przypadku rzeczy tylko dla siebie, czyli takich gdzie nie muszę ich kupić przed świętami mam wątpliwości, czy po zostałby mój rozmiar.
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8616924 0]bo mielone orzechy juz nie sa takie fancy jak ziemia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No takk.. bo człowiek woli zjeść ziemię ![]() Ale idzie człowiek do restauracji i w zasadzie czasem nie wie co je
|
#1175 |
|
Konto usunięte
|
Ale że co?
Lodówkę też bym kupiła przez neta. Mam odrazu specyfikację, komentarze innych ludzi, najniższa cenę. Ew. poszłabym zobaczyć na żywo czy jest ok, po czym bym wróciła do neta. Chociaż teraz kuchenkę z piekarnikiem kupiłam bez żadnego oglądania ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-25 o 21:03 |
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie zakupy przez internet to jeden z lepszych wynalazkow, zajmuje dużo mniej czasu niż wybranie się do sklepu i przy okazji nie muszę stać w kolejce. A i marża w sklepach czasami jest wyższa niż w sklepach internetowych. Kupowałam przez internet rzeczy od czesci samochodowych do karmy i zwirku dla kotow i tyle co czasu zaoszczedzilam na lataniu po miescie to moje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
My gdyby nie możliwość zakupu przez Internet też duzi rzeczy byśmy stacjonarne nie dostali.Wlasnie chociażby części do samochodu.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Przez internet kupiłam m.in. zamrażarkę wolnostojącą i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie. Bez problemu znalazłam o odpowiednich rozmiarach, a jeżdżenia i szukania po sklepach sobie nie wyobrażam. Ostatecznie pewnie i tak byśmy musieli kupić przez neta
|
#1179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8616950 4]no wlasnie kosmetyki i ksiazki - tak ich ponosi w sklepie stacjonarnym z cenami, że w internecie moge kupic kilka rzeczy i wydac tyle, co wydam na jedna rzecz w galerii
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No ceny stacjonarnie są nieludzkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez internet kupowałam lodówkę, pralkę i kuchenkę. Głownie ze względu na o wiele niższe ceny.
W ogóle mnóstwo rzeczy kupuję przez internet - kosmetyki, jedzenie, rzeczy do domu, bo to straszna wygoda, nie mówiąc o niższych cenach. No i nie muszę biegać po sklepach i szukać czy coś takiego znajdę, tylko siadam przy komputerze, wyszukuję, klikam i gotowe. I ubrania bo w sieciówkach rzadko kiedy znajduję coś dla siebie. Wiadomo, że czasami coś nie pasuje ale wolę to niż przerzucanie ciuchów w sklepach i te okropne przymierzalnie. Jedynie z butami mam problem, bo ze względu na rozmiar muszę przymierzyć. Zakupy przez internet mają dla mnie tylko jedną wadę - czasami chciałabym mieć coś już teraz natychmiast a tu muszę uzbroić się w cierpliwość, że przesyłka przyjdzie za 2 dni
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzet agd wlasnie musisz z dostawa do domu, wiec czy w sklepie czy online i tak musisz czekac az przyjedzie. Podczas gdy ubrania typu nowe skarpetki, to tak na szybko w sklepie za rogiem. Nawet jak w internetach taniej, to komu chce sie czekac.
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2018-11-25 o 22:54 |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież AGD się prosto kupuje, często widzi w sklepie , ale jest drożej, to się klika i ma się taniej.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1185 | |||
|
Pani Mizantrop
|
[1=63b309f64a21e028d01c4e0 3f16459e915abac32;8616392 6]Musiałam sprawdzić co to gzik. ![]() A się okazuje że wiem, tylko nie wiedziałam, że to to. Ja ziemniaki w każdej postaci kocham, nawet zwykłe tłuczone. Kasze za to dla mnie są fuj.[/QUOTE] Tez za kaszami nie przepadam za wyjatkiem jaglanej. Cytat:
Mnie sie podobaja rozne, ale torebki mi sie szybko nudza i wole w troche nizsza polke inwestowac - Guess, Mimco, Kate Spade, i miec ich wiecej i nosic na zmiane. Cytat:
Przyjaciele to serial mojego dziecinstwa, do teraz mnie bawi. A co do torebek, to kwestia gustu, Korsy chyba sa tansze, niz kilka tysiecy? Widzialam je po ok $350-$400 jakis czas temu, a w outlecie kolezanka kupila za $240 ladny model w kwiatki. Sushi uwielbiam, ale tylko z jednej konkretnej restauracji, do ktorej chodzimy z mezem w kazda sobote, rolki z krabem, awokado i truskawka sa bardzo wysoko na liscie mojego ulubionego jedzenia ![]() Cytat:
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86169265]Powiem Ci że gdybyś nienawidziala zakupów z całego serca, to byś zrozumiala, że lepiej jest nawet kupić 5 rozmiarów, potem to odsyłać etc. niż męczyć się w tych galeriach. ![]() Już pomijam że ja w tych sklepach nigdy nic nie znajduje. Jeśli nie idę po konkretną rzecz upatrzoną w necie, to na sto procent niczego nie kupię. Zakupy stacjonarne to najgorsze spędzanie wolnego czasu na świecie. ;P Za to przez internet bajka. Siadasz na wygodnym łóżku, z herbatą w ręku i sobie na spokojnie wszystko przeglądasz. Ale co do kuriera to się zgodzę. Co prawda mam ten komfort że mogę zamówić do pracy, ale nie chce mi się tego potem targac autobusem. Paczkomaty to moja miłość. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W zakupach stacjonarnych najbardziej nie lubie ludzi lazacych wszedzie w zolwim tempie, jakby nie mieli zycia i nic lepszego do roboty, mam ochote im wszystkim przywalic
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano wymyśliłam i w ten sam dzień chciałam go mieć. No nie udało się, musiałam te 2 dni czekać.
|
|
#1187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A podczas wyprzedaży te wielkie kolejki do przymierzalni i kasy. Spokojnie można w takim sklepie spędzić mnóstwo czasu, a i tak nic nie kupić. Także podziękuję. Zresztą w stacjonarnych jest zwykle baaaardzo mały wybór. A w necie jest prawie wszystko. Lubię tylko do decathlona chodzić. Zawsze tam coś znajdę i kupię. Do minusów bym jeszcze doliczyła to, że zdarza się sklepom anulować zamówienie... To mnie masakrycznie wkurza. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-25 o 23:24 |
|
|
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie potrafię kupować ubrań przez internet. Może kiedyś jeszcze spróbuję, ale na razie same niepowodzenia.
A wszystkie inne rzeczy - agd, rtv, zoologiczne i wiele innych kupuję w zdecydowanej większości przez internet. W sklepach stacjonarnych niektóre rzeczy (zazwyczaj drobiazgi) potrafią być nawet ponad dwa razy droższe, a na większych rzeczach też można nieźle zaoszczędzić. Poza tym się siada, przegląda, wybiera co się chce, jakie chce, choćby i z drugiego końca świata, a nie jeździ po sklepach w promieniu 100km i w każdym sklepie "Dzień dobry, czy są drzwi?" Jak nauczę się robić zakupy ciuchowe przez internet, to będzie w ogóle wspaniale. Dzisiaj przy czytaniu o matowych pomadkach i lakierach do paznokci mi przyszło do głowy - matowe samochody. Trzymam kciuki, żeby to się jednak nie przyjęło... |
|
|
|
#1189 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86169855]O tak.
A podczas wyprzedaży te wielkie kolejki do przymierzalni i kasy. Spokojnie można w takim sklepie spędzić mnóstwo czasu, a i tak nic nie kupić. Także podziękuję. Zresztą w stacjonarnych jest zwykle baaaardzo mały wybór. A w necie jest prawie wszystko. Lubię tylko do decathlona chodzić. Zawsze tam coś znajdę i kupię. Do minusów bym jeszcze doliczyła to, że zdarza się sklepom anulować zamówienie... To mnie masakrycznie wkurza. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Anulowanie zamowienia mi sie w sumie nigdy nie zdarzylo na szczescie
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromną zaletą zakupów przez internet jest dla mnie jeszcze zaoszczędzony czas. W życiu nie chciałoby mi się (no i nie mam też na to czasu) latać po sklepach w poszukiwaniu różnych rzeczy, a tak to siadam przed komputerem i kupuję.
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę rzadki rozmiar stanika i tylko w necie taki kupię albo na specjalne zamówienie panie mi sprowadzają
Buty też kiedyś chciałam w polowkowym rozmiarze i na stronie producenta były, w sklepie rozmiar mi nie pasował, do tego były 50 zł droższe. Dużo kasy się jednak oszczędza i to plus , który decyduje, że ludzie tam kupią
|
|
|
#1193 |
|
Konto usunięte
|
Chociaż z tymi cenami to też różnie bywa, warto się jednak przejść czasami po normalnych sklepach. Ostatnio w sklepie widziałam jedną rzecz za 13zł, którą regularnie kupuję przez internet za 18,50zł i w internecie nie widziałam ceny niższej niż 17,50.
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też widzę same plusy kupowania online.
Jak już masz swoje sprawdzone sklepy, to idzie bardzo szybko. ![]() Czasem trzeba coś odesłać, ale i tak wychodzę na plus. Jeśli już kupuję coś stacjonarnie to kosmetyki. Chyba że muszę dobrać podkład albo coś przetestować, to idę do sklepu stacjonarnego i kupuję tam, bo jakieś to dla mnie grażynowate zająć czas konsultantce, poużywać testerów, może wziąć próbkę i kupić gdzieś w necie. Przynajmniej pierwszy egzemplarz wtedy kupuję stacjonarnie. Reszta $$- wszystko przez Internet. A ubrania to w ogóle z Chin. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1196 |
|
Pani Mizantrop
|
|
#1197 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Kolorówkę kupuje online,bo nawet z przesyłką wychodzi taniej. To jaki musi być narzut,skoro ktoś,kto to sprzedaje,to tez zarabia. Ja nawet kolory podkładów oglądam w necie,bo czytam porównania dni innych kolorów.. Zreszta światło w drogeriach jest tak zwodnicze,ze i tak zawsze źle dobierałam kolor... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1198 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1199 |
|
zielony stworek
|
Do tego stacjonarnie kiepski wybór kosmetyków naturalnych jest.
|
|
|
|
#1200 |
|
Pani Mizantrop
|
To prawda, robilam zakupy w Mydlarniach, z Polski wyprowadzilam sie w zeszlym roku i jakis czas temu z nudow zajrzalam na strone Mydlarni u Franciszka, a tam nic nowego od 1,5 roku, nuda.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.