|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Dzis sie pobawilam troche moim detektorem tetna plodu i znalazlam najpierw swoje wolne tetno a pozniej drugie szybciutkie 162 na minute na wysokosci pepka
Sluchalam i beczalam jak jakas szurnieta niesamowite uczucie jest miec dwa serca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereska nooo
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się ewentualnej diety ![]() My już po warsztatach ![]() Wylosowano mnie do nagrody głównej wygrałam adapter do pasów be safe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że w pierwszej ciąży to chyba nie miałam krzywej cukrowej, nie przypomniał sobie żeby mi coś dawano do picia w laboratorium.
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo śmiechu i przydatnych informacji. Warto się wybraćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
U nas też dziś andrzejkowo u rodziny TZa Ale jakiś nastrój słaby, bo od dwóch dni prawie nie czuję małej i już sobie wkręcam i się martwię Cocci gratuluję wizyty i wygranej! ![]() Też się zapisałam na warsztaty bezpieczny maluch w grudniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega restrykcyjna dieta w ciąży to nie lada wyzwanie a do tego kłucie, insulina... nie, nie, nie- mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() Fajnie, że wygrałaś- i super nagroda Kiedyś nie było obowiązku robienie krzywej- piło się glukozę tylko wtedy jeśli cukry na czczco były za wysokie
|
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Będę trzymać kciuki żebyś też wróciła nie tylko z wiedzą, ale i z jakąś fajną nagrodą ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#2622 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba rano wstać i wyjść czy wieje, leje albo jest -20 stopni a łóżko takie ciepłe Wychodzimy na dłużej to też trzeba wrócić odpowiednio wcześniej, wyjeżdżamy na dłużej to zostawić u rodziców pod opieką. To na pewno mniej roboty niż przy dziecku, ale też trzeba się nimi zająć - dać jeść, wyprowadzić na dłuższy spacer, pobawić się, wygłaskać, jak coś dolega to do weta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż 22 kwietnia ma 30 więc się załapie żeby zostać tatą przed trzydziestką Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To urodzimy w tym samym wieku ja dopiero 27 lat skończylam, a rodzę później ![]() Pajka, Kochanie zmień mi wiek na 27 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co na infekcje dróg intymnych ? Jutro niedziela, mój gin na urlopie a wizyta za tydzień. Jeszcze chyba się dobilam płynem do higieny int. Bo gorzej się czuje po kąpieli.
My juz po imprezce. Tyle szykowania. 3 godziny gosciny. Córka zadowolona to najważniejsze. Ja padnieta. Chyba stad tez ta infekcja. organizm jest osłabiony. dzisiaj znowu miałam bol tej samej nogi. Mam nadzieje ze to tylko z wysiłku ucisk od kręgosłupa a nie żyły ani nic z krążeniem. Dzisiaj nie zjadlam obiadu, objadlam się ciastem i kiepsko się czuje. Niby pełna ale głodna. Córka zasnie to ide żreć ![]() I nie mamy zdjęć z imprezy córki z tortem nie wyszly. A ja glupia mam ochoty plakac z tego powodu. Zawsze jak sama nie wezmę aparatu do rąk to gówno mamy chciałam być gościnna i nie latać z aparatem no i mam. Cos tam się wybierze ale szału nie ma. Tak mi przykro a TŻ jeszcze powiedział ze moja wina bo mogłam sprawdzic jak ten ktoś nam zrobił fotki córki przy torcie. Wszyscy czekali na torta wiec nie chciałam robić lipy i siedziec i przeglądać zdjęcia, wiec zaufałam i nie sprawdziłam :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-01 o 19:51 |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2626 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo gratuluje, ten adapter jest ekstra![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Spokojnie, antybiotyki pierwszego rzutu brane jak należy nie mają wpływu na dziecko. Więcej szkody może wyrządzić nieleczona infekcja, zdrówka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj się dostać do innego gina? Z tego co wiem to w tych sprawach nie ma co się leczyć na własną rękę, szczególnie w ciąży. A co do żył to kontrolowałaś to jakoś? Moja koleżanka dostała w ciąży zapalenia żył, warto sprawdzić jak coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Ja na początku ciąży miałam dołek bo przerosła mnie ta suplementacja eutyrox, luteina, acard, suplementy ciążowe, do tego zastrzyki z heparyną...jakby mi przyszło jeszcze mierzyć cukier i gotować pod niskie IG to by była tragediaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze corka zadowolona i to sie liczy. Jeszcze nie jedne urodziny beda i zdjec narobicie chociaz wiem, ze to wazne chwile bo ja do tej pory mam wyrzuty sumienia, ze moj syn mial jakie mial urodziny w tym roku. chociaz on byl zadowolony to wiem, ze to nie bylo to co powinno byc a on juz w takim wieku, ze czeka na ten dzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje, myśle za każda z nas bardzo się cieszy jak czuje ruchy..
ma któraś z was tez takie aktywne stworzonko w brzuszku? Zaczęłam nawet czytać co zrobić zeby maluch trochę spał, włączyłam kołysankę w telefonie, postawiłam telefon na brzuchu oparłam o puduszke i śledziłam oczami tekst kołysanki (na jutubie) to maluch tak kopnął w telefon, ze ten się zsunął... już nawet nucę kołysanki, głaskał brzuszek.. w nocy budzę się bo mały ma imprezę, wiec czasem wstaje i łażę żeby znowu zasnął i wtedy się kładę spać znowu. Nie chce narzekać, to wspaniałe uczucie ale pospalabym trochę :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz przeglądam zdjęcia z całego roku bo robię fotoksiazke I prezentację na roczek i stwierdziłam że na większości zdjęć śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam dzisiaj z Klientką na zakupach głównie łazienkowych i byłam w ruchu z 5h, więc jak wróciłam do domu i się położyłam to Mały sobie urządził imprezkę
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki. Pimafnum juz raz bralam w tej ciąży. Wiem ze powinnam iść do gina ale jutro nie ma szans. W poniedziałek zadzwonie do swojego i będę pytać. Nie wiem od kiedy mam urlop ale mówił zeby nie orzychodic szybciej niż 10.12 bo je na urlopie. Więc obstawiam że ten tydzień go nie bedzie. Dla spokoju zadzwinie. Może cos się zmieniło. Jak nie będzie ciężko. Mam trzech ginow w miescie. Będę dzwonic i szukać terminu.. Ciężką sprawa. Mam wrażenie ze i z pęcherzem cos jest nie tak. W pn chyba na własną rękę zrobię mocz. Jestem tak nakręcona ze spać nie mogę :/
Co do zdjęć za tydzień robimy druga imprezę wiec mam nadzieję na powtórkę i lepsze zdjęcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- A myślicieli ze lactovaginal mogę wziąć ? Bo Mam w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
jak o 5.40 budzi mnie córka to male w brzuchu jest spokojne. No jak nie jedno to drugie budzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja jest ostatnio mega aktywna. Narazie te ruchy są raczej przyjemne, przyzwyczaiłam się, że ciągle mi brzuch podskakuje. W spaniu ruchy mi nie przeszkadzaja, ale ja zasypiam w ciągu sekundy od położenia głowy na poduszce . Cierpie na zbyt małą ilości snu, ale tu powodem jest syn, który nie potrafi zasnąć jak jest sam w pokoju, a potrafi obudzić się kilka razy w ciągu nocy :/Natomiast młoda jest jakoś tak położona w brzuchu, że bardzo często mnie kopie w pęcherz i wtedy latam co chwilę do lazienki. Normalnie ciężko mocz utrzymac... najgorzej jak akurat nie jestem w domu:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Igor byl duzo spokojniejszy, tylko leniwie sie rozciagał w brzuchu, a Leo mam wrazenie jakby jakies jujitsu uprawial albo boks na worku treningowym. Co tez szczerze mowiac mnie martwi, zeby sie przy tych kreciolkach w pepowine nie owinal.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Moja tez się rusza
prawie pół kilo dziewczyny więc i harce wyczuwalne mocno![]() Kupiłam polarową pościel w Lidlu i odkąd jej używam (dopiero drugi dzień) to spi mi się dużo lepiej. Chyba przerzucę się na polary i flanele ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
moje też jest aktywne, ale ja przez ostatnie 2 tygodnie więcej leżę niż chodzę, więc może dlatego tak się skupiam na każdym ruchu. Mam wrażenie, że mały wcale nie śpi☺ Jakoś w miarę przespałam noc, pierwszą od tygodnia. Gdyby nie tż, który nastawił sobie budzik żeby oglądać jakąś walkę i potem przestawiał go chyba co 15 minut,to bym spała jak zabita. Pewnie się naćpałam tym antybiotykiem. Ale ponoć zaczynam bręczeć więc chyba wracam do zdrowia.Miłej niedzieli kobitki ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Tak w ogóle dzień dobry. Spalam do 9 ale z półtora godzinna przerwa. A czuje się taka zmęczona. Jakby cos mnie bralo. Dalej chce mi sie spać. Wszystko mnie boli. Nic mi się nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj wrocilismy z teatru o 22:30 ale bylo warto bo sie tak usmialam
![]() Zjedlismy obiad i zaraz znow do teatru na Kota w butach chociaz Igor marudzi, ze juz ostatnio mieli w przedszkolu i zna ta bajke.. Aaaa i ja juz wczoraj choinke ubralam bo mi sie zachcialo swiatecznego klimatu a chwile pozniej zaczal padac snieg.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
4C54A200-0B5E-4424-8EA6-274CBF45FF62.jpg997F4211-E6C7-474E-85F5-9BB60E6D26D5.jpg331664A1-4859-444E-B536-470AC1330D58.jpgIMG_0171.jpg
Jejuuuuuuuuuuuuuuuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

mi do niej nie śpieszno

Sluchalam i beczalam jak jakas szurnieta
niesamowite uczucie jest miec dwa serca 

wygrałam adapter do pasów be safe 

jestem czasem wygodna egoistka, a już nie będę mogła do końca żyć jak chce i kiedy chce i się wysypiac
nie wiem czy mnie rozumiecie i czemu takie myśli mam dopiero teraz
Wychodzimy na dłużej to też trzeba wrócić odpowiednio wcześniej, wyjeżdżamy na dłużej to zostawić u rodziców pod opieką. To na pewno mniej roboty niż przy dziecku, ale też trzeba się nimi zająć - dać jeść, wyprowadzić na dłuższy spacer, pobawić się, wygłaskać, jak coś dolega to do weta 
gdybym miała większe mieszkanie to i 4 bym chciała 

i całą noc zdychałam dzisiaj.. 

eutyrox, luteina, acard, suplementy ciążowe, do tego zastrzyki z heparyną...jakby mi przyszło jeszcze mierzyć cukier i gotować pod niskie IG to by była tragedia

ja byłam dzisiaj z Klientką na zakupach głównie łazienkowych i byłam w ruchu z 5h, więc jak wróciłam do domu i się położyłam to Mały sobie urządził imprezkę
jak o 5.40 budzi mnie córka to male w brzuchu jest spokojne. No jak nie jedno to drugie budzi