Rozstanie z facetem XXXIX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-26, 15:46   #3751
Cerveza_
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX

Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo jadę dziś po swoje rzeczy do eksa. Oczywiście to nasze pierwsze spotkanie od ponad miesiąca od rozstania...
Stary 2018-11-26, 16:09   #3752
kropeczka999
Raczkowanie

Będzie dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kropeczka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 16:55   #3753
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tashira Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Ex maturzystke wyrwal. Sam jest chwile przed 30tka. Ja tez niedaleko 30, studia mgr inż, sama mieszkam, znam jezyk, duzo czytam, mam sensowną prace jedna i druga z hobby. Moglabym dlugo wymieniac. Aaa i serio laska wizualnie mi do piet nie dorastala xd i co to zmienia? Tylko z niego robi debila.

Ale ja się w sumie pocieszam w podobny sposób, że zobaczy, co stracił. Mój był inteligentny, więc jednak zakładam, że będzie szukał kogoś na swoim poziomie. A zważywszy na to, że przede mną przez 3 lata był sam (mimo przelotnych znajomości) - to raczej łatwo nie będzie biorąc pod uwagę fakt, że połowa społeczeństwa (zarówno żeńska, jak i męska) nic sobą nie reprezentuje (faceci gierki komputerowe i tv, a kobiety seriale i kosmetyki), to wybór robi się okrojony Także jak chce mieć laskę, która odpowiada mu zarówno pod względem cech charakteru, jak i wyglądu (z twarzy i figury), która do tego jest inteligentna, czyta książki popularnonaukowe i wszystkie inne, nie tylko kryminały i kobiece romansidla, i można z nią o tym podyskutować, ma swoje hobby, do tego uprawia sport, rozwija się, chodząc na dodatkowe zajęcia, jest wykształcona i ma pracę w zawodzie, jest wychowana i kulturalna, nadaje na tych samych falach a do tego będzie miała zgodny z nim światopogląd (który w pewnych punktach może być dla wielu kontrowersyjny). Aha i jeszcze do tego musi chcieć mieć dzieci dopiero gdy on będzie miał ok 35 lat (czyli kobieta, w zależności od tego czy w jego wieku, czy młodsza, 30-35). No i zgodzić się na brak telewizora w domu, musi umieć gotować, a także być otwarta na nowe doświadczenia i zdobywanie wiedzy.

A on serio szuka takiego ideału
Coś czuję, że to on będzie po czasie żałował, że miał dobrze, a zachciało mu się więcej i lepiej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo jadę dziś po swoje rzeczy do eksa. Oczywiście to nasze pierwsze spotkanie od ponad miesiąca od rozstania...
Ups. Kiedy jedziesz? Nie rób nic głupiego, najlepiej maska na twarz, zero placzu

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Aha jeszcze do tego ideał, którego on poszukuje, musi mu odpowiadać w łóżku xD

bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 18:14   #3754
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ale ja się w sumie pocieszam w podobny sposób, że zobaczy, co stracił. Mój był inteligentny, więc jednak zakładam, że będzie szukał kogoś na swoim poziomie. A zważywszy na to, że przede mną przez 3 lata był sam (mimo przelotnych znajomości) - to raczej łatwo nie będzie biorąc pod uwagę fakt, że połowa społeczeństwa (zarówno żeńska, jak i męska) nic sobą nie reprezentuje (faceci gierki komputerowe i tv, a kobiety seriale i kosmetyki), to wybór robi się okrojony Także jak chce mieć laskę, która odpowiada mu zarówno pod względem cech charakteru, jak i wyglądu (z twarzy i figury), która do tego jest inteligentna, czyta książki popularnonaukowe i wszystkie inne, nie tylko kryminały i kobiece romansidla, i można z nią o tym podyskutować, ma swoje hobby, do tego uprawia sport, rozwija się, chodząc na dodatkowe zajęcia, jest wykształcona i ma pracę w zawodzie, jest wychowana i kulturalna, nadaje na tych samych falach a do tego będzie miała zgodny z nim światopogląd (który w pewnych punktach może być dla wielu kontrowersyjny). Aha i jeszcze do tego musi chcieć mieć dzieci dopiero gdy on będzie miał ok 35 lat (czyli kobieta, w zależności od tego czy w jego wieku, czy młodsza, 30-35). No i zgodzić się na brak telewizora w domu, musi umieć gotować, a także być otwarta na nowe doświadczenia i zdobywanie wiedzy.

A on serio szuka takiego ideału
Coś czuję, że to on będzie po czasie żałował, że miał dobrze, a zachciało mu się więcej i lepiej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Ups. Kiedy jedziesz? Nie rób nic głupiego, najlepiej maska na twarz, zero placzu

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Aha jeszcze do tego ideał, którego on poszukuje, musi mu odpowiadać w łóżku xD

I on mówi,że to Tobie będzie trudno znaleźć kogoś kto Ci będzie odpowiadał...
Julia_1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 18:20   #3755
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julia_1996 Pokaż wiadomość
I on mówi,że to Tobie będzie trudno znaleźć kogoś kto Ci będzie odpowiadał...
No ma nadzieję, że takich dziewczyn jest dużo. Ale wyprowadza się do miasta większego on naszego, więc może, może.

Niemniej jego przyjaciel mieszka tam 4 lata. Jedyny związek jaki stworzył, to z dziewczyną, którą znał już z naszego miasta Mój ex będzie szukał w klubach, na tinderze lub badoo, bo przecież sam do kawiarni czy gdzieś nie pójdzie, przypał samemu no chyba że pozna kogoś znajomych znajomych i tam ktoś ciekawy będzie. W sumie o jedną laskę z grupy znajomych przyjaciela byłam trochę zazdrosna, bo ona taka towarzyska, śmieszka, zawsze w centrum uwagi, taka pozytywnie zakręcona. Ale potem sobie myślałam, że mój przyjaźni się od...18 lat z tym przyjacielem który z charakteru jest taki jak ja - spokojniejszy, bardziej wyważony. A się przyjaźnią, więc raczej nie w moim charakterze był problem.

A no uważał, że mi będzie ciężko kogoś znaleźć, bo ja teraz też mam wymagania jak z kosmosu

Stary 2018-11-26, 18:31   #3756
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
No ma nadzieję, że takich dziewczyn jest dużo. Ale wyprowadza się do miasta większego on naszego, więc może, może.

Niemniej jego przyjaciel mieszka tam 4 lata. Jedyny związek jaki stworzył, to z dziewczyną, którą znał już z naszego miasta Mój ex będzie szukał w klubach, na tinderze lub badoo, bo przecież sam do kawiarni czy gdzieś nie pójdzie, przypał samemu no chyba że pozna kogoś znajomych znajomych i tam ktoś ciekawy będzie. W sumie o jedną laskę z grupy znajomych przyjaciela byłam trochę zazdrosna, bo ona taka towarzyska, śmieszka, zawsze w centrum uwagi, taka pozytywnie zakręcona. Ale potem sobie myślałam, że mój przyjaźni się od...18 lat z tym przyjacielem który z charakteru jest taki jak ja - spokojniejszy, bardziej wyważony. A się przyjaźnią, więc raczej nie w moim charakterze był problem.

A no uważał, że mi będzie ciężko kogoś znaleźć, bo ja teraz też mam wymagania jak z kosmosu

To jak szuka dziewczyny z którą by chciał stworzyć poważny związek na tinderze albo badoo to się może zdziwić Szczególnie z takimi wymaganiami ,bo raczej takie kobiety albo już są zajęte albo nie szukają nikogo na stałe. Pewnie nie chcesz tak myśleć ale czuję,że on wróci do Ciebie z podkulonym ogonem ,bo zobaczy że wszystkie albo większość tych cech które wymienił to są twoje cechy
Stary 2018-11-26, 18:47   #3757
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
To jak szuka dziewczyny z którą by chciał stworzyć poważny związek na tinderze albo badoo to się może zdziwić Szczególnie z takimi wymaganiami ,bo raczej takie kobiety albo już są zajęte albo nie szukają nikogo na stałe. Pewnie nie chcesz tak myśleć ale czuję,że on wróci do Ciebie z podkulonym ogonem ,bo zobaczy że wszystkie albo większość tych cech które wymienił to są twoje cechy
No chyba że się okaże jak tu u dziewczyn, że koleś woli maturzystkę... ale to chyba właśnie taki niedojrzały, któremu odpowiada "chodzenie ze sobą" a nie związek dorosłych ludzi.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Zresztą Julia_1996, ja w sumie zaczynam mieć podejście takie jak Ty - że "jak jesteśmy sobie pisani..." co nie wiąże się z walką tylko z normalnym życiem, a co ma być to będzie

Mój ma za 2 tyg urodziny i wymyślałam już wszystko, że mu prezent zaniosę do domu rodzinnego. A to że dodam wymowna piosenkę na fb. A to że zadzwonię z życzeniami. Obecnie doszłam do wniosku, że się najzwyczajniej w świecie nie odezwę, a życzenia mu złożę w swoich myślach

Stary 2018-11-26, 18:48   #3758
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
No chyba że się okaże jak tu u dziewczyn, że koleś woli maturzystkę... ale to chyba właśnie taki niedojrzały, któremu odpowiada "chodzenie ze sobą" a nie związek dorosłych ludzi.

Jednak mężczyzna to zawsze chce świadomie czy mniej świadomie dominować Ostatnio nawet w radiu mówili jak ludzie się dobierają jeśli chodzi o wykonywane zawody i np. kobieta lekarz preferowała również lekarza ale już mężczyzna lekarz częściej wybiera pielęgniarki . Psycholog się wypowiadał ,że mężczyzna bez względu na wiek będzie chciał dominować i być tym "mądrzejszym" w związku i ,że silne kobiety ich fascynują na krótko albo jako kochanki ale do związku szukają takich pogubionych owieczek dla których to oni będą drogowskazem Powiem Ci,że od kiedy mam takie podejście jest mi dużo łatwiej i nie płakałam od tego momentu ani razu Tylko właśnie trzeba pamiętać ,że to "jeśli mamy być ze sobą to i za milion lat będziemy" to nie pozorny spokój,bo wbijemy sobie do głowy ,że kiedyś NA PEWNO będziemy razem tylko raczej to,że już tego nie zmienimy i to jaką ten człowiek będzie grał rolę w naszym życiu jest już przesądzone i żebyśmy nie wiem co robiły to tak właśnie będzie

Edytowane przez Julia_1996
Czas edycji: 2018-11-26 o 18:54
Stary 2018-11-26, 20:19   #3759
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak mężczyzna to zawsze chce świadomie czy mniej świadomie dominować Ostatnio nawet w radiu mówili jak ludzie się dobierają jeśli chodzi o wykonywane zawody i np. kobieta lekarz preferowała również lekarza ale już mężczyzna lekarz częściej wybiera pielęgniarki . Psycholog się wypowiadał ,że mężczyzna bez względu na wiek będzie chciał dominować i być tym "mądrzejszym" w związku i ,że silne kobiety ich fascynują na krótko albo jako kochanki ale do związku szukają takich pogubionych owieczek dla których to oni będą drogowskazem Powiem Ci,że od kiedy mam takie podejście jest mi dużo łatwiej i nie płakałam od tego momentu ani razu Tylko właśnie trzeba pamiętać ,że to "jeśli mamy być ze sobą to i za milion lat będziemy" to nie pozorny spokój,bo wbijemy sobie do głowy ,że kiedyś NA PEWNO będziemy razem tylko raczej to,że już tego nie zmienimy i to jaką ten człowiek będzie grał rolę w naszym życiu jest już przesądzone i żebyśmy nie wiem co robiły to tak właśnie będzie
No przyznam, że tak jest łatwiej - po prostu uznać, że zobaczymy co los przyniesie i jeśli to była ta prawdziwa miłość, to ot tak się nie skończy, a jeśli to nie była ona, to los przyniesie następna

Ciekawe co u Cervezy po spotkaniu

Stary 2018-11-26, 20:57   #3760
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
No przyznam, że tak jest łatwiej - po prostu uznać, że zobaczymy co los przyniesie i jeśli to była ta prawdziwa miłość, to ot tak się nie skończy, a jeśli to nie była ona, to los przyniesie następna

Ciekawe co u Cervezy po spotkaniu

Dokładnie Jak wiesz my mamy ze sobą kontakt i pomimo,że była to nasza wspólna decyzja to pewnie na początku ja miałam inne oczekiwania co do tego kontaktu Odkąd pogodziłam się z tym,że co ma być to będzie i po prostu będę szła z tym moim życiem pod rękę to już jest o wiele łatwiej.
Stary 2018-11-26, 21:47   #3761
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Zaraz może ktoś przyjść z twierdzeniami "ale przeznaczenie nie istnieje, sami jesteśmy kowalami swojego losu"..

Stary 2018-11-26, 21:59   #3762
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_ja Pokaż wiadomość
Wiesz co zastanawiam się właśnie nad wymianą tych ubrań
Wiem, że to może dziwne i infantylne ale po prostu dla mnie to jest nie do przejścia Od wyprowadzki mam te ubrania w workach popakowane i brzydzą mnie nawet wieszaki na których one wiszą, no po prostu wszystko

Z drugiej strony nie stać mnie na wymianę garderoby od a do z.

Chyba zacznę sukcesywnie pozbywać się tych rzeczy i kupować nowe na zbliżających się wyprzedażach...

Mam taki wstręt do tego, a z drugiej strony np. nie odetnę palca na którym nosiłam pierścionek zaręczynowy
Boję się, że wpadnę w jakąś paranoję...
Wrzuć na allegro. Odsprzedaj i za ta kasę kup nowe, fajne ciuchy. Po świętach będą najlepsze wyprzedaże w roku, więc mogłabyś sprawić sobie sporą frajdę. Generalnie zawsze warto starać się zamienić coś negatywnego w coś pozytywnego. Jak Ci coś ciąży to poszukaj kogoś, komu się t przyda, a kto jakoś da Ci w zamian coś pozytywnego. Ciuch można sprzedać, komuś oddać jak jest w potrzebie, aukcję charytatywną np. dla zwierzaków ze schroniska zrobić, wymienić na jakiejś akcji typu swap itd. Wszystko zależy od tego, co chcesz w zamian uzyskać. Jeśli kasę to sprzedaj. Jeśli przedmiot za przedmiot- wymień z kimś. Jeśli lepsze samopoczucie- pomóż komuś.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Zaraz może ktoś przyjść z twierdzeniami "ale przeznaczenie nie istnieje, sami jesteśmy kowalami swojego losu"..

Bez przesady z tym "kowalem losu". Życiem rządzi przypadek. Ale zawsze mamy kontrolę nad jednym- nad naszym nastawieniem do tego co się dzieje, nad tym jak interpretujemy to, co się dzieje. I dlatego koniec związku może być albo "końcem świata" albo "początkiem nowego życia".
Stary 2018-11-26, 22:18   #3763
kataleja86
Raczkowanie

„Czyta pisma popularnonaukowe” nie no padłam xD a jak lubi gry komputerowe i ogląda seriale to już kretynka warta tylko pogardzenia?
Współczuje wam obydwóm.

kataleja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 23:26   #3764
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Ale zawsze mamy kontrolę nad jednym- nad naszym nastawieniem do tego co się dzieje, nad tym jak interpretujemy to, co się dzieje.
Z tym się ogromnie zgadzam. Dlatego zauważyłam, że dobrze mi robi parę chwil spędzonych samą, wyciszenie się, zastanowienie się, co ja właściwie robię i czego chcę.

Czasem naprawdę gonimy za tym przysłowiowym eksem, staramy się, analizujemy... A gdybyśmy się na sekundkę zatrzymały i ogromnie szczerze i uczciwie same ze sobą przemyślały sprawę, to przyznałybyśmy w głębi serca, że nie o taką miłość nam chodziło. Że to jest od dawna raczej słabe, i smutne, i przypomina namiastkę uczucia, na które zasłużyłyśmy.

Bo serio: czy któraś z nas zasłużyła na faceta, który sobie tak po prostu odchodzi? Który się waha? Serio, tak ma wyglądać miłość, na którą (w moim przypadku) czeka się trzydzieści lat?

Jeśli tak, to ja w d. mam taką miłość. I mam zamiar zaczekać na inną, taką, w której facet też da coś z siebie i będzie po prostu chciał.

Także zamiast czekać do usranej śmierci na swojego eksa, osobiście wybieram czekanie na prawdziwą miłość.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 23:35   #3765
ponton_powietrzny
Raczkowanie

Ja dzisiaj jestem zła, bo przypomniało mi się, jak po rozstaniu on mi powiedział, że NIGDY by nie zerwał ze mną z powodu kogoś innego, ale dla mnie to jest taki bullshit. Albo próbuję się pocieszyć i zdjąć tę winę z siebie, że to nie przez mój charakter.

Bo niby nie z powodu kogoś innego, a jakoś widziałam ich razem i wygląda to za mało koleżeńsko. W dodatku on nigdy nie pisał z innymi laskami jakoś dużo ani ich nie wyróżniał (gadał jak z koleżankami ale nic poza tym) gdy był ze mną. A zwłaszcza nie pocieszał się rozmową z żadną NOWO POZNANĄ DZIEWCZYNĄ PO KŁÓTNI. On mi niby wmawiał, że nie, że do niej nic, ale ja widzę (i znajomi) coś innego.

Jestem wściekła i rozczarowana. Bo byliśmy długo razem i było dobrze, bo mu zaufałam po poprzednim związku, bo tyle mi naopowiadał, że będziemy razem i myśli o mnie na serio, że myślałam, że głupie parę miesięcy rozłąki nic nie zmieni. Nie wiem, jak komuś zaufam teraz (a muszę, bo niby nie każdy jest taki sam i bez tego nie ma związku, a wiem, że nad zaufaniem powinnam pracować). Nie wiem, czy z kimkolwiek stworzę taki fajny świat i będzie dobrze, bo to moje drugie podejście i znów się nie udało (a naprawdę myślałam, że będzie fajnie).

Jak się okaże, że on nie jest z tamtą dziewczyną, to będę miała gorsze poczucie winy, że to ja zepsułam. Ale nie. Bo on w zasadzie nie podał żadnych logicznych powodów na zerwanie. "Bo się kłóciliśmy ostatnio i mi się wypaliło". No. Kłóciliśmy się czasem też i jakoś się nie wypalało.

But I, I need to be by myself;
I mean: I sing for myself, I bleed for myself, I breathe for myself.

Tego się nie leczy, słowo pękło jak szkło
ponton_powietrzny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-26, 23:36   #3766
Tashira
Zadomowienie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;86174334]
Czasem naprawdę gonimy za tym przysłowiowym eksem, staramy się, analizujemy...

Jeśli tak, to ja w d. mam taką miłość. I mam zamiar zaczekać na inną, taką, w której facet też da coś z siebie i będzie po prostu chciał.

Także zamiast czekać do usranej śmierci na swojego eksa, osobiście wybieram czekanie na prawdziwą miłość.[/QUOTE]

Bardzo madre slowa. I dla mnie dzis bardzo wazne. Dziekuje Ci za nie

Czekajac az nasi ex dorosna, ogarna sie- zamarnujemy zycie. Lepiej dac ten czas komus kto bedzie go wart.

Tashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 00:51   #3767
ponton_powietrzny
Raczkowanie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;86174334]Z tym się ogromnie zgadzam. Dlatego zauważyłam, że dobrze mi robi parę chwil spędzonych samą, wyciszenie się, zastanowienie się, co ja właściwie robię i czego chcę.

Czasem naprawdę gonimy za tym przysłowiowym eksem, staramy się, analizujemy... A gdybyśmy się na sekundkę zatrzymały i ogromnie szczerze i uczciwie same ze sobą przemyślały sprawę, to przyznałybyśmy w głębi serca, że nie o taką miłość nam chodziło. Że to jest od dawna raczej słabe, i smutne, i przypomina namiastkę uczucia, na które zasłużyłyśmy.

Bo serio: czy któraś z nas zasłużyła na faceta, który sobie tak po prostu odchodzi? Który się waha? Serio, tak ma wyglądać miłość, na którą (w moim przypadku) czeka się trzydzieści lat?

Także zamiast czekać do usranej śmierci na swojego eksa, osobiście wybieram czekanie na prawdziwą miłość.[/QUOTE]

A co, jak to był najlepszy ze wszystkich albo nie będzie już nigdy innego? ;( Bo ja tak myślę, że w sumie też już mam 25 lat, idę do pracy (mniej imprez -> mniej poznawania), w pracy różni ludzie (starsi też), ja mam dość specyficzne zainteresowania, więc gdzie kogoś poznać? Mam jakieś takie wrażenie, że nie poznam, bo grono znajomych to samo itd. I w ogóle, jak to ludzie robią, że poznają kogoś w wieku 17 lat i są razem całe życie. A jeśli nie, to drugi związek okazuje się tym poważnym. A ja co, dwa związki, oba po 3 lata i w obydwu klapa. Może ze mną jest coś źle, czy coś...

But I, I need to be by myself;
I mean: I sing for myself, I bleed for myself, I breathe for myself.

Tego się nie leczy, słowo pękło jak szkło

Edytowane przez ponton_powietrzny
Czas edycji: 2018-11-27 o 00:53
ponton_powietrzny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 06:04   #3768
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ponton_powietrzny Pokaż wiadomość
A co, jak to był najlepszy ze wszystkich albo nie będzie już nigdy innego? ;( Bo ja tak myślę, że w sumie też już mam 25 lat, idę do pracy (mniej imprez -> mniej poznawania), w pracy różni ludzie (starsi też), ja mam dość specyficzne zainteresowania, więc gdzie kogoś poznać? Mam jakieś takie wrażenie, że nie poznam, bo grono znajomych to samo itd. I w ogóle, jak to ludzie robią, że poznają kogoś w wieku 17 lat i są razem całe życie. A jeśli nie, to drugi związek okazuje się tym poważnym. A ja co, dwa związki, oba po 3 lata i w obydwu klapa. Może ze mną jest coś źle, czy coś...
Też się tego okropnie bałam. Ze juz nigdy nikogo nie pokocham. Ze juz nikt nie pokocha mnie. Ale spokojnie - gdyby był tym najlepszym, jedynym, to by nie odszedł.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 06:35   #3769
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kataleja86 Pokaż wiadomość
„Czyta pisma popularnonaukowe” nie no padłam xD a jak lubi gry komputerowe i ogląda seriale to już kretynka warta tylko pogardzenia?
Współczuje wam obydwóm.

Jak TYLKO to tę osobę interesuje i nie ma co sobą do zaoferowania. Wybacz, ale nie wyobrażam sobie wracania z pracy o godz 16 i siadania przed telewizorem na pierwsza miłość, m jak miłość, na wspólnej... wszystko po kolei. Albo w przypadku facetów wracania i siadania przed kompem na 5h żeby pograć w lola. Dla mnie to osoby jeż żadnej ambicji.

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Tashira Pokaż wiadomość
Bardzo madre slowa. I dla mnie dzis bardzo wazne. Dziekuje Ci za nie

Czekajac az nasi ex dorosna, ogarna sie- zamarnujemy zycie. Lepiej dac ten czas komus kto bedzie go wart.

Niby wszystko racja, ale mi się on ciągle śni, więc wstaję rano z dołem. Poranki są najgorsze. Racjonalne myślenie można wtedy o kant potluc...

Stary 2018-11-27, 07:03   #3770
kataleja86
Raczkowanie

Cytat:
Jak TYLKO to tę osobę interesuje i nie ma co sobą do zaoferowania. Wybacz, ale nie wyobrażam sobie wracania z pracy o godz 16 i siadania przed telewizorem na pierwsza miłość, m jak miłość, na wspólnej... wszystko po kolei. Albo w przypadku facetów wracania i siadania przed kompem na 5h żeby pograć w lola. Dla mnie to osoby jeż żadnej ambicji.

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Niby wszystko racja, ale mi się on ciągle śni, więc wstaję rano z dołem. Poranki są najgorsze. Racjonalne myślenie można wtedy o kant potluc...

Jesteś jakaś dziwna. Oceniasz ludzi po tym co robią w wolnym czasie. Wiesz, ze nie tylko takie seriale istnieją?

Stary 2018-11-27, 07:13   #3771
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś jakaś dziwna. Oceniasz ludzi po tym co robią w wolnym czasie. Wiesz, ze nie tylko takie seriale istnieją?

Ale właśnie o to chodzi, że ja mówię TYLKO o tych serialach, które wg mnie nic sobą nie reprezentują i nic się z nich kie wynosi, są jak Harlequiny wśród książek. A znałam laski, które opowiadały sobie co wydarzyło się w poprzednim odcinku na wspólnej, bo druga nie zdążyła przełączyć i oglądała pierwsza miłość. DLA MNIE w ogóle oglądanie telewizji nic nie wnosi do życia i tyle. Takie mam poglądy, że w tym samym czasie można zrobić inne rzeczy i tak, uważam telewizję za marnowanie czasu i nie sądzę, żebym była jakaś dziwna z tego powodu.

A że są dobre seriale to też wiem, na netflixie I TEŻ CZASAMI OGLADAM. Tylko nie robię z tego sensu życia.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Przed chwilą był tu wątek o chłopaku, który gra ciągle w pokemony i zaraz jak to, nieambitny, uzależniony od gry, rzuć go. Dla mnie to samo to granie w gry komp (gdy facet wraca z pracy i siada do kompa na 5h - nie chciałabym takiego) czy oglądanie seriali przez całą resztę swojego wolnego dnia. Można obejrzeć 1h, ale jak czyjeś życie kręci się wokół seriali/gier/pokemonow to wg MNIE słabo świadczy. Brak innych zainteresowań.

Stary 2018-11-27, 07:34   #3772
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie o to chodzi, że ja mówię TYLKO o tych serialach, które wg mnie nic sobą nie reprezentują i nic się z nich kie wynosi, są jak Harlequiny wśród książek. A znałam laski, które opowiadały sobie co wydarzyło się w poprzednim odcinku na wspólnej, bo druga nie zdążyła przełączyć i oglądała pierwsza miłość. DLA MNIE w ogóle oglądanie telewizji nic nie wnosi do życia i tyle. Takie mam poglądy, że w tym samym czasie można zrobić inne rzeczy i tak, uważam telewizję za marnowanie czasu i nie sądzę, żebym była jakaś dziwna z tego powodu.

A że są dobre seriale to też wiem, na netflixie I TEŻ CZASAMI OGLADAM. Tylko nie robię z tego sensu życia.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Przed chwilą był tu wątek o chłopaku, który gra ciągle w pokemony i zaraz jak to, nieambitny, uzależniony od gry, rzuć go. Dla mnie to samo to granie w gry komp (gdy facet wraca z pracy i siada do kompa na 5h - nie chciałabym takiego) czy oglądanie seriali przez całą resztę swojego wolnego dnia. Można obejrzeć 1h, ale jak czyjeś życie kręci się wokół seriali/gier/pokemonow to wg MNIE słabo świadczy. Brak innych zainteresowań.

A ja głupia po całym dniu pracy z rodzinami, załatwianiem spraw w sądzie, w urzędzie miasta, w szkołach, szukaniu pracy dla klientów, szukaniem mieszkań,
Lubię obejrzeć trudne sprawy/dlaczego ja/zdrady/inne gówno
No ale najwyraźniej jestem bez ambicji.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 07:44   #3773
kataleja86
Raczkowanie

Rozstanie z facetem XXXIX

Lol, a ja będąc przed 30-tką gram raz na pare tygodni w pokemony (praca mi nie pozwala na częściej) to już w ogóle boje się opinii na swoj temat a bardzo dużo grałam w wakacje, poznałam fajnych ludzi, studentów, ludzi z praca w korpo, czyli wykształconych, ze stała praca, z innymi zainteresowaniami, ludzi z innych krajów ale co ja się bede produkować jak tu panna „gardzę każdym kto ma inne mniej wysublimowane zainteresowania niż ja” zaraz mnie podsumuje

Stary 2018-11-27, 08:20   #3774
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Lol, a ja będąc przed 30-tką gram raz na pare tygodni w pokemony (praca mi nie pozwala na częściej) to już w ogóle boje się opinii na swoj temat a bardzo dużo grałam w wakacje, poznałam fajnych ludzi, studentów, ludzi z praca w korpo, czyli wykształconych, ze stała praca, z innymi zainteresowaniami, ludzi z innych krajów ale co ja się bede produkować jak tu panna „gardzę każdym kto ma inne mniej wysublimowane zainteresowania niż ja” zaraz mnie podsumuje

No jak tak Was dotyka MOJE zdanie na temat takich osób, to chyba Wasze poczucie wartości nie jest zbyt wysokie? To JA będę wybierać sobie na partnerów osoby, które MI odpowiadają, a więc ambitne, pracowite, mające zainteresowania, czytające książki (a w międzyczasie relaksujące się w tradycyjny sposób tj właśnie oglądając serial czy grając, ale godzinę a nie 5h...). A Wy możecie wybierać innych, takiego co gra kilka godzin dziennie i grać z nim. Możecie sobie oglądać wszystkie możliwe seriale, mi to lotto. Ja po prostu chcę chłopaka, który gdy mu powiem "słuchaj przeczytałam ostatnio artykuł o..." (powiedzmy o jakimś zagadnieniu z psychologii), to się zainteresuje, będzie umiał dodać coś od siebie, będzie miał wiedzę z innych źródeł. A nie odpowie znad klawiatury dwoma słowami i wróci do grania.

I cały czas chodzi mi o osoby, które nie mają życia poza graniem/serialami. A nie że ktoś dla relaksu sobie godzinę dziennie pogra

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

No i grasz raz na jakiś czas, a ja ciągle podkreślam, że nie chodzi mi o takie coś tylko o tych co siedzą cały dzień po powrocie z pracy z nosem w grze. A nie że ktoś 1h pogra, a potem zajmie się innymi swoimi zainteresowaniami, pójdzie pobiegać, ugotuje nową potrawę, przeczyta coś, nauczy się nowego języka, pójdzie na jakieś zajęcia dodatkowe czy sam w domu coś ciekawego ogarnie itd

Dla mnie granie/seriale 5h dziennie to takie coś jakby ktoś przez 5h przewijał tablice na Facebooku. Każdy korzysta z fejsa, przegląda te aktualności, ale kurde nie siedzi na fejsie cały dzień.

Stary 2018-11-27, 09:20   #3775
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
No jak tak Was dotyka MOJE zdanie na temat takich osób, to chyba Wasze poczucie wartości nie jest zbyt wysokie? To JA będę wybierać sobie na partnerów osoby, które MI odpowiadają, a więc ambitne, pracowite, mające zainteresowania, czytające książki (a w międzyczasie relaksujące się w tradycyjny sposób tj właśnie oglądając serial czy grając, ale godzinę a nie 5h...). A Wy możecie wybierać innych, takiego co gra kilka godzin dziennie i grać z nim. Możecie sobie oglądać wszystkie możliwe seriale, mi to lotto. Ja po prostu chcę chłopaka, który gdy mu powiem "słuchaj przeczytałam ostatnio artykuł o..." (powiedzmy o jakimś zagadnieniu z psychologii), to się zainteresuje, będzie umiał dodać coś od siebie, będzie miał wiedzę z innych źródeł. A nie odpowie znad klawiatury dwoma słowami i wróci do grania.

I cały czas chodzi mi o osoby, które nie mają życia poza graniem/serialami. A nie że ktoś dla relaksu sobie godzinę dziennie pogra

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

No i grasz raz na jakiś czas, a ja ciągle podkreślam, że nie chodzi mi o takie coś tylko o tych co siedzą cały dzień po powrocie z pracy z nosem w grze. A nie że ktoś 1h pogra, a potem zajmie się innymi swoimi zainteresowaniami, pójdzie pobiegać, ugotuje nową potrawę, przeczyta coś, nauczy się nowego języka, pójdzie na jakieś zajęcia dodatkowe czy sam w domu coś ciekawego ogarnie itd

Dla mnie granie/seriale 5h dziennie to takie coś jakby ktoś przez 5h przewijał tablice na Facebooku. Każdy korzysta z fejsa, przegląda te aktualności, ale kurde nie siedzi na fejsie cały dzień.

Ja Cię rozumiem Mój ex też jest dobrze wykształcony z wieloma zainteresowaniami, w wieku 30 lat jest w trakcie robienia doktoratu i nie należy do tych kanapowych facetów z piwem w ręku,a mam wrażenie,że niestety tych jest więcej ale być może się mylę Nie wyobrażam teraz sobie być z jakimś leniem bez ambicji z którym nawet nie porozmawiasz o tym co się na świecie dzieje Dziewczyny drogie mówimy o skrajnościach,bo przecież ludzie są różni i każdy ma prawo do swojego zdania i swoich zainteresowań Dla jednego relaksem będzie godzina na siłowni,a dla drugiego godzina z ulubionym serialem i nie ma w tym nic złego a bowszystkotoiluzjajest przedstawiła skrajny obraz związku ,a przecież tacy ludzie też się zdarzają ,którzy żyją od serialu do serialu i wręcz utożsamiają się z jego bohaterami .
Stary 2018-11-27, 09:40   #3776
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię rozumiem Mój ex też jest dobrze wykształcony z wieloma zainteresowaniami, w wieku 30 lat jest w trakcie robienia doktoratu i nie należy do tych kanapowych facetów z piwem w ręku,a mam wrażenie,że niestety tych jest więcej ale być może się mylę Nie wyobrażam teraz sobie być z jakimś leniem bez ambicji z którym nawet nie porozmawiasz o tym co się na świecie dzieje Dziewczyny drogie mówimy o skrajnościach,bo przecież ludzie są różni i każdy ma prawo do swojego zdania i swoich zainteresowań Dla jednego relaksem będzie godzina na siłowni,a dla drugiego godzina z ulubionym serialem i nie ma w tym nic złego a bowszystkotoiluzjajest przedstawiła skrajny obraz związku ,a przecież tacy ludzie też się zdarzają ,którzy żyją od serialu do serialu i wręcz utożsamiają się z jego bohaterami .
No dokładnie, to właśnie próbuję przekazać. Ja też z moim ex oglądałam razem seriale, Sherlocka czy coś tam. I niemal każdy z moich znajomych coś ogląda. Tylko właśnie chodzi o to, że nie w CAŁYM swoim wolnym czasie, bo się interesują też innymi rzeczami. A czy dla kogoś będzie to siłownia, pole dance, gotowanie nowych rzeczy, czytanie artykułów o czymś tam - to już każdy sam sobie wybiera. A nie że wracasz z pracy i 5h serial.

A tu wyszło, że ja uważam seriale i gry za uwlaczajaca rozrywkę. A nie o to mi chodziło.

Stary 2018-11-27, 10:03   #3777
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie, to właśnie próbuję przekazać. Ja też z moim ex oglądałam razem seriale, Sherlocka czy coś tam. I niemal każdy z moich znajomych coś ogląda. Tylko właśnie chodzi o to, że nie w CAŁYM swoim wolnym czasie, bo się interesują też innymi rzeczami. A czy dla kogoś będzie to siłownia, pole dance, gotowanie nowych rzeczy, czytanie artykułów o czymś tam - to już każdy sam sobie wybiera. A nie że wracasz z pracy i 5h serial.

A tu wyszło, że ja uważam seriale i gry za uwlaczajaca rozrywkę. A nie o to mi chodziło.

Wszystko jest dla ludzi Tylko chyba każda z nas wolałaby mieć partnera z wszechstronnymi zainteresowaniami,a nie z wiedzą tylko o tym co się wydarzyło w M jak miłość
Stary 2018-11-27, 10:10   #3778
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wybacz, ale nie wyobrażam sobie wracania z pracy o godz 16 i siadania przed telewizorem na pierwsza miłość, m jak miłość, na wspólnej...
A ja sobie wyobrażam i znam sporo osób, które tak właśnie spędzają czas wolny w ciągu pięciu-sześciu dni w tygodniu, bo po prostu po bardzo obciążającej psychicznie i fizycznie pracy marzą tylko o jednym - żeby odpocząć i konkretnie się odmóżdżyć, a te seriale właśnie na to im pozwalają. Albo głupawe książki

Generalnie mnie akurat dość potężnie denerwuje takie ocenianie ludzi po tym co kto robi w wolnym czasie, bo można być full wykształconym, z full ilością zainteresowań, a być jednocześnie skrajnym burakiem Wolę przy opisywaniu swoich zapotrzebowań odnośnie partnera pisać/mówić właśnie o tym, że chcę mieć z gościem o czym porozmawiać, a nie o tym co i w jakiej ilości chcę żeby oglądał Może właśnie dlatego, że znam na pęczki takich teoretycznie spełniających Twoje opisane tu kryteria, a...no brak słów na nich

Z kolei mam kumpla z marnym wykształceniem, a jednocześnie ambitnego jak jasna cholera i z szerokimi zainteresowaniami - no można się czasem zdziwić
Stary 2018-11-27, 10:19   #3779
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A ja sobie wyobrażam i znam sporo osób, które tak właśnie spędzają czas wolny w ciągu pięciu-sześciu dni w tygodniu, bo po prostu po bardzo obciążającej psychicznie i fizycznie pracy marzą tylko o jednym - żeby odpocząć i konkretnie się odmóżdżyć, a te seriale właśnie na to im pozwalają. Albo głupawe książki

Generalnie mnie akurat dość potężnie denerwuje takie ocenianie ludzi po tym co kto robi w wolnym czasie, bo można być full wykształconym, z full ilością zainteresowań, a być jednocześnie skrajnym burakiem Wolę przy opisywaniu swoich zapotrzebowań odnośnie partnera pisać/mówić właśnie o tym, że chcę mieć z gościem o czym porozmawiać, a nie o tym co i w jakiej ilości chcę żeby oglądał Może właśnie dlatego, że znam na pęczki takich teoretycznie spełniających Twoje opisane tu kryteria, a...no brak słów na nich

Z kolei mam kumpla z marnym wykształceniem, a jednocześnie ambitnego jak jasna cholera i z szerokimi zainteresowaniami - no można się czasem zdziwić
To jest prawda, zdarzają się i ą ę, co mają pełno hobby, a się okazuje, że z charakteru to no właśnie buraki. Nikt nie mówi, że lekarz co po pracy zasuwa na siłkę, a potem do biblioteki, to nagle ideał bo w gruncie rzeczy charakter się liczy i jakby taki ktoś był burakiem, to też bym z nim nie była. Raczej chodzi mi o to, że JA nie lubię się nudzić przed tv i chciałabym za partnera osobę, ktora uważa tak samo, więc pójdziemy do teatru, do kina, poczytamy coś, na spacer, na kawę, siłownie itd. Nie oceniam tego czy ktoś jest wartościowy z charakteru, tylko czy pasuje mi jego styl życia NA DŁUŻSZĄ METĘ

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

I akurat o wykształcenie też nie chodzi, bo wiadomo że z pracą różnie bywa i nie od razu będziemy robić co chcemy, a od czegoś trzeba zacząć. Niektórzy się chwalą np własnymi firmami a się okazuje, że nie są ambitni ani wartościowi tylko im się udało bo cwaniaki, dążenie po trupach do celu, egoizm itd różnie bywa

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A jak ktoś narzeka że nie lubi swojej pracy i taki zmęczony - nikt mu nie broni szukać innej. Dla mnie to narzekanie dla narzekania a tak naprawdę im wygodnie. I tutaj mam przykład z własnego życia, bo moi rodzice właśnie tacy są. A ich kocham, co nie zmienia faktu, że ich podejście do życia nie jest moim podejściem i ja bym tak nie potrafiła.

Stary 2018-11-27, 10:29   #3780
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Raczej chodzi mi o to, że JA nie lubię się nudzić przed tv i chciałabym za partnera osobę, ktora uważa tak samo, więc pójdziemy do teatru, do kina, poczytamy coś, na spacer, na kawę, siłownie itd.
O i o to właśnie chodzi. I tak opisane wymaganie, potrzeby brzmią lepiej, niż "seriale i kosmetyki to nic sobą nie reprezentowanie"

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

A jak ktoś narzeka że nie lubi swojej pracy i taki zmęczony - nikt mu nie broni szukać innej.
Przy czym tu też zanim się oceni to warto sprawdzić, czy w ogóle może sobie pozwolić na szukanie innej pracy

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości