|
|
#1441 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
ja za dużo pracy też nie mam, czytam sobie książki w pdfach, ależ ile można... Wzrok mi się popsuje bardziej. W poprzedniej pracy uciekłam od razu na L4, szef psychol, mobbing, zaczął się za bardzo interesować moim działem... Takie szopki odstawiał że bez żalu poszłam. Potem trochę wychowawczego, skróciłam go i od razu poszłam na kolejne L4. Potem firmę przejął ktoś inny, po drugim macierzyńskim poszłam do firmy-matki tej która przejęła moja stara. Tutaj miałam naprawdę luz, miałam sobie od podstaw stworzyć stanowisko, mój kierownik naprawdę w porządku względem mnie zawsze był. No i teraz oddał mnie pod moja stara przełożona z mojej poprzedniej firmy no i teraz też pójdę na L4, nie będę na nią patrzyła bo ona nie patrzy na nikogo, tylko chciałabym chociaż przekazać moje raporty które przekazal mi mój kierownik, zanim przeszłam do tej jędzy bo jednak on jest w porządku. Dzisiaj np wziął mnie do siebie i zapytał co z inwentaryzacja, bo zawsze chciał żebym to ja ją robiła bo mi ufa, więc powiedziałam że nie wiem, to zadzwonił do innego kierownika który jest kierownikiem tej mojej i powiedział mu że mam nie być na inwenturze, że bez przesady, w tych okolicznościach mają nie świrować i brać kogoś innego... Bo oczywiście byłam wpisana, a mówiłam tamtemu że nie mogę bo jestem w ciąży. I ten mój były szef powiedział mi że jak będą mieli jakieś wątpliwości względem mnie i inwentaryzacji to mam do niego uderzac... Tak więc jemu jestem nie tylko za to bardzo wdzięczna. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
no widzicie a ja dzień przed zrobieniem bety dostałam wypowiedzenie z pracy na szczęście mi cofneli z uwagi na ciąże odrazu na l4
Dziś coś znów plamie na brązowo eh ten koszmar sie nigdy nie kończy narazie czekam jak coś będzie wiecej lub nie daj...kolor sie zmieni lece na IP. Narazie acard odstawie jak mi ginka mówiła w razie plamień ale i tak się martwie a dopiero za dwa tyg równo mam wizyte
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() milusia - to super Ci sie udało! Przeboje pracowe widzę ze sa wszędzie. Ja dlatego ciagle myśle nad otworzeniem czegoa swojego jak skonczy mi sie rok macierzynskiego. W sumie i tak mam zamiar siedzieć w domu dopoki drugie nie skonczy 3 lat i nie pójdzie do przedszkola. Jednak jesli chodzi o otworzenie czegos własnego rozważałabym wtedy szybszy powrot do jakiejkolwiek aktywności.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam zwolnienie, zadzwoniłam od razu do szefa... i jak mnie prosił żebym popracowała do stycznia to był taki milutki, a dzis wyszedł z niego cham. Dobrze, że już nie bedę miala z nim do czynienia.
|
|
|
|
|
#1446 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymany kciuki![]() ![]() Cytat:
![]() [1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8620529 5]Jejku jakiego ja mam lenia i głoda. W domu nic nie robię, pranie już kilka dni przekładam, ostatnio poznawałam podłogi które nie były myte już z 2-3 tygodnie ogólnie chlew zamiast domu. Mam nadzieję że ta niemoc mi minie jak już będę w domu. Ja wizytuje gdzieś za 2 tygodnie, z USG przez brzuch. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W którym tyg jest USG przez brzuch?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tak mam co dzień...Cytat:
gorzej jak na ćwiczeniach jestem:/Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
aaale Wam zazdroszczę tego luzu w pracy😃 ja dzisiaj nie miałam czasu iść do łazienki i z duszą na ramieniu pobiegłam na ostatniej lekcji zostawiając na chwilę grupę 16-latków samych w klasie... w życiu tak szybko nie sikałam😀
co do szanownych koleżanek z pracy miałam dzisiaj rozmowę z koleżankami tego samego przedmiotu na temat październikowej wymiany uczniów do Hiszpanii lub Portugalii. Jedna- mąż, dwójka dzieci, do tego własna firma więc spojrzała na mnie jako na młodszą i bez zobowiązań. Druga: stara panna, mieszkająca z rodzicami ale tak jak ja mająca pełno korepetycji. Wyjazd na 4 tygodnie i ta druga do mnie żebym jako najmłodsza z naszej trójki pojechała, nie chciałam mówić ale delikatnie zasugerowałam, że do października może się wiele zmienić i nie podejmę takiej decyzji w jedną chwilę bez przemyślenia. Na co ona: tylko nam na złość w ciąże nie zachodź. Poczułam się jakbym dostała w policzek. |
|
|
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz wypoczywaj i rosnijcie sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze uważałam ze najgorzej to pracować z samymi babami... nie przejmuj się głupia gadka! Teraz nie będzie miała wyjścia żeby nie jechać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- W sumie to można mnie oficjalnie dopisać: Joanmal11, 26 lat, tp 27.07.2018 pierwsza ciąża Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Super wiadomość
Który to już tydzień u ciebie?Ja już pierwsze USG miałam przez brzuch i wszystko było pięknie widać ![]() Współczuję Wam takich "koleżanek" i szefów. Ja pracuje na swoim i teraz w ciąży to doceniam. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie natomiast w pracy już prawie wszyscy wiedzą, gratulują mi i życzą zdrowia trochę dziwnie tak to przyjmować, jak z kolei chyba nikt w rodzinie nie wie (chyba, że moja mama się wygadała). A niedawno żona kuzyna urodziła drugie dziecko i jak inna kuzynka pisała o najmłodszym członku rodziny, to chciałam dodać, że niedługo będzie jeszcze młodszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1452 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie jak w rodzinie są maluchy równym wiekiem. U nas już niestety tak nie będzie - jest 15latek, 9latek, 8latek, 7latek i dwie dziewczynki 5 i 4 latka. Jak rodzynek się urodzi w lipcu będzie najmłodszy i żadnych innych dzieci w swoim wieku. Trochę szkoda.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze denerwowalo, jak w pracy "dzieciate" chcialy wszysko ustawiac pod siebie i drygowaly tymi "bez zobowiazan", ale tez dzialaja mi na nerwy ciezarne, ktore wysluguja sie innymi i w sumie przychodza do pracy tylko po to, zeby postekac jak to im zle. Mysle, ze od tego sa wlasnie roznego rodzaju fora, grupy, rodzina czy kolezanki a nie obcy ludzie w pracy.
Mialam przeboje z takimi osobami i nigdy nie uwazalam, ze skoro sama nie mialam dzieci, to powinnam zapieprzac za dwie, bo ciezarna kolezanka zachowywala sie jakby miala umrzec od zrobienia czegokolwiek. |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
dzis kupilam pierwsza ciazowa zachcianke - arbuza, w pierwszej ciazy wydalam majatek na niego i szykuje się powtórka, bo zawsze poza sezonem jestem w ciazy
a jeden starczał mi na maks 2 dniprzeczucie mam na chlopaka, ale zachcianki takie same jak w ciazy z córką😅 zobaczymy wiec jak to dziala ![]() u nas w najblizszej rodzinie mojej i meza to mamy łącznie 10,9, 2x6, 2x4, latkow, do tego moja Zosia 16 miesięcy no i 9 i 3 miesięczniaki. Takze dużo tych dzieci
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj się ktoś pytał o leki na grzybice. Ja dostałam dzisiaj pimafucin i moja lekarka powiedziała ze to jedyny lek bezpieczny w ciąży. O clotrimazolum się nie wypowiedziała..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Marttb o proszę a na jakim etapie jesteście? My planujemy na drugą zimę się wprowadzić ale to się okaże...
U mnie moja szefowa gada do klientek że ona do 9 miesiąca pracowała a ja od razu poszłam na zwolnienie i że pewnie już nie wrócę... ma rację nie wrócę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1457 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny najpierw myślałam że gardło mnie boli. Od jakiś 3 dni w nocy sie budzę i czuje jak piecze. Biore coś do ssania na gardło dla ciężarnych i ide spać i tak każdego dnia. W ciągu dnia mnie nic nie boli wiec sobie myślę może to zgada nocna hmm ale że niby już? W 1 ciąży miałam zgage ale nie w nocy i to już był ponad 30tc a nie 10tc wiec sie dziwie heh. Pisałam o plamieniach ginekolog odpisała że mam acard nocny odstawic i czekać 24h czy się poprawi wiec czekam narazie jest ok ale zobaczymy
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki, trochę mnie tu nie było, ale mam jakieś gorsze dni. Samopoczucie mam paskudne, fizycznie w miarę dobrze się czuję, ale psychicznie trochę podłamana jestem.
Co do pracy, to ja też nie mam kolorowo, jestem na umowie zlecenie, nie odprowadzam żadnych skladek, jeszcze trochę i będę musiała powiedzieć szefowi o ciąży, mam plan się z nim jakoś dogadać co do umowy, ale czy on mi pójdzie na rękę to nie wiem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki masz układ z szefem? Bo jeśli nie jakoś bardzo dobry to mu zupełnie się nie opłaca przenosić Cię na umowę o pracę i pewnie się na to nie zgodzi. Na Twoim miejscu poszukałabym jakiejkolwiek pracy na umowę o pracę i poszła w niej zaraz na l4 (najlepiej do czegoś takiego nadaje się biedronka, bo nie odczuje że została zrobiona w konia i nie będą mieli żalu). Pokupowałam już prezenty na święta przez neta, przejrzałam strony zabijacze czasu, a tu jeszcze 6,5 h pracy... Apetyt wrócił całkowicie i mogę normalnie gotować i jeść. Nawet mięsko ładnie wchodzi Tż się cieszy że przestał być głodzony.Chociaż spać nadal chodzę o 21 ![]() Znowu czuję się jakbym nie była w ciąży, co tym razem mnie bardzo cieszy zamiast powodować panikę
|
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
Wstałam dzisiaj o 4
do 5 leżałam w łóżku. Ale teraz najchętniej pospałabym sobie. Zdechnę tu do 16. Jeszcze słabe jedzenie wzięłam ze sobą. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zaczynam panikować trochę. Sądziłam, że to podrażnienie po tej luteinie. Myślicie, że to normalne, że jeszcze trochę mi brudzi na taki żółto-brązowy kolor? Już sama nie wiem czy wstrzynać alarm czy co
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze nie chce sie siac paniki, ale nie powiem nic nowego 'lepiej jeden raz za duzo, niz o ten jeden za malo'. aneta - witaj sovianka - obys sie dogadala z szefem, ewentualnie jest opcja zebys to przemilczala i nalegala po prostu na umowe i prace? co do bolu gardla, mialam tak kilka dni tylko w nocy, teraz juz chyba tydzien mam okropna chrype, nic poza tym. Pije dużo cieplego jedynie, licze ze w koncu przejdzie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie zaczelo.. Nic mi nie smakuje i kazdy smak jest inny niz byc powinien.
Wiem, ze nie powinno sie pic gazowanego, ale czy to tyczy sie tylko napojow czy wody tez? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ja za dużo pracy też nie mam, czytam sobie książki w pdfach, ależ ile można... Wzrok mi się popsuje bardziej. 

trzymany kciuki
ogólnie chlew zamiast domu. Mam nadzieję że ta niemoc mi minie jak już będę w domu. 

ja tak mam co dzień...
--> 15 08 2018 zjazd z emigracji !

ja dzisiaj nie miałam czasu iść do łazienki i z duszą na ramieniu pobiegłam na ostatniej lekcji zostawiając na chwilę grupę 16-latków samych w klasie... w życiu tak szybko nie sikałam

szczęśliwa Panna Młoda