|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
A tak mi się przypomniało, że w poprzedniej ciąży smarowałam się kremem z ziaji mamma mia. Nie mam rozstępów. Teraz też go kupiłam. Szybki się wchłania. Naprawdę super.
|
|
|
|
#4802 |
|
Dostojna peema.
|
U mnie też dziecko dużo się rusza, ale wciąż nie na tyle, żeby mąż mógł to poczuć. A naprawdę jak się położę spokojnie na plecach bo np. czytam to aż nie mogę się skupić tak się kręci.
aplikacja mi pokazywała, że dziecko słyszy mój głos i np. muzykę, więc robiłam testy i Puszczałam różne piosenki, powiem Wam, że przy "Perfect"Eda Sheerana i Beyonce to prawdziwe tańce reszta tak nie podpasowała. Oczywiście wiem, że to przypadek ale śmiesznie było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Monia tego samego używałam, teraz muszę kupić jak będę. A po ciąży takie masło ujędrniające, też z tej serii. No i wielkie gacie uciskowe żeby się brzuch zbiegł
![]() Mysia Jezu to masakra, się musiałaś nacierpiec.... U mnie raz że mały malutki a dwa miałam wywoływany, ze znieczuleniem, na samej porodówce byłam 30 min ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no to szacun. Ja przy synie miałam kilogram mniej do wypchnięcia i łatwo nie było. No ale łeb jak sklep miał
trzy kg córki to już na lajcie przeszło. Ale też czułam dużą różnice w opiece nad córką, że była taka leciutka. Nosiłam ją bez końca. A takie 5 kg na starcie to się można zmęczyć
|
|
|
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
Cześć o poranku, ja zaczne od narzekania... Od paru dni strasznie kłuje mnie w pachwinie, po prawej stronie. Jak chodzę do boli mocniej i oczywiście znowu sobie coś wkręcam...
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4808 |
|
Dostojna peema.
|
Kciuki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!! A mnie rozkłada choroba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki! Daj znać po wizycie.
Ja dziś wracam do pracy po tygodniowym urlopie i tak mi się cholernie nie chce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja leżę, nadal mnie męczy ten-chyba-pęcherz Byłam na badaniach to się okaże...jeszcze koleżanka mnie nastraszyła,że ona miała tak jak ja kiedy dziecko uciskało jej na nerw, to już jest przerąbane bo niewiele można zrobić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż moja mama miała 5kg i też urodzona sn, w domu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wielkie kciuki
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
N4TI kciuki!!!!
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki są! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A też sama i paznokcie i depilację i lajcik ale to też chyba kwestia wzrostu bo jednak na zgiecie mamy więcej miejsca niż osoba 160 gdzie tułów jest 10cm krótszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że ja też dość wysoka, jest nadzieja Bo tak głupio byłoby mi prosić męża o pomalowanie paznokci u stóp, no i strach pomyśleć jaki byłby efekt tego malowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czujecie już ruchy? Czy czucie ruchów dzidzi jest równoznaczne z tym że będzie te ruchy widać na brzuchu? Wpatruje się w brzuch jak zaczarowana ale jeszcze nic nie widzę ani nie czuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wczoraj kupiłam już pierwsze bodziaki w rozmiarze 56 ale nie wiem czy nie za małe bo ja i tż jesteśmy wysocy i dziecko może urodzić się długie. Kupujecie coś powoli? Myślicie że jest sens kupować ubranka w rozmiarze 56 czy lepiej duże i rękawki ewentualnie podwijac jeśli byłyby za długie? Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2018-12-03 o 11:54 |
|
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Agata ja w 1 ciąży poczułam ruchy dopiero w 20+4. Także bardzo późno. Teraz jestem 18+1 i czuję ruchy od tygodnia. Pierwsze ruchy to takie mizianie. Niekoniecznie widać ruchy na brzuchy. Spokojnie. Jeszcze sie nakopie 😀
Ja narazie nic jeszcze nie kupuję. Ale chyba już niedługo zacznę, bo mnie korci 😀 myślę, że 56 na początek jest ok. Ja musiałam mieć większe, bo mi długasek się trafił. |
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
No ja już czekam z niecierpliwością
nie mogę się doczekać. Najchętniej bym nie wychodziła z gabinetu i patrzyła w to usg za 2 tygodnie mam połówkowe i też się nie mogę doczekać. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co był 5 tc a tu już prawie połowa za nami. No ja się już dowiedziałam że będzie chłopczyk i nie potrafię sobie odmówić. A w pierwszej ciąży od którego tygodnia mniej więcej zaczęłaś kupować? Po czym wiedziałaś (jeszcze w ciąży) że musisz kupić większe? Ja mam 170cm mój tż 185cm więc możliwe że dlugasek też nam się trafi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Nati kciuki.
Rany posprzątałam trochę i padam, znów spadek energii... Agata najlepiej kupić w 2-3 rozmiarach, podwijanie rękawków u noworodka..hm, nie praktykowałam ale chyba jednak niewygodne Ja póki mi się płeć nie potwierdzi nic nie kupuje, zresztą jeśli już to jeszcze nie teraz - bardziej koło marca, i to tylko kilka ubranek i takie tam kosmetyczne, resztę mam. Jezu padam na twarz, okropny spadek energii a kawy nie dam rady wypić bo znów będzie mi niedobrze. Wiem, narzekam. Ale mam już dość, 16 tydzień a mnie dalej trzyma ... Na szczęście nie z taką intensywnością jak wcześniej ale trzyma. Idę jutro do położnej, może da mi jakieś rady, cokolwiek żeby przeszło już do konca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja czuję tyko jak mam rękę położona ubranka 56 na dziecko 54 były takie że się topil. Jak miał 58cm więc musiał 62 założyć to też się topil ![]() I Teraz też kupuje 56na start Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
56 nosił miesiąc więc wg mnie warto mieć ubranka na 2 rozmiary bo to szybko często większych trzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zupełnie nic nie czuję, ale jestem dopiero w 16+2 i to pierwsza ciąża, więc chyba mam jeszcze czas. Co do ciuszków, to kupiłam w Lidlu komplet body na promocji też na rozmiar 56 tak żeby mieć na sam początek. Z dalszymi zakupami wstrzymuję się aż poznam płeć malucha. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką i ona większość zakupów ogarnęła w dwa tygodnie, także nie ma się co spieszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam dużo ciuszków od siostry i kuzynki. Także praktycznie miałam całą rozmiarówkę do 92. Nic nie musiałam kupować.
Ja mam 165, mąż 175. Na ostatnim USG dowiedziałam się że jest długi. Ale nie wiedziałam jak bardzo. Jak urodziłam i okazało się że ma 61 cm byłam w szoku. Wyobrażałam sobie takiego maluszka, max.56cm 😀 ale był najdłuższy na oddziale. Teraz też jest najwyższy w swojej grupie przedszkolnej. Chyba na koszykówkę go zapiszę, he he 😀 Mnie gorsze samopoczucie trzymało do 17tyg. Teraz jest super. Mam nadzieje, że już niedługo wszystkim przejdą te gorsze dni i wrócą chęci, siła i wogole będzie dobrze. |
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o spadek energii to u mnie jest tak że wstaje w miarę rześka, później mam energię porobię kilka rzeczy i nagle spadek energii która zmusza mnie do polozenia się bo nie jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie czekam dalej odkąd dowiedziałam się że będzie chłopiec jakoś to do mnie dochodzi że zaniedlugo faktycznie zostanę mamą. Wcześniej przyznam że nie miałam jakichś większych uczuć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie czekam dalej odkąd dowiedziałam się że będzie chłopiec jakoś to do mnie dochodzi że zaniedlugo faktycznie zostanę mamą. Wcześniej przyznam że nie miałam jakichś większych uczuć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4827 |
|
Konto usunięte
|
N4TI kciuki!!!!
![]() Ja mam dzisiaj kiepski dzień i zalegam w łóżku
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
A co do ciuszkow, to mam juz sporo do rozm 62. I całą wyprawke tzn wozek, kolyske, przewijak z wanienka, łóżeczko, bujaczek tez juz mam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

aplikacja mi pokazywała, że dziecko słyszy mój głos i np. muzykę, więc robiłam testy i Puszczałam różne piosenki, powiem Wam, że przy "Perfect"Eda Sheerana i Beyonce to prawdziwe tańce 
trzy kg córki to już na lajcie przeszło. Ale też czułam dużą różnice w opiece nad córką, że była taka leciutka. Nosiłam ją bez końca. A takie 5 kg na starcie to się można zmęczyć

nie mogę się doczekać. Najchętniej bym nie wychodziła z gabinetu i patrzyła w to usg
za 2 tygodnie mam połówkowe i też się nie mogę doczekać. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co był 5 tc a tu już prawie połowa za nami. No ja się już dowiedziałam że będzie chłopczyk i nie potrafię sobie odmówić.