|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 4
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86178353]Moja ogólnie wszystko fajnie, nie narzekam, ale czasem jak mi walnie tekstem między oczy to aż mi się krew gotuje. I to jeszcze zwraca mi uwagę na coś, na co nie mam wpływu, nosz kuwa! Tak jakbym ja jej powiedziała "ooo ale masz zmarszczki pod oczami, kup se jakiś krem"
(chodzi o to, że znowu moja twarz wygląda jak bitwa pod Grunwaldem, wysypało mnie strasznie - kto walczy z trądzikiem ten zna tę niemoc, kiedy robisz wszystko, a to gówno i tak jest, a ta mi tekst "weź se kup alantan na te krostki" )[/QUOTE]Moja też tak potrafi pamietam jak kiedyś przyjechała do nas w odwiedziny, ja wychodziłam z kąpieli i usłyszałam jak mówi do mojego męża, ze taka już jestem gruba i mogłabym coś z sobą zrobić... miałam wtedy 5kg nadwagi, byłam po operacji kolana i do tego zaczęły się moje problemy z PCOS, więc mogła sobie darować. A moja matka nie należy do grona modelek o trądziku w ciąży też już mi wyjechała kilka razy.
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie, ze ktos sie za Toba wstawil i mamie przepowiedzial.Szkoda, ze Tz spedzi wigilie w pracy, ale najwazniejsze święta będą za rok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Day gratuluje udanej wizyty
Z moja matka mialam kiedys bardzo kiepskie kontakty. I tu nie chodzi o przegadywanki jakies tylko bylo juz tragicznie. Uslyszalam wiele przykrych slow m. In. Ze zaluje ze mnie urodzila itd. Musialam sie wyprowadzic, bo doszloby chyba predzej do tragedii.. Duzo opowiadania..niby jest lepiej, moze zrozumiala conieco, ale ja nadal mam dystans.
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
Mieliśmy nic póki co nie kupować na razie, ale mąż mi zrobił niespodziankę i jutro jedziemy do Ikea, juhuu!
nie wierzę, że się powstrzymam z zakupami, właśnie robię listę
|
|
|
|
#245 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
powiedziałam co myślę o cc i że w życiu nie będę robić cc na życzenie, wiadomo jak będzie trzeba dla dobra dziecka to spoko, ale tak to chcę próbować sn
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
My też jutro może do IKEI skoczymy, ale nawet jeśli to po jakieś drobiazgi i niekoniecznie dla dzieci.
Ale się wkurzyłam. Zrobiłam dzisiaj te badania moczu w luxmedzie, żeby sprawdzić czy mam bakterie, i się nic nie dowiedziałam:/ Są wyniki badania ogólnego moczu, ale jakies takie krótkie, mało rozbudowane i nie ma ani słowa o bakteriach. Kończą się na informacji czy są leukocyty i erytrocyty. I tak patrzę, że jak mam badania z początku tej ciąży, jak jeszcze robiłam w luxmedzie, to też takie krótkie były:/ W pierwszej ciąży jak tam robiłam to były dużo bardziej rozbudowane. A ostatnio robiłam parę razy gdzies indziej i tam też były rozbudowane, więc nie wpadlam na to, że w luxmedzie nie będzie takiej pozycji. Nie wiem, czy coś dodatkowo trzeba robić do tego badania ogólnego, żeby była informacja na temat tych bakterii? Niby zrobiłam tez posiew, no ale to wyniki za kilka dni będą, więc dalej będę się męczyć:/ |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię badanie ogólne moczu z osadem (ale nie w luxmedzie), i wtedy mam info o bakteriach. |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, ja nie wpadłam na to, że coś takiego muszę powiedzieć, bo zawsze mówiłam badanie ogólne i to było. W pierwszej ciąży też miałam zawsze na skierowaniu tylko badanie ogólne moczu i zawsze ta cała reszta była. Wychodzi na to, że niepotrzebnie robiłam dzisiaj to badanie, bo dalej nic nie wiem. A jutro nie zrobię bo nie mam pojemniczka:/ |
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Kaylla, właśnie sprawdziłam - ostatnio miałam liczne bakterie w moczu. Jak wchodzę w wyniki w apce portalu pacjenta to mam takie okrojone jak ty, a jak klikam pobierz i wchodzę w tego pdfa to jest całość wraz z osadem i tymi bakteriami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wyniki posiewu z luxmedu miałam na drugi dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86178723]U mnie zawsze jest info nt bakterii. Ostatnio miałam napisane, że liczne. A wyniki posiewu z luxmedu miałam na drugi dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No to oby u mnie te wyniki posiewu też szybko były. Tylko kurczę, wszystkie objawy, które mam ewidentnie by wskazywały na jakieś problemy z pęcherzem. Teraz dużo piję, to jest lepiej trochę, ale dalej nie idealnie. Sama już nie wiem:/ |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Kaylla, jak nie miałam bakterii ani w ogóle nic w osadzie to nie było nic wymienione Także pewnie po prostu masz dobre wyniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogóle wielkie dzięki za to, że sprawdziłaś swoje wyniki. Przynajmniej się trochę uspokoiłam. Bo ta informacja o bakteriach to była jedyna, którą chciałam zobaczyć i jak jej nie było, to raz że się wkurzyłam, a dwa że miałam ochotę ryczeć. Ach te hormony:P Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2018-11-27 o 22:17 |
|
|
|
|
#254 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na szczęście nie było oznak PCOS i okres regularny, stąd inni lekarze brali mnie za okaz zdrowia a cukrzycę brali za wypadek przy pracy. Do lekarzy to jednak trzeba mieć szczęście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję takiej modelki (u mnie syn ma dłuższe nogi niż córka, gdzie tu sprawiedliwość... może ona jeszcze się wyciągnie )Cytat:
Cytat:
Girls ile kosztuje refundowana dopochwowa luteina 100 mg w ciąży? Jest jakaś inna refundacja dla ciężarnych i do innych celów? |
|||||||
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie już pisałam, że takie objawy (tez pieczenie) mam w dni kiedy dzidzia mi naciska na pęcherz Ale niekoniecznie, moja siostra bez ciąży miała ewidentnie objawy zapalenia pęcherza przez wiele miesięcy a zapalenia nie miała, różnie może być.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam receptę od swojej gin ale ona nie ma umowy z NFZ, więc płatne 100% i zastanawiam się czy jest sens aby dostać refundowaną tą luteinę (pod warunkiem, że dostanę się do gina na NFZ). |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja, 30 tabletek 6 zł
To ta 200mg jest droga, bo nierefundowana. W ciąży chyba % refundacji jest taki sam jak dla każdego pacjenta.Co do cukrzycy/IO to niekoniecznie tak musi być, że twoja wina. U mnie słodycze stanowią podstawę od zawsze, a takich problemów nie mam (odpukac). Pewnie lepiej by było zmienić nawyki, ale stwierdziłam że jestem z obu stron rodzinnie obciążona cukrzyca typu 2 więc pewnie prędzej czy później będę mieć, więc korzystam póki mogę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jaki termin mi dadzą
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Konstermnacja - mamy dom wiec teoretycznie moglabym pobawiac sie w oswietlenie na zewnatrz ale nie bardzo mi zalezy. Ale w srodku juz tak. Choinka, ozdoby na parapet (duzy), inne do pokoju dziennego, no i do jadalni, stol i okna (duze). Szukam inspiracji. Najbardziej zalezy mi na stole wlasnie. Ogladam zdjecia z W. z tamtego roku i stol sprawial wrazenie zbyt pustego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam dentystę, po dzisiejszym dniu to nie wiem jak ja tam wytrzymam, albo zemdleje na fotelu albo się porzygam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://amc.sklep.pl/pl/p/LOZECZKO-T...lka-gratis/229 co myślicie? Kusi fakt, że opcje jak w Woodies, ale materac w zestawie.. Ile Was wyszło łóżeczko z Woodies razem z materacem? |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już u dentysty byłam, wstyd po 2 latach iść
![]() ale miałam zaledwie małą dziurkę,siedzialam z 10 minut.Mam dość ten krwi z nosa, no normalnie takie skrzepy krwi wysmarkuje(nie wiem czy takie słowo istnieje, ale niech będzie że w moim języku tak xd) a przed chwilą to już wgl leciała sama w tej ciąży faktycznie wszystko się dzieje bądź może dziać ![]() ![]() Będę w pon u lekarza po zwolnienie to jak nie zapomnę, wspomnę mu o tym. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u dentysty bylam ostatni raz w maju przed zajsciem w ciąży na przeglądzie, wszystko było ok, a później sie okazało we wrześniu że jeden ząb zaczął mi reagować na cieplo i zimno i musiałam iść na poprawienie plomby. Teraz mam wizytę w marcu lub w kwietniu, o ile dam radę wyrwać sie z domu Znam osoby, którym posypały się zęby w ciąży, postanowiłam chodzić z każdym nawet najmniejszym bólem, żeby później nie żałować. |
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Ja też smarkam z krwią cały czas
U dentysty byłam krótko po zajściu w ciążę, bo miałam zęba do poprawy - zrobiłam i babka mówiła, że to tyle. No ale muszę się może jeszcze w tym roku wybrać na kontrolę, bo to już pół roku minęło przecież, a wiadomo jak zęby w ciąży mogą się psuć...
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety też smarkam z krwią, pisałam o tym nawe jakiś tydzień temu. Ciąża to taki piękny stan...
Dzień dobry. Ostatnio zdołowana chodzę, córka mi przypomina co mnie czeka za kilka miesięcy - dwugodzinne przerwy w nocy w spaniu, usypianie na rękach, pobudki kilka razy w nocy, spanie na mnie, zmiany pampersa w nocy, wypływająca bokiem kupa, awaryjne zmiany pościeli w środku nocy chodzę taka zła i niewyspana, że zastanawiam się czy to był dobry pomysł z tak niedużą różnicą wieku. Mam nadzieję, że po porodzie mój organizm wyjdzie ze stanu wiecznego zmęczenia. Ciasto sobie dzisiaj zrobię na pocieszenie. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Tez smarkam z krwia ciagle ![]() Ja do dentysty chyba pojde po nowym roku, bylam jakos w lipcu czy sierpniu po zajsciu, nic sie nie dzialo wiec podskocze w styczniu... Jeju wczoraj pol dnia mnie plecy bolaly ze tylko lezalam, a wieczorem przenioslo sie na brzuch, czy jest mozliwe ze mala ulozyla sie poprzecznie i chce wyjsc moimi bokami? Caly lewy bok mnie boli, wczoraj sie ruszyc nie moglam :/
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ide dzisiaj do kuzynki posiedzieć z nią i jej 3 miesiecznym dzieckiem, ciekawe jaki mnie nastrój weźmie. Po ostatniej wizycie wróciłam do domu i sie zalamalam, że sobie nie poradzę z takim maluszkiem placzacym. |
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() Cytat:
Wszystko ma swoje wady i zalety. Moze przez 2-3 lata pomeczysz sie bardziej bo podwojnie ale potem bedziesz spijac smietanke Moja siostra ma dzieci z roznica 1,5 roku. Latwo nie jest, zwlaszcza jak oboje chorują. Ale juz za chwile bedzie latwiej a ona odetchnie i moze zapomniec o rozmnazaniu sie.Ja sie lenilam, jestem w ciazy po 6 latach, fakt 6 latek to juz jest ogarniete dziecko i naprawdę nawet teraz wymaga minimum wysilku z mojej strony bo większość rzeczy robi sama. Smiejemy sie z TZ ze bedziemy mowic do synka jak sie urodzi, z przyzwyczajenia, jak do corki np.: "rozbieraj sie i wskakuj do wanny" ![]() Liczę tez po ciuchu na to ze 2 dziecko będzie sie juz inaczej wychowywać niz 1 bo to pierwsze trochę się wlaczy na zasadzie zabawy, i że maluch po kilku miesiacach bedzie w jakims stopniu zainteresowany starszakiem a nie tylko rodzicami a glownie mamusia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2018-11-28 o 09:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

)[/QUOTE]
pamietam jak kiedyś przyjechała do nas w odwiedziny, ja wychodziłam z kąpieli i usłyszałam jak mówi do mojego męża, ze taka już jestem gruba i mogłabym coś z sobą zrobić... miałam wtedy 5kg nadwagi, byłam po operacji kolana i do tego zaczęły się moje problemy z PCOS, więc mogła sobie darować. A moja matka nie należy do grona modelek
o trądziku w ciąży też już mi wyjechała kilka razy.

Moja też czasem przegina. Dobrze ze się przeprowadziliśmy bo do końca ciąży to bym nie wytrzymała.. Tzn za bardzo przeżywa i ma za dużo 'dobrych rad' aż ostatnio nawet mój TZ i Jej partner powiedzieli, że ja wiem co mam robić, co mogę i sama mam decydować jak chce rodzic i że przecież nie dam zrobić krzywdy ani sobie ani dziecku no i przede wszystkim będę rodzic u siebie i na pewno będą się mną dobrze zajmować.. Ona chciała żebym sobie załatwiła cc i inne takie 

Ale nawet lepiej ze w tym roku ta służba, to za rok pierwsze Święta Małej spędzimy razem
nie wierzę, że się powstrzymam z zakupami, właśnie robię listę 

powiedziałam co myślę o cc i że w życiu nie będę robić cc na życzenie, wiadomo jak będzie trzeba dla dobra dziecka to spoko, ale tak to chcę próbować sn

w tej ciąży faktycznie wszystko się dzieje bądź może dziać
tp
chodzę taka zła i niewyspana, że zastanawiam się czy to był dobry pomysł z tak niedużą różnicą wieku. Mam nadzieję, że po porodzie mój organizm wyjdzie ze stanu wiecznego zmęczenia.
Caly lewy bok mnie boli, wczoraj sie ruszyc nie moglam :/