|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Mnie też co jakiś czas podbrzusze pobolewa. I czasem mam tak, że mi się napina. Ale to podobno normalne.
Co do choinki to mój synek już by chciał. Ale jeszcze poczekam z 2 tygodnie. Powiem Wam, że jakoś wkręciłam się w tą atmosferę świat. Jak wchodzę do sklepu i widzę wszystkie te ozdoby to jakoś mi tak błogo się robi 😁😁 Jutro mam zamiar okno przystroic jakimiś naklejkami. A tak wogole to ja jestem ze śląska. Uwielbiam i góry i morze. Do gór trochę bliżej. Także bywam często. Zazdroszczę tym, które mają okazję podziwiać góry na codzień. Bo u mnie hmmm...bez komentarza. Ale spadł w nocy śnieg i mamy bielutko 😀😀 |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Moim marzeniem jest zamieszkać tak żeby widzieć Bieszczady. Z tym że im dalej w góry tym mniej pracy więc trzeba byłoby dojeżdżać a to powoduje marnowanie czasu w korkach i koszty
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do brzucha to się cieszę że mi wychodzi bo w tamtej był w 6mcu i nie zdążyłam się nacieszyć! W ogóle stanęła na wagę... Mam 2.5kg mniej niż u lekarza tydziwn temu!! Czuję się przez nich bardzo oszukana np wychodzi na to że w 19tc mam 4.5kg na plusie a nie w 18 +7kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Ja za tydzień rozwoze paczki na szlachetna paczkę i to jest 1 etap magii dla mnie. Po tym weekendzie zawsze ruszamy z dekoracjami choinka itp itd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę że już grudzień, listopad to mi się wlókł jak flaki z olejem, naprawdę jak nigdy...
Dziewczyny z tego co czytam to wszystkie, a przynajmniej większość jesteście z południa/ wschodu, a jest ktoras z północy? Ja jestem z Trójmiasta, a dokładnie to z Gdyni Apropo świat - uwielbiam, zwłaszcza jak jadę do domu, w sumie tak naprawdę odkąd tu mieszkam to tylko raz nie byłam, więc jest dobrze tu wprawdzie mnie nie będzie ale swoim zwyczajem pewnie przyszly tydzień moja kuchnia zamieni się w wytwórnię słodyczy, potem je rozdam, teściom, pociotkom, znajomym.. bardzo lubię taką robotę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Świątecznie już Ja najpierw muszę kuchnię porządnie wypucować, bo pokoje i łazienka już ogarnięta dawno A potem się wezmę za pierniczki i ubieranie choinki. Stwierdziłam, że zamawiam przez neta prezenty, bo cały czas to gardło i straszny katar to się nie ruszam z domu. Wierzę, że mi przejdzie, bo każdego dnia lepiej, ale bez leków to potrwa pewnie o wiele dłużej. Ja i do gór i do morza mam daleko, ale jakbym miała wybierać to wolę morzę. I mogłabym też zamieszkać na Mazurach, tam jest tak bajecznie A co do brzucha to ja też go czuję teraz częściej niż w I trymestrze, takie naciąganie. Mam wrażenie, że jakbym miała go jeszcze bardziej rozciągnąć to by mi pękł. Fasolka się rozpycha
Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2018-12-02 o 10:24 |
|
|
|
#4746 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej! Póki co nie mogę namierzyć skąd która z Was jest,( poza Lilly i Magdą) i z tego co wyczytuje kilka też poza PL. Może zrobić w pierwszym poście coś na kształt wizytówek? Chociaż widziałam że coś jest powpisywane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z Warmii, Olsztyn
ale z mężem czasem myślimy czy na emeryturze nie przenieść się do Trójmiasta. Pewnie na myśleniu się skończy, bo jednak kochamy nasze miasto, no i raczej nie będziemy uciekać od dzieci i wnuków. Może któreś moje dziecko tam zamieszka i będę mogła je nawiedzać
|
|
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aktualnie mieszkam w norwegi ale wychowałam sie na płycie redłowskiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no patrz!! Krajanka
ja z Dąbrowy, ale pierwsze 7 lat Chylonia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4751 |
|
Rozeznanie
|
Ja ze śląska. Dokładnie Czerwionka-Leszczyny k.Rybnika. Przez 25 lat mieszkałam w Katowicach. Ale marzy mi się żeby zamieszkać na Mazurach. Byłam w zeszłym roku i się zakochałam. Mrągowo, Mikołajki dla mnie super.
|
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wielkopolska, ale z urodzenia Mazowszanka
Nie mam za bardzo chwili, żeby odnieść się do tego, co piszecie.Dzieci chore, mąż chory, w pracy armagedon. Na szczęście tylko do 17go i ruszam na zwolnienie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki. Podczytuje Was jak tylko mogę choć nie wiele mam czasu. Wiem że udzielają się tu osoby które już mają swoje pociechy. Mam pytanko do Was wszystkich czy pokrywają Wam się tygodnie ciąży z om i usg? Bo z usg u mnie wynika że dzidzia jest o kilka dni młodsza. Drugie pytanie czy wiecie może gdzie załatwić sobie położną? Mam szukać tu w mieście? Słyszałam że na nfz też przysługuje polozna tylko trzeba złożyć jakiś wniosek. Najpierw chciałabym porozmawiać z kimś na nfz skoro mam takie prawo a potem ewentualnie prywatnie. Czy macie już wybraną położna? Jestem totalnie zielona w tym temacie i nie wiem od której strony się za to zabrać. Czy wyszukać przez Internet czy pojeździć osobiście do przychodni? Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Agata tp nie musi się pokrywać. A położną łatwo znaleźć wpisując pytanie o dobrą położną środowiskowa w grupach mamusiowych z miasta którego jesteś. Dziewczyny ci dadzą numery telefonu, dzwonisz i umawiasz się. Ona przychodzi i wszystko dogadujecie
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Agata,możesz tez isc do swojej przychodni i tam Ci też dadzą namiary na położna. Przysługuje chyba już od 20ktoreegos tygodnia ciąży i później po porodzie.
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 1 ciazy termin z om był pozniej, ciaza okazała sie starsza wiec w karcie mialam tp wg usg ![]() w tej ciazy termin z om był wczesniej, a ciaza młodsza, w karcie pozniejszy termin dodam ze "z usg" liczy sie najlepiej z 10tc, albo usg 1 trymestru w ok12tc. pozniej to juz jest kwestia predyspozycj wielkosci dziecka. jesli mialas okreslony tp na 1.05 a usg mowi ze urodzisz 24.04 to znaczy ze raczej dziecko wieksze jak mniejsze ale termin porodu dalej obowiazuje Cie 1.05 i termin do wywoływania to 7-8.05 ![]() polozna przysługuje Ci z nfz Tobie do opieki jeszcze w ciazy i dziecku po ciazy u nas deklaracje sie skladalo juz po porodzie o tą dla dziecka - dopytaj w przychodni. ALE ta polozna nie jedzie do porodubo to jest sprawa prywatnych - czesc osob opłaca polozna do porodu. to musisz zrobic rozeznanie w swoim miescie. w moim jest 1 szpital gdzie mozna to oficjalnie zorganizować - 1000zł i rodzisz z kim chcesz
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2018-12-02 o 14:17 |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wam szczerze wspolczuje tego smogu!! I w Katowicach 🤢 Babcia tz juz na zakupy nie moze wychodzic bo sie dusi, znajomy jej robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z Warszawy, ale uwielbiam Trójmiasto, a szczególnie Gdynię. Ostatnio bywamy po kilka razy w roku i ciągle nam mało. Chociaż nie ukrywam, że kocham góry i to tam najchętniej spędzamy czas, ale Gdynia ma to coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Smerfetka a gdzie będziesz rodzić?? Ja w Rybniku. Raz tam rodziła i byłam bardzo zadowolona.
Ten smog jest masakryczny!!! Wieczorem nigdzie nie wychodzę, bo naprawdę aż się niedobrze robi. |
|
|
|
#4763 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2019
Ja jestem z Wrocławia i u nas też smog niczego sobie, niestety
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
U nas stosunkowo czysto. Miasto na górce robi swoje
|
|
|
#4766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że to "urok" takich miast. Ja mieszkam praktycznie pod Wrocławiem. Niby kawałek i jestem, ale jak już wjadę do miasta to dramat, korki itp. U mnie smogu nie czuję, bo więcej zieleni, pola itd. |
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w lidlu były u mnie świąteczne skarpety.
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86197280]Myślę, że to "urok" takich miast. Ja mieszkam praktycznie pod Wrocławiem. Niby kawałek i jestem, ale jak już wjadę do miasta to dramat, korki itp. U mnie smogu nie czuję, bo więcej zieleni, pola itd.[/QUOTE]J mieszkam 2km od Wrocławia i już zupełnie inaczej wg pomiarów
![]() Co do łazienek w szpitalach to w naszym pielnym mieście jedna jest gorsza od drugiej. Żadna spoko. Rzyg i dramat... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
U mnie do Poznania 20 km, ale bywam tak rzadko, że smogu niby nie powinnam się bać, ale wg. pomiarów to i tak jest zazwyczaj ponad normę. Urok domów jednorodzinnych.
A na poznańskie szpitale na szczęście nie mogę narzekać przynajmniej te, które biorę pod uwagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja mam dziś lenia, masakra, cały dzień na kanapie, ale przynajmniej książkę dokonczylam sobie
Współczuję tego smogu, ja tak naprawdę nie wiem co to jest, bo tu gdzie mieszkam powietrze czyste, w moim rodzinnym miescie w Polsce to samo, więc mam szczęście Jezu jak się nie mogę doczekać przyjazdu tutaj, już niecałe 2 tygodnie i wsiadam z młodym w samolot )) szkoda tylko że tz nie może z nami, pracuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

A potem się wezmę za pierniczki i ubieranie choinki. 

ja wam szczerze wspolczuje tego smogu!! I w Katowicach 🤢 Babcia tz juz na zakupy nie moze wychodzic bo sie dusi, znajomy jej robi.