|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Ostatnio zastanawiałam się czemu znajomi mający standardową prostokątna kuchnię robili meble na wymiar. Te szafki nawet nie są w kształcie U albo L tylko dwa rzędy na przeciwko siebie, bez cudów i bajerów. Sztuka dla sztuki.
Np. w mojej kuchni innej opcji nie ma bo jest mała, meble są naobkoło i jedna ściana jest głupio ścięta (komin). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w sklepie i tak już byłam więc mogłam przywieźć sama. 100 zł zostało w kieszeni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
No ale tu chodzi o kuchnię, a nie inne meble
te kuchenne są imo dość specyficzne.
|
|
#1744 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się nie zgadzam z tym.
My i moi rodzice w tym samym czasie robiliśmy remont kuchni. Oni kupili gotowca ze sklepu, oczywiście wybierając szafki które chcą. Mama z ergonomiczności szafek już jest niezadowolona ale głośno tego nie powie, bo na początku było "a po co wam takie drogie szafki" ![]() Wąskie szuflady, w których nic się nie mieści i nie da się trzymać porządku. Uchwyty takie, że mokra ręką w życiu ich nie złapiesz i nie otworzysz szafki. Szafki składają się z jednego słupka,, i dwóch rzędów szafek: na górze i na dole. Oni za to dali coś w okolicach 4 tys. My natomiast wzięliśmy szafki na wymiar, w małej firmie stolarskiej, którą nam polecono. Szafki od podłogi do sufitu. W tym dwa słupki z rozkładem półek tak jak chciałam. W jednym słupku piekarnik, trzy szuflady i trzy półki pojemne. Na górze dwa rzędy szafek, na dole też szafki i szuflady, oraz w zabudowie zmywarka. My daliśmy ok 6,5 tys. Komfort użytkowania, ergonomiczności, praktyczności i czystości bez porównania. Szuflady szerokie i pojemne. Brud na górze szafek się nie osadza. Dodam, że obie kuchnie na identycznej długości ścianie ![]() U nas cichy domyk i Blumy. U nich cichy domyk polega na przyklejeniu przylepcy w szafkach żeby nie stukaly ![]() ![]() ![]() I nikt mi nie wmówi że nie ma różnicy ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2018-12-03 o 16:01 |
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1747 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
^
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1749 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Ja mam gotowca z Ikea, cichy domyk i Blumy, szerokie szuflady i pojemne szafki. Ale dlatego mam, że takie sobie wybrałam, a nie dlatego, że mi stolarz specjalnie zrobił. Rodzice po prostu zaoszczędzili i przycięli na jakości.
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2018-12-03 o 17:22 |
|
|
|
#1750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym wolała składać kuchnię, niż ustawiać przekątną i poziomy w dużej szafie. Znajoma planuje zrobić sobie kuchnię za 50 tysi. Nie, że tyle zarabia i tak o chce sobie kupić, na kredyt oczywiście. W domu, o którym już mówi, że kiedyś będzie się z niego wyprowadzać. Nie rozumiem tego. |
|
|
|
|
#1751 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86201894]Ja bym wolała składać kuchnię, niż ustawiać przekątną i poziomy w dużej szafie.
Znajoma planuje zrobić sobie kuchnię za 50 tysi. Nie, że tyle zarabia i tak o chce sobie kupić, na kredyt oczywiście. W domu, o którym już mówi, że kiedyś będzie się z niego wyprowadzać. Nie rozumiem tego.[/QUOTE]Ja znam babkę co kupiła okap do kuchni za 15 tysięcy. Za taka kasę to powinien sam gotować i zmywac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
Noane, tak Ci się wydaje, że wolisz składać dużą szafę
z moją niby-złóż-to-sam kuchnią z Ikea bawiło się kilku chłopa, a i tak koniec końców wzywaliśmy ekipę, która to zrobi profesjonalnie xD
|
|
|
|
#1753 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86202000]Noane, tak Ci się wydaje, że wolisz składać dużą szafę
z moją niby-złóż-to-sam kuchnią z Ikea bawiło się kilku chłopa, a i tak koniec końców wzywaliśmy ekipę, która to zrobi profesjonalnie xD[/QUOTE]Możliwe. Ale szafę składałam, inne meble też się zdarzało i już szafy składać nie chcę |
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86202000]Noane, tak Ci się wydaje, że wolisz składać dużą szafę
z moją niby-złóż-to-sam kuchnią z Ikea bawiło się kilku chłopa, a i tak koniec końców wzywaliśmy ekipę, która to zrobi profesjonalnie xD[/QUOTE]Złożyłam sama swoją kuchnię z IKEA - nie ze względu na finanse, ale dlatego, że czasem lubię się pobawić w takie rzeczy. I później jednak taka trochę duma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nam zabrakło cierpliwości ![]() W momencie, kiedy tylko brak kuchni powstrzymuje przed pójściem "na swoje" już bawienie się nie sprawia tyle radości, człowiek jednak nóżkami z niecierpliwością przebiera, aż w końcu będzie gotowe
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2018-12-03 o 18:12 |
|
|
|
|
#1756 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Jechałam sobie dzisiaj samochodem mamy. I nie rozumiem tych wszystkich bajerów, mnie to po prostu drażni. Ale skoro takie samochody się sprzedają, to chyba ludziom się podoba.
Widzę pas, widzę ile mam odległości z przodu i z tyłu, wiem jak zmieniać biegi. Samochód nie musi mi tego pipczeć i pokazywać. A wyświetlania obrazu wokół samochodu z kilku kamer wokół to w ogóle nie rozumiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boy brow - w sumie ok, ale nie rozumiem obsesji. Benefit Gimme Brow jest sto razy lepszy. Żel do mycia twarzy milky jelly cleanser - nie jest zły, bardzo łagodny, trzeba się sporo namęczyć przy tuszu do rzęs. Porównywalny z Cetaphilem, tylko że droższy, więc znowu - nie rozumiem zachwytów. Rozświetlacz Haloscope - ok, ale bardzo perłowy, a ja wolę bardziej "mokry" efekt rozświetlenia ![]() W ogóle dla mnie jakość Glossiera jest porównywalna do marek masowych jak np. Maybelline, tylko hype większy ![]() Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak samochód za Ciebie myśli i w pewnym momencie coś się zepsuje, to jesteś w dupie, bo się odzwyczaiłeś (to optymistyczna wersja) a jak się zepsuje przy parkowaniu park assist to wjedziesz w kogoś tyłem, bo czujnik ci zawsze piszczał, więc jak nie piszczy, to możesz jechać. I bum. ![]() Oczywiście nie życzę, ale myślę, że te systemy rozleniwiają. No i mnie irytują, bo frajer już piszczy, a ja mam jeszcze pół metra. Wyjeżdżał koleś z parkingu 20 minut (w sensie z miejsca parkingowego), bo mu park assist krzyczał, że to już, a miał jeszcze pół metra. Sama wyjeżdżałam ze 3 minuty, a tak ciasno było (niedziela handlowa, której nikt w tym kraju nie chce przecież), że on po prostu darł ryja na cały regulator cały czas. I ten biedny starszy pan pewnie myślał, że już nie ma miejsca. A mógł spojrzeć w tył i zobaczyć, że miał jeszcze 40cm. Myślę, że to trochę upośledza i wprowadza w błąd. Ale może jak człowiek dłużej jeździ z tym, to się uczy współpracować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86202012]Możliwe. Ale szafę składałam, inne meble też się zdarzało i już szafy składać nie chcę
Ale rzeczywiście, ja to lubię takie rzeczy i potem chwalić się wszystkim dookoła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1761 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Jak przychodzą meble i ludzie zsczynaja je skladac to uciekam
. Nie umiem kompletnie, nudzimnie to i wkurza.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co kupiłam w sowim życiu tylko jeden mebel. W Jysk. Jako karyna zakupów wiozłyśmy go z koleżanka w jakiejś dziwnej konstrukcji ze sznurków komunikacja miejską z przesiadkami, ja z ortezą na popękanej nodze
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomi kiedyś wieźli wannę tramwajem. Jako, że jeden nie miał biletu, siedział pod wanną
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Mój TŻ sam złożył szafę 3,5m i do dzisiaj go podziwiam, nie mam pojęcia jak to ogarnął z podtrzymywaniem tego szajsu itd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie z meblowych smaczków jeszcze krzesła z koleżanka do jej mieszkania. Oczywiście też z przesiadkami, a że jechałyśmy prosto z plaży to ludzie się dziwnie gapili. Dwie zmokłe laski siedza w autobusie na własnych krzesłach z jakimiś kocami, ręcznikami itp. Pan w magazynie BRW też nie był lepszy.
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dubel ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Wanna była do góry dnem. Edytowane przez effcia82 Czas edycji: 2018-12-04 o 08:42 Powód: dubel |
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Gimme brow uwielbiam, na Boy brow bym sie raczej nie skusila. Cetaphilu szczerze nie znosze, wiec dziekuje za ostrzezenie. I tak wlasnie ulotnila sie moja chec kupna kosmetykow Glossier ![]() W ogole zadna z tych mocno wielbionych na instagramie marek mnie nie powala, przetestowalam z 5 kosmetykow Drunk Elephant, kilka od Sunday Riley, sporo Mario Badescu (toniki glikolowy, rozany i lawendowy sa bardzo fajne, reszta przecietna, a sporo kremow ma w skladzie parafine niestety) i nic mnie na kolana nie powalilo Jaki rozswietlacz polecasz? Mam palete do konturowania z Tarte i tam jest rozswietlacz, ktory mi pasowal, ale juz na wykonczeniu, mam tez Mary Lou manizer z Thebalm i rozswietlacz w kremie Frank Body, ale one sa bardzo subtelne, a mnie sie marzy taki konkretny oslepiajacy glow
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
kasztanka3 podobno rozświetlacz z Anastasii ten Amrezy daje oślepiający efekt
Poza tym z MACa z serii Extra Dimension odcień Double Gleam bodajże też daje po oczach, tylko jest bardzo jasny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam RMS Living Luminizer - w małych ilościach wygląda naturalnie i sprawia że cera wygląda na nawilżoną. A w większej ilości daje po oczach
![]() Próbowałam też kropelek CoverFX Enhancer Drops i te dają taki efekt, że glow chyba widać z kosmosu
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

. Nie umiem kompletnie, nudzimnie to i wkurza.