|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
i sterylizatora. Nie mam parcia na wyprawke bo entuzjazm opadł jak sie dowiedzialam, ze bedzie drugi syn wszystko kupie w lutym jak maz dostanie 13 stkr.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Witajcie
Mielismy przez weekend montaz szafy i dzis ciag dalszy, ledwo zyje po tym przymusowym siedzeniu w pokoju A tak sie powoli zastanawiam nad macierzynskim, bo rozumiem, ze musimy wybrac czy idziemy na 100% na krotki czas czy na bodaj 80% na dluzszy czas. I chyba wychowawczy nie jest platny? Jak Wy to plenujecie rozwiazac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
mój brzuch się wreszcie powiększył!<3Wczoraj byłam w kinie, na magicznych zwierzętach. Poszłam w sumie towarzysko, bo powiem szczerze, ze nie miałam zielonego pojęcia co to będzie za film. Ostatecznie mogę powiedzieć, że mnie nie porwał, a tak od połowy zrobiło mi się mega niewygodnie i nie mogłam doczekać się końca ![]() Efekty robią dość dobre wrażenie, ucieszyło mnie tez jak pojawił się na ekranie Johnny Depp, ale ogólnie bez szaleństwa. No drugi raz bym nie dała rady obejrzeć Byłyście na czymś ciekawym ostatnio może w kinie?![]() Jeśli chodzi o macierzyński to niestety nie pomogę. Pracuję na zlecenia, a w działalności mogę o w piątek urodzić a w poniedziałek przyjść z dzieckiem na rękach do pracy i nikogo to nie obchodzi:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wczoraj mieliśmy pierwszą imprezę w nowym domu i przyznam że przygotowanie jej bardzo mnie wymęczyło Nadal nie myślę o wyprawce ale jeszcze nie miałam półówkowego. Może po badaniu "włączy mi się" ten tryb. Czarna pantera - opiszesz wrażenia jak już dostarczą Baby hug? Macierzyński. Może wiecie czy jest taka możliwość, żeby brać cały macierzyński a rodzicielskiego tylko część np 2 miesiące? Wychowawczy jest bezpłatny.
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne, dziś między 12 a 14 ma być u mnie kurier ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja planuje najpierw macierzyński 100% , a potem cały rodzicielski platny60%. Ten rodzicielski można podzielić na części, wydaje mi się że trzy. Nie trzeba od razu wykorzystywać całego rodzicielskiej. No i rodzicielski może wziąć opcjonalnie tata:P Nie trzeba się od razu decydować na cały rok płatny 80%. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2347 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko na to były miejsca, bo poszłyśmy w środę jak w multikinie były tańsze bilety. Chciałyśmy film o Freddym Mercurym albo chociaż Planetę Singli, ale nigdzie nie było 4 wolnych miejsc W miarę był ok.Tż się wykurował, a ja tymi domowymi sposobami nie do końca.Czuję taką gulę w gardle, że miałam problem przełknąć śniadanie dzisiaj. Zaraz pędzę do endo a potem do mamy może się załapie na dobry obiad ![]() Miłego dnia dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja raczej biorę rok 80%, później żłobek, więc już chyba mniejszego jak ten rok do żłobka nie chce pchać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec rozne opcje tu wchodza w gre jesli jest to minimalna krajowa.Jesli w ciagu 21 dni od porodu zlozysz wniosek o urlop rodzicielski to masz rok platnego 80% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez przymierzam się do rocznego płatnego i tak to zleci jak z bicza strzelił a dwa 99%żłobków u mnie w mieście prywatnych przyjmuje od 1 rz a tz na pewno nie pójdzie do rodzicielskiej z prostej przyczyny ma swoją działalność i zarabiaj dużo więcej wiec by się nie oplacalo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem... Przymierzam sie do 30/34 tygodni.
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak planujecie być krócej niż rok na macierzyńskim to co planujecie zrobić wtedy z dzieckiem? Też żłobek czy jakieś inne rozwiązanie?
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My byliśmy ostatnio na Bohemian Rapshody i choć fanką Queen nie jestem tak podobał mi się ![]() Dzień dobry! Przesadam z wylegiwaniem w łóżku wczoraj drzemkę zaliczyłam popołudniem, dziś 7 h snu, zastrzyk i kolejne 4h spania no szaleństwo![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy jedynie w tym Entliczku, później pojechaliśmy po kawę bo chciało mi się konkretnej, później do Biedry na zakupy, wróciliśmy, ugotowaliśmy obiad, zjadłam i odleciałam ![]() Nie wyobrażam sobie jakbym miała chodzić do pracy, jak leżę na plecach to ledwo wstaje, w galerii muszę sobie co jakiś czas przucupnąć i jeszcze ten sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie skomplikowane z tymi urlopami. Ale chyba tez sie sklaniam do roku macierzynskiego, a pozniej zlobek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, pewnie bede szukac opiekunki Igor tez mial 6 ms jak mial opiekunke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my wczoraj i przedwczoraj z mężem do 2 oglądaliśmy nawiedzony dom na wzgórzu i tak się na samym końcu popłakałam ![]() Mam cały tydzień męża dla siebie tzn po tym jak wróci z pracy A jutro polowkowe nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo. A dziś zaczęliśmy 22 tc ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2360 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Dziewczyny z Polski - korzystacie z wizyt edukacyjnych położnych? Korzystałyście wcześniej?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2362 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Pozdrawiam z poczekalni u endokrynologa ![]() Jeszcze dziś wcześniej byłam u dentysty, mam wrażenie, że nic nie robię tylko po lekarzach latam.. Cytat:
Nie wiem w ogóle gdzie miałabym się zgłosić w sprawie położnej :p Cytat:
Też nie jestem jakąś wielka fanką, ale słyszę sąme dobre opinie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się piątku nie mogę doczekać, a później 13.12 to jest straszne tyle czekać na wizytę jak się jeszcze ruchów nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja szczerze mowiac nie wiem czego moglabym oczekiwac oczekiwac od takiej poloznej na naszym wiejskim terenie, ktora nie ma stycznosci ze szpitalem. Po prostu sie zastanawiam o co mozna ja zapytac, poprosic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Jak lekarze badają dlugość szyjki? |
||
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przez brzuch też się da ;-)
Mi tak ostatnio mierzył bo po raz pierwszy miałam u niego całe badanie przez brzuch. Tylko nie jestem pewna czy przez brzuch jest tak dokładne jak dopochwowo skoro na połówkowych często szyjke mierza właśnie dopochwowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Na Bohemian tez byłam, mega mi się podobał
Przyszedł baby hug, składanie zajęło mi 25 minut. Byłoby szybciej, ale zbyt długo próbowałam zaprzyjaźnić się z instrukcją obrazkową, która powinna nazywać się „jak przedstawić prostą rzecz w możliwie najbardziej skomplikowany sposób”. Ostatecznie włączyłam jakiegoś Hiszpana(?) na youtubie i złożyłam to razem z nim. Jakbyście miały kiedyś składać to ustrojstwo to nawet nie otwierajcie tej książeczki, tylko od razu odpalcie youtuba ![]() A tak poważnie to jeśli chodzi o samo jeździdło - bardzo mi się podoba. Jest dość stabilne, porządnie wykonane, proste w obsłudze. Zdecydowanie sprawdzi się do krótszych drzemek w ciągu dnia, jako łóżeczko odradzam, bo moim zdaniem gondola nie jest wystarczająco wentylowana, żeby dzieciaczek mógł spędzać tam całe noce. Jeździ lekko, koła raczej nie powinny niszczyć parkietu. Cały materiał z gondolki można zdjąć i wyprać, wiec to tez bardzo ok. Co do pałąka ze światełkami, muzyką i innymi laserami się nie wypowiem, bo nie mam w domu baterii, a w zestawie nie ma. Zabawek na pałąku tez nie powiesiłam i raczej tego w ogóle nie zrobię, ale jeżeli ktoś lubi takie bajery, to tez są ładnie wykonane. Na szerokość mieści się spokojnie w drzwiach, wiec można wjechać do każdego pomieszczenia. Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości - uważam, ze jest ok, pod warunkiem, ze uda się go upolować za 6-7 stówek. Cena ze smyka jest totalnym nieporozumieniem generalnie - polecam gadżet![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

do wózka tylko pieluszka i nic więcej. Jeden polarowy kombinezon w razie gdyby była taka potrzeba i tak to ewentualnie jakiś sweterek na długi rękaw na chłodniejszy dzień. Body to wiadomo na długi i na krótki i na ramiączka przy upałach. Także naprawdę nie ma co przesadzać z ilością tym bardziej, że latem wszystko szybko schnie a dziecko mega szybko wyrasta. Dla córy miałam tyle szmat że dla trojaczkow by wystarczyło a teraz idę w minimalizm i podchodze do wszystkiego totalnie na luzie
i sterylizatora. Nie mam parcia na wyprawke bo entuzjazm opadł jak sie dowiedzialam, ze bedzie drugi syn
wszystko kupie w lutym jak maz dostanie 13 stkr.

W miarę był ok.

wczoraj drzemkę zaliczyłam popołudniem, dziś 7 h snu, zastrzyk i kolejne 4h spania no szaleństwo
my wczoraj i przedwczoraj z mężem do 2 oglądaliśmy nawiedzony dom na wzgórzu i tak się na samym końcu popłakałam
nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo. A dziś zaczęliśmy 22 tc 
26.08.2017
). Koleżanka mi powiedziała, że wychowuję już kolejnego świątecznego świra
ale plecy już tak
mówię, że na brzuchu się przecież nie położę. Nie rozumiem ich logiki. Z gin konsultowałam i masaż stóp, dłoni i twarzy jest ok, pleców tylko specjalny dla ciężarnych na siedząco (tam mieli klasyczny na leżąco) i mimo pozwolenia od lekarza nie zrobią i koniec