|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
08.01.2019 o 13.40 mam.
u tego samego lekarza, co robił genetyczne ![]() mnie jakoś ciągle ciężko uwierzyć, że w 6 cm człowieczka widac było siusiaka....
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia, niesamowite, no nie? Moze to pepowina byla
W takim razie byle do polowkowych Ja sie umowilam do innego lekarza ale w tej samej klinice, ostatnio bylam u malomownej babeczki i balabym sie jej zapytac o plec Masz jeszcze jakas wizyte w grudniu??Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4923 |
|
Dostojna peema.
|
U mnie się już pewnie płeć nie zmieni, lekarz mówił, że nie da się tego pomylić z pępowiną, widocznie się dzieciak dobrze rozkraczył.
![]() Kupiłam ten kocyk Le Pampuch, 100% bawełna, jasnoszary, taki uniwersalny. Fajny w dotyku.
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
u swojego gina mam wizytę 11.12
ale tam sie nie spodziewam rewelacji, bo chodzę na NFZ i tam sprzęt ma nienajlepszy. no nic, trzeba wytrzymać do stycznia
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Sq mi też umknęło że dziewczynka, gratulacje!! Ubranka cudne!
Ja wróciłam od położnej, przytyłam wręcz haniebnie, całe 300 gramów dla mnie to jest bardzo dobrze, przy małym w tym samym czasie miałam 5 kg na plusie... Ciśnienie książkowe, sprawdzała też serduszka jakimś swoim sprzętem, ale nie USG, bije bardzo ładnie więc wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucisz fotkę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
lepampuch.pl/ kocyk-dziany-bawelniany-szary
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Lilly ja wiem, że jak się wypierze te ciuchy to jest ok. Nie chciałam nikogo obrazić. Chodziło mi o to, że ten ciucholand ma mega specyficzny zapach. Kiedyś tak nie było i często tam chodziłam. Ale teraz porostu nie umiem tam wytrzymać. Wiem, że sklepy z używaną odzieżą mają specyficzne zapachy, ale ten u nas to przebija wszystkie. Także napewno przejadę się do jakiegoś second handu. Wiem jeszcze że w Knurowie jest jakiś. Dzięki za info 😊😊 Z pewnością odwiedzę ten sklep.
Ja jeszcze 9 dni i też może poznam płeć. Najwyższy czas 😁😁 ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Lilly coś żeśmy się nie dogadały 😀😀 ja jestem ze śląskiego spod Rybnika 😁😁 poszukam jeszcze czegoś u siebie. |
|
|
|
#4929 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Tak zażartowałam Ja jestem generalnie od lat ogromną zwolenniczką second handów i stąd moje podejście, ale wiem, jak trudno jest znaleźć odpowiedni sklep z fajnymi rzeczami, bo w wielu second handach są głównie szmaty. edit: Monia, kurcze, faktycznie! Tu jest jeszcze dziewczyna, która jest z Białegostoku bo miałyśmy badania prenatalne u jednego lekarza i właśnie z nią Cię pomyliłam
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2018-12-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
Lilly coś żeśmy się nie dogadały 😁😁 ja jestem ze śląskiego spod Rybnika 😁😁 poszukam czegoś u siebie, Ale dzięki 😙😙
|
|
|
|
#4931 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ale nie przepadam za tym sklepem, kiedyś było spoko a potem jakoś się zepsuło..ja wczoraj trochę kupiłam w lumpeksie ale w centrum Rybnika |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam, śliczne są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4933 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córci ![]() Piękne ciuszki [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje ![]() Lilly nie chciałam bo ja jakos tydzien po tescie mialam olsnenie ze to dziewczynka. W 1 ciazy nigdy sie tak nie czulam. teraz wiedzialam... i a) niezaleznie od tago i tak wolimy z mezem wiedziec bardziej na 80% niz jakies strzelania kolo 65% b) nie bylam gotowa uslyszec ze chlopiec bo balam sie swojej reakcji c) wizyta jednak byla w 18tc wiec uznalam ze to blizej polowy niz planowany 16tc, wiec powiedzielismy ginowi ze jak bedzie pewien blizej 100% jak 50% to ma mowic i wlaczyc nam podglad na usg. jak nie jest pewien to ma nam nie wrozic. powiedzial ze wie widzi i tak musi byc wiec dalismy mu zielone swiatlo zebym nam powiedział i coreczka![]() w 5-10-15 chyba czesciej sa promocje jak nie ma regularnie ![]() warto popatrzec outlety kazdego ze sklepow w sumie bo sa letnie na wyprzedazach (te sukineki po 9zł chyba byly) a to nas interesuje ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
mamy dla synka z innej firmy ale podobny i jest petarda dla maluszki zamowilam z polecenia z ali ![]() jak przyjdzie to dam znac, ale kolezanka poleca, sama dokupowala kolejne kolory ![]() https://www.aliexpress.com/item/High...4c154c4dG4qGAt
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
agadzie, super, ze z dzidzia wszystko dobrze
![]() Monia, moj maz jest z Jastrzebia, to chyba niedaleko Rybnika? ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- sQ, tez boje sie swojej reakcji, gdy jednak dzidzia okaze sie chlopcem. Pragniemy corki bardzo i az mi glupio z tego powodu. Ale to chyba normalne uczucie, powszechne? Moja kolezanka, ktora rodzila 1,5 roku temu byla tak "napalona" na dziewczynke, ze gdy dowiedziala sie, ze bedzie chlopiec, zadzwonila do mnie z placzem. Pomyslalam, ze zwariowala, niech sie cieszy ze zdrowe. Teraz rozumiem o co jej chodzilo. W glowie caly czas dziewczynka a tu wielki siusiak na usg. Szoku doznala ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy dla synka z innej firmy ale podobny i jest petarda dla maluszki zamowilam z polecenia z ali ![]() jak przyjdzie to dam znac, ale kolezanka poleca, sama dokupowala kolejne kolory ![]() https://www.aliexpress.com/item/High...4c154c4dG4qGAt ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
to ja w 1 ciazy chcialam chlopca. ale nie czulam nic. po prostu: marzylismy o synku. i chcialam wiedziec kolo polowy ale cieszylabym sie z obu wersji ![]() tu zylam od tych prawie 3mcy myslac o dzidziusiu jako coreczce (po cichu, nawet maz nie wiedział) wiec bardzo sie balam swojej reakcji mimo ze nie wiedzialam czy takie przeczucie w ogole ma prawo bytu ![]() ale to jest chyba to co powiedziala mi kuzynka o jej ciazy ja: kiedy dowiedzialas sie ze to chlopiec? ona: od zawsze wiedzialam
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam.ze się trochę zaopatrze po 3 kroli, wtedy u nas zaczynają się naprawdę spore wyprzedaże i będę mogła poszaleć w Zara baby
mają śliczne te ubranka ale inaczej niż na promocjach nie kupię bo jednak 15-20€ za jedną parę spodni to zdecydowanie zbyt dużo, zwłaszcza że dzieci bardzo szybko rosna...ogólnie to ja się głównie w primarku zaopatruje, uwielbiam ich rzeczy dziecięce. A lumpeksów u mnie niestety ale brak. A bardzo lubię. Niedługo nadrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4937 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, ja Cię rozumiem pod tym względem, bo właściwie od samego początku ciąży byłam pewna, że to jest chłopiec. I to nawet mimo tego, że przed ciążą chciałam córkę, to jak już w niej byłam to myślałam już tylko o synku i chciałam synka. Naprawdę nie chciałabym, żeby mi teraz lekarz powiedział nagle, że to jednak córka. Jestem już mocno przyzwyczajona do myśli o synu.
Natomiast oczywiście najważniejsze, żeby wszystko szczęśliwie i zdrowo
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
sq, to moze u nas tez wyjdzie zgodnie z przeczuciem
![]() Prawda. Powiem wam, ze jak sie lezy w szpitalu i lekarze nie daja nadziei, sugerujac, ze poronienie to kwestia czasu to czlowiek zapomina o wszystkim i pragnie jedynie by dzidzius przetrwal te problemy. Robie spaghetti, blee, ten zapach miesa, cos strasznego ! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4939 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ja też tak mam
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka, mieszkasz też w Jastrzebiu czy dojezdzasz?
uffff, od razu lzej na sumieniu, gdy ktos czuje tak samo ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4941 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sq mi sie wydaje, ze juz ci gratulowalam ksiazniczki 🤩🤩a jak nie to szczere gratki, w koncu jakas dziewczyna na watku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2018-12-04 o 13:29 |
|
|
|
|
#4943 |
|
Dostojna peema.
|
Pewnie już tu o tym pisałam, ale mam wrażenie, że bardzo dużo kobiet nastawia się na dziewczynkę - wywnioskowałam to po rozmowie z naszym lekarzem, jak mówił nam, że to chłopczyk.
Z kolei mówi się, że facetowi zależy na tym, żeby mieć syna, ale z moim tak nie było - myślę, że nie miał nic przeciwko dziewczynce, a nawet chyba wolałby dziewczynkę niż chłopca.
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4945 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
LOGIKA ![]() Natomiast ja na pewno będę chciała mieć więcej dzieci i fajnie by było choć jedną córkę
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz tylko corka i corka
![]() Byle zdrowe babeczki ! Ruszyla u was fabryka pierniczkow? Ja zaraz zaczynam ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pewnie ruszy w weekend, na szczęście ostała mi się paczka przyprawy do piernika, bo tu gdzie mieszkam to nie uświadcze
a przyszły tydzień muszę sobie rozplanować co będę robić w jakiej kolejności, moja ulubiona praca - przedświąteczne słodycze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
To ja Wam się przyznam, że bałam się swojej reakcji jak usłyszę, że druga córka. Marzylam o synku i już się na niego nastawiałam... Wybrałam imię. W ubiegłym tygodniu na usg moja pani doktor pyta się co mamy w domu, mówię, że córkę... To ona, że będzie druga
i pokazała mi wargi sromowe i... Byłam szczęśliwa. Moja córcia bardzo chciała mieć siostrę i ja poinformowałam jako jedna z pierwszych. Takiego wybuchu radości dawno nie słyszałam teraz już do brzucha mówimy "Maja" ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4949 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Kiedyś się podśmiewałam z tego tekstu jak byłam młodsza i głupsza, ale szczerze to teraz jak już prawie połowa ciąży i czuję jak mi Stasio fika w brzuchu to jak pomyślę, że mogłoby coś mu się stać, to aż mi słabo, serio. Także dziewczyny byle do maja, nieważne jaka płeć A jak komuś się marzy inna niż będzie, to spokojnie, przecież nie powiedziałyśmy jeszcze ostatniego słowa
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
agadzie, trzymam kciuki za Twoja fabryke
Daj znac jak wyszly, duzo bedziesz robila?patrycja, ale pieknie napisalas Cudownie widziec taka radosc u dziecka na wiesc o wymarzonym rodzenstwie Az serce rosnie !Kupiłam nawet puszke na pierniki W srodku jest druga mniejsza IMG_20181203_184944.jpegWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

W takim razie byle do polowkowych
Masz jeszcze jakas wizyte w grudniu??
więc wszystko ok 

i pokazała mi wargi sromowe