|
|
#4381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Cytat:
Kalendarz śliczny kojarzy mi sie z takim z dzieciństwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4382 |
|
Dostojna peema.
|
Super kalendarz, ja nigdy nie miałam
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
ja takiego też nie, zawsze czekoladowe :p które pożerałam w 2-3 dni
a ten zrobiłam z myślą o moim Dominiku, a w przyszłości i drugie będzie korzystać A ja pamiętam że dla mnie nawet ten czekoladowy kalendarz to była taka magia świąt, niech i moje potomstwo ma Efekt końcowy pokażę jak skończę
|
|
|
|
#4384 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie kupowalam nic specjalnego ciazowego, teraz smaruje sie nawilzajacym balsamem Dove. Nie mam sklonnosci do rozstepow, ale kto to wie :/ Cytat:
|
|||
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam dzisiaj ciekawy artykuł:
https://dziecisawazne.pl/5-rzeczy-kt...FTCJfaxEJ3KZzY co o tym myślicie ? z rosska wzięłam TĘ oliwkę nie wiem czy to właśnie to, co polecałyście, bo wydaje mi się że nie, ale akurat nic innego nie było. |
|
|
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dziś zaczęłam 19 tydz i dalej nie mam pewności czy czuję ruchy...w dodatku to 3 ciąża w poprzednich ciążach jakoś chyba wcześńiej czułam a teraz sama już nie wiem ![]()
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Co do artykułu, to niektóre teksty mnie przerażają, jak zasypianie przy piersi dwuletniego dziecka (niestety nie widzę żadnego sensu karmienia piersią dwulatka i raczej go nie zobaczę) albo spanie z dzieckiem do trzeciego roku życia.
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=grejpfrutowa01;8617 7079]przeczytałam dzisiaj ciekawy artykuł:
https://dziecisawazne.pl/5-rzeczy-kt...FTCJfaxEJ3KZzY co o tym myślicie ? Powiem Ci na swoim przykładzie, tzn swoich dzieci :P kiedy urodziłam pierwsze dziecko, byłam dość młoda...miałam 22 lata. Głupia byłam i słuchałam wszystkich dookoła, wtedy też, na tapecie była SuperNiania , gdzie ogłądałam ją mega namiętnie. I wg jej zasad wychowywałam syna, czyli też tak jak ten Pan pisze - o tych stereotypach... dziecko musi się wypłakać, jak najmniej noszenia, rygor od niemowlaka.. Dziś syn ma 12 lat ijest mega mało czuły, nie przyjdzie nie przytuli się, mówi mało o uczuciach, myślę , że to mogło mieć na to wpływ. Za to córcia, dziś 6 lat, od maleńskiego noszona,bujana,lulana, jak zapłakała to już przy niej byłam.. i dzisiaj jest mega przytulaśna, zakochana we mnie po uszy. Z trzecim bejbikiem też będę tak postępować, z pierwszym popełniłam ten błąd, że słuchałam wszystkich dookoła a nie syna. |
|
|
|
#4390 |
|
Dostojna peema.
|
Mysia też zwraca uwagę na ważne rzeczy
Ja generalnie jestem za bliskością, przytulaniem, okazywaniem uczuć i mówieniem o nich.
|
#4391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc wiadomo że można ja w 1 ciazy czułam 17/18 teraz 16/17))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
i się wypowiem ale mi bliskość jest bliska więc pewnie się zgodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- A co do wychowania to można sobie w podążać za dzieckiem to jedyna moja myśl w macierzyństwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Rozstępy są wszędzie... Nie ma co jak się tyje 20kg to to nie tylko brzuch
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4394 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, na tyle informacji sprzecznych można się natknąć co do tego, kiedy czuje się ruchy dziecka (i co do całej reszty zresztą), że człowiek głupieje.
![]() A co do wątku to dla mnie szybko leci, myślałam, że druga część to będzie dopiero może jakoś przed porodami
|
#4395 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
ale jak wyjdzie w praniu tego nie wiadomoto ta oliwka Cytat:
|
||
|
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Ja mojego synka cały czas przytulałam, całowałam, bujałam, spał z nami do niecałych 2 lat. I powiem Wam, że wyszło mu to na dobre. Nie jest jakimś maminsynkiem, Ale potrafi przyjść, przytulić, powiedzieć " kocham Cię ". Także tak samo będę postępować z drugim bejbusiem. A co do karmienia piersią, ja szybko przestałam. Ale znam kobietę, która karmiła do 3,5 latek. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Ale każdy i tak robi jak chce 😀😀
Ja jestem w 18 tygodniu i też jakoś mało ruchów czuję. Mam nadzieję że niedługo to się zmieni i będzie szalało, kopało i wogóle |
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zgadzam się na wszystko z tekstu. Bujanie. Noszenie. Spanie razem. Cyc ile i jak długo chce. Mójaly sam się odstawil. W dużej mierze z mojej własnej potrzeby bliskości (tu go biorę sobie do łóżka bo chce bo lubię), ale też z lenistwa(jak miałabym go nosić bujac śpiewać to wolalam dać cyc 5min i spał) albo komfortu (teraz musiałabym nim do łóżeczka rzucić bo w ciszy się tak nie schyle więc śpi z nami od połowy nocy o ile się obudzi)
![]() I uważam że nikomu nic do tego czy karmie 2 latka czy karmilam miesiąc. Jak na wszystko mowie "do 18 przestanie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4399 |
|
Dostojna peema.
|
Magda dobrze to podsumowała
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dzis tyle energii ze az zrobilam pierwszy raz ever klopsy w sosie pieczarkowym a klopsy w ciazy moglabym jesc codziennie!! Ostatnie moje wieczory spedzalam na kanapie a dzis o 18 ide z kolezanka na sałatkę i tak sie ciesze lol
Co do wychowania, lulania, noszenia wszyscy mi mowia zeby nie nosic na rękach ze to błąd ale jak takiego malego babla nie nosić i tulic?? Potem urośnie i nie będzie juz malym bobaskiem
|
#4402 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie chce zeby spalo z nami w lozku i nie chce karmic 2-3 latka. Wierze, ze jak dziecko nie bedzie znalo innej opcji niz spanie samo to nie bedzie mi sie pchac do lozka a w ciagu dnia dostanie bardzo duzo uwagi i czulosciCytat:
ale jak ktos tyje 10-12? wtedy to jest glownie brzuch, wiecej krwii, macica itd. Mi sie wydaje, ze te rozstepy na innych czesciach ciala musza wynikac z przytycia ponad norme, no bo skad? Skora sie musi rozciagac zeby taki rozstep powstal, przy rozsadnym tyciu powinny (jesli juz koniecznie musza ) pojawic sie tylko na brzuchu i w jego rejonie. Ale moze sie ludze i bede wygladac po ciazy jak zebra ![]() Cytat:
takie dziecko juz przynajmniej od 2 lat ma normalna, zdrowa i zbilansowana diete, po co w dalszym ciagu pchac w niego mleko? Dla mnie to jest bardziej zaspokajanie potrzeby bliskosci i poczucia bycia niezastapiana i niezbedna dla matki niz dziecka, ale nie chce nikogo obrazac... A potrzebe bliskosci dziecka mozna zaspokoic w inny sposobchyba najlepiej sluchac siebie albo wspomagac sie madrymi porecznikami. Kazdy ma inna wizje wychowania, chociazby metody naszych rodzicow byly inne... Jak ktos nam daje rady to proponuje pokiwac glowa a i tak robic po swojemu |
|||
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
O ktorym kremie z babydream pisalyscie?
Ja tez sie z czescia zgadzam, nie podoba mi sie wizja ciagniecia piersi przez ponad 2letnie dziecko a spanie razem odpada. W sensie takie male roczek to rozumiem ze nadranem juz sie nie chce 10 raz wstawac, ale pozniej no nie. To jest moj plan minimum- lozko rodzicow pozostaje lozkiem rodzicow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4404 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co sadzicie o wrzucaniu zdjec dzieci na portale spolecznosciowe? Ja u siebie w otoczeniu obserwuje babyboom i profile kolezanek staly sie profilami ich dzieci... Kiedys wrzucaly swoje zdjecia albo ze swoim mezami, a teraz tylko zdjecia dziecka
. Smutne to troche, nie chce zeby mi tak odbilo...
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszane zdjęcia na profilu i na fb i na insta
zdrowy rozsądek trzeba zachować i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4407 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Jak miałam króliki to ciągle miałam ochote wrzucać słodkie zdjęcia na insta Wkurzają mnie teksty w stylu "łehehe do łazienki to dopiero będziesz biegać", "łehehe cycki to ci dopiero urosną", "łehehe zobaczysz jak to jest gdy (tu wstawić różne historie)" - mówione z takim podtekstem "o jezu, zobaczysz jak prawdziwe życie wygląda, ja już wiem" Albo po raz milionowy w ciągu ostatnich dwóch lat "Olaboga jak wy z wózkiem na te piętro!!!"
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka zobaczysz jak urodzisz. Zacznie się jak zaczniesz rozszerzać dietę. E dopiero jak zacznie raczkować to jest macierzyństwo. Zobaczysz jak zacznie chodzić. Dopiero jak pójdziesz do pracy to wiesz hehe. Przedszkole to jest wyzwanie. Zobaczysz jak zaczną mu hormony buzowac.
Mogłabym wymieniać w nieskończoność ile takich tekstów usłyszałam i nigdy nie byłam wystarczającą matką na danym etapie zaczęłam mieć to w Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4409 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Dopisuje "zobaczysz jak..." do listy słów które wyzwalają we mnie agresje |
|
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też takie teksty wkurzają. "Zobaczysz jak się urodzi to to i to ..." "Zobaczysz jak pójdzie do przedszkola....." "Zobaczysz....". No zobaczę i co??!!! Najwięcej takich tekstów od siostry słyszę. Zawsze porównuje mojego synka do jej dzieci. Masakra!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

A ja pamiętam że dla mnie nawet ten czekoladowy kalendarz to była taka magia świąt, niech i moje potomstwo ma 
w poprzednich ciążach jakoś chyba wcześńiej czułam a teraz sama już nie wiem 

więc wiadomo że można 

podążać za dzieckiem to jedyna moja myśl w macierzyństwie
a spanie razem odpada. W sensie takie male roczek to rozumiem ze nad
. Smutne to troche, nie chce zeby mi tak odbilo...