|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
Tak, z tego co się wywiedzialam to głównie liczy się moc czyli ile m2 może oczyścić, jakość filtrów i ich koszt i głośność, plus bajery. Ja zdecyduję się na któryś Xiaomi, ma świetne opinie no i przemawia do mnie, że to chińska produkcja.
|
|
|
|
|
#1112 |
|
BAN stały
|
Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;86153438]Tak.
Mój ma filtr hepa 13- filtracja 99,97% pyłków, kurzu, pyłów pm10 i pm2.5, wszystko do 0.3 mikrometra. Siemens. Mam go od bardzo dawna (nie wiem, czy nadal jest w sprzedaży), a kosztował kilkaset zł. I super wygodny, bo wszystkie części wrzucam do zmywarki.[/QUOTE] A jeśli chodzi o oczyszczacz to czy on nadaje sie do oczyszczania powietrza w czasie dużego natężenia smogu? Bo mieszkam w Warszawie w samym centrum i jak jest duże stężenie to nawet w mieszakniu jest ciężko oddychać. Pytanie też co ile wymieniasz filtr i jaki to koszt. Bo na oxyshop jest nawet oczyszczacz za niecałe 600 zł czy to możliwe? |
|
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Z kubków termicznych to Contigo.
Mam Contigo i używam na co dzień. Contigo na drogę, do pracy, do auta super, patent na trzymanie przycisku by się napić jest świetny i wygodny. Mam też Hydro Flask i też jest super, ale bardziej w góry bo jest bardziej termosowy i duuuzo lepiej trzyma ciepło (herbata po 6h wręcz gorąca). Czy ktoś ma parowar i nie żałuje zakupu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Parowar taki do przygotowywania jedzenia? Ja mam, no name w Tesco kupiony, 3 pięterka ma, znakomity jest. Jak byłam na diecie to chodził praktycznie bez przerwy.
A w Kerfie mops sprejowy w promce za 30 zł, bardzo solidny, macałam! |
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Konto usunięte
|
A ma ktoś łopatkę do pizzy? Bez tego ciężko wrzucic coś na kamień.
Koniecznie drewniana i nieduża, do domowego piekarnika. Szukam po internetach i najczęściej przewija się kuchenprofi, ale przegięcie za kawałek drewna dawać 80 zł :/ Z media expert za 50 zł mi anulowali. ![]() Ktoś coś poleca? :d Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-22 o 17:22 |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Mam parowar w kuchni i polecam. No chyba, ze ktos nie lubi warzyw na parze. To moze nie bedzie zadowolony. Ja najczesciej uzywam jak robie salatki. Miesa tak nie przyrzadzam.
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, muszę tu dopisać koniecznie szmatkę do szyb i luster ACT. Co prawda swoją dostałam, ale następną kupię na pewno, i nie będzie mi ani złotówki szkoda. 50zl wydaje się dużo jak na ścierę, ale warto! Bardzo ułatwia sprzątanie, nie wiem co to smugi.
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda,dobre ścierki do okien to podstawa.
Właśnie dziś myłam okna swoimi ![]() Są drogie to fakt,bo za swój zestaw zapłaciłam 55€ ale naprawdę warte tej kasy ,od kiedy je mam zapomniałam co to płyny do szyb bo używam ich w połączeniu z wodą,pięknie domywają okna,zero smug. Poniżej zdj mojego zestawu (zdj jest z internetów,nie moje)
|
|
#1120 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, czy dla któreś z was najlepszym zakupem nie był przypadkiem tablet graficzny?
potrzebuję jakiegoś polecenia, totalnie nie znam się w tym temacie
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to moim zakupem wszechczasów jest wyciskarka, tej z kolei używam głównie jesienią i zimą, ale za to non stop. Sok z jarmużu ![]() Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od zawsze kupuję wacomy, bo są niezawodne, jeden miałam chyba 10 lat, zmieniłam go tylko dlatego, że chciałam mieć wreszcie większy rozmiar, a tak to śmigał jak ta lala. teraz mam wacom intuos pro medium i jestem nim zachwycona |
|
|
|
|
|
#1123 |
|
BAN stały
|
zastanawiam się czy warto na początek od razu inwestować w taki z wyświetlaczem lcd? masz jakieś zdanie na ten temat?
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie gdyby nie byłoby mi szkoda kasy, to bym sobie taki kupiła, bo zakładam, że wtedy nie trzeba inwestować w dobry monitor graficzny, co jest na pewno ogromnym plusem, dobry monitor to kilka tysi. niestety nie śledzę rynku tabletów, bo mam od kilku lat tego wacoma, ale być może pojawiły się inne fajne firmy z równie dobrymi produktami, a tańszymi. kiedyś na pewno odradzano pentagramy, bo się psuły na potęgę. sklep wacom oferuje usługę wypożyczenia sprzętu na kilka dni - z jednej strony fajna opcja, a z drugiej nie wiem czym to się różni od kupna tabletu przez neta i oddania go po kilku dniach (poza kurierem, który przynosi sprzęt do nas i go potem zabiera). może inne sklepy mają coś podobnego, ale nie każą sobie płacić kaucji w wysokości ceny tabletu. w ogóle to ten tablet chcesz mieć do pracy czy tak hobbistycznie? |
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po pierwsze cena po drugie 8192 stopnie nacisku. Takie komfortu pracy jak na XP-Penie jeszcze nie miałem. |
|
|
|
|
|
#1126 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dziękuję za obszerną odpowiedź tablet ma być jako prezent na 18 urodziny siostry. nigdy nie pracowała na takim urządzeniu, ale myśli o wiązaniu swojej przyszłości z szeroko pojętą grafiką komputerową. na początek wydaje mi się, że może niekoniecznie warto inwestować w super sprzęty z górnej półki, ale nie chcielibyśmy też żeby się zniechęciła na wstępie, bo ciężko będzie na danym modelu pracować. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
cena na pewno kusi
|
||
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna siostra z Ciebie tylko upewnijcie się, że komputer siostry ma odpowiednie moce, ja musiałam wymienić starego lapka po tym, jak kupiłam obecnego wacoma, bo zdecydowanie nie dawał sobie rady. |
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz mają fajną promocje na Black Friday, Artst 12 za 999zł można wyłapać: https://www.facebook.com/XPPenPolska...type=3&theater |
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jesli mogę podpytac to w ktorym miejscu zawiesilas tę słuchawkę, że Ci nie chlapie na scianie jakby na poczatku wanny czy tej bocznej? |
|
|
|
|
|
#1131 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie Cytat:
Dla mnie najważniejszy był dobry filtr- możliwie najlepszy czyli hepa13. Nie sądzę, żeby oczyszczacz w niskiej cenie miał taki filtr. Filtr węglowy wymieniamy 2x w sezonie jesienno-zimowym z racji dużego smogu (czyli co 3-4 miesiące, mimo, że oczyszczacz wyłączony, kiedy jesteśmy poza domem). Filtr hepa raz na rok (tzn. wymienialiśmy 1x od 2017 r). Zestaw 4 filtrów węglowych+ 1 hepa ok. 300 zł. (na 1-1.5 roku). Ostatnio byłam kilka dni w Warszawie na Pradze i wieczorem w domu dramat, czułam smog. Na następny kilkudniowy wyjazd mam zamiar zabrać mój oczyszczacz (ma za małą moc, jak na cały dom, więc będę nosić z parteru w dzień na noc na piętro). |
|||
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
https://arturrakowski.pl/xiaomi-shar...xkj9k2Q9k4W5a0
Tutaj bardzo fajny artykuł o oczyszczaczach. |
|
|
|
|
#1133 |
|
Konto usunięte
|
Ano właśnie, niektóre oczyszczacze mają gorsze filtry- hepa 11 albo 10.
|
|
|
|
|
#1134 |
|
BAN stały
|
A wiecie, ze nawet nie wiedziałam. Na oxyshop nie znalazłam informacji o tym jaki dany model ma filtr, ale jest podane procentowe oczyszczanie zanieczyszczeń czyli z tego co rozumiem jesli model ma 99 % to będzie lepszy od tego co ma 97.8% tak? No i pytanie, czy do danego modelu nie można np. dokupić lepszego filtra? A za urządzenie np. zapłacić mniej?[COLOR="Silver"]
Edytowane przez kasesia Czas edycji: 2018-11-26 o 14:03 |
|
|
|
|
#1135 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
-najważniejsze są filtry, dla alergika HEPA koniecznie, a im wyższa klasa tym lepiej (obecny maks na rynku to 13?) -trzeba brać pod uwagę częstotliwość wymiany i cenę filtru; co z tego, że kupimy oczyszacz tanio jak będziemy musieli płacić 200zl co 3 miesiące za filtry - bajery typu jonizator, UV czy nawilżacz są fajne, ale nie są niezbędne - filtr węglowy chlonacy zanieczyszczenia organiczne ma najkrótsza żywotność - wskaźniki zanieczyszczenia lubią żyć swoim życiem, więc ich obecność też nas nie zbawi; osobiście zakładam, że i tak będę puszczacz oczyszczacz jak będzie duże zanieczyszczenie na zewnątrz lub w mieszkaniu będę coś pichcić mocno albo palić Podsumowując, jak ktoś ma ograniczone fundusze to warto skupić się na tym, żeby oczyszcz dobrze wykonywał swoje podstawowe zadanie. Miał dobre i trwałe filtry. Natomiast im więcej możemy wydać tym więcej dodatkowych bajerów możemy mieć. Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2018-11-28 o 13:48 |
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
@girl.of.glass. Kupiłam zwykły, prosty firmy Wenko, nachylenie ma regulowane. Mam zamocowany na ścianie bocznej w 3/4 długości wanny (wannę mam dość długą). Nie wiem za bardzo o co chodzi z oblewaniem wodą ściany, bo strumień mam raczej ustawiony w dół, a na przeciwko mam zasłonkę materiałową. Myślałam, żeby ją zamienić na jakąś ładną szybkę do połowy wanny, bo mi się podobają wizualnie takie rozwiązania, ale jak sobie przypomnę to czyszczenie kabiny prysznicowej, ścieranie zaschniętych kropel, mycie uszczelek to mi się odechciewa tego pomysłu.
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- O taki mam: https://m.ceneo.pl/36989608 |
|
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;86154260]starbucks. codziennie noszony w torebce/plecaku, nie przecieka, długo trzyma ciepło. swój mam prawie dwa lata, cały czas zachowuje się jak nówka sztuka.[/QUOTE]
Ja też mam starbucks i przecieka... dodatkowo oni sobie zastrzegają, że kubek może przeciekać i nie jest to jego wada nigdy więcej, z tchibo też nie!
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Chyba mogę to powiedzieć o lampie do robienia paznokci i całym zestawie
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć. Kilka osób poleciło mi tu Contigo, ale wpadł mi w oko też Tefal - można pić "na około" - 360 stopni. W sumie fajne do samochodu, bo nie trzeba szukać dziubka. Mam zagwozdkę.
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Sprezentowałam Tefala dwóm osobom. Jednej niedawno, inna korzysta od około roku i jest zadowolona. Wydawał się być bardzo solidny, gdy go oglądałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

potrzebuję jakiegoś polecenia, totalnie nie znam się w tym temacie 

nigdy więcej, z tchibo też nie!