Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem? - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-22, 12:45   #1111
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?

Tak, z tego co się wywiedzialam to głównie liczy się moc czyli ile m2 może oczyścić, jakość filtrów i ich koszt i głośność, plus bajery. Ja zdecyduję się na któryś Xiaomi, ma świetne opinie no i przemawia do mnie, że to chińska produkcja.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 14:39   #1112
kasesia
BAN stały

Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?

[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;86153438]Tak.
Mój ma filtr hepa 13- filtracja 99,97% pyłków, kurzu, pyłów pm10 i pm2.5, wszystko do 0.3 mikrometra.

Siemens.
Mam go od bardzo dawna (nie wiem, czy nadal jest w sprzedaży), a kosztował kilkaset zł.

I super wygodny, bo wszystkie części wrzucam do zmywarki.[/QUOTE]

A jeśli chodzi o oczyszczacz to czy on nadaje sie do oczyszczania powietrza w czasie dużego natężenia smogu? Bo mieszkam w Warszawie w samym centrum i jak jest duże stężenie to nawet w mieszakniu jest ciężko oddychać. Pytanie też co ile wymieniasz filtr i jaki to koszt. Bo na oxyshop jest nawet oczyszczacz za niecałe 600 zł czy to możliwe?
kasesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 16:19   #1113
kapsw
Rozeznanie

Z kubków termicznych to Contigo.
Mam Contigo i używam na co dzień. Contigo na drogę, do pracy, do auta super, patent na trzymanie przycisku by się napić jest świetny i wygodny.
Mam też Hydro Flask i też jest super, ale bardziej w góry bo jest bardziej termosowy i duuuzo lepiej trzyma ciepło (herbata po 6h wręcz gorąca).

Czy ktoś ma parowar i nie żałuje zakupu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski
kapsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 16:34   #1114
szugarbejb
Zakorzenienie

Parowar taki do przygotowywania jedzenia? Ja mam, no name w Tesco kupiony, 3 pięterka ma, znakomity jest. Jak byłam na diecie to chodził praktycznie bez przerwy.

A w Kerfie mops sprejowy w promce za 30 zł, bardzo solidny, macałam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20181122_145755.jpg (95,0 KB, 218 załadowań)

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2018-11-22, 16:38   #1115
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapsw Pokaż wiadomość
Mam Contigo i używam na co dzień. Contigo na drogę, do pracy, do auta super, patent na trzymanie przycisku by się napić jest świetny i wygodny.
(...)
Będzie Contigo z wygodnym przyciskiem. Ale po wypłacie, bo biedna jestem jak mysz kościelna. Kupiłam w ciągu ostatnich dni kilka rzeczy w sklepie tureckim (ciekawostki do jedzenia), deskę do pizzy z akcesoriami i srebrną monetę. Idę na odwyk.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 17:21   #1116
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

A ma ktoś łopatkę do pizzy? Bez tego ciężko wrzucic coś na kamień.
Koniecznie drewniana i nieduża, do domowego piekarnika.
Szukam po internetach i najczęściej przewija się kuchenprofi, ale przegięcie za kawałek drewna dawać 80 zł :/
Z media expert za 50 zł mi anulowali.

Ktoś coś poleca? :d

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2018-11-22 o 17:22
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 17:54   #1117
Rena
Zakorzenienie

Mam parowar w kuchni i polecam. No chyba, ze ktos nie lubi warzyw na parze. To moze nie bedzie zadowolony. Ja najczesciej uzywam jak robie salatki. Miesa tak nie przyrzadzam.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 18:08   #1118
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Właśnie, muszę tu dopisać koniecznie szmatkę do szyb i luster ACT. Co prawda swoją dostałam, ale następną kupię na pewno, i nie będzie mi ani złotówki szkoda. 50zl wydaje się dużo jak na ścierę, ale warto! Bardzo ułatwia sprzątanie, nie wiem co to smugi.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 18:23   #1119
Kala713
Zakorzenienie

To prawda,dobre ścierki do okien to podstawa.
Właśnie dziś myłam okna swoimi
Są drogie to fakt,bo za swój zestaw zapłaciłam 55€ ale naprawdę warte tej kasy ,od kiedy je mam zapomniałam co to płyny do szyb bo używam ich w połączeniu z wodą,pięknie domywają okna,zero smug.

Poniżej zdj mojego zestawu (zdj jest z internetów,nie moje)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-amazon-prowin-wysoki-polysk-zestaw.jpg (45,1 KB, 239 załadowań)
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 20:30   #1120
Pani_Mada
BAN stały

dziewczyny, czy dla któreś z was najlepszym zakupem nie był przypadkiem tablet graficzny? potrzebuję jakiegoś polecenia, totalnie nie znam się w tym temacie
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 21:51   #1121
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapsw Pokaż wiadomość
Mam też Hydro Flask i też jest super, ale bardziej w góry bo jest bardziej termosowy i duuuzo lepiej trzyma ciepło (herbata po 6h wręcz gorąca).

Czy ktoś ma parowar i nie żałuje zakupu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam parowar, ale używam sezonowo, głównie szparagi, młode warzywa, czasem ryby.

Za to moim zakupem wszechczasów jest wyciskarka, tej z kolei używam głównie jesienią i zimą, ale za to non stop. Sok z jarmużu

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-23, 08:17   #1122
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy dla któreś z was najlepszym zakupem nie był przypadkiem tablet graficzny? potrzebuję jakiegoś polecenia, totalnie nie znam się w tym temacie

od zawsze kupuję wacomy, bo są niezawodne, jeden miałam chyba 10 lat, zmieniłam go tylko dlatego, że chciałam mieć wreszcie większy rozmiar, a tak to śmigał jak ta lala. teraz mam wacom intuos pro medium i jestem nim zachwycona
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-23, 10:05   #1123
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
od zawsze kupuję wacomy, bo są niezawodne, jeden miałam chyba 10 lat, zmieniłam go tylko dlatego, że chciałam mieć wreszcie większy rozmiar, a tak to śmigał jak ta lala. teraz mam wacom intuos pro medium i jestem nim zachwycona
zastanawiam się czy warto na początek od razu inwestować w taki z wyświetlaczem lcd? masz jakieś zdanie na ten temat?
Stary 2018-11-23, 11:30   #1124
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy warto na początek od razu inwestować w taki z wyświetlaczem lcd? masz jakieś zdanie na ten temat?
daję na szaro, bo to chyba lekki offtop

pewnie gdyby nie byłoby mi szkoda kasy, to bym sobie taki kupiła, bo zakładam, że wtedy nie trzeba inwestować w dobry monitor graficzny, co jest na pewno ogromnym plusem, dobry monitor to kilka tysi. niestety nie śledzę rynku tabletów, bo mam od kilku lat tego wacoma, ale być może pojawiły się inne fajne firmy z równie dobrymi produktami, a tańszymi. kiedyś na pewno odradzano pentagramy, bo się psuły na potęgę.

sklep wacom oferuje usługę wypożyczenia sprzętu na kilka dni - z jednej strony fajna opcja, a z drugiej nie wiem czym to się różni od kupna tabletu przez neta i oddania go po kilku dniach (poza kurierem, który przynosi sprzęt do nas i go potem zabiera). może inne sklepy mają coś podobnego, ale nie każą sobie płacić kaucji w wysokości ceny tabletu.

w ogóle to ten tablet chcesz mieć do pracy czy tak hobbistycznie?
Stary 2018-11-23, 11:32   #1125
matiprv
Przyczajenie

Cytat:
Ja przesiadłem się z Wacoma na XP-Pen'a i mogę polecić tę markę.
Po pierwsze cena po drugie 8192 stopnie nacisku. Takie komfortu pracy jak na XP-Penie jeszcze nie miałem.
matiprv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-23, 11:40   #1126
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
daję na szaro, bo to chyba lekki offtop

pewnie gdyby nie byłoby mi szkoda kasy, to bym sobie taki kupiła, bo zakładam, że wtedy nie trzeba inwestować w dobry monitor graficzny, co jest na pewno ogromnym plusem, dobry monitor to kilka tysi. niestety nie śledzę rynku tabletów, bo mam od kilku lat tego wacoma, ale być może pojawiły się inne fajne firmy z równie dobrymi produktami, a tańszymi. kiedyś na pewno odradzano pentagramy, bo się psuły na potęgę.

sklep wacom oferuje usługę wypożyczenia sprzętu na kilka dni - z jednej strony fajna opcja, a z drugiej nie wiem czym to się różni od kupna tabletu przez neta i oddania go po kilku dniach (poza kurierem, który przynosi sprzęt do nas i go potem zabiera). może inne sklepy mają coś podobnego, ale nie każą sobie płacić kaucji w wysokości ceny tabletu.

w ogóle to ten tablet chcesz mieć do pracy czy tak hobbistycznie?

dziękuję za obszerną odpowiedź
tablet ma być jako prezent na 18 urodziny siostry. nigdy nie pracowała na takim urządzeniu, ale myśli o wiązaniu swojej przyszłości z szeroko pojętą grafiką komputerową.

na początek wydaje mi się, że może niekoniecznie warto inwestować w super sprzęty z górnej półki, ale nie chcielibyśmy też żeby się zniechęciła na wstępie, bo ciężko będzie na danym modelu pracować.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez matiprv Pokaż wiadomość
Ja przesiadłem się z Wacoma na XP-Pen'a i mogę polecić tę markę.
Po pierwsze cena po drugie 8192 stopnie nacisku. Takie komfortu pracy jak na XP-Penie jeszcze nie miałem.
mamy właśnie na oku między innymi XP-Pen Artist 12 lub 13.
cena na pewno kusi
Stary 2018-11-23, 12:10   #1127
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

tablet ma być jako prezent na 18 urodziny siostry. nigdy nie pracowała na takim urządzeniu, ale myśli o wiązaniu swojej przyszłości z szeroko pojętą grafiką komputerową.

na początek wydaje mi się, że może niekoniecznie warto inwestować w super sprzęty z górnej półki, ale nie chcielibyśmy też żeby się zniechęciła na wstępie, bo ciężko będzie na danym modelu pracować.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

cena na pewno kusi

fajna siostra z Ciebie ten Xp wydaje się fajny, aż mi się zamarzył no ale nie będę wymieniać sprzętu, który jest dobry.

tylko upewnijcie się, że komputer siostry ma odpowiednie moce, ja musiałam wymienić starego lapka po tym, jak kupiłam obecnego wacoma, bo zdecydowanie nie dawał sobie rady.
Stary 2018-11-23, 15:43   #1128
matiprv
Przyczajenie

Cytat:

cena na pewno kusi
Ja się pośpieszyłem z zakupem
Teraz mają fajną promocje na Black Friday, Artst 12 za 999zł można wyłapać: https://www.facebook.com/XPPenPolska...type=3&theater
matiprv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-24, 21:37   #1129
girl.of.glass
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliani Pokaż wiadomość
Mój najbardziej udany zakup ostatnio to uchwyt samoprzylepny do słuchawki prysznicowej Odmienił moje życie. I nie mam pojęcia czemu prawie rok z tym czekałam i męczyłam się przy kąpieli skoro od razu po przeprowadzce wiedziałam, że będę potrzebować. Chyba mi się nie chciało szukać. Dwa mieszkania temu miałam taki z Biedronki, nawet był ok, ale się chyba zaczął z czasem odklejać, no i tam łazienka była beznadziejnie urządzona. Teraz mam z Allegro (w ogóle Allegro Smart to też cudowny zakup, szczególnie, że nie mogę chwilowo buszować po sklepach) i trzyma się już ponad pół roku. Dla mnie duża wanna z przytwierdzonym prysznicem i zasłonką to najwygodniejsze połączenie na świecie. Mogę kąpać się w każdej pozycji, myć głowę dwiema rękami i nic nie jest nachlapane i nie trzeba myć co chwilę całej kabiny z zaschniętych kropel. Nie dam się już chyba namówić nigdy na inne rozwiązania.

Co do kubków termicznych w tej cenie to trzy lata temu kupowałam na prezent Contigo. Nic się z nim nie stało, trzyma ciepło jako tako, ale do tego systemu Sealcośtam trzeba się przyzwyczaić i go odpowiednio domyć. Na temat wygody nie jestem w stanie nic powiedzieć, bo to nie ja go używam.
@aliani a jaki dokl. model kupilas? bo moj nietestety odpada mimo ze ma takie male dzwignie jakby do zasysania...
i jesli mogę podpytac to w ktorym miejscu zawiesilas tę słuchawkę, że Ci nie chlapie na scianie jakby na poczatku wanny czy tej bocznej?
girl.of.glass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-24, 21:48   #1130
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Do mojej listy doszły buty Emu - jak mogłam się bez nich obejść wcześniej oraz tablet
Stary 2018-11-25, 15:11   #1131
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
To ile to je tego pradu? Rachunki nie wzrastaja drastycznie? To sie wlacza czasem czy nom stop jak lodowke?

philips zalezy od modelu mozna dostac juz 250 euro, ten akurat jest za 300 https://www.darty.com/nav/achat/peti...ac2887_10.html

natomiast sporo taniej delonghi https://www.darty.com/nav/achat/peti...ghi_ac_75.html

Oba maja bardzo dobre opinie. To na czym polega roznica?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Wydaje mi sie, ze w kawiarni widzialam.
Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Mozesz to miec wlaczone non-stop, a mozesz tylko w razie potrzeby.
Ja wlaczam tylko wtedy, gdy jestesmy w domu + na noc. Urzadzenie dobiera sie do wielkosci pokoju, w ktorym ma stac.
Cena zalezy od marki, filtrow i wydajnosci. Plus inne bajery, typu jonizacja, nawilzanie, tryb auto itp. itd. Niestety nie moge otworzyc Twoich linkow, bo mam w pracy blokadę
Moim zdaniem warto podczas wyboru pochylić się nad kwestią filtrów, wydajnosci urządzenia, kosztow eksploatacji (na ile wystarczaja filtry i ile kosztują), czujnika zanieczyszczen i trybu auto, ew. zuzycia prądu i... głośności (moj stoi przy lozku i go w nocy nie słyszę).

Nie zauwazylam wzrostu rachunkow podczas uzytkowania oczyszczacza (mam Sharp).

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez kasesia Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o oczyszczacz to czy on nadaje sie do oczyszczania powietrza w czasie dużego natężenia smogu? Bo mieszkam w Warszawie w samym centrum i jak jest duże stężenie to nawet w mieszakniu jest ciężko oddychać. Pytanie też co ile wymieniasz filtr i jaki to koszt. Bo na oxyshop jest nawet oczyszczacz za niecałe 600 zł czy to możliwe?

Dla mnie najważniejszy był dobry filtr- możliwie najlepszy czyli hepa13. Nie sądzę, żeby oczyszczacz w niskiej cenie miał taki filtr.

Filtr węglowy wymieniamy 2x w sezonie jesienno-zimowym z racji dużego smogu (czyli co 3-4 miesiące, mimo, że oczyszczacz wyłączony, kiedy jesteśmy poza domem). Filtr hepa raz na rok (tzn. wymienialiśmy 1x od 2017 r).
Zestaw 4 filtrów węglowych+ 1 hepa ok. 300 zł. (na 1-1.5 roku).

Ostatnio byłam kilka dni w Warszawie na Pradze i wieczorem w domu dramat, czułam smog. Na następny kilkudniowy wyjazd mam zamiar zabrać mój oczyszczacz (ma za małą moc, jak na cały dom, więc będę nosić z parteru w dzień na noc na piętro).
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-25, 16:27   #1132
szugarbejb
Zakorzenienie

https://arturrakowski.pl/xiaomi-shar...xkj9k2Q9k4W5a0

Tutaj bardzo fajny artykuł o oczyszczaczach.

Cytat:
(...)
Stary 2018-11-25, 17:31   #1133
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Ano właśnie, niektóre oczyszczacze mają gorsze filtry- hepa 11 albo 10.
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-26, 14:01   #1134
kasesia
BAN stały

A wiecie, ze nawet nie wiedziałam. Na oxyshop nie znalazłam informacji o tym jaki dany model ma filtr, ale jest podane procentowe oczyszczanie zanieczyszczeń czyli z tego co rozumiem jesli model ma 99 % to będzie lepszy od tego co ma 97.8% tak? No i pytanie, czy do danego modelu nie można np. dokupić lepszego filtra? A za urządzenie np. zapłacić mniej?[COLOR="Silver"]

Edytowane przez kasesia
Czas edycji: 2018-11-26 o 14:03
kasesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-28, 13:40   #1135
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasesia Pokaż wiadomość
A wiecie, ze nawet nie wiedziałam. Na oxyshop nie znalazłam informacji o tym jaki dany model ma filtr, ale jest podane procentowe oczyszczanie zanieczyszczeń czyli z tego co rozumiem jesli model ma 99 % to będzie lepszy od tego co ma 97.8% tak? No i pytanie, czy do danego modelu nie można np. dokupić lepszego filtra? A za urządzenie np. zapłacić mniej?[COLOR="Silver"]
Jakby można było tak kombinować to wszyscy kupowaliby najtańsze oczyszczacze a do nich najlepsze filtry. Tylko każdy filtr ma inny rozmiar, mocowanie itd. Źle dopasowany do oczyszczacza nie będzie spełniał swojej roli. Tak samo jak brudny. Szukając oczyszczacza dla ciebie przeglądnęłam mnóstwo ofert i moje wnioski są następujące:
-najważniejsze są filtry, dla alergika HEPA koniecznie, a im wyższa klasa tym lepiej (obecny maks na rynku to 13?)
-trzeba brać pod uwagę częstotliwość wymiany i cenę filtru; co z tego, że kupimy oczyszacz tanio jak będziemy musieli płacić 200zl co 3 miesiące za filtry
- bajery typu jonizator, UV czy nawilżacz są fajne, ale nie są niezbędne
- filtr węglowy chlonacy zanieczyszczenia organiczne ma najkrótsza żywotność
- wskaźniki zanieczyszczenia lubią żyć swoim życiem, więc ich obecność też nas nie zbawi; osobiście zakładam, że i tak będę puszczacz oczyszczacz jak będzie duże zanieczyszczenie na zewnątrz lub w mieszkaniu będę coś pichcić mocno albo palić

Podsumowując, jak ktoś ma ograniczone fundusze to warto skupić się na tym, żeby oczyszcz dobrze wykonywał swoje podstawowe zadanie. Miał dobre i trwałe filtry. Natomiast im więcej możemy wydać tym więcej dodatkowych bajerów możemy mieć.

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2018-11-28 o 13:48
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-28, 14:25   #1136
aliani
Rozeznanie

@girl.of.glass. Kupiłam zwykły, prosty firmy Wenko, nachylenie ma regulowane. Mam zamocowany na ścianie bocznej w 3/4 długości wanny (wannę mam dość długą). Nie wiem za bardzo o co chodzi z oblewaniem wodą ściany, bo strumień mam raczej ustawiony w dół, a na przeciwko mam zasłonkę materiałową. Myślałam, żeby ją zamienić na jakąś ładną szybkę do połowy wanny, bo mi się podobają wizualnie takie rozwiązania, ale jak sobie przypomnę to czyszczenie kabiny prysznicowej, ścieranie zaschniętych kropel, mycie uszczelek to mi się odechciewa tego pomysłu.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

O taki mam:

https://m.ceneo.pl/36989608
aliani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-28, 15:29   #1137
ginewrona
Raczkowanie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;86154260]starbucks. codziennie noszony w torebce/plecaku, nie przecieka, długo trzyma ciepło. swój mam prawie dwa lata, cały czas zachowuje się jak nówka sztuka.[/QUOTE]
Ja też mam starbucks i przecieka... dodatkowo oni sobie zastrzegają, że kubek może przeciekać i nie jest to jego wada nigdy więcej, z tchibo też nie!
ginewrona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-29, 08:37   #1138
Zzziajana
Zadomowienie

Chyba mogę to powiedzieć o lampie do robienia paznokci i całym zestawie
Zzziajana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-29, 09:02   #1139
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ginewrona Pokaż wiadomość
Ja też mam starbucks i przecieka... dodatkowo oni sobie zastrzegają, że kubek może przeciekać i nie jest to jego wada nigdy więcej, z tchibo też nie!
Dobrze wiedzieć. Kilka osób poleciło mi tu Contigo, ale wpadł mi w oko też Tefal - można pić "na około" - 360 stopni. W sumie fajne do samochodu, bo nie trzeba szukać dziubka. Mam zagwozdkę.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-29, 12:59   #1140
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć. Kilka osób poleciło mi tu Contigo, ale wpadł mi w oko też Tefal - można pić "na około" - 360 stopni. W sumie fajne do samochodu, bo nie trzeba szukać dziubka. Mam zagwozdkę.
Sprezentowałam Tefala dwóm osobom. Jednej niedawno, inna korzysta od około roku i jest zadowolona. Wydawał się być bardzo solidny, gdy go oglądałam.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości