|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Dobry wszystkim
Looo, dawno mnie nie bylo. Mam nadzieje, ze 'stara gwardia' juz tu nie zagląda. I ze wszystkie sie jakos wykaraskaly. @bowszystkotoiluzja, Ciebie pamietam tez mam nadzieje, ze powoli dochodzisz do siebie.Co do ostatnich wpisow, to ja tez gram w pokemony i ogladam 'Pierwszą miłość' ![]() Nie widzę w tym nic uwlaczajacego. Jasne- kazdy ma swoje wymagania, tylko ze Ty w swoim wpisie zabrzmialas troche tak jakbys opisywała nie swoje, a Twojego ex. I ze ciężko mu bedzie znaleźć taką dziewczyne bo polowa społeczeństwa nic sobą nie reprezentuje. Nie zgodze się z tym. Kazdy jest inny i każdy na swój sposób wyjatkowy. Abstrahując oczywiscie od jakichs psychofagow i innych patologii Zresztą.. czasami wydaje nam sie, ze szukamy konkretnie takiego i takiego faceta, a jak nas strzala amora trafi, to zwyczajnie na pewne rzeczy nie zwraca się uwagi. I o ile oczywiście te fundamentalne sprawy są najważniejsze żeby taki związek w ogóle utrzymać, tak cała otoczka (hobby, zainteresowania) to często tylko dodatek. Na swoim przykładzie- zawsze mi sie wydawalo, ze nie moglabym byc z facetem ktory nie lubi pilki noznej. Bo jak to? Ja uwielbiam, ogladam wszystkie mecze ligowe, jak jest mundial czy euro to w ogóle nie ma mnie dla nikogo itd. I co? Moj ex pilki noznej nie cierpial. A tak mnie trzasnelo, ze trzyma do dzisiaj (niestety :P). Z facetami jest podobnie. Wiem po swoich kolegach, jakich kobiet szukali a z jakimi się zwiazali. I tworzą fajne, szczesliwe zwiazki. Jak to spiewal Ed Sheeran- 'people fall in love in mysterious ways'. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim zaczęłam tu pisać to czytałam wątek od początku i wiele twoich postów chociaż na chwilę stawiało mnie na nogi Jeśli chcesz to napisz jak teraz wygląda twoje życie,bo dawno Cię tutaj nie było
|
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tego o milosci, moze jest jak Ty mowisz, ale ja np ze swojej perspektywy mam tak, ze "jak się już raz sięgnie wysoko, to się nie chce mniej" - tj. we mnie moj ex obudził pragnienia nowych doswiadczen i nie wyobrazam sobie teraz byc z kims, kto bedzie wolał siedziec w domu i nie pojdzie ze mną zrobić czegos nowego (np skoczyc ze spadochronem ), czy takiego który nie lubi podróżować, a ja lubię i chcę.Bo Twój przyklad z piłką to taki drobny jest, my np sluchalismy innej muzyki i jakos przezylam bo to nie ma duzego znaczenia, a takie domator/zdobywca doswiadczen to juz ma.
|
||
|
|
|
#3784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od mojego rozstania minęło już 7(?) (kurcze, musiałam się zastanowić, bo przestałam liczyć) miesięcy. Jest na pewno lepiej niż na samym początku. Choć oczywiście zdarzają się jeszcze wieczory z chusteczka pod poduszką. No ale daje sobie czas, niczego nie przyspieszam, z nikim się nie spotykam bo po prostu nie jestem jeszcze na to gotowa. U mnie metoda klina zdecydowanie się nie sprawdza. Choć znam przypadki, gdzie okazała się zbawienna. To po raz kolejny potwierdza regułę, ze po rozstaniu nie ma regul Trzeba słuchać siebie i żyć w zgodzie ze sobą.Jednym pomagają wyjscia ze znajomymi, innym samotne wieczory z książką. Tutaj na forum można znaleźć mnóstwo dobrych rad od dziewczyn, które już przepracowały rozstanie, ale to co będzie dobre dla mnie, niekoniecznie będzie takie dla Ciebie. Ja mam jedną. Poza oczywiscie czasem, który trzeba sobie dac na wylizanie ran, z perspektywy dwóch rozstan, uważam ze najważniejsze jest to, żeby TRZYMAĆ SIĘ FAKTÓW. Nie szukać innych wytłumaczen, powodów, wyimaginowanych odpowiedzi na pytania 'dlaczego to zrobil?'. Nie zasłaniać się tym, ze mial ciężkie dzieciństwo/obecnie ma problemy w pracy/trudne relacje z rodzicami. Bo odpowiedź jest zawsze jasna i prosta. Tylko my często nie chcemy spojrzeć prawdzie w oczy. Jeśli ktoś nas zostawia, to robi to dlatego ze nas zwyczajnie NIE kocha. Nie ma czegoś takiego jak 'kocham cie, ale..' No chyba, ze mowimy o naprawde skrajnych i ciężkich przypadkach, ze ktoś nie wiem? zaczyna nadużywać alkoholu i mimo naszych próśb, nie próbuje podjąć leczenia, a my zwyczajnie wybieramy inne życie.. Bo u żadnej z Was takiej sytuacji nie bylo. Wrecz przeciwnie- wszystko bylo ok, tylko czegos zabraklo. No wlasnie tylko i aż milosci z ich strony. Zastanawianie sie nad tym czy ex pozna nowa, lepszą dziewczynę też nie jest potrzebne. Bo to zweryfikuje życie, a scenariuszy może być tysiące. Czy się szczesliwie zakocha? Może. Czy to ktos skrzywdzi jego? Może. Czy znajdzie to czego szuka? Może. Na te pytania póki co nie znajdziecie odpowiedzi. Natomiast na jedno, najważniejsze w tej chwili już znacie- Wy NIE bylyscie tym czego oni szukali. To jak Wy postrzegacie te związki, to jest jedno. To jak postrzegali je oni, podejmując decyzje o ich zakończeniu, to już inna historia. Jak świat dlugi i szeroki, ŻADEN szczęśliwie zakochany, usatysfakcjonowany związkiem człowiek nie wybiera rozstania. Natomiast to, co mówi sie drugiej osobie na koniec to często tylko banki mydlane. 'Odchodze bo boje sie ze cie kiedys zdradzę', 'odchodze bo sie pogubilem', 'odchodzę bo nie chce cie krzywdzić', 'odchodze bo chyba do siebie nie pasujemy', 'odchodzę bo kogos poznalem' to wszystko zawsze oznacza jedno- 'odchodze, bo cie nie kocham'. I tyle.. @bowszystkotoiluzja, podalam ten przykład w odniesieniu do Twojego- z tymi serialami. Chodzi mi po prostu o to, ze jak sie czlowiek zakocha, to często pewne wczesniejsze kryteria idą w niepamięć. Możesz nie akceptowac pewnych rzeczy u kogos, natomiast u osoby, która pokochasz magicznie przestaną Ci przeszkadzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
Hmm no dobrze, ale co w takim razie z parami które się zeszły?
Przecież takich nie brakuje. I to takie definitywne myślenie, nie no "nie kocha mnie i nie kochał" jak się ma do takich osób, które się wiążą znowu po paru latach ze sobą? No może nawet przykład z takich pierwszych stron gazet, jak Miley Cyrus z tym swoim? co sie rozstali, ona zaczęła wtedy świrować i po tych 3-4 latach są znowu razem? albo Borys Szyc znowu jest ze swoją powiedźmy jedną z pierwszych miłości, spikneli się po 17 latach? Ja wiem, ze to też nigdy nie wiadomo jak wyjdzie, czy będą razem dalej etc..no ale jednak. Skoro wtedy odszedł i w takim razie nie kochał, to jakim cudem kocha znowu po 10 latach? No jestem ciekawa po prostu waszych opinii tutaj Już abstrahując od naszych sytuacji.
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie nie da się jednoznacznie stwierdzić, że ktoś nie kocha, bo każdy przypadek jest inny. I powodem może być np niedojrzalosc jak w przypadku @Hush (tylko ona była z tej drugiej strony barykady). Bo ludzie się zmieniają. Co nie zmienia faktu, że takie rozkminy nie są zdrowe, robią nadzieję. Bo łatwiej przejść do życia z myślą 'nigdy mnie nie kochał', bo wtedy szybciej mogą pojawić się te "złe" emocje, wściekłość itd, które przecież też są potrzebne PS ciekawe co z Cerveza po spotkaniu z eksem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mowie o sytuacji tu i teraz. Skoro ktos odchodzi to znaczy, ze NA TEN MOMENT nie chce z nami być. A wierzysz w to, ze można kogos kochac i nie chcieć z nim być? Bo ja nie wierzę. To co wydarzy sie w przyszlosci, to juz inna sprawa. Życie pisze rozne scenariusze. I faktycznie zdarza się, ze ludzie sie schodzą po latach. Znam dwa takie przypadki. Tylko, ze tam nie bylo po roku czy dwoch wielkiego oświecenia, że 'o jezu, kocham ją! muszę ją odnalezc'. Raczej spotkanie i jakby rozpoczęcie historii od nowa. Nikt wielkiego powrotu nie planowal. Tak po prostu 'wyszło'. Ludzie sie faktycznie zmieniaja, dojrzewaja i z tym się zgodze. Ale to nie jest tak, ze NAGLE uświadamiają sobie, ze kochają. Raczej z takich nagłych zrywow nic dobrego nie wychodzi. @bowszystkotoiluzja, co do hash- teraz przeczytalam jej historie. I nie wiadomo przecież jakby bylo gdyby wrocila do ex, prawda? To co w glowie, a to co naprawde to często dwie rozne rzeczywistości. Zdarza sie, ze kochamy po prostu wspomnienie. I mowie na wlasnym przykładzie- moj ex też przeciez po 2 latach doszedl do wniosku, ze popelnil najwiekszy blad w swoim życiu i ze to ja bylam tą wymarzona, wysniona kobieta. I co? I wróciliśmy do siebie, ja pełna obaw i nadziei, a on po 4 miesiacach znowu zawinal manatki. Nie wierze w to, ze można kogos kochac i jednocześnie chcieć żyć bez tej osoby. Wierze natomiast w to, ze jak ludzie mają byc razem to będą. Za miesiac, dwa, rok, dziesięć lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3789 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Na pewno w takiej sytuacji sentyment z dawnych lat i znany już wcześniej pociąg fizyczny pomaga w stworzeniu związku i zbudowaniu uczucia, ale w chwili rozstania jednak coś nie pasowało na tyle, że się rozstali. Uczucie się wypaliło z jakiegoś powodu, związek nie wyszedł z jakiegoś powodu. I tego się należy trzymać - tu i teraz. Dlaczego między innymi tak wiele powrotów chwilę po rozstaniu się nie sprawdza? Bo problemy, które doprowadziły do rozstania, wciąż są, bo ludzie, którzy się rozstali, nie zmienili się raptem o 180, czy nawet o 90 stopni. Bo na chwilę można wzniecić ogień zakochania, ale potem pojawia się codzienność, w której po prostu zgrzytało i zgrzyta tak, jak zgrzytało w dniu rozstania.
|
|
|
#3790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo zostaje tylko pożądanie i pociąg fizyczny więc korzystamy z okazji, że ktoś dalej jest w pobliżu Ja powiem wam,że jak przemyślałam wszystko to nie chciałabym wrócić do exa dopóki i on i ja nie poukładamy i nie przemyślimy sobie wszystkiego Jestem w 100% przekonana, że jeżeli byśmy teraz do siebie wrócili to to co nas poróżniło wróciło by bardzo szybko.
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Rozstanie z facetem XXXIX
Nie wiem, może ze mną jest coś nie tak ale ja kompletnie nie patrzę na zainteresowania bo facet z którym jestem to nie jest piesek salonowy do chwalenia się.
Nie mam tez potrzeby codziennie podróżować, skakać ze spadochronem, nie mam obsesji na punkcie siłowni i bycia fit i ogólnie nie dobieram sobie ludzi w swoim towarzystwie po kryteriach skończonych studiów, pracy jaka wykonują, co robią w wolnym czasie, czy czytają jakieś tam „mądre” artykuły itp. Tylko po prostu czy ktoś jest szczery, czy mogę mu/jej zaufać, czy nie obgaduje innych, czy jest uczciwy i ma pozytywne podejście do życia, czy jest dobrym człowiekiem a powyższe zainteresowania itp jakie by nie były akceptuje w pakiecie bo to nie moja rola wybierać znajomym zainteresowania a nie chce się otaczać takimi samymi ludźmi. Lubię powoli poznawać i odkrywać ludzi i każdy jest dla mnie interesujący. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3793 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Znałam taką parę, on domator, ona z gatunku "nóżki swędzą" - nie dali rady na dłuższą metę, bo z jednej strony chcieli spędzać ze sobą czas, a z drugiej po prostu nie byli w stanie. Takie związki "dają radę" w zasadzie tylko w sytuacji, kiedy oboje nie mają nic przeciwko temu, że partner spędza dużo czasu wolnego poza związkiem.
|
|
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie ale rozumiem też twój punkt widzenia ![]() Elvegirl wtedy związek na pewno nie wyjdzie ale znam takie pary, które są ze sobą "z braku laku". Edytowane przez Julia_1996 Czas edycji: 2018-11-27 o 17:19 |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba się jakos dopasować.Tyle, ze Ty np nie moglabys byc z facetem, który caly czas gra w gry i okey bo to Twoje kryteria. Ale nie wiesz czy np Twój ex nie zakocha sie w dziewczynie, która gra w pokemony i oglada 'Trudne sprawy'. Nawet jeśli wcześniej mowil, ze nie. A Ty w poprzednim wpisie opisalas jego wymagania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3798 |
|
🦄
|
Botowszystkoiluzja, ja myślę że powinnaś się bardziej otworzyć na ludzi i doświadczenia. Znam mnóstwo świetnie dopasowanych zainteresowaniami, charakterami etc. par po rozwodach i mnóstwo takich gdzie talerze latają 2x w tygodniu a świetnie funkcjonują i się kochają. Nie ma żadnej reguły. Żadnej.
Wiadomo, że życie wiąże się z osobą, która nam najbardziej odpowiada pod różnymi względami, ale ocenianie, czy ktoś do danej osoby pasuje czy nie to naprawdę duże wyzwanie. Ja bym się nie podjęła i ogólnie nie polecam
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu zostawil Cie dwa razy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym nie mogła być z kimś kto jest w 100% inny ode mnie, chociaż wiadomo, że każdy potrzebuje też odrobiny prywatności i nie można robić wszystkiego w domu i poza nim razem
I nie chodzi mi o chwalenie się wszystkim, że mężczyzna ma wykształcenie takie i takie, a jego zainteresowania to :x,y,z... i w ogóle o mój Boże złapałam Pana Boga za nogi Mi chodzi tylko o to, że szczęśliwy związek to też wspólne spędzanie czasu i zdobywanie razem doświadczenia w różnych dziedzinach ale do tego trzeba chęci z obydwu stron. Wiem, że gdybym trafiłam na fajnego, przystojnego faceta, który by okazał się leniem kanapowym to długo bym tego nie wytrzymała Jak widać każdy ma swoje preferencje.
|
|
|
|
#3801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale rozumiem też dziewczyny, bo wiem, że ja i moje podejście jesteśmy w mniejszości
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
@bowszystkotoiluzja, to czy kłamał, czy nie to już nie mnie oceniac
Chodzi mi po prostu o jego wiarygodność. Najpierw Cie zostawil, pozniej wrócił, później znowu wątpliwości i tak dalej. Jest chyba dość mocno rozchwiany, więc podejrzewam ze on sam tak naprawde nie wie czego chce. Przynajmniej na ten moment. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fakt, że skoro jest taki rozchwiany, to niech sam sobie z tym radzi a nie mnie "wykorzystuje" do "zrozumienia" czego sam chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą ja juz kiedys Ci pisalam, ze on mi bardzo przypomina mojego exa. Obyś tylko nie powtórzyła mojej historii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3806 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zabijcie mnie. Dopiero wróciłam od eksa. Jechałam po rzeczy niby, a tak naprawdę przespałam się z nim i zostałam na noc. Kochaliśmy się trzy razy i jeszcze dziś rano...Mam ochotę zapaść się pod ziemię, bo zrobiłam sobie tym krzywdę. Tak bardzo chciałam poczuć się kochana, jak dawniej...Myślałam, że to coś zmieni...Przecież to ohydne, bo on kogoś ma. Ja głupia dalej czuję jakieś prawo do niego, a on przecież ma inną. Kochaliśmy się i wtedy nie myślał o tym, co ona czuje. Widziałam, że cały czas ze sobą piszą, a przecież on ją zdradzał. Dziwnie mi się o tym pisze, bo jak mógł zdradzać, skoro był mój...jak mogę mieć wyrzuty, ale prawda jest taka, że już mój nie jest. Moja próba ratowania związku była nieudolna. Najgorsze jest to, że on mnie poprosił o dwa tygodnie bez kontaktu, a potem spotkanie. Przecież ja jestem chora. Mam ochotę umrzeć i mówię to z pełną świadomością. Czuję wstyd, zazdrość, upokorzenie. Straciłam honor, dumę, a tak naprawdę, gdyby pstryknął palcem dalej bym była. To uzależnienie od niego, a tak naprawdę nie znałam go dobrze...Wróciłam do domu i wyję do księżyca. On się nie odzywa, bo chce czasu, ale na co? Jezu, tyle we mnie sprzeczności. Piszę chaotycznie, pod wpływem emocji. Jeszcze na koniec pocałował i powiedział, że kocha mnie...ale z nią nie zerwie dla kogoś. Może to zrobić ewentualnie jak sam poczuje, że to nie ma sensu, bo to jego przyszłość i musi myśleć racjonalnie. Ona nie krzyczy, jest przy niej spokojniejszy, a ja darłam się o wszystko, robiłam problemy. Mimo to, daj mi dwa tygodnie bez kontaktu i spotkajmy się. Czuję się jak wielkie nic...
|
#3808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;86178196]Na to, że będzie sobie z nią sypiał, ile wlezie, a potem wybierze między wami dwiema. Super koleś
Ona mieszka 400 km od niego, więc ja już sama nie wiem...Czy ja naprawdę znałam i kochałam innego człowieka. Jestem w rozsypce...
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesto to 'odbieranie rzeczy' kończy sie wlasnie w lozku.. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Nie mniej jednak, wyciągnij wnioski. Pomysl jak się teraz czujesz, jak wygladasz- cala roztrzesiona i zaplakana. I zastanow sie czy warto? Dla kogos, kto idzie z Tobą do lozka, będąc w związku z dziewczyną, dla której Cie zostawil.. On nie powinien być ani z Tobą, ani z nią. Bo żadnej z Was nie kocha. O szacunku nawet nie wspomnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

), czy takiego który nie lubi podróżować, a ja lubię i chcę.

Nic dodać, nic ująć. To są chyba najmądrzejsze słowa w tym wątku.