|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Cinnamonat i Vicarika gratulacje dzielne mamy!!!
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no na Twojego maluszka chyba juz wszyscy czekali lacznie pewnid z grudbiowkami, ktore zapewne nas podgladaja systematycznie ![]() Co do porodu... przerabane, co? Na pocieszenie ci powiem, ze mimo to ze teraz pamietasz dokladnie wszystko i cie pewnis wzdryga na sama mysl to zapomisz o tym bolu okropnym. Dalas rade i to najwazniejsze! Mysle, ze jak nabiedzesz sil to ci przywioza dziecko, a teraz poki masz okazje to odpoczywaj kochana. Chyba jakies fatum nad tymi drugimi porodami bo moja mamuska mowila, ze tez 2 rodzila bez wod wlasnie. A tez darlam jape ze nie dam rady ale ze w tym momecie maly stanal glowa w polowie to mnie polozna opierdzielem zmobilizowala szybko do szybkiego dzialania. Po tem mojemu powiedzialam, ze wazektomia o ktorej wspominal to wspanialy pomysl dzis sie smieje z tego co ja na tej porodowce odwalalam tez chcialas blagac o egzorcyste? Bo ze mnie polozne laly jak po wszystkim powiedzialam "booooze myslalam, ze egzorcysta bedzie potrzebny" ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️ gratulacje ogromne! Napewno będzie dobrze z Tobą wszystko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Lady, ja mój drugi poród wspominam wspaniale ️ ze mnie się śmiały położne, że jeszcze mnie nie zszyly, a ja już o kolejnym porodzie gadałam gorzej z końcówką ciąży, ją wspominam okropnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Vicarika gratuluje!!! Kamień z serca całego forum
❤️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, gratulacje! dałaś radę! Współczuje, ze się nameczylas, ale najwazniejsze, ze Maciuś już jest duży chłopak z niego!
|
|
|
#696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale juz mam to za soba. Wiecej dzieci nie planuje ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja sie smialam, ze chyba mi zle zyczy ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby to ważne było hehe ogólnie blizna się nie przejmuje. Mam pamiątkę po porodzie tak sobie tłumaczę ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Mocny akcent, taga a jak u Was ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Macie na tapete moj ryj
Lady łacze sie z Toba i tak samo - trzeciego dziecka nie bedzie !!! Ale wiecie co , za kazdym razem jak mialam skurcz to myslalam o was . O Dews ktora gryzla podloge , O Asi ktora chciala urodzic w kibelku ( sama prawie urodzilam ) Przy partych o Lady , a najbardziej motywowala mnie Sara ze jej tak szybko rozwarcie skoczylo do gory - to co mi nie skoczy Jakos bylo mi razniej wiedzac ze tez cierpialyscie ![]() IMG_261118_140512.jpegWysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty widać, że umęczona, no ale my to nie księżna Kate musimy być zmęczone porodem (chociaż ja nie byłam i smigalam po oddziale jak debil ) . Cieszę się, że byłam w jakimś stopniu Twoja motywacja A wkoncu jak ruszyło te rozwarcie to szybko? Twój był czy sama rodziłas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wazne, ze w koncu jest po wszystkim i jak juz sie bujnelo to poszlo szybko w miare. Zupelnie jak u mnie - szybko i z fajerwerkami ale masz juz to za soba. Jakie malenstwo u twojego boku kurcze ja mam wrazenie, ze moj juz rak urosl przez ten miesiac, ze szok a ciuchy 56 i tak mu sa odrobine duzawe. Moze on po prostu tak przytyl tylko? Albo ja sie przyzwyczailam ze taki krasnal z niego sama nie wiem ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mały słodziak <3
Haha cieszę się, że byłam motywacją super ze masz ten stres za sobą już! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Sara odrazu napisze jak to było .
O 10:00 zaczely sie juz skurcze co 3 min , ale ktg pisalo tylko 50% a ja myslalam ze umieram , oczywiscie wszystko szlo z krzyza , o 10:20 przyszedl ordynator spojrzal na mnie i z tekstem , no teraz tp na pewno Cie boli i przebil pecherz , zbadał mnie , i co uslyszlam magiczne 4cm ... Po przebiciu wód skurcze mialam co minute , jeju bolało , co skurcz to wylatywaly ze mnie wody , dzwonie do swojego 10:40 ale on ze jeezcze matki nie ma . No to dalej zdychalam w samotnosci ... 11:15 przyszedl moj i odrazu poszlismy pod prysznic. I doslownie prawie tam urodzilam , lałam ta wode az wkoncu czuje ze przy skurczu mi dupe rozwala . Dre tego ryja bo boli , az wparowala polozna i pyta jak tam bo jej jeszcze tutak urodze , zawineli mnie na porodowke , odrazu kazala siadac na krzeslo. A ja juz mimowolnie zaczelam przec - szybka akcja dzwonia po lekarza , dzwonia na oddzial noworodkowy ... No i zaczelo sie parcie. Tak jak Lady opisywala dupa pochwa wszystko mnie tam paliło . Uciekalam poloznej przy skurczu darlam sie ze nie dam rady , w myslach mialam juz ze zrobia cesarke - staralam sie bardzo. Lekarz do poloznej tnij ja do poloznej tnij a ona mnie nie naciela ( za co jej teraz dziekuje ) po jakis 7 parciach wyszedl Macius , pękłam i mam 3 szwy , moj stał caly czas obok mnie , proponiwali mu przeciecie pępowiny ale nie chciał . No i chwila moment. Zaczelam rodzic lozysko , malego zabrali na badania . Po chwili moj zostal wyproszony z sali , ginekolog darl sie zeby szybko wzywac ordynatora no i zaczela sie akcja czyszczenia wstrzykiwania lekow... A teraz kurczaki Uwaga - najlepszy news , nie mieli sprzetu do czyszczenia bo wszystko poszlo do sterylizacji i czyscili mnie jakas prowizorką . Po szyciu. Musialam jeszcze lezec godzine na tym lozku bo mnie obserwowali i moja macice Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Vica, a ja sie ciesze ze nie tylko ja mowie teraz, ze parte to byl najwiekszy horror jaki tylko mogl byc
bo kazdy mowi, ze przy partych to juz z gorki i to lepsze niz skurcze... tia... BRAMY PIEKEL!!!! ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no i o 11 mialam jeszcze 4cm dalej , a o 11:25 zaczely sie parte , moj przyszedl na ostatnia chwile Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Vicarika ale to w 25 ci do 10cm skoczyło?
Haha przypomniało mi się jak u mnie głowa wyszła i pytają tż czy chce zobaczyć główkę dziecka , a on od razu że nie, bo miał już za dużo emocji dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wyglada bo jeszcze o 11 jak mnie badala to 4cm a tetno bylo wyczuwalne bardzo wysoko . Wiec jestem w szoku
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty bardzo dobrze wyglądasz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Lady mialam takie samo nastawienie jak Ty - oby nie nacinac . Ale jak czulam jak mnie piecze to sie darlam na nia zeby tneła
.Taki smaczek na koniec wszystko obolale ale lekarz do mnie ze jeszcze palca wsadzi w odbyt sprawdzic hemoroidy ... Raz fuu dwa - podwojne ała !! Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamo sporo? Mi kazały przeć 3 razy na skurcz i to trwało godzinę, plus później na sali operacyjnej kilka razy musiałam przeć z kleszczami.. Myślałam że mu oczy wybuchnął w głowie. Vica ała :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
A my dzisiaj kończymy miesiąc <3 a ja padam na twarz... Dzisiaj spałam chyba ze 3h z 50cioma przerwami... Jak tak dalej będzie to sprzedaję tego dzieciaka
i na prawdę nie wiem czemu nie śpi i czemu nie jest w stanie polezec chwilę bez ryku/stekania/jeczenia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Polozne sie ze mnie smialy , bo mowie do Macka jak mi go polozyly na brzuch , ze niech sprobuje tylko byc rozdarty albo jskies kolki to oddaje do okna zycia
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo pierwsze parcie z darciem ryja bylo malo efektowne, a na drugie jak sie odcielam od wszystkieho naokolo i zawzielam sie w sobie to zaczelam przec bez skurczu ( bo musialam malego wyprzec zeby sie nie udusil) caly skurcz i jak sie skonczyl to prac mojego pytalam czy "WYLAZL?!" Jak mi powiedzial, ze tak to odetchnelam opadajac na fotel ![]() tyle, ze u mnie skircze byly po 30 sec choc po tym jak mi wody chlusnely mialam wrazenie, ze jakby ons sie nakladaly na siebie i to byl jeden wielki party, drugi sie skonczyl jak maly wylazl wiec to juz chwila byla. Ja mialam w glowie tylko to ze musze sie opanowac z tym bolem bo go nie dam rady urodzic drac tak bardzo ta pazcze no i sie udaloWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie ze mialysmy ten sam porod. U mnie tez byl jeden wielki skurcz i parcie , ja juz nie mialam tlenu a ta dalej ze mam brac i przec . Ale ja przy partych akurat myslalam o kleszczach o cesarce , na prawde myslalam ze nie dam rady
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

. Ogolnie stracilam duzo krwi i jestem bez dziecka , mimo lyzeczkowania krew sie dalej lała - wolali ordynatora pilnie , cos mi wstrzykiwali czyscili . Teraz mam lezec 3-4h i czekac a przyjda wyniki badań , no i maluszka nie ma przy mnie 
no na Twojego maluszka chyba juz wszyscy czekali lacznie pewnid z grudbiowkami, ktore zapewne nas podgladaja systematycznie 
tez chcialas blagac o egzorcyste? Bo ze mnie polozne laly jak po wszystkim powiedzialam "booooze myslalam, ze egzorcysta bedzie potrzebny"
️ gratulacje ogromne! Napewno będzie dobrze z Tobą wszystko!
gorzej z końcówką ciąży, ją wspominam okropnie
dałaś radę! Współczuje, ze się nameczylas, ale najwazniejsze, ze Maciuś już jest
Dzięki Boże za niego !

jest piękniutki i ciągnie cyca jak stary chłop

. No to dalej zdychalam w samotnosci ... 11:15 przyszedl moj i odrazu poszlismy pod prysznic. I doslownie prawie tam urodzilam , lałam ta wode az wkoncu czuje ze przy skurczu mi dupe rozwala . Dre tego ryja bo boli , az wparowala polozna i pyta jak tam bo jej jeszcze tutak urodze , zawineli mnie na porodowke , odrazu kazala siadac na krzeslo. A ja juz mimowolnie zaczelam przec - szybka akcja dzwonia po lekarza , dzwonia na oddzial noworodkowy ... No i zaczelo sie parcie. Tak jak Lady opisywala dupa pochwa wszystko mnie tam paliło . Uciekalam poloznej przy skurczu darlam sie ze nie dam rady , w myslach mialam juz ze zrobia cesarke - staralam sie bardzo. Lekarz do poloznej tnij ja do poloznej tnij a ona mnie nie naciela ( za co jej teraz dziekuje ) po jakis 7 parciach wyszedl Macius , pękłam i mam 3 szwy , moj stał caly czas obok mnie , proponiwali mu przeciecie pępowiny ale nie chciał