|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Zdziwilyscie mnie tymi opiniami o rozmiarowce hm. Spodnie w hm kupiłam w moim normalnym rozmiarze 38, bez wcześniejszego przymierzania i sa ok. Chociaż po miesiącu używania mam wrażenie że się trochę rozbily. Na początku wogole mi nie spadały, a teraz brzuch większy, a spodnie jakby trochę się zsuwaja <co jest>. Mam też dżinsy z hm kupione podczas pierwszej ciąż, tylko takie trochę cieńsze i one super się rozciągaly wraz z rosnącym brzuchem i objętości ud :P.
Ja też chcę moc 2 trymestru. Kto się podzieli ? Mogę oddać moje przebrzydle mdłości:PPs Nie wpływają na apetyt. Od 2 dni nic bym nie robiła tylko jadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Ja w hm nosze 42 a ciążowe 42 były dużo za duże i musiałam wziąć 40. Wzięłabym mniejsze ale bałam się, ze brzuch mi nie wejdzie za miesiąc ![]() Jutro zaczynam 20 tydzień, czuje ruchy, mdłości przeszły, jedyne co to martwię się ta swoją szyjka - pesar na razie trzyma, ale jak długo? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę wymienić mdłości za moje zaparcia chociaż w sumie nie wiem co gorsze
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja miałam dotychczas jeden dzień zaparć i okropne uczucie.. byłam taka zła na siebie, uważałam ze dobrze mi tak ze to kara! Bo dzień wcześniej jadłam tylko śmieci... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Ja też wzięłam z H&mu ciążowe w rozmiarze 42, choć wczesniej jeszcze nigdy spodni 42 nie musiałam kupować ![]() W 40 też się zmieściłam, ale na pewno jeszcze brzuchol trochę urośnie i balam się, że będą za małe. Ja teraz codziennie rano piję siemię lniane na czczo i mi pomaga na zaparcia. Balam się, że będzie katastrofa od kiedy muszę brać żelazo w tabletkach, ale jest nawet ok Biorę się za pracę, miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() To standard gorzej jak się przez kilka dni nie można wy***c ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2497 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My pewnie w weekend pochylimy się mocniej nad tematem fotelika. Możliwe, że TŻ będzie miał trochę wolnego, to pojeździmy na oględziny. Cytat:
Zaczynam się zastanawiać co włożę na Wigilię. Dostałam od TŻ w zeszłym roku taką szarą obcisłą, ale rozciągliwą sukienkę. Może w tym się zaprezentuję. Przynajmniej nie będę musiała w tym roku wciągać brzucha po serniczku
|
||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jestem jak z krzyża zdjeta. Dziecko mi się co dziennie w nocy budzi po kilka razy dzisiaj podudka o 5 i śpiewanie sto lat, niech żyje, żyje nam w sobotę ma urodziny i od kilku dni sobie śpiewa. Ja pytam kto? A ona "talka" mam trochę roboty, ciasto, tort, porządki a nie czuje się na siłach trochę. Dobrze ze są babcie do pomocy ![]() W ogóle czas mi tak zasuwa ze nie wiem kiedy ale już jestem w 23 tygodniu! Mdłości nie odopuszczają, huśtawki nastroju. Chociaż jest lepiej niż było w pierwszej ciąży. Pestko ja się zastanawiam co ubrać na te urodziny w sobotę. O świętach tez mysle. Lubię sukienki a nic nie mam źle będę się czuła w jeansach w takim dniu. Mierzylam ostatnim sukienki w sinsay. Bralabym ale tak słabi sie rozciągają ze krotko bym ponosila. Postaram się zaraz wam wkleic siebie w tych sukienkach do klubu. Powiecie czy w ogólne nie wygladam glupio w takich obcisłych. TŻ nie umie się odniesc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-29 o 09:04 |
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tymczasem jak ją założyłam to dramat. Widok przypominał góry świętokrzyskie tudzież inne bieszczady. Górka na górce fałdką pogania No ale moje drogie...ja mam już 6 kilo na plusie, więc nie wiem czego oczekiwałam ![]() Obudziłam się w lepszym stanie gardłowym niż wczoraj. Nie mam uczucia ciała obcego i nie mam nalotu na języku. Aczkolwiek jeszcze pobolewa przy przełykaniu. Wczoraj do gina się tż nie dodzwonił, ja prawie traciłam głos, więc nie udało mi się ustalić czy mogę brać ten antybiotyk co mi internista przepisał czy on ma coś bardziej sprawdzonego. No i wiem co będzie pierwszym moim zakupem dla dziecka - termometr, taki zbliżeniowy. Byłam pewna, że nie mam gorączki tymczasem u lekarza się okazało, że stan podgorączkowy 37.5. Także nasz badziew wylądował w śmietniku. Dziś pozostaję w łóżku cały dzień. A.na obiad zamówię sobie pizze. A co! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wkleiłam zdjęcia do klubu sukienek
Jakimś innym sposobem i są na głównej. Bardzo podoba mi się ta w kwiaty ale to jest typ koszulowy i zważenie w tali nisko wiec pozniej pewnie by sie zle układała, a juz za duzo tam miejsca na brzuszek nie bylo. Widziałyście gdzie podobne sukienki? a jak obcisłe? Ujdą? ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Michacha zdrówka A jaki termometr kupiliście? Ja mam microlife i jestesmy zadowoleni. Sprawdza się |
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Całkiem zapomniałam, ze na Święta trzeba się w coś ubrać - a za miesiąc już może nie być tak łatwo upchnąć brzuch w stare sukienki Jutro mam wolny piątek, może wybiorę się na jakieś zakupy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę się pochwalić ze mieszcze się jeszcze w moją puchową kurtkę - parkę na zimę XS
i ma jeszcze troche zapasu. może do konca roku da radę w niej przejść
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że ja tak truję trochę, ale mnie w szpitalu nastraszyli (zresztą internety potem też), że podwyższone CRP czyli ten stan zapalny w organizmie (u mnie bolące gardło) może powodować zakażenie wód płodowych. Cytat:
Jednak obcisłe tak pięknie podkreślają i figurę i brzuszek, więc celowałabym w którąś z nich. Nie wiem, który kolor, bo oba lubię Ale w sumie czerwona wyróżni Cię ładnie na imprezce i do tego klimatyczna na święta. A jak z materiałem? Muszę wygrzebać jeszcze jedną chabrową, może się zmieszczę i pokażę
|
||
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak braknie miejsca to wtedy będę się martwić. Termometr zbliżeniowy też znajdzie się na mojej liście wyprawkowej Dzień dobry ![]() Jutro wizyta. Dawno tak nie wyczekiwałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam już chyba z 8kg na plusie, ale wszystko poszło w brzuch i biodra. teraz już nawet nie patrzę na wagę, tylko u lekarza, nie będę się tym przejmować bo nie mogę chodzić głodna a jak jestem w domu to i tak jem wszystko mega zdrowe wiec widocznie tak ma być.A to nie jest tak ze termometr bezdotykowy nie jest taki dokładny jak ten normalny? Cytat:
Przesłodka ta Twoja córka Wszystkie sukienki super ale mi jakoś najbardziej ta dopasowana szara się podoba na Tobie
|
||
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowa nie kupiłam jeszcze żadnego termometru, na razie wyrzuciłam stary
A gdzie te Twoje foty? ![]() Pestka troche mnie teraz nastarszyłaś. Ja mam przepisany Bioracef. Może każę tż jak pojedzie z pracy wjechać do gina jednak i zapytać co on na to wszystko. A w kurtke się mieszcze pod warunkiem, że stoję. Jak wsiadam do samochodu to muszę rozpinać bo mnie ciśnie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam Microlife nc100 i się sprawdza. Mieli nawet taki sam na ginekologicznej izbie przyjęć. Uff, nie jest źle Chyba jednak będę miała w czym iść na Wigilię. Potem wkleję focie w klubie
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
U mnie już 6 kg na plusie, idę jak burza, a że startowałam z 49 to naprawdę widać... Nie ma się zresztą co dziwić, bo identycznie jak w 1 ciąży włączyła mi się faza na słodycze i cóż, są efekty ![]() Listopadowa sukienki wszystkie fajne, tylko ta koszulowa moim zdaniem taka bardziej na co dzień. Na święta czerwona ![]() Sama je chyba obczaję, jeszcze w orsay widziałam podobne. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Termometry bezdotykowe mamy dwa, jeden elektro z lidla, drugi jakiś Geratherm na podczerwień (wybrałam po długich studiach nad tematem), i oba są całkiem do dupy. Mierzą jak chcą. Kupiłabym rtęciowy... tylko gdzie
|
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Litopadowa bardzo ładne sukienki ale jak na święta widziałbym czerwona lub szara albo jedna na urodziny córki a druga na święta. Córka super śmieszna jak jej nikt nie chce śpiewa sto lat to sobie sama musi pospiewac.
![]() Tez właśnie myślę w czym wystąpie na święta musze pomierzyc moje sukienki choć już stwierdziłam tz ze powinnam coś kupić a w kurtkę zimowa jeszcze bez problemu się zapinam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa w szarej i czerwonej wyglądasz bardzo ładnie więc weź tą wygodniejszą
i spokojnie oblecisz obie imprezy :P---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Listopadowa w szarej i czerwonej wyglądasz bardzo ładnie więc weź wygodniejszą i oblecisz w nich obie imprezy ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ooo najpierw mi nie dodało komentarzu a póżniej zdublowało :/
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie nosze xs ale to jakiś nastoletnia rozmiarowka bo w te xs chyba nawet przed ciąża nie weszła ![]() Na tronie była chabrowa i bym brała od reki gdyby były rozmiary. Uwielbiam ten kolor i idealnie pasuje do mojej karnacji i blond wlosow. Pokaz, pokaz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Dzięki dziewczyny za opinie. Przejdę się jeszcze raz i obyczaje te sukienki. Może będą jakieś nowe. Przymierze bez jeansow. Bo w sumie w tym pasie tez na pewno było mi ciasniej. Ta w kwiaty mi się właśnie podoba na co dzień. Ale 80 zł i boje się brzuch urosnie i ponosze miesiąc. Nie mogę nic znalesc co ma talie nieco wyżej nad brzuchem. Idę robić ciasto. Córka poszla do babci zapodam sobie RMF święta. Od wczoraj juz słucham ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-29 o 11:15 |
||
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Wczoraj mała tak kopala, że spać nie mogłam, do tego ból pleców, nie mogłam się ułożyć... nie wiem co to będzie pod koniec Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle we wszystkich Ci ładnie, weź taką, w której Ci wygodnie ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyglądasz właśnie tak, jak ja bym chciała wyglądać: szczupło jedynie z ładym brzuszkiem z przodu ☺ Ja bym wzięła na święta czerwoną, a na te urodziny tę w kwiatki ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mów tak nawet hahaha 3 kg! Jak mi 40dag tak daje popalić oczywiście chce, żeby mój bejbik był zdrowy, pulchniutki i dobrze odzywiony, ale dobry Boże, nie każ mi przepychac 5kg klocka przez moje drogi rodne ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
LISTOPADOWA ja bym szara i czerwona brala
w kwiatki tez ladna. Ja tylko mam wrazenie, ze wszystkie wzory i kwiaty powiekszaja optycznie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Zrobiłam spody do ciasta, obiad i nie ma sily....a mialam jeszcze posprzątać i skoczyc do sklepu. Tz mi pomaga i jabka obiera. |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w drodze powrotnej tak wiało, że myślałam, że ją polamie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

? Mogę oddać moje przebrzydle mdłości:P

chociaż w sumie nie wiem co gorsze 

My pewnie w weekend pochylimy się mocniej nad tematem fotelika. Możliwe, że TŻ będzie miał trochę wolnego, to pojeździmy na oględziny. 

w sobotę ma urodziny i od kilku dni sobie śpiewa. Ja pytam kto? A ona "talka" 
A tymczasem jak ją założyłam to dramat. Widok przypominał góry świętokrzyskie tudzież inne bieszczady. Górka na górce fałdką pogania
No ale moje drogie...ja mam już 6 kilo na plusie, więc nie wiem czego oczekiwałam
a jak obcisłe? Ujdą? 

normalnie nosze xs ale to jakiś nastoletnia rozmiarowka bo w te xs chyba nawet przed ciąża nie weszła 
26.08.2017
Ja bym wzięła na święta czerwoną, a na te urodziny tę w kwiatki
nie mów tak nawet hahaha 3 kg! Jak mi 40dag tak daje popalić