|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Cytat:
Jest jedna kwestia urodowa, gdzie jednak bezwzględnie biorę pod uwagę preferencje mężczyzny. Perfumy. Nie wypsikam się czymś, czego on nie znosi, bo wiem, jak męczące potrafią być zapachy, których nie lubimy. Jest to niezależne od nas, na prawdę nie mamy na to wpływu i uważam, że to cos innego niż, np. niemalowanie się, bo misiu nie lubi.
|
|
#1292 |
|
Zakorzeniona
|
Zupełnie nie zachwyca mnie Gra o tron
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1293 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86175170]Czy wg ciebie w ogóle istnieje ktoś, kto "sam do czegoś doszedł"?[/QUOTE]A w ogole tacy ludzie mogą istniec? Dla mnie to nierealne chyba ze sie jest superbohaterem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1294 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Frezarka natomiast-jeden nieostrożny ruch i paznokieć uszkodzony. Wiem,ze tu sa dziewczyny, które używają hybryde "bo im odpada lakier" po jednym dniu. Ja osobiście uwazam, ze bezbarwny lakier na zadbanych paznokciach wyglada o wiele lepiej, niż "fensi" lakier i wielki odrost Poza tym widzę często taki obrazek-wypasione paznokcie i takie suche skórki, ze aż zadarte. A przedłużane żelem paznokcie to dla mnie coś w stylu białych kozaczków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1295 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie nie wiem, dlatego pytam. Teraz się łatwo mówi, że ktoś do czegoś doszedł sam, ale gdyby tak cofnąć się te 400+ lat to nie wiem, czy znalazłaby się chociaż jedna osoba, o której wg dzisiejszych standardów można by było tak powiedzieć. A przecież byli ludzie, którzy podbili pół świata, rządzili połową świata, wynaleźli druk, dopłynęli gdzieś w uj daleko, itd. |
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86175170]Czy wg ciebie w ogóle istnieje ktoś, kto "sam do czegoś doszedł"?[/QUOTE]
Ale w tej książce czy tak ogólnie? IMO- nie. Nawet geniusze/filozofowie, doszli do swoich dokonań bazując na podstawie pracy/geniuszu poprzedników. A w polityce, to już w ogóle, absolutnie nie, nigdzie i nigdy.
|
#1298 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86175211]No właśnie nie wiem, dlatego pytam.
Teraz się łatwo mówi, że ktoś do czegoś doszedł sam, ale gdyby tak cofnąć się te 400+ lat to nie wiem, czy znalazłaby się chociaż jedna osoba, o której wg dzisiejszych standardów można by było tak powiedzieć. A przecież byli ludzie, którzy podbili pół świata, rządzili połową świata, wynaleźli druk, dopłynęli gdzieś w uj daleko, itd.[/QUOTE]No ten co wynalazl druk to pewnie doszedl do tego sam, cala reszta nie. Dlatego ja tez nie rozumiem tego zarzutu do Deanerys. Moim zdaniem przeszla duza metamorfoze, dostosowywala sie do srodowiska, w ktorym przyszlo jej zyc ale tez sama wprowadzala w nim zmiany, jesli jakies zwyczaje wydawaly sie jej nie do przyjecia. Jasne, ze miala dobrych doradców - kazdy władca ich potrzebuje. Ale poki co na ogol ich słucha, co odroznia ja od tych glupich, slabych i zlych. Dla mnie to ze dazy do tego, co sobie zaplanowala bo tak - to jest na wielki plus. Przy tym wszystkim ludzkich uczuc jej nie brakuje. No i troche wg mnie ta surowa ocena jest spowodowana tym, ze jest po prostu kobieta, gdyby na jej miejscu byl facet to ludzie by nie zwracali uwagi na to z kim sie przespal i zwiazal. Zreszta nie bylo ich znowu tak duzo i chyba(nie pamietam dokladnie) z zadnym nie poszla do lozka dla wladzy. Drogo odliczam, no bo to początkowo nie byla jej decyzja. No ale to nie watek o Grze o tron ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-27 o 10:31 |
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Jejku - chodziło o to, ze mi się nie podobają, a dodatkwym argumentem dla mnie jest to, ze nie podobają się facetom
![]() Jak komuś się podobaja to niech maluje i nic mi do tego Ja paznokci w ogole nie maluje, bo takie wyglądają dla mnie najładniej Więc może powinnam napisać w pierwszym moi poście tutaj, że nie zachwycają mnie ogólnie kolorowe paznokcie XD a już szczególnie hybrydowe kolorowe, nie mówiąc o jakiś większych kombinacjach. Zadbane dłonie, wycięte skórki, ładny kształt płytki i tyle Wiele kobiet chce sie facetom podobac, a raczej wszystkie - tylko cięzko im to przyznać na głos Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-11-27 o 10:46 |
|
|
|
#1300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co ja jestem? Dekoracja? To jakiś obowiązek wobec społeczeństwa podobać się "mężczyzną"? Musze sobie jakoś zasłużyć na bycie godną chodzenia po tym padole? ![]() A z perfumami przykład troszkę nietrafiony bo faktycznie - potrafią być mocno inwazyjne i nawet koleżance w pracy nie chciałabym robić czegoś takiego. Ale to już nie jest kwestia estetyki. Jeśli jednak to jest tylko takie "doopy nie urywa, masz ładniejsze" to sorry stary... |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ogólnie nie postawiłabym jej takiego zarzutu, ale po części to rozumiem. Jasne, że urodzenie determinuje dalsze losy, wszyscy maja jakichś tam doradców, itd, ale ona akurat popełnia tak kardynalne błędy, że w normalnie byłaby już dawno martwa. Nie uważam, żeby krytykowanie jej było spowodowane jej płcią. Cersei też rządzi, nie lubiłam jej postaci na początku, ale uważam, że teraz to rządzenie wychodzi jej dużo lepiej, niż Deanerys. Ona te zwyczaje próbuje zmieniać bez żadnej refleksji, bez zastanowienia się, skąd te zwyczaje się wzięły, jakie zmiany spowoduje ich zmiana i jak to zrobić, żeby było dobrze. Tytułuje się królową ludzi, których de facto nie zna. To jest w niej denerwujące. Jedzie obie gdzieś, gdzie panują jakieś zwyczaje, jakieś rzeczy są społecznie poustalane, a ona nagle przylatuje znikąd, nazywa się królową i uważa, że wszyscy powinni jej słuchać ![]() Tam wszyscy mniej lub bardziej dążą do tego, co sobie zaplanowali. Zresztą w ogóle generalnie ludzie mniej lub bardziej dążą do tego, co planują. |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No jak zaznaczylas, ze jest to dodatkowym argumentem DLA CIEBIE - to wszystko gra. Chociaz ciesze sie, ze ja tak nie mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-27 o 10:49 |
|
|
|
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86175379]W sumie to nie gra, bo nie ma takiej rzeczy, która by się nie podobała wszystkim facetom. Chyba że chodzi o podlizywanie się facetom ze swojego otoczenia, którzy mają znane preferencje.[/QUOTE]No oczywiscie - pisalam o tym, ze faceci nie maja zbiorowej swiadomosci i zbiorowych upodobań. Na szczescie.
|
#1305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I wcale tu nie ma nic do rzeczy fakt, że to perfumy, których używała jego pierwsza miłość
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój ff lubi długie paznokcie w kształcie migdała na przykład. Ale lubi też krótkie ciemne. Jak żyć?
|
|
|
|
#1307 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1309 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1310 |
|
Konto usunięte
|
-Instagramy, Snapczaty itp. nie używam, nie jara mnie to.
-Vlogi, blogi o tematyce ubraniowej i kosmetycznej i jaranie się każdym słowem wypowiedzianym przez "szafiarkę" -YouTube -Wspomniane wcześniej sztuczne pazury, rzęsy + sztuczne tyłki i cycki -Kołczing -Białe ściany i meble na wysoki połysk -Posiadanie własnego domu. Nawet moja matka dziwi się, że wolałabym zmienić mieszkanie na większe niż mieć domek. Nie cierpię też prac ogrodowych. -Super wielkie wesela, żałuję że sama się zgodziłam na podobną imprezę (mini-wesele). Nie wybierałam sobie nawet sama bukietu i nawet nie pamiętam jak wyglądał. Absolutnie żaden aspekt wyprawiania mnie nie interesował. -Polskie komedie romantyczne "inne niż reszta" - np. Planeta Singli, Listy do M -Filmy Vegi (wiem że dużo osób krytykuje ale ilość widzów mówi sama za siebie). Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2018-11-27 o 16:10 |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzeniona
|
O tak - dom. Dla mnie ogrom pracy związany z posiadaniem domu i kasy, którą trzeba w to włożyć, kompletnie mnie zniechęca. Domek to marzenie chyba 90% moich znajomych i ludzi z pracy, natomiast ja wolałabym kupić większe mieszkanie (albo mniejsze w centrum) niż mieć dom, co gorsza na wygwizdowie.
|
|
|
#1312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie ważne jest mieszkanie w dużym mieście i świadomość ze jak zechce to moge latwo miejsce zmieszkania zmienić. Dlatego mogę wynajmować, nie musi być dużo m2 (przynajmniej mniej do sprzątania ), mam mało rzeczy i idei domku nie rozumiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1313 |
|
Czarna owca
|
Ja chciałabym mieć dom chyba tylko dlatego, że to pozwalałoby mi stworzyć lepsze warunki i więcej luzu dla psów. Poza tym też nie chce mieszkać na wygwizdowie. Mieszkałam zarówno na wsi, jak i w miasteczku w dużym domu z rodziną. Podwórko mają ogromne, roboty od cholery. A ja nawet nie lubię prac ogrodowych
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1314 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Mieszkanie. Jakiekolwiek, gdziekolwiek, chocby nie wiem jak piękne.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-27 o 20:09 |
|
|
|
#1315 |
|
Konto usunięte
|
Ja też chciałabym mieć dom. Źle się czuję w ścisku, potrzebuję przestrzeni. Dlatego dom na wygwizdowie to coś dla mnie
![]() Poza tym ja to lubię krzaczki, kwiatki, własna porzeczka, drapanie się po cycku z piżamie nad własną pietruszką i opalanie się nago kiedy mi się podoba
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój były ff, prosił mnie żebym na nasze spotkania przychodziła bez pomalowanych paznokci, bo on nie lubi, o makijażu nic nie gadał (może dlatego, że nigdy nie miałam). To było kilka lat temu. Aktualnie chajtnął się z gotką więc ma czarny pazur i krechę na oku od rana do nocy na swej kobiecie Także ten... Cytat:
Wolę 40 m2 w centrum, niż 140 na zad***upiu. Mnie kompletnie nie ciągnie do domków. Tylko i wyłącznie mieszkanie, kwiatki lubię, ale doniczkowe. NIe wyobrażam sobie mieszkania bez nich. Taras/duży balkon bardzo chętnie. Ogród + dom = NIGDY!
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
To ja wolę dom i ogród niż pierdzącego mi nad głową w WC sąsiada i hałas kanalizy w rurach, cienkie ściany, wielkie bezduszne blokowiska, wieczny szum windy, imprezy sąsiedzkie i sprzątanie klatki
mieszkałam tak kilka lat i jedynym plusem dla mnie jest to, że mieszkanie było ciepłe, bo wewnętrzne. Wychowałam się w domu z ogrodem i cieszę się, że teraz też mogę tak mieszkać.
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie żadnych domków, chyba, że znajdę kogoś, kto będzie to ogarniał z chęcia. Uwielbiam swoje mieszkanko w bloku, samochody za oknem, miasto na wyciągnięcie ręki.
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam problem - chciałabym dom na duuużej działce ale a centrum :P Też nie lubię wygwizdowa, ale z drugiej strony przyzwyczajona jestem do przestrzeni.
|
#1320 |
|
Żona Gargamel
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86177719]To ja wolę dom i ogród niż pierdzącego mi nad głową w WC sąsiada i hałas kanalizy w rurach, cienkie ściany, wielkie bezduszne blokowiska, wieczny szum windy, imprezy sąsiedzkie i sprzątanie klatki
mieszkałam tak kilka lat i jedynym plusem dla mnie jest to, że mieszkanie było ciepłe, bo wewnętrzne. Wychowałam się w domu z ogrodem i cieszę się, że teraz też mogę tak mieszkać.[/QUOTE]No i właśnie. Mieszkanie jest fajne pod względem łatwości utrzymania, szybkości sprzątania, mniejszej odpowiedzialności... Ale wkurzają nas ciekawscy/podejrzani/hałasujący sąsiedzi, brzydkie otoczenie, brak podwórka... Ale oboje jesteśmy z domów więc po prostu byliśmy przyzwyczajeni do innego życia i zdecydowaliśmy się do tego wrócić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

bo faktycznie - potrafią być mocno inwazyjne i nawet koleżance w pracy nie chciałabym robić czegoś takiego. Ale to już nie jest kwestia estetyki. Jeśli jednak to jest tylko takie "doopy nie urywa, masz ładniejsze" to sorry stary...