|
|
#4651 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Ja mam teraz jakiś syndrom wicia gniazda, skończyłam zlecenia w tym miesiącu wcześniej i łażę po domu, robię porządki, pakuję niepotrzebne graty i wywożę do rodziców.
nawet zarządziłam zakup suszarki do ubrań (tej jak pralka) żeby szybciej ogarniać pranie i uniknąć wieszania go na widoku. Mam tyle energii w tym drugim trymestrze, że sama się dziwię. A co do siedzenia w domu to najbardziej doceniam w tym wysypianie się. Fakt, pracuję kilka godzin dziennie przy komputerze prawie codziennie, ale mogę sobie wstać między 8 a 9,wypic kawę czy herbatę w łóżku i zjeść. Relaks na maxa. Jak będzie dziecko to będę mogła o tym zapomnieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też najbardziej brakuje wyspania, a już szczególnie by nie trzeba było się zrywać zaraz po budziku, tylko móc pobyczyć się trochę w łóżku. Niby mogłabym przyjeżdżać do pracy później, no ale 8 godz przerobić trzeba, a jednak wolę wyjść wcześniej do domu, więc przyjeżdżam zaraz po 7. Chociaż dziś musiałam jechać tramwajem i nie wyrobiłam się na trzy po kolei taka byłam rano rozgarnięta
ale zamierzam po cichaczu z okazji piątku ewakuować się jak gdyby nic się nie stało |
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj przyjechałam wyjątkowo wcześnie, bo o 07:30
Przez resztę tygodnia przyjeżdżałam na 10:00 tak mnie rano łóżko przyciągało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny potrzebuję kupić grube skarpety z motywem świątecznym damskie, męskie i dziecięce. Widziała może któraś z Was gdzieś, w dobrej cenie?? Bo nie mam pomysłu gdzie podejść. A nie chce przez neta kupować, bo wolałabym je najpierw pomacać 😁😁
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja kupowałam dla syna w Szachownicy, nie wiem czy macie taki sklep. Z tym, że on ma rozm. 38 więc z damskich brałam
![]() Teraz szukam małych dla córki, bo się przecież popłakała, że dla niej nie było podobno w chińczyku koło mojej pracy były, ale już wzięły i wyszły
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny czy Wasze dzidzie są ruchliwe podczas badania usg? Jestem w 18 tygodniu ciąży, usg mam średnio co 3 tygodnie i za każdym razem dziecko się prawie w ogóle nie rusza. Serduszko bije, lekarz mówi że wszystko jest ok ale jednak martwi mnie to że jest tak mało ruchliwe. Jak jest u Was? Pozdrawiam cieplutko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Anuchaaa, podejdę do Szachownicy. Myślałam jeszcze o Kiku. No zobaczę.
Moje maleństwo co wizytę szaleje. Ja mam USG co 4 tyg. Raz przed badaniem zjadłam pączka. Lekarz nie umiał go zmierzyć. Tak fikał koziołki. Ale np.syn mojej kuzynki był baaardzo spokojny podczas badań. Mówiła że całkiem inaczej niż jak z córką była w ciąży. Malutka szalała. Także różnie bywa. |
|
|
|
#4658 | |
|
Konto usunięte
|
U mnie zależy o której mam usg, jak miałam w godzinach bardziej porannych to fasolka się nie chciała ruszać, za to z wieczora była bardzo rychliwa. Ja myślę, że fasolka późno chodzi spać i długo śpi
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Oddaj trochę potrzebującym Mi jest lepiej, ale i tak drzemka musi być i jakoś nadmiar energii mnie nie dopadł jeszcze
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Dostojna peema.
|
Absolwentka, chętnie bym się podzieliła!
dziś mnie rano mdliło ale obyło się bez dramatów. W sumie od tygodnia chodzę jak nakręcona, tyle co w domu zrobiłam przez te kilka dni to nie zrobiłam przez ostatnie parę miesięcy, haha. Ale spoko, wiem że szybko minie drugi trymestr a pewnie w trzecim już nie będzie tak kolorowo xDWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się cieszyłam z magii drugiego trymestru, ciągle coś robiłam i wymyślałam co tu jeszcze zrobić. Natomiast od kilku brak sił, spać mi się tylko chce. Nawet nie mam sił, żeby wizażowe zaległości nadrobić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4661 | |
|
Żona Gargamel
|
Ja byłam na L4 3 tygodnie i po dwóch umierałam, dlatego chce pracować jak najdłużej, w domu się nudzę i zajmuje głupotami
Cytat:
![]() jeszcze Pepco mi przychodzi do głowy Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2018-11-30 o 15:47 |
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdycham. Zostało mi do poprawienia jeden podrozdzial i jeden cały rozdział pracy
![]() Jutro muszę jechać na kurs z bajkoterpii. Szkoda mi kasę stracić ale tak nie mam siły na prowadzenie auta, że masakra :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Pomarudziłam dziękuję za wysłuchanie i ojojanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz? Nigdy nie byłam na L4 nawet jednego dnia, więc w sumie nie wiem jak się odnajdę, ale raczej problemu nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4664 | |
|
Konto usunięte
|
Też pomarudzę, bo nie mogę się doczekać na swoje auto. TŻ na granicy, mówi że mega korek, więc w nocy pewnie dopiero będę cisnąć po niego i tak mi się nie chce na ten mroź wyłazić
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Na początku ciężki szok, ale potem idzie wytrzymać. Też nigdy dnia pracy nie przepuściłam jak na pracoholika przystało, a jakoś udało mi się odnaleźć Ale jakbym miałam fajną, spokojną robotę to bym pewnie błagała o powrót, a tak to napawam się tym spokojem, bez nerwów |
|
|
|
|
#4665 |
|
Dostojna peema.
|
Ja pracowałam od 1
roku studiów nawet jak nie musiałam, nie pamiętam już jak to jest nie pracować. Teraz niby pracuję, ale cieszę się z tego, że w domu, że sama sobie normuję czas pracy, o np. teraz przy oglądaniu serialu tekścik jakiś napiszę. Generalnie nie mam nic przeciwko napawaniu się tą wolnością bez dziecka. Jak przyjdzie na świat, to już tak sobie nie poleżę i nie pojadę na pół dnia na zakupy. Dlatego ja ogólnie rozumiem i dziewczyny, które pracują, i te, które nie pracują. Gdybym była na etacie i czuła się w miarę to pewnie bym pracowała mniej więcej do końca piątego miesiąca. Także jestem za złotym środkiem, ani od razu na l4 ani do końca w pracy natomiast sama będę pracować tak jak teraz do lutego włącznie, potem albo - jeśli się uda - przejdę na -1/4 tekstów co w tej chwili, albo będę bezrobotna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4666 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
bo to jednak kilka miesięcy siedzenia jeszcze bez dzieciaka
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam już więcej energii ale ostatnie dni - im bliżej wieczora tym większe zmęczenie, niby jestem wykończona a zasnąć nie mogę, jak zasnę to coś mnie wybudzi, i tak w kółko... uf naprawdę szlag mnie trafi za chwilę
jeszcze znów mnie dopadają mdłości, w większości poranne ale dziś się przeciągają na cały dzień... Uh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam zamrażarkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4669 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co gotowałyście dobrego ostatnio? Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, na nic nie mam ochoty, potrzebuję inspiracji
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Mogę się podzielić serkiem homogenizowanym czekoladowym, bo dzisiaj zapas nabyłam
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Dostojna peema.
|
Absolwentka, ja robiłam makaron tagiatelle z kurczakiem, pomidorami suszonymi i szpinakiem, doprawiony kurkumą i carry, do tego trochę śmietanki 30%.
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiłam sałatkę - różne rodzaje sałat, pomidor, ogórek, papryka żółta, prażony słonecznik i na koniec sos do sałatek koperkowo -ziołowy. Do tego polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim. Pychotka 😊😊
|
|
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezeli chcecie szybko rozmrozic zamrazarke, ale zeby produkty nie zdarzyly sie rozmrozic, wsadzcie reczniki na polki i garnek z goraca woda. Jak jest duzo lodu to trzeba 2 raz dac goraca wode, u mnie zawsze starcza 1 raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za inspirację - wymyśliłam
Zrobię sałatkę z fetą i pierś z kurczaka w papirusie.
|
|
|
|
#4674 |
|
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86191235]Dzięki dziewczyny za inspirację - wymyśliłam
Zrobię sałatkę z fetą i pierś z kurczaka w papirusie.[/QUOTE]Mniam, moje smaki ja dziś siedzę sama bo tż z kolegami wyszedł, postanowiłam zrobić sobie relaks i zamówić sushi, które bardzo lubiłam przed ciążą, potem w ciąży miałam wstręt do ryby ale myślałam, że minęło mi już. Niestety nie minęło także już nie zjem sushi do końca ciąży ale w sumie taki piątkowy relaksik jest fajny, już się wykąpałam, kremik wklepany, piżamka jest, coś pooglądam czy poczytam. Jakoś nie szkoda mi, że nie jestem na imprezie czy coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że niektóre z Was mają problemy ze snem.Ja za to śpię jak zabita Dodam do tego,że odką dziewczyny śpią w jednym pokoju to też śpią rewelacyjnie, także hulaj dusza![]() Dziewczyny powiedzcie, w którym tc będziecie miały połówkowe?Baba mi wyznaczyła na 22t4d i upierała się,że jest ok.Ja z dziewczynami zwsze miałam 20-21 tc i teraz mi się wydaje,że to będzie późno-tym bardziej,że według usg dzidzior ciągle wychodzi większy...nie wiem czy właśnie nie zadzwonić i nie odwołać się do teg,że tp z usg ciągle wychodzi wcześniejszy? Cytat:
Ale w pierwszej ciąży miałam tak jak ty, wymioty do 18tc.Potem minęło i wróciło w 36 tc. W drugiej ciąży mdłości, ale z wymiotami bardziej lajtowo. Natomiast co ciekawe-przy obu cc wymiotowałam W trakcie i po...masakra...Cytat:
))
|
|
#4677 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tylko ja mam na mysli zamrazalnik a nie sama oblodzona lodowke! Zamrazalnik wytrzesz do sucha, a lodowka ma ten odplyw z tylu. Ja do lodowki nie wkladam nigdy nic cieplego bo sie skrapla woda
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2018-11-30 o 20:21 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Dostojna peema.
|
Butterfly, ogólnie nie męczą mnie już wymioty, ale no niesmak mam po tym sushi
|
#4680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo ja mam rogala ego dużego z Motherhood, to już moja trzecia ciąża z nim i jest niezastąpiony. Trochę syrany życiem, bo potem używałam go do karmienia obu dziewczyn,a że karmiłam dłużej niż krócej to...musiałam dokupić do niego nową poszewkę ![]() Cytat:
).Dzisiaj sprzątałam akurat na strychu, ale ogólnie mam już poważne plany odmalowania całego domu i zrobienia pokoiku dla malucha oprócz tego zaczynamy budowę nowego domu, więc siedzę ciągle w Pintereście i Homebooku![]() Co do spania, to niestety...codziennie 6.40 pobudka, bo muszę zawieźć dziewczyny do przedszkola. Ale tak, pamiętam, w pierwszej ciąży też się wysypiałam Ciesz się tymi chwilami )) czasem mi ich brakuje![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

nawet zarządziłam zakup suszarki do ubrań (tej jak pralka) żeby szybciej ogarniać pranie i uniknąć wieszania go na widoku. Mam tyle energii w tym drugim trymestrze, że sama się dziwię. A co do siedzenia w domu to najbardziej doceniam w tym wysypianie się. Fakt, pracuję kilka godzin dziennie przy komputerze prawie codziennie, ale mogę sobie wstać między 8 a 9,wypic kawę czy herbatę w łóżku i zjeść. Relaks na maxa. Jak będzie dziecko to będę mogła o tym zapomnieć 

ale zamierzam po cichaczu z okazji piątku ewakuować się jak gdyby nic się nie stało 
podobno w chińczyku koło mojej pracy były, ale już wzięły i wyszły 

dziś mnie rano mdliło ale obyło się bez dramatów. W sumie od tygodnia chodzę jak nakręcona, tyle co w domu zrobiłam przez te kilka dni to nie zrobiłam przez ostatnie parę miesięcy, haha. Ale spoko, wiem że szybko minie drugi trymestr a pewnie w trzecim już nie będzie tak kolorowo xD

Nigdy nie byłam na L4 nawet jednego dnia, więc w sumie nie wiem jak się odnajdę, ale raczej problemu nie będzie
jeszcze znów mnie dopadają mdłości, w większości poranne ale dziś się przeciągają na cały dzień... Uh. 
do końca ciąży