Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-28, 11:40   #1351
cava
Zakorzenienie

Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86178645]

Fakt. W sumie niczym to się od mieszkania w bloku nie różni.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Różni się zasadniczo.
wielką(!) PIWNICĄ!

To jest właśnie czynnik który spowodował, ze z mieszkania wyprowadziliśmy się do szeregówki. Mieszkania nie oferują takiej przestrzeni piwnicznej a ta była kluczowa przy wyborze "mieszkadła", w dodatku jest to przestrzeń bardzo użytkowa, a nie niska, wilgotna, ciemna klita - nasza ma tak na oko z 50-60 m2 - 3 osobne pomieszczenia o różnej wielkości + schowek.

Ludzie mają różne potrzeby.
Ale na starość wrócimy do mieszkania w bloku/kamienicy, choć juz się zastanawiam, jak niby bez potężnej piwnicy damy radę.
na rynku brak małych szeregówek, jakby były takie max 80m2 z opieką zewnętrzną jak osiedle (odsnieżanie itp.)to bym brała na starość nawet jakby nie miała pół m2 ogródka, tylko ulice od razu z obu stron i drzwi wejściowe bezpośrednio na nią.
Ale może powstaną, kto wie?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 11:50   #1352
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Różni się zasadniczo.
wielką(!) PIWNICĄ!

To jest właśnie czynnik który spowodował, ze z mieszkania wyprowadziliśmy się do szeregówki. Mieszkania nie oferują takiej przestrzeni piwnicznej a ta była kluczowa przy wyborze "mieszkadła", w dodatku jest to przestrzeń bardzo użytkowa, a nie niska, wilgotna, ciemna klita - nasza ma tak na oko z 50-60 m2 - 3 osobne pomieszczenia o różnej wielkości + schowek.

Ale na starość wrócimy do mieszkania w bloku/kamienicy, choć juz się zastanawiam, jak niby bez potężnej piwnicy damy radę.
na rynku brak małych szeregówek, jakby były takie max 80m2 z opieką zewnętrzną jak osiedle (odsnieżanie itp.)to bym brała na starość nawet jakby nie miała pół m2 ogródka, tylko ulice od razu z obu stron i drzwi wejściowe bezpośrednio na nią.
Po cóż ci tyle piwnicy? W domu rodzinnym miałam ogromną, teraz do mieszkania jakieś 3m i spokojnie wystarcza, przyszły dom będzie całkiem bez

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 11:50   #1353
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Różni się zasadniczo.
wielką(!) PIWNICĄ!

Tu masz sporo racji.

Na razie tego nie odczuwam, bo zwożę rzeczy do piwnicy rodziców.

Dlatego mi się podoba system wynajmowania garażu/skladzika itd. w Stanach. Normalnie wynajmujesz taka szopę gdzieś w kompleksie szop i jak potrzebujesz to przywozisz z niej ubrania na zimę, stary telewizor i co tam jeszcze chcesz.

To by było bardzo wygodne.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 11:51   #1354
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Wychowałam się w domu na wsi, od ślubu mieszkam w bloku w mieście i cóż, brakuje mi przestrzeni i nie chciałabym całego życia spędzić w bloku. Moi rodzice nie mieli gospodarstwa, sadów ani niczego takiego, a na ogródek mają wywalone, więc ograniczają się do koszenia trawy i to mi pasuje. W sensie rozumiem, że kogoś może odstraszać dłubanina w ziemi, ale mieszkanie w domu (nawet na wsi) nie oznacza, że ten ogród trzeba mieć. Owszem, odśnieżanie podjazdu jest konieczne, ale w moim regionie porządnego śniegu nie było już z 10 lat, więc nie ma problemu.

Mieszkanie w bloku ma dla mnie więcej minusów, głównie to sąsiedzi, których niestety słychać jak chodzą, kichają, kaszlą, głośniej rozmawiają. Wkurza mnie też jak trzaskają drzwiami wejściowymi i tupią na klatce, np. już od 6 słychać spacerowiczów z psami. Rozumiem, że to są normalne odgłosy życia codziennego, ale przeszkadzają mi, zwłaszcza że pracuję z domu i potrzebuję skupienia. Wkurza mnie też brak garażu i konieczność skrobania szyb, mimo że zimy nie ma.

Ooo tak A u nas nie ma akurat żadnej możliwości garażowania

Stary 2018-11-28, 11:52   #1355
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Dlatego ja mam b. mało rzeczy i mam nadzieje, ze uda mi się taki stan rzeczy utrzymać i w przyszłości.
Co prawda kupiłam kanapę do mieszkania ale jeśli się stąd będę wyprowadzac to ja po prostu sprzedam.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 11:54   #1356
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

To ja mam i piwnice i strych

i to jest wygoda, szafa do gory, to zimowke czy lato butowe do gory, na dole moge miec pokoj garderobiany na bieżaco.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:09   #1357
brandie
Wtajemniczenie

Przypomniało mi się teraz: pomadki w płynie Bourjois. Piję herbatę i się ściera. Ogólnie płynne pomadki mi nie pasują, bo schodzą krusząc się. Kolor nie wżera się w usta, tak jak w przypadku klasycznych sztyftów. Nakupiłam jak głupia i z Sephory i z Golden Rose i pupa. Może przez to, że mam małe usta? Nie nakładam kilograma, wycieram nadmiar o szyjkę, maluję się jak te wszystkie laski w beauty filmikach, zwyczajnie, bez baz i specjalnych sposobów.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:14   #1358
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Tu masz sporo racji.

Dlatego mi się podoba system wynajmowania garażu/skladzika itd. w Stanach. Normalnie wynajmujesz taka szopę gdzieś w kompleksie szop i jak potrzebujesz to przywozisz z niej ubrania na zimę, stary telewizor i co tam jeszcze chcesz.

To by było bardzo wygodne.

W Polsce tez można garaż wynająć. Nie mówię tu o garażu bezpośrednio pod blokiem, ale takie wolnostojące.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Nie ogladalam serialu.

Moje wnioski powstały przed jego nakręceniem.

OFFTOP I to długi, ale jestem na nudnym wykładzie.

Cersei miała być żałosna i to jest bardzo fajne w jej charakterze. W sensie czuje z nią dużą więź, a jej rozmowa z Sansą przy winie to jedna z moich ulubionych scen.

Cersei boleśnie wie, że uroda całe życie ją powstrzymywała przed wszystkim, będąc jednocześnie jej jedyną i najwaźniejszą zaletą w świecie, w którym miała pecha się urodzić. A nie była wystarczająca, żeby znaleźć męża, przy którym mogłaby być szczęśliwa. I przekonala się dość boleśnie w swoją noc poślubną, jak mało tak naprawdę znaczy jej najważniejsza "umiejętność", która przyniosła jej tylko cierpienie, ale była jedyną rzeczą, którą nauczono ją w sobie cenić.

Paradoksalnie, Brienne przegrała loterię genetyczną na ładną buzię, ale dzięki temu jest szczęśliwsza właśnie. A Arya przegrała w loterię urodzenia się w rodzinie w odpowiednim ukladzie sił i też wyszła na tym lepiej.

Tak naprawdę wszyscy Lannisterowie z powodu i dla pozycji rodziny są żałośni i dość nieszczęśliwi. Choć - nie doczytałam wystarczająco daleko - mam wrażenie, że Jamie ma potencjał, żeby z tego schematu się wyrwać.

I to jest fajnie boleśnie prawdziwe. Te postaci są prawdziwe.

Deanerys jest sztuczna. W prawdziwym życiu, nawet z tą buzią, szybko by umarła, bo popełnia kardynalne błędy. Może w późniejszych częściach dostaje w dupę na tyle, żeby się ogarnąć i zostać dobrą kandydatką do tronu. Ale to musiałaby naprawdę mocno spaść z rowerka i czegoś się nauczyć, żeby to był wiarygodny rozwój postaci.

Tak naprawdę Deanerys i Cersei to dwie strony tej samej monetu. Obie są piekne. Tylko jedna na swojej urodzie bardzo wiele ugrała, dla drugiej była ciężarem.

KONIEC OFFTOPA

Ale Dany nie irytowala mnie dopóki nie zaczęłam oglądać tych wszystkich dziewczyn w koszulkach "I'm not a princess, I'm a khaleesi" i "Mother of Dragons", jakby to była jakaś godna podziwu osoba i należało do tego aspirować. Do Cersei też absolutnie nie należy aspirować.

I to jest dość popularny pogląd, którego nie rozumiem. To jest pusta postać w ładnej powłoce o mentalności na poziomie dziesięciolatki. "Bo ja chcem i ja tu rzondzem!" Na pierwszy rzut oka wygląda badassowo, ale jak się przyjrzysz postaci, to tam jest pusto.

"Nie czytałam do końca"- ale się wypowiem

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:16   #1359
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
W Polsce tez można garaż wynająć. Nie mówię tu o garażu bezpośrednio pod blokiem, ale takie wolnostojące.

Nie jest to u nas tak popularne, ale mam nadzieję, że się stanie zanim moi rodzice umrą.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:16   #1360
Likka9
Zakorzenienie

Wychowałam się w bloku. Teraz mieszkam w szeregowce i nie zamieniłabym tego na blok nigdy w życiu. Cisza, spokój, więcej miejsca na graty, w ogrodzie sama trawa i budynek na drewno, narzędzia. Kwiaty jak sądzę to w donicach. Otwieram drzwi od tarasu i dziecko ma labe i kot na podwórku. Sąsiedzi gdzie wszyscy się znają i są życzliwi.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:21   #1361
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
To ja mam i piwnice i strych

i to jest wygoda, szafa do gory, to zimowke czy lato butowe do gory, na dole moge miec pokoj garderobiany na bieżaco.
U mnie same przetwory to jedno pomieszczenie... Worki ze smieciami segregowanymi. W jednym kotłownia.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 12:25   #1362
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
U mnie same przetwory to jedno pomieszczenie... Worki ze smieciami segregowanymi. W jednym kotłownia.

U babci byla piwnica w kamienicy, raj na ziemi te przetwory to byly, stary piekny kredens przedwojenny tam stal i poukladane sloiczki

Wlasnie, taki kredens w piwnicy, a my jak szukalismy do kuchni takiego

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2018-11-28, 12:38   #1363
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ooo tak A u nas nie ma akurat żadnej możliwości garażowania

Właśnie u nas też nie. Można kupić miejsce parkingowe ale "pod chmurką" albo pod wiatą, co na jedno wychodzi, bo przed mrozem, gradem czy wichurą nie zabezpieczy.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 13:15   #1364
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Po cóż ci tyle piwnicy? W domu rodzinnym miałam ogromną, teraz do mieszkania jakieś 3m i spokojnie wystarcza, przyszły dom będzie całkiem bez

Mój mąż tam mieszka.

Nie no, tak na serio to skąłdownia gratów to jest mikra częśc bez której da się żyć bez piwnicy a jedynie mieć w mieszkaniu większe pomieszczenie przeznaczone na tzw"garderobę" czyli Siedlisko Szatana, albo wiecej zsaf systemowych.
W piwnicy ciucjhów praktycznie nie trzymam, tylko zimowe narciarskie , ale tego jest malutko.

Piwnice w duzej mierze zaanektowaliśmy na :siłownio-rowerownio-trenażernię (siedlisko meza) i to najwieksze pomieszczenie w którym teoretycznie jest garaż, ale samochód sie tam już z powodu siłowni, rowerów i reszty sprzętów nie mieści i stoi bity rok na zewnątrz.

2gie to warsztato-spiżarnia. Mąz odkrył pasję majsterkownaia w drewnie, a ja w końcu moge szaleć z przetworami. Półek ze słoikami mam na całą ścianę (ponad 2 metry, 3 poziomy )

3cie to faktycznie magazyn - bombki, choinka, sanki, donice, częśc drewna kominkowego, itp.
W teorii miała tam być moja pracownia z prasą i maszyną do szycia, może kiedyś jak... odgruzuję.

Mnie wynajem pomieszczeń gdzieś dalej od domu nie pasuje, potrzebowaliśmy pomieszczeń niemieszkalnych połączonych bezpośrednio z domem.

Liz Williams
Stary 2018-11-28, 13:18   #1365
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Mój mąż tam mieszka.

moj to sobie taki garazyk budowal i sie smialismy, ze jak cos, to pojdzie tam mieszkać

w sumie na to mowimy świniarnia, z cegły, piękny

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2018-11-28, 13:22   #1366
Likka9
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam życia bez dużego składziku. Bo gdzie to wszystko trzymać . Tym bardziej jak rodzina jest większa .

Zabawki i akcesoria typu bujaczek, łóżeczko, krzesło do karmienia, trzymam takie rzeczy bo planuje drugie dziecko. Tego co mam nie chce oddawać lub sprzedawać bo byłam z tego zadowolona. Różne ogrodowe rzeczy typu głupie poduszki z huśtawek, parasole, leżaki, zabawki z ogrodu. Nawet jak żwir kupię w większym opakowaniu to mogę schować. Tak samo coś co kupię na zapas, jakąś chemia. Rzeczy sezonowe, bombki, ozdoby. Przyrządy do ćwiczeń . Rowery czy wózki . Rowery nasze, rower do pchania, rower na 4 kółkach, hulajnoga, jakieś auto, zbiera się tego przy dziecku. Przetworów nie robię to chociaż tego nie muszę chować. Ale już jak kupie więcej kilo mąki itp.to mam gdzie schować

Stary 2018-11-28, 13:36   #1367
cava
Zakorzenienie

Cytat:

moj to sobie taki garazyk budowal i sie smialismy, ze jak cos, to pojdzie tam mieszkać

Przezorny zawsze ubezpieczony.

Liz Williams
Stary 2018-11-28, 13:47   #1368
invisible_01
Zakorzeniona

To ja znowu mając szeroko pojętą graciarnię czułabym się chora. Nienawidzę chomikować, nienawidzę składować rzeczy, nienawidzę mieć czegoś milion sztuk na zapas. Garderoba, jakiś składzik - owszem, ale cała zagracona piwnica to mój największy koszmar.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 13:50   #1369
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
To ja znowu mając szeroko pojętą graciarnię czułabym się chora. Nienawidzę chomikować, nienawidzę składować rzeczy, nienawidzę mieć czegoś milion sztuk na zapas. Garderoba, jakiś składzik - owszem, ale cała zagracona piwnica to mój największy koszmar.

Ale nie musi byc zagracona, moze byc np. ladnie uporzadkowane. Jakies ladne regaly na przetwory, regal specjalny na butelki wina czy soku, potrzebne rzeczy np. na zime posegregowane w kartonach czy skrzyniach.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 13:52   #1370
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
U babci byla piwnica w kamienicy, raj na ziemi te przetwory to byly, stary piekny kredens przedwojenny tam stal i poukladane sloiczki

Wlasnie, taki kredens w piwnicy, a my jak szukalismy do kuchni takiego
Mieszkałam od urodzenia przez naście lat w kamienicy. Mieliśmy i strych i piwnicę. Moja rodzina zasiedlała to mieszkanie od lat 50tych do 2003 bodajże. Boszzzz co my przeżyliśmy przy wyprowadzce likwidując tę piwnice i strych A moja rodzicielka na prawdę nie należy do osób chomikujących.

Wniosek jest jeden (dla mnie), fajnie mieć pomieszczenie przynależne/komórkę lokatorską. Zwał jak zwał. Ważne jednak żeby nie przesadzać z gromadzeniem dóbr wszelakich, bo to nie ma sensu. Jestem daleka od zachwytów minimalizmem, nie lubię minimalistycznych wnętrz itp., ale w drugą stronę chyba jeszcze bardziej nie lubię.

OFFTOP Gra o tron:

Dla mnie kobiety u Martina zostały ukazane bardzo ciekawie. Pokazano je w końcu w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Cersei w książce jest o wiele bardziej skomplikowaną postacią niż w serialu. I ze względu na swoja płeć tragiczną. Żadna inna postać tak bardzo ie pokazuje, że czasami los/ genetyka sie mylą. Gdyby urodziła się facetem najprawdopodobniej mogłaby byc postacią pozytywną. Jej całe rozżalenie życiowe dotyczy tego, że nigdy nie mogła decydować o sobie, że traktowano ją jako towar. To co jej sie nie udało, póki co osiąga Dany.

Nawet taka Brienne ma łatwiej. Obrała taką drogę życiową, a nie inną tylko przez wzgląd na wygląd (moje odczucie), mimo bycia kobietą, nie pasowała do wyobrażenia o delikatnej damie więc została rycerzem w spódnicy.

Arya wyłamała się całkiem ze schematu dzięki tragicznym okolicznościom, inaczej mogłaby skończyć jako Cersei.

Nikt nie wspomina Sansy, a ona także z sezonu na sezon robi sie ciekawsza i rozwija. Jak to sama podsumowała w ostatnim sezonie: uczy sie wolno, ale się uczy. I mam wrażenie, że wszystkich tak bardzo denerwuje, że nie dostrzegają, jak bardzo jest wbrew pozorom nieprzewidywalna.

Ollena - to temat rzeka. Ona potrafiła się w życiu ustawić i ustawiać rodzinę. Dla mnie jednak z ciekawszych postaci, a jej rozmowa z Tyrionem z ktoregoś tam sezonu (3 ?) była mistrzostwem.
Stary 2018-11-28, 13:57   #1371
smerfetk_a
Żona Gargamel

Świniarnia
Super

Ja z rozwagą nie chcę żadnych piwnic i strychu - w domu rodzinnym było to + garaże + stodoła i niepotrzebnych starych gratów jest kolekcja od 3 pokoleń. Nie chcę chomikować, przechowywać itd bo wiem jak się to kończy

Stary 2018-11-28, 14:04   #1372
Likka9
Zakorzenienie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618114 0]Ale nie musi byc zagracona, moze byc np. ladnie uporzadkowane. Jakies ladne regaly na przetwory, regal specjalny na butelki wina czy soku, potrzebne rzeczy np. na zime posegregowane w kartonach czy skrzyniach.[/QUOTE]Dokładnie, u nas tż tam dba o porządek. Są wstawione regały i komoda w której jest posegregowana drobnica.

Stary 2018-11-28, 14:06   #1373
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Świniarnia
Super

Ja z rozwagą nie chcę żadnych piwnic i strychu - w domu rodzinnym było to + garaże + stodoła i niepotrzebnych starych gratów jest kolekcja od 3 pokoleń. Nie chcę chomikować, przechowywać itd bo wiem jak się to kończy

A to też prawda

Poprzedni właściciel miał stodole to mu wszystko rodzina zwozila i potem problem miał

Mój to z wiekiem zaczął się lubowac w zelastwie , więc wizja zamieszkania w swiniarni coraz bliższa

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2018-11-28, 14:06   #1374
invisible_01
Zakorzeniona

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618114 0]Ale nie musi byc zagracona, moze byc np. ladnie uporzadkowane. Jakies ladne regaly na przetwory, regal specjalny na butelki wina czy soku, potrzebne rzeczy np. na zime posegregowane w kartonach czy skrzyniach.[/QUOTE]Ale nieważne dla mnie jest to, czy w tych rzeczach jest porządek. Z mojego doświadczenia im więcej ma się miejsca, tym więcej się gromadzi, bo tym mniejsza jest motywacja do przeglądania tego i wyrzucania/oddawania tego co zbędne. Nie chciałabym po prostu mieć miliona rzeczy choćby ułożonych w porządku, tak samo nie dla mnie ogromną garderoba z półkami aż po sufit.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 14:09   #1375
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

My mamy dom z 1694 roku , bo drewno z dachu badalismy, więc piwnica jest z wnękami , jakby ja zrobić do końca to super by wyglądała

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Edytowane przez groszek75
Czas edycji: 2018-11-28 o 18:25
Stary 2018-11-28, 14:54   #1376
3bd0b7dc44484b2289b23277ed0b1e72d33d74ce
Konto usunięte

Cytat:
My mamy dom z 1694 roku , bo drewno z dachu badalismy, więc piwnica jest z wiekami , jakby ja zrobić do końca to super by wyglądała

3bd0b7dc44484b2289b23277ed0b1e72d33d74ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 15:06   #1377
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
My mamy dom z 1694 roku , bo drewno z dachu badalismy, więc piwnica jest z wiekami , jakby ja zrobić do końca to super by wyglądała
Wow to zabytek! W takiej piwnicy ciekawe rzeczy można znaleźć

Stary 2018-11-28, 17:25   #1378
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Przezorny zawsze ubezpieczony.
Życie bywa brutalne.
Właściciel garażu sąsiadującego z naszym mieszkał w nim przez tydzień, gdy go żona za chlanie z domu wyrzuciła.

-----------------------------------------------

Do swojej listy dorzucam Aliexpress.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 17:30   #1379
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Tu masz sporo racji.

Bez składzika nie ma życia Nie mam "graciarni", za mam dużo sprzętu np. sportowego który bynajmniej nie jest zbędny, ale nie jest codziennie używany, a zajmuje dużo miejsca. A w mieszkaniu znaleźć miejsce na dwa górskie rowery, snowboardy, namiot, plecaki, sprzęt do wspinaczki... no nie.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 17:43   #1380
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jestem w szoku. Nawet nie wiem jak takie domy wyglądają. Tzn. jak rozumiem to coś zmieniano w nim z czasem, ale elementy są tak stare?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości