Mamy marcowe 2019 - cz. 3 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-26, 11:38   #4981
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Fajna ta pizama! Ja prawnie nigdy nie chodze do Lidla bo nie mam blisko. Zawsze omijaja mnie fajne produkty. Tylko nie wiem czy rozmiar dobiore. Dla doroslych rozmiar tez jest troche zawyzony, tak jak i dla dzieci?

Szefowa- ale cena gwarantowana tamta nizsza? Jesli tak, to pewnie warto poczekac

Ciastek- a Ty juz w koncu nie musisz lezec? Co Ci ostatnio powiedzieli o tej szyjce? Chyba cos pokrecilam
No zamówienia nie anulowali, więc chyba z ceną mnie nie zrobią w konia.

Ja do dentysty idę 10 grudnia.

Ja zawsze śpię w byle czym. Do szpitala muszę kupić jakąś koszulę, żeby mnie za kocmołucha nie brali.

Jestem w ikei. Nie wiem czy ludzie do pravy nie chodzą czy co ale jest ich pełno. Nie wiem czy się doczekam na swoją kolej do konsultanta od kuchni bo już mi duszno.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 11:50   #4982
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
Mi zawsze było zimno w nocy i spałam w ciepłej piżamie. Odkąd jestem w ciąży to jest mi ciągle duszno, a co najgorsze mam nonstop ciepłe stopy strasznie mnie to irytuje bo zawsze miałam lodowate, nie mogę się przyzwyczaić i przy każdej pobudce w nocy muszę je smarować grubą warstwą kremu bo inaczej nie zasnę W sypialni też będzie musiało być cieplutko gdy pojawi się maleństwo więc już całkiem się zapocę.
ale jakie będziesz miała mieciutkie i nawilżone stopy

Ja w koncu trafiłam w medi na super lekarkę dostałam zalecenie wybrania sie do okulisty więc to przede mną.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 12:03   #4983
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Przeżylysmy po 20 minutach było mi niedobrze, a potem przeszło i miałam ochotę na paczka no ale nie kupiłam tylko zjadłam normalne śniadanie

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 12:29   #4984
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Zapisałam się na tą szkołę rodzenia na 8 grudnia ;P można było na jutro ale nie jestem przygotowana psychicznie wczoraj w Ikei przeraził mnie dział dziecięcy a co dopiero jutro iść na szkołę mam nadzieję tylko ze dam radę chodzić do końca bo oczywiście te wykłady co mnie najbardziej interesują to są na końcu. Bo w międzyczasie przecież przerwa świąteczna ;P

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 12:38   #4985
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Zapisałam się na tą szkołę rodzenia na 8 grudnia ;P można było na jutro ale nie jestem przygotowana psychicznie wczoraj w Ikei przeraził mnie dział dziecięcy a co dopiero jutro iść na szkołę mam nadzieję tylko ze dam radę chodzić do końca bo oczywiście te wykłady co mnie najbardziej interesują to są na końcu. Bo w międzyczasie przecież przerwa świąteczna ;P

Ja mam dziecko 6 letnie a tez jestem przerazona jak widzę male ciuszki czy inne dzieciece rzeczy. Przerazona! I mam ochotę wiać.

Do szkoly rodzenia chcę chodzic po 30 tc. Do 30 tc wolę sie maksymalnie oszczędzać i nie latac po mieście.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 12:40   #4986
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja mam dziecko 6 letnie a tez jestem przerazona jak widzę male ciuszki czy inne dzieciece rzeczy. Przerazona! I mam ochotę wiać.

Do szkoly rodzenia chcę chodzic po 30 tc. Do 30 tc wolę sie maksymalnie oszczędzać i nie latac po mieście.

Tylko u nas jest 9 spotkań a chciałabym to skończyć na w miarę ogarniętym etapie a nie jedna noga na porodówce zobaczymy co z tego wyjdzie.

Stary 2018-11-26, 13:00   #4987
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko u nas jest 9 spotkań a chciałabym to skończyć na w miarę ogarniętym etapie a nie jedna noga na porodówce zobaczymy co z tego wyjdzie.

U mnie tylko 4. Wiec 30-34 tc bedzie ok

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:02   #4988
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, to Flofferek miała leżeć bo ma miękka szyjka moja podobno jest twarda, długa i zamknięta więc spoko ;P

Tak tak to ja jestem tą ofiarą losu:-D

Zamówiłam rano z hm 2 koszulki z krótkim rękawem do karmienia. Więcej nie planuje, ale niech coś tam takiego będzie w domu.
A i też dziś w gazetce widziałam te piżamy w Lidlu i koszule. Ja zmarzluch, więc może i taka kupię.

Przyjechał mąż z zakupami i ja zawsze schodzę, on wypakowuje bagażnik, ja pilnuje gratow, on jedzie na parking. No ok. Postalam z 5 minut, później chwilę trzymałam drzwi od windy i w domu ledwo już buty zdjelam, tak mnie brzuch może nie aż tak strasznie bolał, ale tak nieprzyjemnie. Ryczeć mi się chce. Kij z lezeniem, ale bardzo się boję, że wcześniej urodzę czy coś złego się stanie. W nocy miałam te skurcze? Aż się obudziłam. Ale wzięłam nospe i chyba przeszło, bo bez żadnych problemów spałam i się przekręcalam.
Sorry dziewczyny, że tak z tym jęcze. Ale ostatnio zaczęłam się po prostu bać, że coś pojdzie nie tak.

Niby byłam na połówkowym, mówił, że ok. Później normalnie na wizycie i poza szyjka ok.

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:02   #4989
Amellie93
Zadomowienie

Dla mnie flanela na wiosnę też spoko. Ja cały rok śpię pod puchową kołdrą, także coś to o mnie mówi

Bo kolejnej zarwanej nocy przez moją córcie naszła mnie pewna refleksja. W pierwszej ciąży od samego początku budziłam się często w nocy na siku, pod koniec ciąży to równo co 2h, nawet mówiłam, że to pewnie organizm przyzwyczaja się do częstych pobudek. Oczywiście okazało się, że córka do tej pory rzadko kiedy prześpi spokojnie noc a nawet jeśli to wstanie o 5. I tak sobie myślę, czy jest szansa, że drugie dziecko będzie inne skoro w nocy nie muszę wstawać do toalety? <rozkminyciężarnej>

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Amellie93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:04   #4990
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
Mi zawsze było zimno w nocy i spałam w ciepłej piżamie. Odkąd jestem w ciąży to jest mi ciągle duszno, a co najgorsze mam nonstop ciepłe stopy strasznie mnie to irytuje bo zawsze miałam lodowate, nie mogę się przyzwyczaić i przy każdej pobudce w nocy muszę je smarować grubą warstwą kremu bo inaczej nie zasnę W sypialni też będzie musiało być cieplutko gdy pojawi się maleństwo więc już całkiem się zapocę.
Hahaha a myślałam, że tylko u mnie się poprzestawiało. Strasznie wkurzające są gorące giry. Kremem staram się na noc nie smarować, bo później chodzę siku. Ale chłodze sobie o materiał poduszki ciążowej.

Stary 2018-11-26, 13:13   #4991
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj kupiłam za 30 zł na marywilskiej, jest że 100% bawełna

Już z zamysłem do szpitala czy na ciążę?

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Przeżylysmy po 20 minutach było mi niedobrze, a potem przeszło i miałam ochotę na paczka no ale nie kupiłam tylko zjadłam normalne śniadanie

Teraz tylko kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość

Zamówiłam rano z hm 2 koszulki z krótkim rękawem do karmienia. Więcej nie planuje, ale niech coś tam takiego będzie w domu.
A i też dziś w gazetce widziałam te piżamy w Lidlu i koszule. Ja zmarzluch, więc może i taka kupię.

Przyjechał mąż z zakupami i ja zawsze schodzę, on wypakowuje bagażnik, ja pilnuje gratow, on jedzie na parking. No ok. Postalam z 5 minut, później chwilę trzymałam drzwi od windy i w domu ledwo już buty zdjelam, tak mnie brzuch może nie aż tak strasznie bolał, ale tak nieprzyjemnie. Ryczeć mi się chce. Kij z lezeniem, ale bardzo się boję, że wcześniej urodzę czy coś złego się stanie. W nocy miałam te skurcze? Aż się obudziłam. Ale wzięłam nospe i chyba przeszło, bo bez żadnych problemów spałam i się przekręcalam.
Sorry dziewczyny, że tak z tym jęcze. Ale ostatnio zaczęłam się po prostu bać, że coś pojdzie nie tak.

Niby byłam na połówkowym, mówił, że ok. Później normalnie na wizycie i poza szyjka ok.

Oszczędzaj się. Wiesz, że nie o to chodziło... ciąże są różne i nasze organizmy są różne. Każda inaczej to przechodzi
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:14   #4992
Eunice9
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;86171326]ale jakie będziesz miała mieciutkie i nawilżone stopy

Ja w koncu trafiłam w medi na super lekarkę dostałam zalecenie wybrania sie do okulisty więc to przede mną.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja właśnie dziś walczę żeby się umowic do okulisty, na NFZ albo nie chca mnie przyjać w ogóle (sic!) albo mam latać za lekarzem i błagać o przyjęcie. Pewnie pójdę prywatnie. A niby w ciągu 7 dni muszą przyjąć na NFZ...

Stary 2018-11-26, 13:17   #4993
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś walczę żeby się umowic do okulisty, na NFZ albo nie chca mnie przyjać w ogóle (sic!) albo mam latać za lekarzem i błagać o przyjęcie. Pewnie pójdę prywatnie. A niby w ciągu 7 dni muszą przyjąć na NFZ...

W takich sytuacjach docenia się pakiety medyczne
Pewnie w Luxmedzie termin będzie szybciej.
Stary 2018-11-26, 13:18   #4994
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość

Biedna U mnie niby wszystko ok, zero skurczy, szyjką długa, a i tak czytam o rzeczach które mogłyby pójść nie tak i przeglądam statystyki wcześniaków. Ale te akurat trochę pocieszają, tylko 6% noworodków podobno to wcześniaki Wiem że to stresujące, ale nigdy nie przewidzisz jak będzie, a teraz medycyna ma naprawdę dużo sposobów żeby opóźniać przedwczesne porody

Stary 2018-11-26, 13:20   #4995
Marzena00
Rozeznanie

Dzień dobry! W końcu Was nadrobiłam

Pisałyście o dentyście, ja od początku ciąży nie byłam, tak mi schodzi a po drugie nawet nie mam czym.

Eunice9- dopisz mi proszę wizytę na 4.12.
Stary 2018-11-26, 13:21   #4996
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
W takich sytuacjach docenia się pakiety medyczne
Pewnie w Luxmedzie termin będzie szybciej.
Byłam w Luxmed. Tam termin jest szybciej, ale lekarze słabi i sprzęt do badań też. Niby umówiłam się do dobrej lekarki a zbadała mnie połowicznie, na dokumentację nawet nie spojrzała i nie powiedziała że wzrok w ciąży to w ogóle lepiej później badać.

Stary 2018-11-26, 13:23   #4997
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Już z zamysłem do szpitala czy na ciążę?

Teraz tylko kciuki za dobre wyniki

Oszczędzaj się. Wiesz, że nie o to chodziło... ciąże są różne i nasze organizmy są różne. Każda inaczej to przechodzi
I na to i na to o ile dotrwa do szpitala

Stary 2018-11-26, 13:26   #4998
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna U mnie niby wszystko ok, zero skurczy, szyjką długa, a i tak czytam o rzeczach które mogłyby pójść nie tak i przeglądam statystyki wcześniaków. Ale te akurat trochę pocieszają, tylko 6% noworodków podobno to wcześniaki Wiem że to stresujące, ale nigdy nie przewidzisz jak będzie, a teraz medycyna ma naprawdę dużo sposobów żeby opóźniać przedwczesne porody

No jakoś ostatnio mnie strach obleciał.

A co do okulisty, to wtedy co robiłam badania do pracy miałam cyknac zdjęcie ile mam na oczach i zapomniałam, a lekarz zabrał wydruk.
A do dentysty pójdę, jak mi teraz lekarz powie, że nadal leżeć, ale nie szpital. Ale wypadałoby dla pewności jednak zajrzeć, czy z zębami wszystko ok.

Stary 2018-11-26, 13:26   #4999
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w Luxmed. Tam termin jest szybciej, ale lekarze słabi i sprzęt do badań też. Niby umówiłam się do dobrej lekarki a zbadała mnie połowicznie, na dokumentację nawet nie spojrzała i nie powiedziała że wzrok w ciąży to w ogóle lepiej później badać.

Może chodziło jej o badanie dna oka przed porodem sn?
Od razu się zapisz na następny termin.
Stary 2018-11-26, 13:38   #5000
Marzena00
Rozeznanie

Dziewczyny czy te wyniki są ok?

Cytomegalia IgG 214.1 AU/ml
Cytomegalia IgM 0.150 index
Stary 2018-11-26, 13:42   #5001
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy te wyniki są ok?

Cytomegalia IgG 214.1 AU/ml
Cytomegalia IgM 0.150 index
A jakie są normy? Wydaje mi się że to znaczy że przechodziłas już cytomegalię, ale nie niedawno Więc najbezpieczniejszy dla dziecka scenariusz.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Może chodziło jej o badanie dna oka przed porodem sn?
Od razu się zapisz na następny termin.
Mi chodziło o kontrolę + badanie dna oka przed porodem, ale potem się dowiedziałam że zmiany w dnie oka w ciąży zaczynają się po 24-25 tygodniu i najlepiej badać po 28-30. Ja byłam w 20 i zbadala i powiedziała że mogę rodzić sn. Na inne wyniki badań nawet nie spojrzała, a to jednak też ważne :/ Także do LuxMedu się zraziłam, przynajmniej do okulistów, bo np. ginekologów czy endo w Luxmed mam spoko.

Edytowane przez Eunice9
Czas edycji: 2018-11-26 o 13:44
Eunice9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:49   #5002
Day_dreamer
Wtajemniczenie

amellie93 - nie znam się, ale Twój tok myślenia mi się podoba! Aktualnie częściej budzi mnie synek niż pęcherz.
Ej, jeszcze po porodzie się okaże ze starszaki będą nam bardziej uprzykrzać noce niż te maluchy?

Flofferek - odpoczywaj i nie zamartwiaj się na zapas, bo niewiele niestety od mas zależy. Mam koleżankę, która przez cała ciąże musiała leżeć, bo szyjka się skracała a ostatecznie ciąże jej wywoływali po terminie. Kuzynka cała ciąża od początku ideolo, a nagle w 28tc odeszły jej wody. Nie przewidzimy. Ale z każdym dniem nasze dzieciaki są coraz większe, coraz silniejsze, z coraz większymi szansami nawet gdyby urodziły się jako wcześniaki. Będzie dobrze, musi!
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 13:58   #5003
Eunice9
Zakorzenienie

Dobra, nie było chętnych a ja przy kompie, to założyłam nowy wątek, czeka na akceptację, jak się pojawi to wrzućcie proszę tu linka Ale na razie tak na szybko robiony, potem wrzucę jakieś nowe fotki itd.
Stary 2018-11-26, 13:59   #5004
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
A jakie są normy? Wydaje mi się że to znaczy że przechodziłas już cytomegalię, ale nie niedawno Więc najbezpieczniejszy dla dziecka scenariusz.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Mi chodziło o kontrolę + badanie dna oka przed porodem, ale potem się dowiedziałam że zmiany w dnie oka w ciąży zaczynają się po 24-25 tygodniu i najlepiej badać po 28-30. Ja byłam w 20 i zbadala i powiedziała że mogę rodzić sn. Na inne wyniki badań nawet nie spojrzała, a to jednak też ważne :/ Także do LuxMedu się zraziłam, przynajmniej do okulistów, bo np. ginekologów czy endo w Luxmed mam spoko.

To mi okulistka powiedziala ze 30 tydzien to za pozno na badanie dna oka i najlepiej ok 25 tyg zrobic...
Stary 2018-11-26, 14:12   #5005
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amellie93 Pokaż wiadomość
Dla mnie flanela na wiosnę też spoko. Ja cały rok śpię pod puchową kołdrą, także coś to o mnie mówi

Bo kolejnej zarwanej nocy przez moją córcie naszła mnie pewna refleksja. W pierwszej ciąży od samego początku budziłam się często w nocy na siku, pod koniec ciąży to równo co 2h, nawet mówiłam, że to pewnie organizm przyzwyczaja się do częstych pobudek. Oczywiście okazało się, że córka do tej pory rzadko kiedy prześpi spokojnie noc a nawet jeśli to wstanie o 5. I tak sobie myślę, czy jest szansa, że drugie dziecko będzie inne skoro w nocy nie muszę wstawać do toalety? <rozkminyciężarnej>

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Oby było tak jak mówisz!!
Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
To mi okulistka powiedziala ze 30 tydzien to za pozno na badanie dna oka i najlepiej ok 25 tyg zrobic...
Ja nie pamiętam kiedy mi mówiła, mówiła tylko, że później... ale na to nie powinien też kierować ginekolog?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 14:26   #5006
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

To rzeczywiście się nie przyłożyła ta lekarka.
U mnie w pierwszej ciąży też były jakieś zawirowania z okulistą w ciąży, nie chcieli zrobić badania dna oka (wtedy było to jeszcze razem, teraz, przynajmniej w moim mieście, na badanie dna oka trzeba się oddzielnie zapisać). Tylko mi już w sumie tak strasznie nie zależało na tym badaniu bo i tak miałam inne wskazanie do cc.
Może poczytaj opinie i udaj się do najlepiej ocenianego w LM w Twoim mieście ?

Cytat:
Dobra, nie było chętnych a ja przy kompie, to założyłam nowy wątek, czeka na akceptację, jak się pojawi to wrzućcie proszę tu linka Ale na razie tak na szybko robiony, potem wrzucę jakieś nowe fotki itd.
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Ilu lekarzy tyle opinii
Stary 2018-11-26, 14:29   #5007
malawrednioszka
Zakorzenienie

Flofferku wazne jest tez pozytywne nastawienie! Szyjka moze byc spowrotem twarda, ale jak sie juz skraca to sie nie wydluzy. Tak naprawde wszystko sie moze zdarzyc w najmniej oczekiwanym momencie w nawet najbardziej wzorowej ksiazkowej ciazy. Z natura sie nie wygra.

Ooo raaany to juz nowy watek ciekawe do ilu dobijemy do marca

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 14:38   #5008
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
amellie93 - nie znam się, ale Twój tok myślenia mi się podoba! Aktualnie częściej budzi mnie synek niż pęcherz.
Ej, jeszcze po porodzie się okaże ze starszaki będą nam bardziej uprzykrzać noce niż te maluchy?

Flofferek - odpoczywaj i nie zamartwiaj się na zapas, bo niewiele niestety od mas zależy. Mam koleżankę, która przez cała ciąże musiała leżeć, bo szyjka się skracała a ostatecznie ciąże jej wywoływali po terminie. Kuzynka cała ciąża od początku ideolo, a nagle w 28tc odeszły jej wody. Nie przewidzimy. Ale z każdym dniem nasze dzieciaki są coraz większe, coraz silniejsze, z coraz większymi szansami nawet gdyby urodziły się jako wcześniaki. Będzie dobrze, musi!
Z tym wcześniakiem wszystko dobrze?
Stary 2018-11-26, 14:42   #5009
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym wcześniakiem wszystko dobrze?

Taaaak, aktualnie ma ponad 2 latka i jest okazem zdrowia. Troszkę miał problemy z napięciem mięśniowym (ale to często i u urodzonych w terminie przecież) no i niewielkie zaburzenia SI ostatnio zdiagnozowali.
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 14:43   #5010
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Ale mnie zmoglo.. Pospalam z 2 h muszę sprawdzić czy Mąż wrócił już do domu i jeśli tam to złożymy

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości