Mamy majowe 2019 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-30, 20:33   #4681
agadzie
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2019

Motyl ja też mam w 22 TC połówkowe, ale tu w Hiszpanii, natomiast jak przyjadę do Polski teraz to idę prywatnie, może nie na połówkowe jako połówkowe ale żeby zobaczyć czy wszystko ok, rozwiać wątpliwości itd...w swoim języku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-30, 22:55   #4682
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ooo ja mam rogala ego dużego z Motherhood, to już moja trzecia ciąża z nim i jest niezastąpiony. Trochę syrany życiem, bo potem używałam go do karmienia obu dziewczyn,a że karmiłam dłużej niż krócej to...musiałam dokupić do niego nową poszewkę

Ja też wiję gniazdo jak tylko mam wolne dni (jako szefowa mogę sobie na nie pozwolić ).Dzisiaj sprzątałam akurat na strychu, ale ogólnie mam już poważne plany odmalowania całego domu i zrobienia pokoiku dla malucha oprócz tego zaczynamy budowę nowego domu, więc siedzę ciągle w Pintereście i Homebooku

Co do spania, to niestety...codziennie 6.40 pobudka, bo muszę zawieźć dziewczyny do przedszkola. Ale tak, pamiętam, w pierwszej ciąży też się wysypiałam Ciesz się tymi chwilami)) czasem mi ich brakuje

Pepco?

to chyba pozostaje mi czekać...aż do 16.01
To ja tydzień po tobie
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 07:45   #4683
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Motyl ja mam wizytę teraz pod koniec 20 tyg i mi powiedzieli, że jak wtedy przyjdę to się umówimy na połówkowe, więc chyba u ciebie też ok

Moje młodsze dziecko wczoraj mi wcześniej zasnęło bez pytania, więc też o świcie już tryska nową energią. A ja zamiaat grzecznie iść spać to oglądałam głupoty i teraz cierpię z niewyspania.

Moja mamusia zgłosiła chęć przyjścia i poprasowania kosza prania, więc nie mogę jej przecież odmówić rozstawie jej ładnie deskę, zaparzę herbatę i uciekam zrobić mikołajkowe prezenty.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 08:14   #4684
sQuaara
Zakorzenienie

Polowkowe chyba właśnie wcale nie jest na równe 20tyg tykko od 22 do któregoś tam ja mam w 22

Stary 2018-12-01, 09:31   #4685
Monia858585
Rozeznanie

Mi na prenatalnych powiedzieli, że połówkowe robi się między 18 a 24 tc. Także na spokojnie. Ja mam w 20+3.

Dziś spałam jak zabita. Taka wyspana wstałam, jak nigdy 🙂

Pochodzę dziś po tych sklepach za skarpetkami. Oby coś udało mi się kupić. I zabiorę się do robienia skarpet na prezenty. Tak sobie wymyśliłam, że fajnie będzie dać prezenty w skarpetach. Mam jakieś materiały, wczoraj wycięłam szablon. Także będzie się działo ☺
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 09:46   #4686
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Pochodzę dziś po tych sklepach za skarpetkami. Oby coś udało mi się kupić. I zabiorę się do robienia skarpet na prezenty. Tak sobie wymyśliłam, że fajnie będzie dać prezenty w skarpetach. Mam jakieś materiały, wczoraj wycięłam szablon. Także będzie się działo ☺

Jak coś fajnego kupisz to daj znać, bo też szukam. Jak nic nie znajdę na miejscu to zostaje mi internet.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 09:59   #4687
Monia858585
Rozeznanie

Ok, dam znać jak uda mi się coś upolować 😁
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 10:00   #4688
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Mi na prenatalnych powiedzieli, że połówkowe robi się między 18 a 24 tc. Także na spokojnie. Ja mam w 20+3.

Dziś spałam jak zabita. Taka wyspana wstałam, jak nigdy

Pokaż jak zrobisz!! Uwielbiam takie DIY, ciekaw jestem co wymyśliłaś

Stary 2018-12-01, 12:29   #4689
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Mój mąż pilnuje interesu, a ja z dziewczynami w domu.Zosia śpi, a z Natalką idziemy zaraz rysować obrazek do kroniki ich grupowego misia

A tak ogólnie to od dwóch tygodni jestem posiadaczką nowego Th...erm...omixa (wyczaszkowało?),także ciągle się wyżywam kulinarnie, martwię się o moją wagę

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Motyl ja mam wizytę teraz pod koniec 20 tyg i mi powiedzieli, że jak wtedy przyjdę to się umówimy na połówkowe, więc chyba u ciebie też ok

Moje młodsze dziecko wczoraj mi wcześniej zasnęło bez pytania, więc też o świcie już tryska nową energią. A ja zamiaat grzecznie iść spać to oglądałam głupoty i teraz cierpię z niewyspania.

Moja mamusia zgłosiła chęć przyjścia i poprasowania kosza prania, więc nie mogę jej przecież odmówić rozstawie jej ładnie deskę, zaparzę herbatę i uciekam zrobić mikołajkowe prezenty.

ooo już prezenty mikołajkowe?Ja mam kupione, ale zapakuję pewnie w środę jak dziewczyny pójdą spać.
W sumie pod choinkę też mam już większość kupione,ale ja lubię mieć to wcześniej

Dzięki dziewczyny, uspokoiłam się z tym połówkowym

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2018-12-01 o 12:31
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 13:04   #4690
smerfetk_a
Żona Gargamel

U nas już posprzątane, jadę na 14 odwiedzić kolegów z poprzedniego stanowiska a potem relaks

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2018-12-01 o 13:05
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 13:37   #4691
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86189906]Ja już po lekarzu, jeszcze się u mamy na zupę załapałam
Nic nie dostałam, bo ciążą. Mam płukać szałwią gardło, a jak mi nie przejdzie to mam wrócić po antybiotyk.[/QUOTE]

Kurczę, s mamaginekolog pisała że są bezpieczne(?) antybiotyki dla ciężarnych. No ale może lepiej nie ryzykować...

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Mi też nie zawsze się chce ale wolę to niż w domu siedzieć, jeszcze będę tam długo gnić

Ja już coraz mniej mam ochotę chodzić do pracy, grudzień jakoś przeleci mam nadzieję, w styczniu pochodzę jeszcze trochę, żeby szefostwu oczy zamydlić do co premii, no i w połowie stycznia pewnie pójdę na urlop a zwolnienie od lutego...

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja sobie znajdę zajęcie w domu I jeszcze finansowo wyjdę na tym lepiej niż spędzając 8 godzin dziennie w biurze

Coś w tym jest. Ja miesięcznie na dojazdy do pracy wydaje jakieś 600 zł.

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Mniam, moje smaki ja dziś siedzę sama bo tż z kolegami wyszedł, postanowiłam zrobić sobie relaks i zamówić sushi, które bardzo lubiłam przed ciążą, potem w ciąży miałam wstręt do ryby ale myślałam, że minęło mi już. Niestety nie minęło także już nie zjem sushi do końca ciąży ale w sumie taki piątkowy relaksik jest fajny, już się wykąpałam, kremik wklepany, piżamka jest, coś pooglądam czy poczytam. Jakoś nie szkoda mi, że nie jestem na imprezie czy coś.

Ja też miałam taaaakiego smaka na sushi, ale później jakoś mi było tak ciężko na żołądku... I na razie chyba odpuszcze.
Za to wczoraj byliśmy na Andrzejkach i postawili przede mną tatara: slina: myślałam że się popłaczę z żalu....

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mój mąż pilnuje interesu, a ja z dziewczynami w domu.Zosia śpi, a z Natalką idziemy zaraz rysować obrazek do kroniki ich grupowego misia

A tak ogólnie to od dwóch tygodni jestem posiadaczką nowego Th...erm...omixa (wyczaszkowało?),także ciągle się wyżywam kulinarnie, martwię się o moją wagę

ooo już prezenty mikołajkowe?Ja mam kupione, ale zapakuję pewnie w środę jak dziewczyny pójdą spać.
W sumie pod choinkę też mam już większość kupione,ale ja lubię mieć to wcześniej

Dzięki dziewczyny, uspokoiłam się z tym połówkowym
Thermo, moje marzenie...

Ja USG połówkowe po 3 stycznia jakoś muszę kliknąć.
Kardiolog 11 grudnia a do gina muszę zadzwonić w przyszłym tyg. Ale to z dnia na dzień sumie.
A, no i odebrałam wyniki pappa, generalnie w porządku, zn rozpatruję je pozytywnie. Zobaczymy co doktorek powie.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 14:16   #4692
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

U mnie dziewczyny w Szachownicy były dziś skarpety świąteczne.

Tak mnie bolą ostatnio kości łonowe szczególnie jak długo siedzę, a w pracy to wiadomo... Nie ma też szans bym podbiegła kawałek. Przy córce to pod koniec ciąży mnie bolało, a teraz tak szybko zaczęło. Mam nadzieję, że na bólu się skończy i że nie będę musiała leżeć. Zobaczymy co doktorek powie w przyszłym tygodniu.
Stary 2018-12-01, 14:36   #4693
agadzie
Zakorzenienie

Thermo, też bym chciała mieć oryginał, nawet niekoniecznie ten najnowszy póki co mam tego z Lidla, też daje radę ale ma mniej funkcji.
My dziś obiad na łatwiznę, kurczak z rożna, jutro mój idzie na 3 dni na statek, wraca w środę, więc tyle co dla siebie i młodego. A we wtorek wizyta u położnej i dowiem się ile ważę

Stary 2018-12-01, 14:39   #4694
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Thermo, też bym chciała mieć oryginał, nawet niekoniecznie ten najnowszy póki co mam tego z Lidla, też daje radę ale ma mniej funkcji.
My dziś obiad na łatwiznę, kurczak z rożna, jutro mój idzie na 3 dni na statek, wraca w środę, więc tyle co dla siebie i młodego. A we wtorek wizyta u położnej i dowiem się ile ważę

Czego ten z Lidla nie robi? Moja mama ma Lidl ja oryginał i uważamy że jedno i to samo...

Stary 2018-12-01, 14:41   #4695
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Czego ten z Lidla nie robi? Moja mama ma Lidl ja oryginał i uważamy że jedno i to samo...

Ja mam starszy model więc bez wagi, brakuje mi tego, i z mieszadłem można tylko do 4 skali...a reszta to samo, fakt

Stary 2018-12-01, 15:05   #4696
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam starszy model więc bez wagi, brakuje mi tego, i z mieszadłem można tylko do 4 skali...a reszta to samo, fakt

A ok bo Ona ma z waga i skala normalnie

Stary 2018-12-01, 15:07   #4697
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A ok bo Ona ma z waga i skala normalnie

Czyli ten nowszy model ja mam chyba sprzed 3 lat, ale ogólnie to i tak jestem zadowolona choć nie używam jakoś wybitnie często

Stary 2018-12-01, 15:36   #4698
Konto usunięte

Cytat:
U mnie dziewczyny w Szachownicy były dziś skarpety świąteczne.

U mnie nie ma tego sklepu, musiałabym cisnąć do Wro

Cytat:

A mogę wiedzieć ile kosztował? Ciekawe czy jeszcze wróci do oferty, bo oryginał za drogi dla mnie.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 15:52   #4699
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

SQ ten z lidla ma chyba mniejszą moc. Przekłada się to jakoś np. na wyrabianie ciasta czy szatkowanie?

Ja pożyczyłam od teściowej termo na 2 tyg na próbę i jakoś szczególnie się nie podnieciłam i szkoda mi tyle kasy wykładać, szczególnie że teraz to ponad 5 tys.

Tż dziś pracował w nocy, przed chwilą go znów wezwali. I tak trzeci weekend z rzędu. Wiem, że to nie jego wina, ale chyba normalnie focha strzelę...
Stary 2018-12-01, 16:00   #4700
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
SQ ten z lidla ma chyba mniejszą moc. Przekłada się to jakoś np. na wyrabianie ciasta czy szatkowanie?

Ja pożyczyłam od teściowej termo na 2 tyg na próbę i jakoś szczególnie się nie podnieciłam i szkoda mi tyle kasy wykładać, szczególnie że teraz to ponad 5 tys.

Tż dziś pracował w nocy, przed chwilą go znów wezwali. I tak trzeci weekend z rzędu. Wiem, że to nie jego wina, ale chyba normalnie focha strzelę...
Nie wiem. Moja mama w nim wszystko robi...

Ja swojego prawie nie używam. Jakos jadamy inaczej. Często makarony, mięso z piekarnika... A pastę jajeczna to sobie w mniejszym cyzms robię, szkoda mi brudzic termisia

Stary 2018-12-01, 16:08   #4701
Elsabel
Zakorzenienie

Dziewczyny, wczoraj pierwszy raz w życiu wykąpałam dziecko - ciężka sprawa, czułam się po tym zmęczona jak po treningu Jestem też przerażona ilością zabawek i akcesoriów walających się po domu przy małym dziecku. Sama chyba zastosuję minimalizm, ale nawet to może mnie nie uratować, prawda?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 16:22   #4702
agadzie
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86193836]U mnie nie ma tego sklepu, musiałabym cisnąć do Wro

A mogę wiedzieć ile kosztował? Ciekawe czy jeszcze wróci do oferty, bo oryginał za drogi dla mnie.[/QUOTE]

Te 3 lata temu jakoś ok 200 euro za niego dałam, a z tego co pamiętam to w Polsce był po 888 zł, teraz nie wiem...

Cytat:

.
Ja tam wyrabiam w swoim ciasto na luzie, albo w planetarnym (też z lidla), zależy jaka ilość - na piernik staropolski z kilograma mąki to jednak większa misa się bardziej sprawdzi ale na mniej termolidl (tak go nazywam ;p) spokojnie da radę, szatkowanie, rozdrabnianie itd tak samo - jest ok
nooo, 5 tysi to kupa kasy jednak, choć sprzęt jest super
Stary 2018-12-01, 16:30   #4703
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj pierwszy raz w życiu wykąpałam dziecko - ciężka sprawa, czułam się po tym zmęczona jak po treningu Jestem też przerażona ilością zabawek i akcesoriów walających się po domu przy małym dziecku. Sama chyba zastosuję minimalizm, ale nawet to może mnie nie uratować, prawda?

Nie cierpie jak mi się graty walają po mieszkaniu Będę starała się ilość rzeczy kontrolować ale wiem jak jest przy dziecku
W ogóle będę miała na pewno nerwy na początku bo ja musze mieć wszystko poukładane i pod kolor i na swoim miejscu a tu pełno rzeczy, kolorowe badziewie i brudzące dziecko

Stary 2018-12-01, 16:36   #4704
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Te 3 lata temu jakoś ok 200 euro za niego dałam, a z tego co pamiętam to w Polsce był po 888 zł, teraz nie wiem...

Ja tam wyrabiam w swoim ciasto na luzie, albo w planetarnym (też z lidla), zależy jaka ilość - na piernik staropolski z kilograma mąki to jednak większa misa się bardziej sprawdzi ale na mniej termolidl (tak go nazywam ;p) spokojnie da radę, szatkowanie, rozdrabnianie itd tak samo - jest ok
nooo, 5 tysi to kupa kasy jednak, choć sprzęt jest super
Nadal ok900

Stary 2018-12-01, 16:40   #4705
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Nie cierpie jak mi się graty walają po mieszkaniu Będę starała się ilość rzeczy kontrolować ale wiem jak jest przy dziecku
W ogóle będę miała na pewno nerwy na początku bo ja musze mieć wszystko poukładane i pod kolor i na swoim miejscu a tu pełno rzeczy, kolorowe badziewie i brudzące dziecko

Ja jestem pedantką, więc też mnie pewnie będzie trafiać. Zdaniem koleżanek albo odpuszczę albo się zajadę - jedno z dwóch Dla równowagi mój mąż jest bałaganiarzem, więc miałam ten czas, żeby trenować nerwy i cierpliwość

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:

To nadal sporo Najgorzej mnie martwi to że kupię, a potem będzie stało. Ale Thermo 5 tysiaków to jednak spora różnica.
Stary 2018-12-01, 16:44   #4706
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja nie jestem pedantką, często mam bałagan i boję się, że przy dziecku on będzie jeszcze większy

Stary 2018-12-01, 16:57   #4707
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ja bym się może i skusiła na tego termolidla, ale mam małą kuchnię, nie chciałabym by to stało na wierzchu, a chować to też średnio mam gdzie. Jedyne czego mi brakuje to wyrobienia ciasta, ale też nie robię tak często.

Bardziej teraz rozmyślam nad zakupem wyciskarki, bo szkoda mi trochę ile się marnuje w sokowirówce. Macie może jakiś sprzęt do polecenia? Może by mi Mikołaj przyniósł?
Stary 2018-12-01, 17:05   #4708
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
ja bym się może i skusiła na tego termolidla, ale mam małą kuchnię, nie chciałabym by to stało na wierzchu, a chować to też średnio mam gdzie. Jedyne czego mi brakuje to wyrobienia ciasta, ale też nie robię tak często.

Bardziej teraz rozmyślam nad zakupem wyciskarki, bo szkoda mi trochę ile się marnuje w sokowirówce. Macie może jakiś sprzęt do polecenia? Może by mi Mikołaj przyniósł?
ja mam wyciskarke ale z Lidla akurat więc polecanie i tak bez sensu bo nie kupisz ale bardzo fajna rzecz

Stary 2018-12-01, 17:14   #4709
Elsabel
Zakorzenienie

Ja nie jestem pedantką, ale nie znoszę jak coś mi się wala po podłodze. Zawsze walczę o to z TŻ, bo on uwielbia odkładać graty gdzie popadnie Jeszcze w lutym albo w marcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania i niech dzieciak tylko mi spróbuję coś zasrać, to chyba mnie trafi...

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-01, 17:25   #4710
Misha_
Wtajemniczenie

Moj tz to jest syfiarz pierwszego stopnia po godzinie od jego powrotu z pracy eidac ze mieszka tu jakis mezczyzna. Znaczenie terenu skarpetkami, talerzyki sztuk 2, bo zapomnial ze jeden juz wzial, butelki wturlane pod sofe. Ja nie jestem pedantka, co to to nie. Jak nie mam sily/ochoty to palcem i 2 dni nie kiwne. Aha no i mam jeszcze psa, ktory sie leni caly rok, wiec posilek bez psiej siersci to moge sobie zjesc w gosciach
Zabawek bede starala sie jak najmniej kupowac, bo wiem ze maly duzo dostanie
Ja mam wyciskarke z Philipsa juz ja tutaj polecalam. Szybka, bardzo cicha, super wyciska liscie.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości