|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Tez kupiłam tę sukienkę, tylko w kolorze czarnym mam w niej zdjęcie „brzuszkowe” i chyba założę ją na Wigilię![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
Ojjj trzymam kciuki, żeby przeszło szybko!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Sama co dzien zaczynam dzien od loda wodnego bo mam takie mdlosci i jadlowstret, ze tylko.kwasny lod wodny jest w stanie mi pomoc Niektore kobiety niestety maja mdlosci dluzej albo i nawet do konca ciazy czego nam nie zycze Ciebie tez tak wszystkie zapachy draznia? My bylismy w sobote w galerii handlowej a tam wiadomo z wentylacji sa rozpylane rozne smrodki i myslalam, zepawia puszcze na srodku alejki A dzis jak byla w biedrze na dziale z chemia to smierdzialo.mi... plesnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka masakra z tymi mdlosciami mam nadzieje ze szybko przejdą. Choć 4 lata temu moja znajoma szła do porodu zygajac i w całej ciąży schudła 15kg wyglądała jak z Auschwitz lekarze rozkładać ręce i twierdzili ze organizm odrzuca ciążę i traktuje jak jak wroga
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki trzymajcie dzis kciuki za mojego synusia w brzuszku, mamy dzis wizyte u genetyka zeby poznac wyniki badan czy maly nie ma SLOs, ktory niestety mial moj bratanek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki kochana!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki!! ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Oglądałam zdjęcia w klubie- mega wyglądasz
|
||
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Teresa, kciuki!!!
Mamaszkraba, ja też nadal mam mdłości i lekarz stwierdził że czasem tak jest. Byłam nawet na konsultacji u innego i też za bardzo się nie przejął. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Współczuję nieprzechodzacych wymiotów. Pewnie to Was nie pocieszyć ale niby księżna Kate na tą przypadłość cierpiała.
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Ja wyjątkowo już w trasie na zakupy się pojechało żeby więcej dnia mieć. Dobrze, że gulasz wczoraj zrobiłam bo do jutra gotowanie z głowy ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Tyle gadacie o tym baby hug a ja go dopiero przed chwilą wygooglałam i te alternatywy też. No i jakoś nic mnie nie przekonuje. Do karmienia, jak pisze Listopadowa, najlepsze jest najprostsze krzesełko z ikei ![]() Do leżenia w ciągu dnia - nie mam złudzeń, będzie wisiała w chuście. Jak będzie się dała odłożyć to wtedy pomyślę ale wąąąątpię. Zresztą w razie czego mam kołyskę, łóżeczko turystyczne i wciąż nieużywane łóżeczko córki ![]() Do spania to najchętniej bym kupiła łóżko gigant, żeby pomieściło mnie, męża, dwie córki, kota i stos pluszaków starszej Ale musiałoby mieć ze 3 metry. Gdybym nie planowała przeprowadzki za +/- 2 lata, to już bym takie zamawiała. A tak muszę pokombinować chyba nad rozbudową naszego 180cm.
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry ciemno u mnie dziś jakby wieczór był... czekam na ciocię mojego męża bo ma wpaść na kawę z różnymi duperelkami dla dziecka, jej mała już nie potrzebuje i mi odda A moja mała codziennie tak mi wywija w brzuchu, że zastanawiam się jakie to będzie energiczne dziecko po porodzie wczoraj to chyba fikołki robiła ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Mocne kciuki!!
Brzuch mi zmalał. Spłaszczył się bardzo mały się ułożył główka na dol i kulka z przodu zniknęła U którejś tez brzuch zniknął ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2744 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Czy któraś cierpi na suchość w ustach w nocy? Kurde budze się z językiem przyklejonym do podniebienia i takim sucharem kilka razy w nocy. I się zastanawiam czy:a) mamy tak sucho w domu b) nie do konca wyzdrowiało mi gardło c) moze powinnam zbadać cukier Pije raczej sporo w ciągu dnia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warzywka, chlebuś, mięsko ![]() Zaraz jeszcze może na ciucha wpadnę poszukam maluchowi pajacy i do chińskiego Cytat:
||
|
|
|
#2746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To była jedyna z "normalnych" w której nie wyglądałam jak obraz nędzy i rozpaczy ale też mierzyłam tylko kilka bo poszłam w sumie po rękawiczki i krem do rąk ![]() Cytat:
bo zapasu w niej nie zostało jakoś bardzo dużoCytat:
![]() Ja mam sucho często, może to nie pustynia ale popijam sobie w nocy. U mnie to kwestia podobno krzywej przegrody przez którą dużo oddycham przez buzię, szczególnie nocą jak tego nie kontroluję. Teraz mi doszedł jeszcze do tego katar który mam od początku ciąży
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostaliśmy wanienkę i wiaderko do kapania, matę edukacyjną, chustę i kółko do pływania dla noworodka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo za kciuki
Z wynikow wyszlo, ze Synus nie ma SLOs Jestem taka szczesliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie tych mdlosci to byl spokoj 3-4 tygodnie, a teraz tak od 1,5 jest coraz gorzej z dnia na dzien gin twierdzil, ze do 16-17 tc mdlosci sa normalne, a potem robi sie badania ale nie powiedzial jakie bo jak z nim na ten temat rozmawialam to byl jakis 15tc.Ja tez urywam sie z pracy na zakupy a potem na pazurki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Tereska wspaniale!
U mnie doszły szaleńcze zakupy online kolejne Sukienka wełniana, ciemno zielona, dresy i leginsy które w końcu nie prześwitują na tyłku ! Do tego dwa beciki ? albo nie wiem jak to się nazywa takie chusty do ciasnego zawijania dzidzi i 10 wielorazowych zwykłych pieluch do obrzygania
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jakoś się już nauczyłam żyć z tymi mdlosciami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo
![]() Od przyjscia od lekarza leze w lozku i modle sie zeby mi mdlosci przeszly Mlody szaleje w brzuszku a ja tu ledwo zyje Chyba cos w tym jest, ze im gorzej czuje sie mama tym lepiej rozwija sie ciaza. A jutro dzien darmowej dostawy. Planujecie cos? Bo ja chce kupic jakies smoczki do butelek i nie tylko, bo butelki szklane juz mam z Aventa. Jakod do mnie te plastikowe nie przemawiaja. I na pewno kupie mleko poczatkowe na wrazie czego jakbym pokarmu nie miala i jeszcze krem na brodawki, ponoc dobry i w ciazy i podczas karmienia, bo sutki bola niemilosiernie juz. Moze kupie jeszcze jakis paracetamol dla niemowalat na wrazie czego i herbatke koperkowa i pewnie cos na kolki. I pewnie cos jeszcze wymysle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Tereska super wieści!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Nufcia bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ja muszę legginsy oddać z h&m. Kupilam na polarze a prześwitują jak rajstopy :/ to z primarka zwykle bawelniaki nie przebijają... A ma ktoś legginsy z h&m te 200den? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mleko można kupić wszędzie i zawsze. Jedynie chcem kupić butelkę ale chociaż smoczek. I tutaj mam pytanie jakie ? Którąś mama karmiła piersią ale podawała tez mleko w butelce od czasu do czasu ? Ja planuje tylko raz w tygodniu ze wzgledu na szkole ale kompletnie nie wiem co kupić. Boje się ze zepsujemy butelka kp. Mam laktator medeli. Miała którąś ten smoczek od medeli który wymaga od dziecka pracy ssania? Jak dobrze kojarze on powinien pasować do mojej butelki od laktatora. Ale chyba drogi jest. Mam w domu jeszcze dwie butelki ze szkoly rodzenia nieuzywane. Ale nie mam pojęcia jak dobrać smoczek. I tak rozważań kompletnego noworodzia karmić strzykawka a butle wprowadzić po paru tygodniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super prezenty!!!My dostaniemy łóżeczko i matę (którą sami podarowaliśmy kuzynkowi tżta 2 lata temu ) a w ogóle byłam na ciucholandzie miałam się wstrzymać z zakupami stricte pod płeć przynajmniej do połówkowych, nie zgadniecie kto kupił 10 ciuszków w odcieniach różu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

chciałam taką welurową z dekoltem kopertowym ale wyglądała na mnie tragicznie, brzuch powodował że ten dekolt się rozłaził w każdą możliwą stronę i w moim i w większym rozmiarze
mam w niej zdjęcie „brzuszkowe” i chyba założę ją na Wigilię
trzymam kciuki, żeby przeszło szybko!
Sama co dzien zaczynam dzien od loda wodnego bo mam takie mdlosci i jadlowstret, ze tylko.kwasny lod wodny jest w stanie mi pomoc 

na zakupy się pojechało żeby więcej dnia mieć. Dobrze, że gulasz wczoraj zrobiłam bo do jutra gotowanie z głowy ;-)
A moja mała codziennie tak mi wywija w brzuchu, że zastanawiam się jakie to będzie energiczne dziecko po porodzie 
26.08.2017

. Jakoś się już nauczyłam żyć z tymi mdlosciami