|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Żelowanie stóp- czy warto?
NIe rozumiem określenia "usunięty macierz". Nie jestem pewna czy takie zabiegi się wykonuje i jaki bylby ich cel - gdyby jednak tak bylo, paznokcie nie miałyby jak odrosnać.
Krwiak jak najbardziej można zamaskować materiałym kamuflującym a zele należy uzupełniac co miesiąc, dwa, trzy..zależy od tempa wzrostu. |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi powiedział lekarz chirurg ze usunał mi maciez paznokcia. Paznokiec wrastał mi z boku i nie trzeba było usuwac całego i usunał macierz.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo podobają mi się paznokietki wklejone przez PaulęKrk grat są świetne i porządnie zrobione
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
a może wiecie gdzie w szczecinie można tak ładnie zażelowac paznokcie u stóp? będe wdzieczna
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
witam 8i dziękuję za słowa krytyki, fakt jestem nowa na wizażu, bo jestem dopiero co po kursie i w sumie dopiero szlifuję umiejętności tam zdobyte, a te pazurki robiłam sama sobie, więc to trochę niewygodnie, ale krytykę przyjmuję i na przyszłość się poprawię
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
To najważniejsze
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że jesteście na forum zdecydowanie lepiej zorientowane ode mnie, dlatego się poradzę...
Mam problem z paznokciem na dużym palcu, mianowicie pęka od nasady do końca. Myślałam, że to grzybica, udałam się do dermatologa i co się okazało - żadna grzybica, po prostu uszkodzony paznokieć, macierz również. Trzeba go ściągnąć i albo się uda, albo się nie uda wyleczyć pękania. Póki co dostałam receptę i może coś to da, bardzo boję się opcji ze ściąganiem paznokcia, bo podobno to straszny ból a idzie jesień, pełne obuwie itd. Pomyślałam, że mogłabym sobie zrobić żel albo może tipsy na paznokciach u stóp. Jestem z Krakowa i nie wiem kompletnie gdzie się robi takie rzeczy, to raz. A dwa - nie wiem też czy takie zabiegi na pękającym paznokciu są dozwolone? Nie zrobię sobie tym większej krzywdy? Proszę o poradę, pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten problem bardzo dobrze... Niestety.
Zrywanie paznokcia? Zastanowilabym sie nad tym bardzo, bo odrastajacy wcale nie music byc ladniejszy, a moze byc... brzdszy. Jezeli nie ma tam zadnej choroby, to udaj sie do stylistki na utwardzenie- w lato bedzie ladnie wygladal, a na zime moze zdejmiesz moze nie- zalezy Ci w obuwiu zimowym nie bedzie Ci przeszkadzal....
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że w Krakowie jest dobra podolożka (taka od klamer itp) na Jagiellońskiej, ja bym się udała najpierw tam
![]() powodzenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.