![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pseudo mądrości mężczyzn
Ale co to za durne rozkminy w ogóle? Czysty troll
![]() A pacz pan, jeden mężczyzna i drugi mężczyzna! Tak samo jak jedna kobieta zacznie zrzucać wagę po tygodniu, a druga musi się namęczyć żeby coś drgnęło. I widzę że olałeś moją powyższą wypowiedź - cóż, wygodnie.
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to wszystko dlatego, że ty masz jakiś obraz idealnej męskiej sylwetki i ci się wydaje że każda kobieta tylko na taki zwraca uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Ok powiedzmy facet 175 waży 67, a dziewczyna 160 i 60.
On chce nabrać masy, a ona przeciwnie pozbyć się jej. On chce nabrać mięśni, nie tłuszczu, a ona pozbyć się nadmiaru tego co zbędne. On chce ważyć 75kg, ona 52 kto szybciej osiągnie efekt? Dziewczyna będzie chudła 2 na miesiąc, facet jak nabierze 0,5 to będzie ok. Czyli ona szybciej. Poza tym dziewczyna nie musi mieć specjalnej diety. Wystarczy, że będzie unikała niezdrowego jedzenia, a facet musi wydać sporo na jedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Sraty taty, zgłaszam do moderacji
![]()
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcesz rzetelnie porównać komu jest łatwiej, to się bierze po minimum 100 osobników z każdej grupy, najlepiej o tej samej wadze początkowej i wzroście, daje to samo do jedzenia i zleca identyczne ćwiczenia. Wtedy masz jakiś miarodajny wyniki. A nie bierzesz sobie dwie przykładowe randomowe jednostki, które różnią się wszystkim łącznie z celem, który chcą osiągnąć, nie wiadomo co jedzą, ile ćwiczą, w ogóle nic nie wiadomo. Ale ty "wiesz" kto ma łatwiej. No zlituj się już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Ilu jest facetów z fajną klatą, przypakowanymi rękami, a ile kobiet z ładną sylwetką. Kobiet więcej = łatwiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Kobiety bardziej o siebie dbają. Wiem - szokujące
![]()
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Nie że bardziej o siebie dbają tylko szybciej przychodzą efekty :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Takie kategoryczne i ogólnikowe zdanie, zwłaszcza bez żadnej definicji "dbania o siebie" czy jakiegokolwiek źródła, też trąci mocno Instytutem Danych z Dupy.
Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2018-12-04 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
No to skoro tak mało mężczyzn ma taką sylwetkę to dlaczego reszta bez tej idealnej sylwetki jest w związku? Hmm, może dlatego że sam sobie narzuciłeś ten wymóg, a nie kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to jest idealna waga przy tym wzroście - szczupły i wyżyłowany. Tylko do tego, żeby przy tej wadze mieć super sylwetkę, trzeba aktywnie uprawiać jakiś sport - wspinaczka świetnie robi na sylwetkę - a nie siedzieć w necie i pi...lić głupoty o tym jaki to ja jestem biedny i nikt mnie nie chce. I wierz mi, ta wymarzona męska sylwetka - kloc napakowany na siłowni, upasiony odżywkami - podoba się w większości tylko facetom, kobiety niekoniecznie lubią takich napranych kolesi. I gdyby zrobienie sylwetki u kobiety to było raptem 3 miesiące na siłowni, to mielibyśmy ulice pełne super lasek, a jakoś tego nie widzę dookoła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobiety badają się bardziej regularnie (59% vs 43%), jedzą owoce i warzywa kilka razy dziennie (51% vs 32%) czy poszukują informacji zdrowotnych (39% vs 26%) - raport firmy farmaceutycznej USP Zdrowie 67% Polaków deklaruje spożywanie alkoholu co najmniej raz w tygodniu (49% mężczyzn i 19% kobiet) - raport firmy farmaceutycznej USP Zdrowie - ciekawe dlaczego to mężczyźni mają zwykle piwne brzuszki... 69% kobiet i 39% mężczyzn odwiedza salony spa/urody/kosmetyczne - raport GFK Beauty Mężczyźni stanowią tylko 8% klientów klinik chirurgii plastycznej - Amerykańskie Towarzystwo Chirurgii Estetycznej
![]() |
![]() |
#45 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego ja powstrzymuję się od kategorycznej oceny, która płeć bardziej dba o siebie, bo w różnych aspektach różnie to wygląda. PS Chirurgia plastyczna i SPA dla mnie (ale może dla Ciebie jest inaczej, to jest otwarty spór) nie są dbaniem o siebie. Cytat:
![]() Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2018-12-04 o 16:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Mówimy o dbaniu o siebie w kategorii modelowania sylwetki. Chirug plastyk potrafi stworzyć bardziej atrakcyjną sylwetkę za pomocą usuwania tłuszczu, nadmiaru skóry, wszczepiania implantów itd. Zabiegi spa na całe ciało mogą wyszczuplić, wygładzić skórę, zmniejszyć widoczność cellulitu i ujędrnić.
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy facet który na poważnie rozprawia o "chadach" od razu przedstawia się jako ktoś, kto żyje w przedziwnym wirtualnym światku frustratów, a nie wśród zwykłych ludzi. Przede wszystkim - ilu przeciętna wizażanka zna "chadów"? Bo mieszkam w dużym mieście, znam kilkuset facetów i może trzech-czterech spełniłoby internetową definicję "chada" (wysoki, klasycznie przystojny, świetna linia szczęki, umięśniony, ładne włosy - bo wiadomo, chad nie łysieje). Bywam na mieście, w restauracjach, barach, i też tych chadów coś mało. Góra kilka procent. Zadbanych mirków, przyznam, jest na kopy. A incele i podobni chcą wmówić ludziom, że te chadowe ~3% populacji obraca wolnej dostępnej populacji kobiecej? Chłopcy, bez kitu. Chad by się wykończył przy takim przerobie, a i doby by mu zabrakło. Ja wiem, że jest mit chada który puka jedną na śniadanie, drugą na obiad, trzecią na kolację a o północy dzwoni po czwartą, ale to tylko... dobranocki dla smutnych chłopców. Fakt jest taki, że większość osób znajduje sobie partnera. Może nie na zawsze, ale ludzie wiążą się w pary, uprawiają seks, biorą śluby. Nawet jeśli są niscy, chudzi, grubi, o słabym podbródku, łysiejący. Incele i im podobni należą do głośnej, ale zdecydowanej mniejszości.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obudź się, chłopie. Tak wyglądają twarze przeciętnych facetów: https://imgur.com/6BCoD
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Chady incele redpilersi, o co tu kurde chodzi ? Kto to wymyśla ?
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;86207711]Chady incele redpilersi, o co tu kurde chodzi ? Kto to wymyśla ?
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- To są przeciętni i przeciętne ? Kurde, wszyscy mi się podobają i oceniam jako atrakcyjnych/atrakcyjne ![]() ![]() Oczywiście to nie są jakieś precyzyjne badania - ot, kompozyty tysięcy zdjęć z danych krajów, ale zawsze ciekawe. Nie nazwałabym jednak żadnego z tych facetów "chadem", ani nie wyglądają oni jak model którego wkleił samotny_t. No i podczas procesu powstawania kompozytów zamazały się indywidualne przebarwienia, pryszcze, asymetrie i takie tam, stąd po części atrakcyjność tych "przeciętnych". A te redpille, incele, chady i stacy to po prostu nadmuchana, pseudonaukowa ideologia dorobiona wokół smutnego faktu, że nie wszystkim jest pisane stracić dziewictwo czy znaleźć stałego partnera.
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-12-04 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie no, jednego, ale on jest alkoholikiem i przez to rzuciła go dziewczyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
.
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86205720]Moja opinia w takich przypadkach jest zawsze taka sama:
1. Tacy ludzie istnieli zawsze, tylko jak nie było internetu nie mieli jak ujawnić swoich poglądów. 2. W internecie ludzie zazwyczaj wylewają swoje żale i frustracje. Dobrze to widać na stronach z opiniami o hotelach, lekarzach, zakupach, porodach - pozytywne opinie zazwyczaj nie są liczne, a jeśli są, to zazwyczaj są krótkie i giną w gąszczu negatywnych opinii na wiele akapitów z licznymi epitetami. I w ogóle nie warto sobie zawracać głowy takimi filmami i opiniami. Tym bardziej, że to co opisałaś powyżej odnośnie łatwości zdobywania masy mięśniowej to jakieś wyssane z palca mądrości. Ktoś porównał kobietę mezomorfika z mężczyzną ektomorfikiem. Jakby porównać mężczyznę mezomorfika z ektomorficzną kobietą wciąż budowa masy mięśniowej jest łatwiejsza u mezomorfika. A jakby porównać mezomorficznego mężczyznę i mezomorficzną kobietę - szanse są równe, z lekką przewagą faceta. Zresztą wśród mężczyzn plagą są raczej brzuszki piwne i osiadły tryb życia, a nie chudzielcy, którzy w żaden sposób nie mogą przytyć. Ci pierwsi mogą schudnąć i zbudować przeciętne mięśnie z taką samą łatwością, jak kobiety.[/QUOTE]Poczytaj sobie troche o dzialaniu hormonow. Budowanie masy miesniowej jest duzo latwiejsze u facetow. Tak samo chudniecie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Nie, nie myślałam o takich facetach jak ten ze zdjęcia. Sprowadzasz dyskusję do absurdu, ja nie dowodzę istnienia Hefalumpów, tylko mówię o czymś, co obserwowałam nie raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Mężczyźni szybciej zbudują masę mięśniową od kobiet, ale panie jej nie potrzebują. Przyjęło się że w mairę szczupła sylwetka jest u kobiet atrakcyjna. W przypadku facetów jest inaczej. Mężczyźni by uchodzić za atrakcyjnych fizycznie muszą mieć odpowiednią masę mięśniową i wyrzeźbione mięśnie. Nawet tu na wizażu można znaleźć posty - mój facet musi chodzić na siłownię, poznałam faceta bardzo się mi spodobał, zwłaszcza jego wyrzeźbione ciało, ćwiczy na siłowni, uprawia sporty.
A więc skoro kobieta nie musi budować masy mięśniowej, to wystarczy jej unikać kalorycznych niezdrowych produktów i regularnie trenować. Mężczyzna oprócz identycznych "wyrzeczeń" musi znacznie więcej jeść posiłków, co wiąże się ze żmudną regularnością jedzenia i wydatkami. Koleżanki które miały przeciętne sylwetki szybko sobie je udoskonaliły. Koledzy trenują ponad rok i efektów za bardzo nie widać. Zauważyłem, że na forach piszecie o przeciętnym który ma powodzenie. Tylko, że ten "zwykły" szaraczek jest tak na prawdę przystojny. Co do kubów nie wierzę że widujesz przeciętnych z ładnymi. Pewnie ci przeciętni są przystojni. Kobieta na siłowni poćwiczy parę miesięcy i jej sylwetka jest atrakcyjna. Dlatego dziewczyna poćwiczy krótko na siłowni, bez jakiejś diety, wystarczy unikać niezdrowych rzeczy i w ciągu 3 miesięcy jest atrakcyjna. A facet? Przez 3 miesiące wyda więcej na jedzenie, a efektów nie będzie nadal widać. Poza tym zostaje też kwestia makijażu. To jeden z przykładowych komentarzy samców. Jestem ciekawy jak się odniesiecie. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja to mam wrażenie, że sobie wymyśliłes, że jak będziesz taki min. 8/10 to ta łaska z poprzedniego wątku nagle dostanie super chcicy i zrobi Ci magicznie orala. A że pewnie na razie w swoich oczach nie wyglądasz jak 8/10 a chciałbyś to zrobiłeś reaserch co musisz zrobić. Silownia, odżywki, trener, dieta. Szkoda Ci pieniędzy albo ich nie masz i stąd ta frustracja i ten wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.