|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja wstałam z łóżka na trochę, bo raz że co chwilę mi się przysypiało, dwa kurz mnie na szafkach strasznie denerwował
Wstyd się przyznać ale od 2 tygodni nie sprzątaliśmy przez to choróbsko...W dodatku w lodówce mam tylko światło, więc muszę wysłać tż na zakupy spożywcze. A zaznaczę że on nigdy na takie zakupy nie chodzi, więc jest czelendż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć o choince, kupię do pracy![]() Jak będę w domu to zerknę na komputerze o jakich sukienkach mówicie, jestem mega ciekawa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu na sobie nie lubie kwiecistych rzeczy. Nie wiem dlaczego na kims sie podobaja ale jak cos takiego ubieram to sie zle czuje. Kupilam w biedrze czekoladki krowkowe z wawela Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z tydzień wytrzyma bo ja nie mam ręki do roślin ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo, czyli żywa mam nadzieje, ze będą jeszcze u mnie w Biedrze. Właśnie taka malutka by mi się przydała![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie mam rąk do kwiatów, zwłaszcza storczyków i paproci. Ale na zeszłe święta kupiłam takie małe tujki i cały rok stoją u mnie na parapecie,więc może jednak Tobie też przetrwają.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Do wszystkich narzekających na ruchy : Ej mamuśki przecież nie mogłyście sie doczekać
![]() .... tak tak teraz juz bedzie tylko gorzej |
|
|
|
#2529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
broń Boże Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Dobra dodałam focie kiecek w klubie, ale w wątku brzuszkowym :P Szara jest cienka i prążkowana przez co podkreśla brzuszek. Chabrowa jeszcze trochę luźna, więc może za miesiąc się zmieszczę
Cytat:
Ja mam jakieś galaretki w czekoladzie z Wawelu
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chabrowa ladna rowniez. Ja zdecydowanie lubie pudrowy roz, i jego odcienie z bialym i szarym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam spody ale jeden mi się połamał i nie wiem czy się będzie nadawał. Mam jabłka uprażone ale jakieś rzadkie wyszly, zobaczymy jutro bo to z galaretka i może sciagnie jeszcze. Jutro krem i można przekładać. Jeszcze jutro będę tort robic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
bardzo mi się podoba taka w kwiatki i szukam takiej. Dzisiaj ogladalam w sinsay to był dużo takich ale talia nisko, a sama długość sukienki bardzo krotka. Więc nawet siłą rzeczy jesli potem bym tą gumke dala nad brzuch to miałabym gacie na wierzchu :/ Kupilam niebieska jednak czerwonych już nie bylo. Ale dołożyli niebieskie. Za 39 zł nie będzie szkoda nawet dwa razy ubrać. Jednak wzielam mniejsza -S . sciagnelam spodnie i podkoszulek i M juz wisiala. Czerwona ładna ale dla mnie wyzywająca. I tak będę brzuchem juz przyciągać uwagę. Duży jest. Dzisiaj zorientowałam się ze w płaszczu wełnianym widać moja ciążę. Kuzynkę spotkałam to mówi ze widać także byliśmy w sklepie. Nogi mi z dupy wychodza. A jestem w lesie ze wszystkim. Ale ważne ze mam sukienkę 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka obie ładne, ale niebieska zdecydowanie ładniejsza. Pierwsza tak na co dzienna ale możesz nosić, fajnie wyglądasz
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-29 o 18:41 |
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u koleżanki, która ma 3 miesięczne dziecko - w co ja się wpakowalam
a tak poważnie to nie wiem no, dalej małe dzieci mnie nie kręcą, znowu widzę tyle minusów z posiadania dzieci... Mam nadzieję, że mi się przy własnym odmieni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś małego mu upiekę i sama zjem Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj sobie czas na oswojenie sie z tymi myslami.Wiesz ja mam jedno, nie bylo latwo i jak wiem, ze to bedzie teraz chlopak to juz mi sie w zoladku wszystko przekreca bo chlopcy jakos gorzej pewne rzeczy przechodza. Jak bylismy w figloraju ostatnio z Igorem, zobaczylam wlasnie matki z takimi dziecmi 1-1,5 roku i... Jakos tak mialam mysli, ze moze nie trzeba bylo sie pakowac w drugie dziecko. Daj sobie czas, nie czytaj cukierkowych blogow parentingowych i o ile teraz juz w tym momencie kocham Leo, to z Igorem na taki przyplyw milosci musialam poczekac 3 miesiace... Od porodu. Wiec nie stresuj sie na zapas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny super te sukienki
i jakie super brzuszki macie! Ja to totalnie antysukienkowa w zimie jestem, ale jak tak poogladalam te wasze zdjecia to, aż sama bym chętnie jakąś nabyła![]() Byłam dziś u dentysty i niestety trzy ubytki, w tym jedna 8 do wyrwania:/. Jeden do zrobienia na juz, a pozostałe mogą poczekać na po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Cocco nie przejmuj się tym mnie też dzieci nigdy nie krecily nigdy nie były jakoś wybitnie słodkie i raczej mój instynkt leżał i wydaje mi się ze tylko moje własne jest w stanie mnie rozczulic ale też nie mam pojęcia czy będą się umiała nią zająć choć liczę ze jakoś sobie damy rade
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Przyłączam się jeżeli chodzi o obawy związane z macierzyństwem. Ja na przykład nie boję się samego porodu (przynajmniej na razie), ale tego co nastąpi po nim. Dadzą mi takie tyci dziecko i....co dalej? Wrócimy z nim do domu i ....?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez lubie sobie ponarzekać Cytat:
|
||
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedzie emocjonalny rollercoster, brak sił, frustracja, płacz... Ale tez usmiech dziecka, pierwsze slowo 'MAMA' albo 'Kocham Cie mamusiu' i inne piekne chwile. Tego sie po prostu nie da opisac Dasz rade! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Dzisiaj moja córka pierwszy raz powiedziała "kocham cię". Wcześniej powtarzałą po mnie albo mówiła "też kocham" a dzisiaj jak odbierałam od babci, podbiegła, wtuliła się i powiedziała to sama, pierwsza A na noc mówie szeptem do niej "kocham cię", a ona "kocham cię misiu" przytulała swojego pluszaka, to nie ja jestem tym misiem |
||
|
|
|
#2546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() padłam Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch w styczniu. W przyszłym tygodniu ogarniam szkołę rodzenia, bo to już nie przelewki, czas leci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z córką nie mogłam sie doczekać porodu nie dlatego ze chcialam jąprzytulić ale mialam dość ciązy. Czasami jak patomatka sie czułam jak slyszalam inne ciezarne z enie mogą się doczekać itp.
cholernie się stresowałam i bałam tego co bedzie po narodzinach. Czy dam sobie radę z opieką, bałam się w ogole tego ze bede musiała noworodka wziać na rece. No generalnie jeden wielki stres, chyba bardziej tego sie balam dziecka niz porodu jak sie urodziła to byłam jw jakimś szoku, wcale nie płakłam jak inne matki ze wzruszenia. Dalam ja sobie od razu zabrać, potem cyc i lezala w mydelniczce przez te pierwsze dwie godziny na sali porodowej. A ja sie się cieszyłam z obiadu ktory mi przynieśli branie na rece, zmiana pieluch to tz musial byc i wpadalam w panike jak tz do domu jechal. Dobrze ze polozne byly wyrozumiałe, pomocne ale w domu wyluzowalam, mialam tz obok, wyrzut oksytocyny zadział cuda. Zadnego baby blues, sama radość i serduszka w oczach
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja tez tak mam
w sensie dzieci nie rozczulają mnie w ogóle, nie przepadam za noworodkami, a jak rozmawiam z jakimś rodzicem i on opowiada mi historie z życia swoich dzieci, to choćbym nie wiem jak się starała, to po trzech minutach już tylko udaję, że słucham. Jakoś nie podzielam entuzjazmu, więc zazwyczaj kończy się tak, że uprzejmie się uśmiecham i mówię coś w stylu „o jaki bystrzak z tego twojego Adasia” itp. Nie chcę urazić rodzica, którego przeważnie bardzo lubię, tez w sumie cieszę się, ze dzieli się ze mną swoimi historiami, ale no niestety nijak mnie to nie interesuje zazwyczaj. Ale jestem pewna, że ze swoim jest inaczej. Teraz tematy dziecięce faktycznie mnie interesują - przeglądam łóżeczka, jaram się wózkiem, czytam o rozwoju niemowląt i robię milion innych rzeczy, których nie robiłabym, gdyby chodziło o obce dziecko. Ale to jest moje, więc jest inaczej![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
Pantera w sami sedno czuje się podobnie a jak jeszcze widzę zaangażowanie mojego tz to się podwójnie cieszę i jeszcze potrafi mnie rozczulic jak rano mówi dzień dobry moje dziewczynki
|
|
|
#2550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry na wieczór ;-) Byłam u koleżanki na plotach, właśnie skończyłam gotować obiad bo mąż mi o niego jojczał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

Wstyd się przyznać ale od 2 tygodni nie sprzątaliśmy przez to choróbsko...W dodatku w lodówce mam tylko światło, więc muszę wysłać tż na zakupy spożywcze. A zaznaczę że on nigdy na takie zakupy nie chodzi, więc jest czelendż 

A w drodze powrotnej tak wiało, że myślałam, że ją polamie 
dobrze wiedzieć o choince, kupię do pracy

26.08.2017
Ja też nie mam rąk do kwiatów, zwłaszcza storczyków i paproci. Ale na zeszłe święta kupiłam takie małe tujki i cały rok stoją u mnie na parapecie,więc może jednak Tobie też przetrwają.

broń Boże

mam spody ale jeden mi się połamał i nie wiem czy się będzie nadawał. Mam jabłka uprażone ale jakieś rzadkie wyszly, zobaczymy jutro bo to z galaretka i może sciagnie jeszcze. Jutro krem i można przekładać. Jeszcze jutro będę tort robic
a tak poważnie to nie wiem no, dalej małe dzieci mnie nie kręcą, znowu widzę tyle minusów z posiadania dzieci... Mam nadzieję, że mi się przy własnym odmieni 
może coś małego mu upiekę i sama zjem
daj sobie czas na oswojenie sie z tymi myslami.
ja tez lubie sobie ponarzekać
cholernie się stresowałam i bałam tego co bedzie po narodzinach. Czy dam sobie radę z opieką, bałam się w ogole tego ze bede musiała noworodka wziać na rece. No generalnie jeden wielki stres, chyba bardziej tego sie balam dziecka niz porodu
jak sie urodziła to byłam jw jakimś szoku, wcale nie płakłam jak inne matki ze wzruszenia. Dalam ja sobie od razu zabrać, potem cyc i lezala w mydelniczce przez te pierwsze dwie godziny na sali porodowej. A ja sie się cieszyłam z obiadu ktory mi przynieśli