|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Pajka gratuluje udanej wizyty
Prawdziwa dame tam masz co nozki trzyma razem U mnie dzis telefon z przychodni, ze jest juz moj wynik moczu na SLOs, bo zawozilismy mocz do Warszawy i po miesiacu wynik dopiero. Moj bratanek mial niestety SLOs i trzeba sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko w porzadku. Do genetyka mam dopiero za tydzien i chyba paznokcie zjem do tego czasu z niepokoju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka super wieści!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Wspaniale wieści!! To duża ! U mnie waga z czwartku 360g
![]() Idę oglądać to sale i spróbuje jeszcze wziąć zwolnienie lekarskie do końca tygodnia.. powiem ze plecy bolą czy coś :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
I jaki uparty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PAJKA super!! Mi nic nie smakuje i nie dam rady jesc. Jem na siłe, ostatnio tez jeszcze wymiotowalam. Ta ciąża wyjątkowo daje mi popalić. Do pracy z jednej strony nie mam juz siły chodzic ale z drugiej w domu chyba bym w depresja wpadła bo potrzebuje kontaktu z ludzmi. Jestem ciągle niewyspana i wszystko mnie boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny wy piszecie, że zdarza się wam czasem rzygać, a mi się czasem zdarza dzień gdzie nie rzygam
Miałam iść na zakupy i zasnęłam nie wiem kiedy, jak to już prawie dzień minął?! Tylko dziś pocwiczylam i umylam się powiem wam, że jestem meeeega rozlazla, a wszystkie moje plany na L4, które snulam przed ciąża póki co szlag trafia.. Tłumacze sobie, że nie zakładałam takiego samopoczucia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to nie jest tak, że po genetycznych już się nie zmienia TP, bo różne dzieci różnie rosną? Ja tam jakoś się czuję w tej ciąży, chodzę czasami na fitnessy, ani razu nie wymiotowalam, mało jakichkolwiek dolegliwości, praktycznie nic mnie nie boli. Długo nie czułam ruchow, a teraz mała strasznie wariuje w tym brzuchu, aż mi się trochę niedobrze robi od tego, czy to jest normalne? cały dzień tam fika, aż mi się ciężko się skupić na pracy ![]() Już mi się nie chce pracować, do planuje wytrzymać do połowy grudnia i koniec! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2440 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Mam pilne pytanie, może wiecie
Jak miałyście badanie oczu w ciąży, zakrapiali Wam oczy atropiną?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
a to dopiero pierwsze kilka dni jak cokolwiek czuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Wtryniliśmy się jakiejś babce...
A więc wszystkie wymiary/rozmiary ok. Siusiak pozostał siusiakiem, nic nie odpadło 426 gram, jaki nagle wstydliwy, że twarz zasłaniał, a w domu to wojuje jak dzik w żołędziach.Wyciek z piersi to ponoć nic niezwykłego. Wolałam zapytać, bo czasami jak ścisnę to mi leci, a często budzę się rano i mam plamki na piżamie. Gin w razie wu przepisze mi antybiotyk jak z gardlem się nie polepszy, więc zobaczę jak jutro sprawa się rozwinie. Mam nadzieję, że obejdzie się bez. Teraz mnie głowa rozbolała, nie wiem czy z emocji czy zatoki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to L4 powoduje w nas taką rozlazłość planów miałam miliony, teraz powoli je realizuję, baaaaardzo powoli.Cytat:
![]() Też duży dzieć który to tc?Wtryniliście się do gabinetu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowka! Stosujesz cos domowego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtrynilismy się, bo byliśmy 20 minut za wcześniej, sądziłam że będzie kolejka a tu w poczekalni pusto. No więc jak jedna para wyszła z gabinetu to zaczęliśmy wchodzić a tu nagle jakaś babeczka wchodzi do poczekalni i potem się okazało, że powinna być przed nami. No ale przynajmniej nie rozsiewałam im zarazków. Mamaszkrabka plucze gardlo woda z solą, tantum verde, tabletki do ssania mam i coś na katar z serii dla kobiet w ciąży. I inhalacje z mięty. Plus oczywiście syrop z czosnku i herbata z miodem i cytryną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-27 o 18:24 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas też babeczka ostatnio zaprosila do gabinetu z marszu a ja jeszcze musialam siku, gdyby nie to to bym weszla przed jakas babeczka bo przyszla pare minut spozniona jak bylam w wc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz pies jest chory i kaszle strasznie smiesznie to brzmi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych pomiarów które gin robił tak wynikło, że TP na 11 ale pewnie się jeszcze zmieni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Wariuje Jak dzik w zoledziach ale sie usmialam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Też kojarzę, ze po 1 trymestrze już TP się nie zmienia, bo tylko na początku dzieci rosną tak samo i można wyznaczyc tp, a później to już kwestia mniejsze/większe dziecko
![]() Michacha cieszę się, że u was też wszystko w porządku kuruj się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt!
|
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka i Michacha gratuluję wizyt
![]() kl aski:Tereska z tym szukaniem tętna detektorem to tkanka tłuszczowa raczej nie przeszkadza- ja mam ogromnie dużo swojej i znajduję serduszko bez problemu. A może źle szukasz? To już na wysokości pępka albo i wyżej trze szukać ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Ja dziś miałam ujowy dzień... pół nocy nie spałam bo katar mnie męczył, później córka mnie obudziła i usnąć nie mogłam. Rano miałam małą zawieźć do przedszkola a kuźwa przymarzły mi drzwi i dupa musiałyśmy iść z buta a to kawałek jest w taki mróz <prawie kilometr>....córka pół drogi jęczała że ona chce autem a drugie pół płakała że nie chce do przedszkola. Zostawiłam ją biedną zapłakaną mimo tulasków, rozmów do tego ubrałam dziś cienkie leginsy bo dzinsy wczoraj wyprałam więc dupa mi się odmroziła prawie... jak mnie w☠☠☠☠ puścił to przepłakałam pół dnia. Masakra
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam dzisiaj, że nie będę się chwalić kiedy wymiotowałam, bo zapeszę. No i nie pochwaliłam się, a przed chwilą i tak cała kolacja wyleciała. Akurat płukałam gardło...Masakra jakaś z tym wszystkim.
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Hej
nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta. Ja miałam wg połókowego usg mieć na pewno dziewczynkę, a wg usg tydzień później u innego lekarza na pewno chłopca, więc tak trwam w niepewności ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pamietam jej, to nieźle. Słyszałam historię, ze rodzice byli przekonani, ze będzie chłopiec i dopiero w chwili narodzin okazało się, ze jednak dziewczynka. Czyli niespodzianka do samego konca![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy nastepna wizyta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się razem z Tobą ![]() Jak będziesz miała chwilę to dopisz mi imię córci MAJA Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

termin nam się przesunął na 11.04. Waży już 404 g! A nóżki zaciśnięte i nie wiadomo nadal na 100% 

Prawdziwa dame tam masz co nozki trzyma razem

cały dzień tam fika, aż mi się ciężko się skupić na pracy 
a to dopiero pierwsze kilka dni jak cokolwiek czuje 

planów miałam miliony, teraz powoli je realizuję, baaaaardzo powoli.
który to tc?
26.08.2017

kl aski:
cieszę się razem z Tobą