|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Cytat:
I nastała ciemność Za to mam traumę z pewnymi szklankami z Ikei, które królują w internetach na fotach z koktajlami. Kupiłam dwie. Obydwie w przeciągu pół roku wybuchły mi po umyciu. Dosłownie. Umyłam, odstawiłam na suszarkę, 30 sek i wielkie ☠☠☠, po czym wszędzie wokoło małe odpryski szkła. Wyglądało jak rozpryśnięta szyba samochodowa takie drobne. Trzeba było sprzątać cała kuchnie bo odłamki były wszędzie, a współlokator wywalał gar dopiero co ugotowanego rosołu ze szczęśliwej kury. No nie pojadł sobie. Żeby nie było, myłam normalnie w ciepłej, nie gorącej wodzie.
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żarowki tez wybuchaja, jak sie przepali nagle śmierdzi, takie czarne, strach i fakt co teraz za szklo, tez mi raz pekła reklamowka ze słoikami, to żeby to parę kawałkow, a to w jakiś maczek, sprzatania tyle
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1534 |
|
Konto usunięte
|
nie zliczę, ile razy dostałam w czoło korkiem. sama nie otwieram, bo nie umiem. ale chyba ludzie, którzy otwierali dla mnie te butelki tez nie za bardzo są w tym biegli, skoro tyle razy oberwałam.
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jeszcze takie energooszczedne, za dlugo nie mialam, wczoraj juz po, wykrecaly, a ona ten plastik czarnawy, smierdzacy, co to ma byc
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1538 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-30 o 12:33 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1541 |
|
Konto usunięte
|
Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni
może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa
|
|
|
|
#1542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I coraz częściej się zdarza, że żarówki dymią, albo jakaś iskra pójdzie. Strach pomyśleć co będzie dalej. Każda żarówka będzie się przepalać tak spektakularnie? Przecież to jest po prostu niebezpieczne. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86189785]Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa [/QUOTE]Ja mam jeszcze bardziej plebejski, bo nie rozumiem fenomenu kawy z ekspresu, kawiarki itp. Jedyna zaleta takiego parzenia kawy, to że nie ma fusów. Smakowo zupełnie jak najzwyczajniej zaparzona plujka. Świeżo zmielona kawa faktycznie lepiej smakuje niż te zmielone paczkowane, ale sposób parzenia nie ma dla mnie żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
#1543 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86189808]
Ja mam jeszcze bardziej plebejski, bo nie rozumiem fenomenu kawy z ekspresu, kawiarki itp. Jedyna zaleta takiego parzenia kawy, to że nie ma fusów. Smakowo zupełnie jak najzwyczajniej zaparzona plujka. Świeżo zmielona kawa faktycznie lepiej smakuje niż te zmielone paczkowane, ale sposób parzenia nie ma dla mnie żadnego znaczenia.[/QUOTE] Mam plastikowy filtr, ktory nakladam na szklanke, wkladam w to filtr papierowy i troche kawy i zalewam - i tez mam kawe bez fusow. A ten filtr kosztowal chyba 8 zlotych. Tez nie widze az takiej roznicy w kawie z ekspresu a zwyklej, zwlaszcza jak mi ludzie opowiadaja, ile oni tysiecy zlotych wydali na taki ekspres cisnieniowy, to az rozszerzam oczy z wrazenia, bo nie chce mi sie wierzyc czasem, ze tyle mozna na to wydac, zeby miec fancy kawe. No i wlasnie takie pumpkin latte w starbucksie to czasem moze miec i 1000 kalorii a kawy w tym nie czuc.... chyba wole juz zjesc hamburgera z mc donalds. |
|
|
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618985 6]Mam plastikowy filtr, ktory nakladam na szklanke, wkladam w to filtr papierowy i troche kawy i zalewam - i tez mam kawe bez fusow. A ten filtr kosztowal chyba 8 zlotych.
Tez nie widze az takiej roznicy w kawie z ekspresu a zwyklej, zwlaszcza jak mi ludzie opowiadaja, ile oni tysiecy zlotych wydali na taki ekspres cisnieniowy, to az rozszerzam oczy z wrazenia, bo nie chce mi sie wierzyc czasem, ze tyle mozna na to wydac, zeby miec fancy kawe. No i wlasnie takie pumpkin latte w starbucksie to czasem moze miec i 1000 kalorii a kawy w tym nie czuc.... chyba wole juz zjesc hamburgera z mc donalds.[/QUOTE] No właśnie, można przecież sobie tą kawę odcedzić najprostszym filtrem. Tak więc ekspres do kawy to zdecydowanie rzecz, która zachwyca wszystkich, ale nie mnie. Tym bardziej, że taki ekspres też trzeba czyścić, czasami naprawić jak się popsuje - urządzenie zupełnie dla mnie zbędne. |
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
r e w e l a c j a. Cytat:
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;86189752]ale nawet na mieście to bardziej ekonomiczna i ekologiczna opcja. nie widzę różnicy między jazdą poza teren miejski a jazdą tramwajem czy autobusem po mieście. i tu i tu może mi się chcieć kawy, wolę więc swoją w kubku wielorazowego użytku niż w jednorazówce. po co produkować kolejne śmieci, jeśli nie ma wcale takiej potrzeby? [/QUOTE]Jezdzenie autem jest faktycznie bardziej ekologiczne niz tramwajem ![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86189785]Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa [/QUOTE]Pumpkin latte to deser kawopodobny obficie oblany o syropem plus duuuza dawka bitej smietany ze sprayu. Ja myslalam, ze mowimy o kawie, po prostu kawie. A nie o jakis fast foodach. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2018-11-30 o 15:29 |
||
|
|
|
#1546 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie tyle wszystkie na pewno musza ale też na pewno nie chce im się miniaturyzować drobiazgów (np. składana malutka szczotka do włosów z rossmana). Albo tak im wygodnie ładować bezrefleksyjnie co się da. Wraz z przechodzeniem na male torebki (nie lubię też mini i sakiewek, to już byłaby przesada ) stopniowo pozbywałam się rzeczy tak naprawdę zbędnych. Zrezygnowałam np. z wielkiego twardego etui na słoneczne okulary (mam je przy sobie cały rok) na rzecz miękkiego małego (mam porządek w torebce i szkła nigdy mi się nie uszkodziły). 1 szminka zamiast kilku, portfele podobają mi się małe a nie takie wielkości kopertówki. Perfumy w atomizer a nie cały duży flakon itp. Kalendarz wolałabym prowadzić w telefonie lub nosić coś cienkiego/małego. Nie przechowuję też w torebce rzeczy typu miliony karteczek, paragonów, wizytówki, reklamy (tym bardziej że można zrobić zdjęcie telefonem ). Zdarzało mi się w koszyku rowerowym mieć skórzaną aktówkę vintage z 17,4 laptopem i rzeczami, małą torbę sportową (basen), torebkę. Rzeczy które wymieniłaś zmieściłabym we wspomnianej wyżej torbie (mam taką genialną malutką z nike. Ważne jest też ułożenie/składanie, niewrzucanie luzem), wodę jeśli musiałabym brać (preferuję wodę gotowaną a nie np. kupowaną) wolałabym w mniejszych butelkach niż jedną wielką. Pojemniki na jedzenie też są różnych kształtów. I torebce nie mieszczącej a4. Cytat:
Pewnie w tym jest metoda. ![]() Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-11-30 o 15:22 |
|||
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Inez
|
Ja nie jestem jakimś kawowym smakoszem. Lubię kawę, ale nie znam się na wszystkich wyszukanych rodzajach. W domu piję kawę z ekspresu, bo robi się ją najszybciej plus do tego spieniam sobie mleko. Takie wydanie smakuje mi najlepiej. Czasami robię też zwykłą rozpuszczalną. Zawsze piję kawę przed wyjściem z domu. Muszę rano zjeść śniadanie (inaczej gdzieś po drodze padnę) to potem w międzyczasie piję kawę.
Musiałabym kompletnie oszaleć, żeby codziennie kupować kawę na mieście. Pomijając wszelkie starbunie i kosty taka najzwyklejsza kawa te 5-6 zł musi kosztować. Razy 20 dni w miesiącu i mamy 100 miesięcznie w plecy. Nie lepiej wydać to na coś innego? Nie potrafię kupić dobrego kubka termicznego. Wszystkie przeciekają. Boję się wrzucać to ustrojstwo do torebki. Jedynym pojemnikiem, który jest mega szczelny jest taka dziwna butelka przywieziona przez znajomą z Kanady. Trzyma ciepło tak długo, aż jej się nie opróżni. W zimie robię sobie w niej herbatę i zabieram przed komputer. Do zabrania w trasę średnio się nadaje, bo nie ma dołączonego kubka, a napicie się takiego gorącego napój prosto z gwinta nie wchodzi w grę. Dodatkowo kubka nosić ze sobą nie planuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był jednak inny jakiś miesiąc temu. W kuchni zaczęło śmierdzieć. 2 dni szukaliśmy: wszystko w lodówce przejrzane, podłogi, szafki, kosz na śmieci spażony i umyty. doszło do tego, że sprawdzano nawet wntylację, bo od zapachy zepsutego jedzenia przeszliśmy do woni trupa i myśleliśmy, że nam jakiś ptak zdechł. Po 2 dniach ktoś znalazł przyczynę. W jednym z pojemników w lodówce, na jego dnie w jednym rożku było wylane trochę mleka i skisło. Jesu co to był za smród Co najlepsze, waliło w całej kuchni, ale w lodówce ze względu na temp. nie waliło.
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zdziwilo, ze komus sie chce nosic w torebce w transporcie miejskim dodatkowe obciazenie. A nie ze ktos ma w ogole kubek termiczny. |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1552 |
|
Konto usunięte
|
No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki
Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy? |
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzeniona
|
[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki
Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE]Jaka to jest kawa zalewajka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1554 | |
|
Konto usunięte
|
[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki
Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.[/QUOTE]Dla mnie smakuje tak samo, albo bardzo podobnie. Piję kawę, bo kofeina, a nie żeby się delektować smakiem, więc się nie interesuję i nawet nie próbuję wyłapywać różnic. Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w domu rodzinnym taką piją, o zgrozo!
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE] Też mnie szokuje bo akurat różnica między kawą zalewaną a taką z ekspresu lub kawiarki jest ogromna. A powiesz coś więcej na temat nie mycia kawiarki? Kiedyś jej używałam i zawsze ją myłam. Pierwsze słyszę, chętnie dowiem się więcej. Mi w ogóle wstyd się przyznać, uwielbiam kawę z ekspresu a w domu jestem tak leniwa że piję rozpuszczalską bo nawet mi się kawiarki nie chce używać muszę to w końcu zmienić.
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nauczyłam się tego w Hiszpanii, gdzie rodowici mieszkańcy, dla których nie ma domu bez kawiarki, tak robią.Ja po każdym użyciu tylko wysypuję fusy i tyle. Zwariowałabym, gdybym miała za każdym razem myć. No ale ja używam codziennie min. raz, jeśli wyjeżdżam na dłużej to myję porządniej i suszę, ale nigdy płynem. Edytowane przez f8c6cd309ec67cce309131b90b6e21e5c5d8641b Czas edycji: 2018-11-30 o 18:01 |
|
|
|
|
#1559 |
|
Konto usunięte
|
Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE] Ja nie widzę różnicy. Kiedyś jarałam się kawiarką jak gaz pod nią i codziennie rano stawiałam, aż w końcu któregoś dnia nie chciało mi się z nią bawić, nie miałam rozpuszczalnej i zalałam sobie fusiastą i stwierdziłam, że smakuje tak samo i że stawianie kawiarki to niepotrzebny trud. Ten zapach z kawiarki to dla mnie też mit. I tak na zdrowy rozum to nie wiem, czym parzenie w kawiarce/ekspresie ma się różnić od parzenia w kubku. I kawiarki się nie myje, najwyżej płucze. Gorzej, jak się o niej zapomni, zostawi fusy w środku na kilka dni i spleśnieje.
|
|
|
|
#1560 |
|
Konto usunięte
|
Ja to ogólnie nie lubię kawy. Ale jakas latte czy cappuccino czasem sobie wypije.
Za to te kawy rozpuszczalne są tak okropne, że nie wiem czy znam coś gorszego do picia lub jedzenia, chyba nie. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

, ja po razie bym miala traume, ze mi to gdzies wywali , w twarz, komputer 
I nastała ciemność 

może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa

) stopniowo pozbywałam się rzeczy tak naprawdę zbędnych. 
muszę to w końcu zmienić.