Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-30, 11:26   #1531
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
O ludu , ja po razie bym miala traume, ze mi to gdzies wywali , w twarz, komputer

Pamietam jak tata szampana otwieral i jego kolega dostal centralnie korkiem w glowe , od tej pory wychodze jak ktos otwiera
Moja mama otworzyła kiedyś szampana w bardzo spektakularny sposób. Trafiła korkiem prosto z żarówkę I nastała ciemność

Za to mam traumę z pewnymi szklankami z Ikei, które królują w internetach na fotach z koktajlami.

Kupiłam dwie. Obydwie w przeciągu pół roku wybuchły mi po umyciu. Dosłownie. Umyłam, odstawiłam na suszarkę, 30 sek i wielkie ☠☠☠, po czym wszędzie wokoło małe odpryski szkła. Wyglądało jak rozpryśnięta szyba samochodowa takie drobne. Trzeba było sprzątać cała kuchnie bo odłamki były wszędzie, a współlokator wywalał gar dopiero co ugotowanego rosołu ze szczęśliwej kury. No nie pojadł sobie.

Żeby nie było, myłam normalnie w ciepłej, nie gorącej wodzie.
Stary 2018-11-30, 11:34   #1532
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Moja mama otworzyła kiedyś szampana w bardzo spektakularny sposób. Trafiła korkiem prosto z żarówkę I nastała ciemność

Za to mam traumę z pewnymi szklankami z Ikei, które królują w internetach na fotach z koktajlami.

Kupiłam dwie. Obydwie w przeciągu pół roku wybuchły mi po umyciu. Dosłownie. Umyłam, odstawiłam na suszarkę, 30 sek i wielkie ☠☠☠, po czym wszędzie wokoło małe odpryski szkła. Wyglądało jak rozpryśnięta szyba samochodowa takie drobne. Trzeba było sprzątać cała kuchnie bo odłamki były wszędzie, a współlokator wywalał gar dopiero co ugotowanego rosołu ze szczęśliwej kury. No nie pojadł sobie.

Żeby nie było, myłam normalnie w ciepłej, nie gorącej wodzie.
Ale to jest teraz jakies chore, z czego oni to robia

Żarowki tez wybuchaja, jak sie przepali nagle śmierdzi, takie czarne, strach

i fakt co teraz za szklo, tez mi raz pekła reklamowka ze słoikami, to żeby to parę kawałkow, a to w jakiś maczek, sprzatania tyle

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 11:58   #1533
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Ale to jest teraz jakies chore, z czego oni to robia

Żarowki tez wybuchaja, jak sie przepali nagle śmierdzi, takie czarne, strach

i fakt co teraz za szklo, tez mi raz pekła reklamowka ze słoikami, to żeby to parę kawałkow, a to w jakiś maczek, sprzatania tyle
Tez tak macie z żarówkami? Kiedyś to "pyk" i po prostu gasła. Teraz mi po prostu wybuchaja-rozpryskują się po całym pomieszczeniu, a gwint zostaje w środku...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:08   #1534
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Ludzie, jak Wam sie to udaje? W sklepie, w ktorym kiedys pracowalam podawalo sie klientom szampana, wiec otworzylam dziesiatki jak nie setki butelek i za kazdym razem korek gladko wychodzil prosto w reke.
nie zliczę, ile razy dostałam w czoło korkiem. sama nie otwieram, bo nie umiem. ale chyba ludzie, którzy otwierali dla mnie te butelki tez nie za bardzo są w tym biegli, skoro tyle razy oberwałam.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:10   #1535
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Tez tak macie z żarówkami? Kiedyś to "pyk" i po prostu gasła. Teraz mi po prostu wybuchaja-rozpryskują się po całym pomieszczeniu, a gwint zostaje w środku...

U siebie nie miałam tak nigdy, ale na wakacjach w Sardynii mieliśmy taką niespodziankę - po włączeniu światla jedna z żarówek wybuchła i rozprysnęła się po całym pokoju
Stary 2018-11-30, 12:16   #1536
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
U siebie nie miałam tak nigdy, ale na wakacjach w Sardynii mieliśmy taką niespodziankę - po włączeniu światla jedna z żarówek wybuchła i rozprysnęła się po całym pokoju
zdarzy sie , okropnosc jakas

a jeszcze takie energooszczedne, za dlugo nie mialam, wczoraj juz po, wykrecaly, a ona ten plastik czarnawy, smierdzacy, co to ma byc

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:31   #1537
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dla mnie to super jak ktoś korzysta ze swojego kubka zamiast brać dzień w dzień ten plastikowy z kawiarni i produkować śmieci.

Nie korzystam z plastikowych kubkow i nie kupuje kawy na wynos. Nie lubie pic kawy i rownoczesnie z nia chodzic. Ani tez nosic kubka ze soba.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Poza tym trzeba czasem zmienic lekko trase, postac w kolejce, poczekac - nie chcialoby mi sie przed praca, strata czasu.

Ja pisalam o miescie, a Wy porownujecie to do trasy i jazdy poza terenem miejskim.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:32   #1538
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Ja myslalam ze tylko ja tam mam. A mowicie o tych starego typu żarówkach? U mnie jest albo wybuch albo jak sie przepala to wysadza korki w calym domu. Do tej pory wydawalo mi sie ze to cos z elektryka w domu...

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2018-11-30 o 12:33
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:34   #1539
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ja pisalam o miescie, a Wy porownujecie to do trasy i jazdy poza terenem miejskim.
ale nawet na mieście to bardziej ekonomiczna i ekologiczna opcja. nie widzę różnicy między jazdą poza teren miejski a jazdą tramwajem czy autobusem po mieście. i tu i tu może mi się chcieć kawy, wolę więc swoją w kubku wielorazowego użytku niż w jednorazówce. po co produkować kolejne śmieci, jeśli nie ma wcale takiej potrzeby?
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:35   #1540
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ale w miescie tez nie w kazdym miejscu sa jakies sieciowkowe kawiarnie. No i dalej czekasz....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:41   #1541
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 12:51   #1542
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:

Ja raz tak miałam. Żarówka zaczęła migać, akurat spojrzałam na nią i nagle jak ebło... Korki wyskoczyły, ciemno wszędzie, ja przed oczami wielka jasna plama od tego błysku, nosem czuję i kątem oka widzę, że dywan mi się przepala, bo żarnik wypadł, ale nie widzę gdzie gasić, bo oślepiona. Chwilę wcześniej pucowałam pokój, bo to dwa dni przed świętami, a jak w końcu zapaliłam światło i odzyskałam wzrok... Cały pokój w szklanych drobinkach, w dywanie dziurka, śmierdziało paloną wełną.

I coraz częściej się zdarza, że żarówki dymią, albo jakaś iskra pójdzie. Strach pomyśleć co będzie dalej. Każda żarówka będzie się przepalać tak spektakularnie? Przecież to jest po prostu niebezpieczne.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86189785]Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa [/QUOTE]
Ja mam jeszcze bardziej plebejski, bo nie rozumiem fenomenu kawy z ekspresu, kawiarki itp. Jedyna zaleta takiego parzenia kawy, to że nie ma fusów. Smakowo zupełnie jak najzwyczajniej zaparzona plujka. Świeżo zmielona kawa faktycznie lepiej smakuje niż te zmielone paczkowane, ale sposób parzenia nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 13:00   #1543
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86189808]
Ja mam jeszcze bardziej plebejski, bo nie rozumiem fenomenu kawy z ekspresu, kawiarki itp. Jedyna zaleta takiego parzenia kawy, to że nie ma fusów. Smakowo zupełnie jak najzwyczajniej zaparzona plujka. Świeżo zmielona kawa faktycznie lepiej smakuje niż te zmielone paczkowane, ale sposób parzenia nie ma dla mnie żadnego znaczenia.[/QUOTE]

Mam plastikowy filtr, ktory nakladam na szklanke, wkladam w to filtr papierowy i troche kawy i zalewam - i tez mam kawe bez fusow. A ten filtr kosztowal chyba 8 zlotych.
Tez nie widze az takiej roznicy w kawie z ekspresu a zwyklej, zwlaszcza jak mi ludzie opowiadaja, ile oni tysiecy zlotych wydali na taki ekspres cisnieniowy, to az rozszerzam oczy z wrazenia, bo nie chce mi sie wierzyc czasem, ze tyle mozna na to wydac, zeby miec fancy kawe.

No i wlasnie takie pumpkin latte w starbucksie to czasem moze miec i 1000 kalorii a kawy w tym nie czuc.... chyba wole juz zjesc hamburgera z mc donalds.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 13:26   #1544
Konto usunięte

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8618985 6]Mam plastikowy filtr, ktory nakladam na szklanke, wkladam w to filtr papierowy i troche kawy i zalewam - i tez mam kawe bez fusow. A ten filtr kosztowal chyba 8 zlotych.
Tez nie widze az takiej roznicy w kawie z ekspresu a zwyklej, zwlaszcza jak mi ludzie opowiadaja, ile oni tysiecy zlotych wydali na taki ekspres cisnieniowy, to az rozszerzam oczy z wrazenia, bo nie chce mi sie wierzyc czasem, ze tyle mozna na to wydac, zeby miec fancy kawe.

No i wlasnie takie pumpkin latte w starbucksie to czasem moze miec i 1000 kalorii a kawy w tym nie czuc.... chyba wole juz zjesc hamburgera z mc donalds.[/QUOTE]
No właśnie, można przecież sobie tą kawę odcedzić najprostszym filtrem. Tak więc ekspres do kawy to zdecydowanie rzecz, która zachwyca wszystkich, ale nie mnie. Tym bardziej, że taki ekspres też trzeba czyścić, czasami naprawić jak się popsuje - urządzenie zupełnie dla mnie zbędne.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 14:16   #1545
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie, taka nylonowa.
Zazwyczaj longchampy maja brazowe raczki, a ja nie nosze nic w tych odcieniach, wiec doplacilam troche wiecej, zeby miec cala czarna. Wizualnie ten styl torebek jest taki sobie, ale jest tak niesamowicie praktyczna, ze nie zamienilabym jej na zadna inna. 2 albo 3 lata juz nosze prawie codziennie i dalej wyglada jak nowa.
Mam taka z brazowymi raczkami. Wyglad ujdzie, a komfort uzywania
r e w e l a c j a.

Cytat:
Ludzie, jak Wam sie to udaje? W sklepie, w ktorym kiedys pracowalam podawalo sie klientom szampana, wiec otworzylam dziesiatki jak nie setki butelek i za kazdym razem korek gladko wychodzil prosto w reke.
Mysle, ze szampan byl wstrzasniety, w sensie nie odstal odpowiednio przed otwarciem.

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;86189752]ale nawet na mieście to bardziej ekonomiczna i ekologiczna opcja. nie widzę różnicy między jazdą poza teren miejski a jazdą tramwajem czy autobusem po mieście. i tu i tu może mi się chcieć kawy, wolę więc swoją w kubku wielorazowego użytku niż w jednorazówce. po co produkować kolejne śmieci, jeśli nie ma wcale takiej potrzeby? [/QUOTE]
Jezdzenie autem jest faktycznie bardziej ekologiczne niz tramwajem

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86189785]Ja szczerze mówiąc też chyba (na pewno) mam plebejski gust, bo bardziej mi smakuje kawa zrobiona w domu niż ąę kawy z kawiarni może dlatego, że nigdy nie piłam ekowegańskiego pumpkin latte ze starbunia i nie wiem co to znaczy dobra kawa [/QUOTE]
Pumpkin latte to deser kawopodobny obficie oblany o syropem plus duuuza dawka bitej smietany ze sprayu. Ja myslalam, ze mowimy o kawie, po prostu kawie. A nie o jakis fast foodach.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2018-11-30 o 15:29
Stary 2018-11-30, 14:59   #1546
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Pięć posiłków, zeszyt na uczelnię, kalendarz, strój na fitness i duża butelka wody, do tego fartuch laboratoryjny, okulary i kalkulator naukowy.

No jak trzeba było, to targałam w torbie podróżnej.

ale wiele kobiet musi po prostu zmieścić w takiej torbie jak najwięcej
Albo tak lubią. Ja lubię mniejsze modele i jak najmniej targać lub wcale jeśli nie ma konieczności.
Nie tyle wszystkie na pewno musza ale też na pewno nie chce im się miniaturyzować drobiazgów (np. składana malutka szczotka do włosów z rossmana). Albo tak im wygodnie ładować bezrefleksyjnie co się da. Wraz z przechodzeniem na male torebki (nie lubię też mini i sakiewek, to już byłaby przesada ) stopniowo pozbywałam się rzeczy tak naprawdę zbędnych.
Zrezygnowałam np. z wielkiego twardego etui na słoneczne okulary (mam je przy sobie cały rok) na rzecz miękkiego małego (mam porządek w torebce i szkła nigdy mi się nie uszkodziły). 1 szminka zamiast kilku, portfele podobają mi się małe a nie takie wielkości kopertówki. Perfumy w atomizer a nie cały duży flakon itp. Kalendarz wolałabym prowadzić w telefonie lub nosić coś cienkiego/małego. Nie przechowuję też w torebce rzeczy typu miliony karteczek, paragonów, wizytówki, reklamy (tym bardziej że można zrobić zdjęcie telefonem ).
Zdarzało mi się w koszyku rowerowym mieć skórzaną aktówkę vintage z 17,4 laptopem i rzeczami, małą torbę sportową (basen), torebkę.
Rzeczy które wymieniłaś zmieściłabym we wspomnianej wyżej torbie (mam taką genialną malutką z nike. Ważne jest też ułożenie/składanie, niewrzucanie luzem), wodę jeśli musiałabym brać (preferuję wodę gotowaną a nie np. kupowaną) wolałabym w mniejszych butelkach niż jedną wielką. Pojemniki na jedzenie też są różnych kształtów. I torebce nie mieszczącej a4.

Cytat:
i za kazdym razem korek gladko wychodzil prosto w reke.
staram się otwierać bardzo delikatnie i przytrzymując korek, nigdy żaden mi nie wyleciał gdzieś w kosmos. Pewnie w tym jest metoda.

Cytat:
Nie korzystam z plastikowych kubkow i nie kupuje kawy na wynos. Nie lubie pic kawy i rownoczesnie z nia chodzic. Ani tez nosic kubka ze soba.
Jeśli dziewczyny nie mają za bardzo możliwości w pracy zrobić sobie kawy to wtedy taki kubek pewnie jest bardziej praktyczny, nie musi chodzić tylko o noszenie jej po mieście.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-11-30 o 15:22
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 15:15   #1547
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie ma lodówki na mleko to faktycznie słabo, śmietanka to straszny syf i dla mnie smakuje obleśnie. Ja w obecnej pracy mam na szczęście ekspres do kawy i wszystko, ale w poprzedniej musieliśmy mieć wszystko swoje - lodówka jednak była, ale ludzie uwielbiali brać cudze mleko

U mnie w pracy też ludzie lubią częstować się czyimś mlekiem do kawy, nawet nie wyrzucą pustej butelki czy kartonu tylko spowrotem włożą do lodówki

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 15:37   #1548
Czarna2000
Inez

Ja nie jestem jakimś kawowym smakoszem. Lubię kawę, ale nie znam się na wszystkich wyszukanych rodzajach. W domu piję kawę z ekspresu, bo robi się ją najszybciej plus do tego spieniam sobie mleko. Takie wydanie smakuje mi najlepiej. Czasami robię też zwykłą rozpuszczalną. Zawsze piję kawę przed wyjściem z domu. Muszę rano zjeść śniadanie (inaczej gdzieś po drodze padnę) to potem w międzyczasie piję kawę.
Musiałabym kompletnie oszaleć, żeby codziennie kupować kawę na mieście. Pomijając wszelkie starbunie i kosty taka najzwyklejsza kawa te 5-6 zł musi kosztować. Razy 20 dni w miesiącu i mamy 100 miesięcznie w plecy. Nie lepiej wydać to na coś innego?
Nie potrafię kupić dobrego kubka termicznego. Wszystkie przeciekają. Boję się wrzucać to ustrojstwo do torebki. Jedynym pojemnikiem, który jest mega szczelny jest taka dziwna butelka przywieziona przez znajomą z Kanady. Trzyma ciepło tak długo, aż jej się nie opróżni. W zimie robię sobie w niej herbatę i zabieram przed komputer. Do zabrania w trasę średnio się nadaje, bo nie ma dołączonego kubka, a napicie się takiego gorącego napój prosto z gwinta nie wchodzi w grę. Dodatkowo kubka nosić ze sobą nie planuję.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 16:54   #1549
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
U mnie w pracy też ludzie lubią częstować się czyimś mlekiem do kawy, nawet nie wyrzucą pustej butelki czy kartonu tylko spowrotem włożą do lodówki
U mnie pod tym względem nie ma problemu.

Był jednak inny jakiś miesiąc temu. W kuchni zaczęło śmierdzieć. 2 dni szukaliśmy: wszystko w lodówce przejrzane, podłogi, szafki, kosz na śmieci spażony i umyty. doszło do tego, że sprawdzano nawet wntylację, bo od zapachy zepsutego jedzenia przeszliśmy do woni trupa i myśleliśmy, że nam jakiś ptak zdechł.

Po 2 dniach ktoś znalazł przyczynę. W jednym z pojemników w lodówce, na jego dnie w jednym rożku było wylane trochę mleka i skisło. Jesu co to był za smród Co najlepsze, waliło w całej kuchni, ale w lodówce ze względu na temp. nie waliło.
Stary 2018-11-30, 17:11   #1550
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Jeśli dziewczyny nie mają za bardzo możliwości w pracy zrobić sobie kawy to wtedy taki kubek pewnie jest bardziej praktyczny, nie musi chodzić tylko o noszenie jej po mieście.
W pracy biurowej to sie rzadko zdarza, ze nie mozna zrobic kawy. Ale np kobieta kierowca zawodowy moze taki kubek faktycznie uzywac.
Mnie zdziwilo, ze komus sie chce nosic w torebce w transporcie miejskim dodatkowe obciazenie. A nie ze ktos ma w ogole kubek termiczny.
Stary 2018-11-30, 17:13   #1551
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja niestety już któryś raz z kolei dałam się ponieść chwili i kupiłam kubek bo był ładny - w Biedrze, Primarku czy innym empiku i wszystkie ciekły. Teraz chcę kupić coś naprawdę porządnego ale żeby było jednocześnie ładne. No i nie umiem znaleźć.
Polecam eva solo to go cup. Jest ladny, nie cieknie, trzyma ciepło. Mój mam jakieś 2 lata już i dalej z nim wszystko w porządku a jeżeli ktoś narzekał to okazywało się że uszczelkę przy myciu przekręcil lub źle włożył. Kilka osób kupiło je z mojego polecenia i póki co to każdy zadowolony

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 17:30   #1552
f8c6cd309ec67cce309131b90b6e21e5c5d8641b
Konto usunięte

No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.

A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?
f8c6cd309ec67cce309131b90b6e21e5c5d8641b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 17:31   #1553
invisible_01
Zakorzeniona

[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.

A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE]Jaka to jest kawa zalewajka?

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 17:36   #1554
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.[/QUOTE]
Dla mnie smakuje tak samo, albo bardzo podobnie. Piję kawę, bo kofeina, a nie żeby się delektować smakiem, więc się nie interesuję i nawet nie próbuję wyłapywać różnic.
Cytat:
A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?
Kawy przyprawiane czymś nietypowym. Stosunkowo drogie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 17:48   #1555
Konto usunięte

Cytat:
Jaka to jest kawa zalewajka?

Kawa sypana zalana gorącą wodą U mnie w domu rodzinnym taką piją, o zgrozo!
Stary 2018-11-30, 17:49   #1556
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Polecam eva solo to go cup. Jest ladny, nie cieknie, trzyma ciepło. Mój mam jakieś 2 lata już i dalej z nim wszystko w porządku a jeżeli ktoś narzekał to okazywało się że uszczelkę przy myciu przekręcil lub źle włożył. Kilka osób kupiło je z mojego polecenia i póki co to każdy zadowolony

Kurde nie podoba mi się. Ale chyba musze się w końcu z tym pogodzić i kupić porządny a nie ładny kubek

[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8619095 1]No nie mówcie, że zalewajka smakuje tak samo jak kawa z takiej kawiarki Na ekspres mi szkoda hajsu, bo kawiarka to najlepszy wynalazek do robienia kawki pod ciśnieniem i mieszkanie super pachnie. Dobra kawiarka jest praktycznie niezniszczalna i nie trzeba jej myć, bo nie powinno się nawet. Zalewajkę jestem w stanie przełknąć, ale tylko kiedy potrzebuję kofeiny na gwałt.

A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE]

Też mnie szokuje bo akurat różnica między kawą zalewaną a taką z ekspresu lub kawiarki jest ogromna. A powiesz coś więcej na temat nie mycia kawiarki? Kiedyś jej używałam i zawsze ją myłam. Pierwsze słyszę, chętnie dowiem się więcej.

Mi w ogóle wstyd się przyznać, uwielbiam kawę z ekspresu a w domu jestem tak leniwa że piję rozpuszczalską bo nawet mi się kawiarki nie chce używać muszę to w końcu zmienić.
Stary 2018-11-30, 17:58   #1557
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka to jest kawa zalewajka?

Mielona kawa którą się zalewa wrzątkiem.
Stary 2018-11-30, 18:00   #1558
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Też mnie szokuje bo akurat różnica między kawą zalewaną a taką z ekspresu lub kawiarki jest ogromna. A powiesz coś więcej na temat nie mycia kawiarki? Kiedyś jej używałam i zawsze ją myłam. Pierwsze słyszę, chętnie dowiem się więcej.
Kawiarkę płucze się ciepłą wodą tylko raz na jakiś czas, bez płynu. Można wypłukać po użyciu, jeśli dostały się jakieś fusy itd. W górnej części samą wodą raz na jakiś czas zmywamy osad i tyle. Kawa smakuje lepiej, jeśli nie myje się kawiarki Nauczyłam się tego w Hiszpanii, gdzie rodowici mieszkańcy, dla których nie ma domu bez kawiarki, tak robią.

Ja po każdym użyciu tylko wysypuję fusy i tyle. Zwariowałabym, gdybym miała za każdym razem myć. No ale ja używam codziennie min. raz, jeśli wyjeżdżam na dłużej to myję porządniej i suszę, ale nigdy płynem.

Edytowane przez f8c6cd309ec67cce309131b90b6e21e5c5d8641b
Czas edycji: 2018-11-30 o 18:01
Stary 2018-11-30, 18:00   #1559
Konto usunięte

A co to w ogóle są te millenialskie dyniowe kawy?[/QUOTE]
Ja nie widzę różnicy. Kiedyś jarałam się kawiarką jak gaz pod nią i codziennie rano stawiałam, aż w końcu któregoś dnia nie chciało mi się z nią bawić, nie miałam rozpuszczalnej i zalałam sobie fusiastą i stwierdziłam, że smakuje tak samo i że stawianie kawiarki to niepotrzebny trud. Ten zapach z kawiarki to dla mnie też mit. I tak na zdrowy rozum to nie wiem, czym parzenie w kawiarce/ekspresie ma się różnić od parzenia w kubku.

I kawiarki się nie myje, najwyżej płucze. Gorzej, jak się o niej zapomni, zostawi fusy w środku na kilka dni i spleśnieje. Albo jak się przypali.
Stary 2018-11-30, 18:03   #1560
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Ja to ogólnie nie lubię kawy. Ale jakas latte czy cappuccino czasem sobie wypije.
Za to te kawy rozpuszczalne są tak okropne, że nie wiem czy znam coś gorszego do picia lub jedzenia, chyba nie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości