|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86178645]
Fakt. W sumie niczym to się od mieszkania w bloku nie różni. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Różni się zasadniczo. wielką(!) PIWNICĄ! ![]() To jest właśnie czynnik który spowodował, ze z mieszkania wyprowadziliśmy się do szeregówki. Mieszkania nie oferują takiej przestrzeni piwnicznej a ta była kluczowa przy wyborze "mieszkadła", w dodatku jest to przestrzeń bardzo użytkowa, a nie niska, wilgotna, ciemna klita - nasza ma tak na oko z 50-60 m2 - 3 osobne pomieszczenia o różnej wielkości + schowek. Ludzie mają różne potrzeby. Ale na starość wrócimy do mieszkania w bloku/kamienicy, choć juz się zastanawiam, jak niby bez potężnej piwnicy damy radę .na rynku brak małych szeregówek, jakby były takie max 80m2 z opieką zewnętrzną jak osiedle (odsnieżanie itp.)to bym brała na starość nawet jakby nie miała pół m2 ogródka, tylko ulice od razu z obu stron i drzwi wejściowe bezpośrednio na nią. Ale może powstaną, kto wie?
|
#1352 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
W domu rodzinnym miałam ogromną, teraz do mieszkania jakieś 3m i spokojnie wystarcza, przyszły dom będzie całkiem bez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie tego nie odczuwam, bo zwożę rzeczy do piwnicy rodziców. Dlatego mi się podoba system wynajmowania garażu/skladzika itd. w Stanach. Normalnie wynajmujesz taka szopę gdzieś w kompleksie szop i jak potrzebujesz to przywozisz z niej ubrania na zimę, stary telewizor i co tam jeszcze chcesz. To by było bardzo wygodne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1354 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ooo tak A u nas nie ma akurat żadnej możliwości garażowaniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego ja mam b. mało rzeczy i mam nadzieje, ze uda mi się taki stan rzeczy
utrzymać i w przyszłości. Co prawda kupiłam kanapę do mieszkania ale jeśli się stąd będę wyprowadzac to ja po prostu sprzedam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam i piwnice i strych
i to jest wygoda, szafa do gory, to zimowke czy lato butowe do gory, na dole moge miec pokoj garderobiany na bieżaco.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się teraz: pomadki w płynie Bourjois. Piję herbatę i się ściera. Ogólnie płynne pomadki mi nie pasują, bo schodzą krusząc się. Kolor nie wżera się w usta, tak jak w przypadku klasycznych sztyftów. Nakupiłam jak głupia i z Sephory i z Golden Rose i pupa. Może przez to, że mam małe usta? Nie nakładam kilograma, wycieram nadmiar o szyjkę, maluję się jak te wszystkie laski w beauty filmikach, zwyczajnie, bez baz i specjalnych sposobów.
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Wychowałam się w bloku. Teraz mieszkam w szeregowce i nie zamieniłabym tego na blok nigdy w życiu. Cisza, spokój, więcej miejsca na graty, w ogrodzie sama trawa i budynek na drewno, narzędzia. Kwiaty jak sądzę to w donicach. Otwieram drzwi od tarasu i dziecko ma labe i kot na podwórku. Sąsiedzi gdzie wszyscy się znają i są życzliwi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1361 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie, taki kredens w piwnicy, a my jak szukalismy do kuchni takiego
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie u nas też nie. Można kupić miejsce parkingowe ale "pod chmurką" albo pod wiatą, co na jedno wychodzi, bo przed mrozem, gradem czy wichurą nie zabezpieczy. |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż tam mieszka .Nie no, tak na serio to skąłdownia gratów to jest mikra częśc bez której da się żyć bez piwnicy a jedynie mieć w mieszkaniu większe pomieszczenie przeznaczone na tzw"garderobę" czyli Siedlisko Szatana, albo wiecej zsaf systemowych. W piwnicy ciucjhów praktycznie nie trzymam, tylko zimowe narciarskie , ale tego jest malutko. Piwnice w duzej mierze zaanektowaliśmy na :siłownio-rowerownio-trenażernię (siedlisko meza) i to najwieksze pomieszczenie w którym teoretycznie jest garaż, ale samochód sie tam już z powodu siłowni, rowerów i reszty sprzętów nie mieści i stoi bity rok na zewnątrz. 2gie to warsztato-spiżarnia. Mąz odkrył pasję majsterkownaia w drewnie, a ja w końcu moge szaleć z przetworami. Półek ze słoikami mam na całą ścianę (ponad 2 metry, 3 poziomy ) 3cie to faktycznie magazyn - bombki, choinka, sanki, donice, częśc drewna kominkowego, itp. W teorii miała tam być moja pracownia z prasą i maszyną do szycia, może kiedyś jak... odgruzuję. ![]() Mnie wynajem pomieszczeń gdzieś dalej od domu nie pasuje, potrzebowaliśmy pomieszczeń niemieszkalnych połączonych bezpośrednio z domem.
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
moj to sobie taki garazyk budowal i sie smialismy, ze jak cos, to pojdzie tam mieszkać w sumie na to mowimy świniarnia, z cegły, piękny
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam życia bez dużego składziku. Bo gdzie to wszystko trzymać . Tym bardziej jak rodzina jest większa .
Zabawki i akcesoria typu bujaczek, łóżeczko, krzesło do karmienia, trzymam takie rzeczy bo planuje drugie dziecko. Tego co mam nie chce oddawać lub sprzedawać bo byłam z tego zadowolona. Różne ogrodowe rzeczy typu głupie poduszki z huśtawek, parasole, leżaki, zabawki z ogrodu. Nawet jak żwir kupię w większym opakowaniu to mogę schować. Tak samo coś co kupię na zapas, jakąś chemia. Rzeczy sezonowe, bombki, ozdoby. Przyrządy do ćwiczeń . Rowery czy wózki . Rowery nasze, rower do pchania, rower na 4 kółkach, hulajnoga, jakieś auto, zbiera się tego przy dziecku. Przetworów nie robię to chociaż tego nie muszę chować. Ale już jak kupie więcej kilo mąki itp.to mam gdzie schować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przezorny zawsze ubezpieczony.
|
|
#1368 |
|
Zakorzeniona
|
To ja znowu mając szeroko pojętą graciarnię czułabym się chora. Nienawidzę chomikować, nienawidzę składować rzeczy, nienawidzę mieć czegoś milion sztuk na zapas. Garderoba, jakiś składzik - owszem, ale cała zagracona piwnica to mój największy koszmar.
|
|
|
#1369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja rodzicielka na prawdę nie należy do osób chomikujących. Wniosek jest jeden (dla mnie), fajnie mieć pomieszczenie przynależne/komórkę lokatorską. Zwał jak zwał. Ważne jednak żeby nie przesadzać z gromadzeniem dóbr wszelakich, bo to nie ma sensu. Jestem daleka od zachwytów minimalizmem, nie lubię minimalistycznych wnętrz itp., ale w drugą stronę chyba jeszcze bardziej nie lubię. OFFTOP Gra o tron: Dla mnie kobiety u Martina zostały ukazane bardzo ciekawie. Pokazano je w końcu w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Cersei w książce jest o wiele bardziej skomplikowaną postacią niż w serialu. I ze względu na swoja płeć tragiczną. Żadna inna postać tak bardzo ie pokazuje, że czasami los/ genetyka sie mylą. Gdyby urodziła się facetem najprawdopodobniej mogłaby byc postacią pozytywną. Jej całe rozżalenie życiowe dotyczy tego, że nigdy nie mogła decydować o sobie, że traktowano ją jako towar. To co jej sie nie udało, póki co osiąga Dany. Nawet taka Brienne ma łatwiej. Obrała taką drogę życiową, a nie inną tylko przez wzgląd na wygląd (moje odczucie), mimo bycia kobietą, nie pasowała do wyobrażenia o delikatnej damie więc została rycerzem w spódnicy. Arya wyłamała się całkiem ze schematu dzięki tragicznym okolicznościom, inaczej mogłaby skończyć jako Cersei. Nikt nie wspomina Sansy, a ona także z sezonu na sezon robi sie ciekawsza i rozwija. Jak to sama podsumowała w ostatnim sezonie: uczy sie wolno, ale się uczy. I mam wrażenie, że wszystkich tak bardzo denerwuje, że nie dostrzegają, jak bardzo jest wbrew pozorom nieprzewidywalna. Ollena - to temat rzeka. Ona potrafiła się w życiu ustawić i ustawiać rodzinę. Dla mnie jednak z ciekawszych postaci, a jej rozmowa z Tyrionem z ktoregoś tam sezonu (3 ?) była mistrzostwem.
|
|
#1371 |
|
Żona Gargamel
|
Świniarnia
Super ![]() Ja z rozwagą nie chcę żadnych piwnic i strychu - w domu rodzinnym było to + garaże + stodoła i niepotrzebnych starych gratów jest kolekcja od 3 pokoleń. Nie chcę chomikować, przechowywać itd bo wiem jak się to kończy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618114 0]Ale nie musi byc zagracona, moze byc np. ladnie uporzadkowane. Jakies ladne regaly na przetwory, regal specjalny na butelki wina czy soku, potrzebne rzeczy np. na zime posegregowane w kartonach czy skrzyniach.[/QUOTE]Dokładnie, u nas tż tam dba o porządek. Są wstawione regały i komoda w której jest posegregowana drobnica.
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzedni właściciel miał stodole to mu wszystko rodzina zwozila i potem problem miał Mój to z wiekiem zaczął się lubowac w zelastwie , więc wizja zamieszkania w swiniarni coraz bliższa
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzeniona
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618114 0]Ale nie musi byc zagracona, moze byc np. ladnie uporzadkowane. Jakies ladne regaly na przetwory, regal specjalny na butelki wina czy soku, potrzebne rzeczy np. na zime posegregowane w kartonach czy skrzyniach.[/QUOTE]Ale nieważne dla mnie jest to, czy w tych rzeczach jest porządek. Z mojego doświadczenia im więcej ma się miejsca, tym więcej się gromadzi, bo tym mniejsza jest motywacja do przeglądania tego i wyrzucania/oddawania tego co zbędne. Nie chciałabym po prostu mieć miliona rzeczy choćby ułożonych w porządku, tak samo nie dla mnie ogromną garderoba z półkami aż po sufit.
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dom z 1694 roku , bo drewno z dachu badalismy, więc piwnica jest z wnękami , jakby ja zrobić do końca to super by wyglądała
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-11-28 o 18:25 |
|
|
|
#1376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1378 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam "graciarni", za mam dużo sprzętu np. sportowego który bynajmniej nie jest zbędny, ale nie jest codziennie używany, a zajmuje dużo miejsca. A w mieszkaniu znaleźć miejsce na dwa górskie rowery, snowboardy, namiot, plecaki, sprzęt do wspinaczki... no nie.
|
|
#1380 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

.

. Owszem, odśnieżanie podjazdu jest konieczne, ale w moim regionie porządnego śniegu nie było już z 10 lat, więc nie ma problemu.
A u nas nie ma akurat żadnej możliwości garażowania

.