|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Dzień dobry ! 😀
Dziewczyny to miłej pracy Wam życzę, oby szybko zleciało. Ja dziś jakaś nie do życia jestem. Kręci mi się w głowie. Muszę wszystko powoli robić. Powoli wstać, powoli chodzić. Najlepiej jest jak leżę. I chyba to będę robić przez większość dnia ☺ |
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja zaczęłam dzień suchymi torsjami i powodzią w domu czyściłam kilka dni temu filtr w pralce i źle włożyłam z powrotem, dziś wstawiłam płukanie no i pooooooszla woda po całym pomieszczeniu gospodarczym i po kuchni🤦Brzuch mi wywaliło!! Już się trochę odznacza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4293 |
|
Dostojna peema.
|
Oj, współczuję dziewczyny ciężkich poranków!
U mnie całkiem ok, siedzę sobie i pracuję, nic nie zapowiada się także na to, żebym miała wymiotować. Od kilku dni jest z tym spokój.
|
#4294 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, a ja dzis całkiem dobrze!
aż szok. Rano byłam zrobić morfologię i oddać mocz i prawie do 9 byłam na czczo. Tragedia. W środę mam wizytę.... obecnie 15 TC +3. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka Edit: oddać mocz, brzmi genialnie
|
|
|
|
#4295 |
|
Dostojna peema.
|
Patrycja, to trzymamy kciuki za wizytę
![]() Dziewczyny, okazało się, że mam w przyszłe wakacje trzy wesela, pierwsze 15 czerwca... Niby nic nie muszę, ale powiedzmy, że muszę się na nie wybrać. Oczywiście tak tak, wiem, że życie zweryfikuje, ale nie ukrywam, że mam zagwozdkę. Któraś z naszych doświadczonych mam była w takiej sytuacji? Ile miało Wasze dziecko, kiedy pierwszy raz zostawiłyście je pod opieką kogoś innego powiedzmy na kilka godzin, 5-6?
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam na weselu w 7 miesiącu ciąży, jechaliśmy 500 km w jedna stronę. Później zostawiłam córkę jak miała 6/7 miesięcy u babci. I to u babci, u której aż tak często nie zostawała... Zawieźliśmy ja około 20 i w sumie wróciliśmy o 2 nad ranem i już spaliśmy z nią. Nie było problemów. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4297 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Staś będzie mieć 1,5 mc jak pójdziemy na wesele, na szczęście w mieście, w którym mieszkamy, zostanie pod opieką którejś babci. I tak nie wiem, jak to w ogóle wygląda, jak ma się takie małe dziecko. Mam już jakieś straszne wizje szalejącej laktacji itp. :P Wiem, że niektore z Was uznają, że o czym ja w ogóle myślę, że przecież to się wszystko okaże, ale dla mojego męża te czerwcowe wesele jest bardzo ważne i już wiem, że będzie problem, żeby nie iść. Zresztą ja zawsze myślę o takich sprawach na przyszłość.
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
Lilly, myślę że dacie radę. A na to wesele będziesz sama czekała z niecierpliwością, bo oderwiesz się od kupek, karmienia i płaczu ukochanego dzieciątka! No i przede wszystkim będziesz miała okazję zrobić się na "bóstwo". To coś, co nam, kobietom zawsze dodaje skrzydeł
)Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A jesli to nie daleko to naeet do domu bys mogla podskoczyc w razie kryzysu z dzidzia albo nawału mleczka. Albo w restauracji bedziesz gdzies w stanie oddciagac mleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Cytat:
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2018-11-26 o 13:50 |
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Lily ja byłam na trzech weselach. Młoda miała ok 4-5 miesięcy. Na jedno wzięłam mamę, pospacerowała, posiedziała w pokoju, gdzie miał spać kolega później (to było nasze miasto, więc po prostu po północy wróciliśmy do domu). Pozostałe były wyjazdowe, więc babcia spała z nami w hotelu. Ja przychodziłam na karmienie, babcia miała dostawy weselnego jedzenia
![]() Akurat tak się wtedy złożyło, że wszyscy raz po raz ślub brali i wszędzie "wypadało" być
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Lily spoko, ja z miesięcznym maluchem samolotem leciałam i to z przygodami, pierwszy raz pod opieką babci zostawiłam jak miał miesiac i troszkę, nie na wesele ale na imprezę u znajomych. Blisko domu, więc jak coś mogłam podskoczyć ale nie było potrzeby - takie malutkie to ogólnie dużo śpi, przynajmniej moje takie było
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wzięła babcię/nianie i pokój w hotelu koło sali. Tak, żebyś mogła co 2-3h wychodzić karmić, a w razie wu być a tak to babcia będzie mieć na głowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miał 7mcy to mialam egzamin 3h ostatnie 30min plakał z głodu/tesknoty kwestia czy Ty bedziesz po połogu i jak sie bedziesz czuła nad tym bym sie zastanowila. na weselach bylismy kilku donbrym rozwiazaniem jest hotel nad sala, kolo sali i np babcia tam z dzieckiem a my na dole. i mama ktora jest kiedy trzeba ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() laktacja juz powinna byc ok. jedynie w 6tż jest kryzys laktacyjny wiec wtedy mama potrzebna czesciej. plus dla Ciebie duzy komffort zeby to faktycznie byla piers a nie butla. ale: raz to nie zawsze. plus koniecznie na impreze z laktatorem bo 6h na poaczatku karmienia to ze tak sobie pozwole" cycki Ci wybuchną i to Ty bedziesz marzyla o kp bardziej niz Twoje dziecko "
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień
W pracy ledwo wysiedziałam, teraz powinnam zebrać się na zumbę, ale mam taką niemoc że będzie cieżko. Aaaaa, jeszcze po drodze do domu skusiłam się na frytki :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień walczę z ochota na frytmiiii!!!
Ja czekam na wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
Też byłam na weselu jak córka była malutka. Pamiętam, że po północy to ja marzyłam żeby wrócic, bo mi piersi chciały eksplodować. Mała była w domu z babcią i słodko spała.. Chyba postawiliśmy w ten wieczór na mleko modyfikowane, chociaż tego nie pamiętam..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4308 |
|
Dostojna peema.
|
Uspokoiłyście mnie dziewczyny, dzięki
sq zwróciła uwagę na ważną rzecz, to jak ja się w sumie będę czuła miesiąc po porodzie. No ale cóż, pójść pewnie pójdziemy, domyślam się, że i tak to będzie dla mnie bardzo spokojne wesele. Zwykle z mężem jesteśmy na weselach do końca, a na Podlasiu one się kończą 5-6 rano a w te wakacje pewnie się pobawię do max. 1 i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! Daj znać jak będziesz po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny, podczytuje, ale jakos sie nie moge wbic
. Bylam na prenatalnych, wszystko dobrze na szczescie plec jeszcze niepewna.Mam problem z pecherzem - czuje sie, jakbym miala zapalenie pecherza... robilam posiew i jalowy, wiec nie wiem skad to . A moze tez tak macie, moze to normalne? Moze macica/dziecko uciska? Najchetniej bym co chwile latala do toalety, ale w ogole nie odczuwam ulgi jak sie wysikam, masakra jakas, strasznie to wkurzajace. Termin od poczatku tydzien wczesniej niz om, czyli 20 maja . Dzisiaj zaczelam 16 tydzien, czas tak zasuwa! szok
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
Ja 3 dni temu zrobiłam domowe frytki, posoliłam, posypałam startym żółtym serem i na to ketchup. Pychota!!! 😀😀
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Squaara jak po wizycie? |
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Więc zagadka skad w takim razie te objawy?Taka prawda, ze malo czym sie mozemy leczyc w ciazy niestety... Marita, nawet mi nie mow o nfz człowiek sie predzej przekreci niz wyleczy :pedit: a tak w innym temacie - widzialyscie gdzies jakies ladne sukienki ? z dlugim rekawem, najlepiej obcisle, ale w sumie chetnie tez inne zobacze Potrzebuje na grudzien na swieta, sylwester i wesele stare mnie cisna w brzuch, ostatnio jak przymierzalam to szkoda mi bylo, bo sie nie zdazylam nachodzic w tych co kupilam :p
Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2018-11-26 o 20:11 |
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu za to miałam białko w moczu i zupełnie nic nie czułam
parcie mam cały czas i potrafię wysiusiać się u góry i zejść do auta i już czuć. Zazwyczaj pomaga odwrócenie myśli, ale jak wiem, że gdzieś jest toaleta to nie odpuszczę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4315 | ||
|
.
|
Cytat:
dziecko jest za małe, żeby uciskać pęcherz.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po wizycie wszystko ok 240g maleństwa oglądaliśmy głównie plecki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Skazana - ja nigdy, ale to naprawdę nigdy nie miałam problemu z pęcherzem. Lekarka mnie prowadzi od kilku dobrych lat i aż była zaskoczona wynikami.. W poprzedniej ciąży było czysciutko. Dostałam jednorazowe tabletki i powtórka badania.
|
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam podobna z hm w 1.ciazy ![]() Moja koleżanka w ok 25tc ją kupiła i planuje właśnie na święta. Widziałam fotkę. Ładnie się układa http://www.orsay.com/pl-pl/aksamitna...125660000.htmlWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4320 |
|
.
|
Macice masz na razie mala
ja sikalam co chwila na poczatku, teraz juz nie tak czesto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

czyściłam kilka dni temu filtr w pralce i źle włożyłam z powrotem, dziś wstawiłam płukanie no i pooooooszla woda po całym pomieszczeniu gospodarczym i po kuchni🤦

"
W pracy ledwo wysiedziałam, teraz powinnam zebrać się na zumbę, ale mam taką niemoc że będzie cieżko. Aaaaa, jeszcze po drodze do domu skusiłam się na frytki :/
parcie mam cały czas i potrafię wysiusiać się u góry i zejść do auta i już czuć. Zazwyczaj pomaga odwrócenie myśli, ale jak wiem, że gdzieś jest toaleta to nie odpuszczę