|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
No i chce pić naczczo napar z siemienia lnianego. Co wyjdzie z tego, nie wiem, ale trzeba podziałać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz czy cos ci lekarz przepisał na łagodzenie tych dolegliwości? Ja pamiętam ze bralam refluxin , takie saszetki do picia. Na końcówce spać przez to nie mogłam. Jak tylko się kladlam od razu mi się cofało, paliło mnie w przełyku. Budziłam się w nocy, popijalam to i wszystko mijalo. Muszę się w to zaopatrzyć znowu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- A takich stricte pod atopię używać nie chcę. Później maluch będzie miał problem i mu nic nie pomoże bo skóra się przyzwyczai. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam u laryngologa, więc bardziej skupiał się na moich migdałkach, co było straszne, bo myślałam że zahaftuję mu podłogę. Jedynie co mówił, to żeby pić napar z siemienia i że "chyba manti można". Jak słyszę od lekarza "chyba można" to olewam Ale podobno dieta daje takie rezultaty jak branie leków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-05 o 21:43 |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Tak no jasne ze dieta najlepsza ale wydaje mi się ze w ciąży to tez trochę stan fizjologiczny
narządy są tak wygniecione ze siłą rzeczy nas to dotyka. Ja miałam to na końcówce i niefajne to było. Teraz się boje co będzie za 4 miesiące... A wielu lekarzy niestety kuleje z wiedza na temat leków i ciężarnych i mam karmiących.... Ja na poczatku ciąży trafilam na takiego laryngologa co na pewniaka mi zapisał antybiotyk. Widziałam ze wie co mówi mimo ze facet troszkę starszy. No i sprawdziłam ten lek i rzeczywiście bezpieczny. A internista ostatnio koleżance powiedział ze po co ona w gole do niej przyszła skoro jest w ciąży bo nic jej nie może poradzić. Pastylki na gardło dala. I wodą utleniona kazla plukac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ostatnio usłyszałam od lekarza, niby dla żartu, "z wami ciężarnymi to zawsze jest problem". Jakoś mi nie było do śmiechu
W każdym razie czytam ulotki i jak nie ma wprost napisane, że mogą brać dany lek ciężarne, to nie biorę. Ewentualnie konsultuję z ginem, jak w przypadku antybiotyku.Dzień dobry! Chyba znowu ślisko dzisiaj i znowu nie pojadę na badania krwi Uroki zimy. Dobrze, że przynajmniej do pracy nie muszę jeździć ![]() Wogóle co mi się śniło! Uwaga! Że byłam surogatką ![]() ![]() ![]() Ale czyje dziecko miałam urodzić? Mojego kolegi z pracy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w mikołajki
bylyscie dziewczyny grzeczne? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2859 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() . Ja też miewam mega dziwne sny tylko rano ich już zazwyczaj nie pamiętam. Dziś śniło mi się, że brat mi kupił nowa Hondę z salonu na urodziny, a ja jej nie chciałam bo nie lubię dostawać takich drogich prezentów i jeszcze kolor mi się nie podobał, bo był czerwony:P <co jest> Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
tylko gdzie ten Mikołaj zgubil mój prezent ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Syn obudził mnie dziś przed 6 z okrzykiem " Mamooo zobacz Mikołaj przyszedł " i ciągnie mnie za rękę pokazać prezenty. Fajnie jak dziecko się tak cieszy , w zeszłym roku jeszcze nie rozumiał o co chodzi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
A ja na krzywej cukrowej....bleeee...dobr ze że kupiłam gluco test o smaku pomarańczowym bo klasycznej glukozy bym nie wypiła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
O matko juz to sławne badanie krzywej ale dasz rade i będziesz mieć to już za soba
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Byłyście grzeczne? Synek jeszcze nie dostał prezentu, ale to dlatego, że nie wyszedłby z domu gdybym mu go dała Dostanie po przedszkolu.Nadal niestety nie mam prezentu dla TŻ. Miałam w planach kupić pokrowce na siedzenia do naszego passerati i dobrze, że nie dotarłam do sklepu. Wypytałam najpierw kolegę co i jak gdzie iść, i miałam się wybrać w poniedziałek, ale w niedzielę TŻ znalazł na olx gościa, który miał na części auto i piękne skórzane fotele... Także po prezencie I teraz nie mam totalnie pomysłu. Dzisiaj dopiero mogę wypełznąć na shopping, bo wczoraj TŻ pojechał do rodziców. Jak u Was z prezentami dla tatusiów? Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Taaaak ja byłam taka grzeczna, że sama sobie wybrałam wczoraj kolczyki, a dziś Mikołaj mi je wręczył bardzo śmieszny ten Mikołaj![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez byłam grzeczna i dostałam rękawiczki a mój tz no widocznie tez musiał byc no nie wiem nie wiem
bo dostał koszule Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w połowie ciąży, szok, dopiero co test robiłam
Czas mi tak leci... nie pracuję, młoda w żłobku, a dnia brakuje. Ledwo ogarnę punkty z listy na dzisiaj a już trzeba po nią jechać. Ale namnożyło nam się spraw przed końcem roku, jeszcze z tydzień i mam nadzieję na trochę laby pod choinką ![]() Choinkę mąż wczoraj przytargał, trzeba było obciąć 30 cm żeby weszła Córka dosłownie skakała dookoła niej z radości Mikołaja ma w żłobku, ja położę jakiś drobiazg pod choinką jak wróci. Dla zasady, bo u nas Mikołaj symboliczny a ostatnio i tak furę zabawek bez okazji dostała. My z tż nie robimy sobie prezentów. |
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maja ️ po tej glukozie tańczy w brzuszku jak szalona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Trochę mi weny na pisanie zabrakło A u Was już poważne tematy ![]() Witam nową mamę z terminem na kwiecień. Wszystkim które widziały swoje dzieci na USG gratuluję, bo z tego co kojarzę wszystko jest w porządku. Też już mam ustalony termin na tą krzywą - od razu po świętach. Mam ciągle problemy z nerkami to się goń śmieje że po świętach i tak krzywej z nerkami damy sobie spokój bo będzie szukać cukrzycy ale może uda mi się nie jeść za wiele ciast (jaaasne)Życzę Wam 7danych Mikołajek
|
#2869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
W dzień dobry TVN mówią o tym że w Słupsku urodził się największy noworodek w Polsce - 5,2kg i 60cm
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mi smakowały pierwsze łyki ;-) a później na widok słodkiego w pracy mnie mdliło smakuje jakbyś nasypala pół szklanki cukru pudru i uzupelniła zimną wodą do pełnaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mnie od rana tak lewa pierś swędzi... I mam wrażenie, że znów urosły nie wiem ile razy dziennie będę męczyć tego palmersa... U mnie Mikołaja nie było ustaliliśmy z mężem, że nie robimy sobie prezentów, za to czuje w kościach, że mój Mikołaj świąteczny będzie bogaty za to ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent dla męża... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- My sobie prezentów nie robimy, u córki był ale dzisiaj tak mi cisnienie podnosi ze nie powinna nic dostać. No masakra, az plakalam z nerwow. Nienwiem czy tonbunt dwuatka, mam nadzieje ze gorzej nie bedzie. Pogoda dzisiaj kiepska a musze iść z nią na spacer bo w domu nie pośpi a nie spi juz od 5. |
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
O, jednak przyszedł Mikołaj tylko na adres rodziców
received_318661408863364.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak ogranicze sie do jednej masci i plynu czy czegos do kapieli Cytat:
Cytat:
i wszystkie pamietam, a niektorych wolalabym nie pamietac :/Widok dzieci ciszacych sie z prezentow jest boski ode mnie z pracy bylo spotkanie z mikolajem, ktory wygladal super i Igor byl wniebowziety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oo sny to też miewam, ostatnie dwie noce w noc w noc, dobrze, że niektórych nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was w ciazy brala nystatyne dopochwowo?
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Jechałam dziś autobusem i kierowca musiał mocno zahamować. Jakoś tak dziwnie mną szarpnęło ze teraz boli mi brzuch ale też i maluszek zrobił się bardzo ruchliwy. Mam nadzieję że niebawem mi przejdzie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

No i chce pić naczczo napar z siemienia lnianego. Co wyjdzie z tego, nie wiem, ale trzeba podziałać.
Marta, trzecia ciąża, jeden aniołek, jeden synek, drugi synek w drodze, tp 26/04/2019, lat 34 
26.08.2017
narządy są tak wygniecione ze siłą rzeczy nas to dotyka. Ja miałam to na końcówce i niefajne to było. Teraz się boje co będzie za 4 miesiące...
Uroki zimy. Dobrze, że przynajmniej do pracy nie muszę jeździć 

?

I teraz nie mam totalnie pomysłu. Dzisiaj dopiero mogę wypełznąć na shopping, bo wczoraj TŻ pojechał do rodziców. Jak u Was z prezentami dla tatusiów? 
bo dostał koszule 
️ po tej glukozie tańczy w brzuszku jak szalona 

nawet mi smakowały pierwsze łyki ;-) a później na widok słodkiego w pracy mnie mdliło 
nie wiem ile razy dziennie będę męczyć tego palmersa...
za to ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent dla męża...