|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wszystko co chcecie wiedzieć o BUTACH
Moje kozaczki juz przyszly. Obcas jest lekko za wysoki, ale moglby byc bo buty sa bardzo wygodne. Cholewka jest jednak za szeroka, a nie mam bardzo chudych nog. Mimo to odstaje. Poza tym skora jest maksymalnie matowa. Moj Tz je ogladal i zastanawial sie czy one sa naprawde skorzane, bo w ogole nie czuc je skora. Tez na to zwrocilam uwage, inne skorzane buty jak sa nowe czuc skora jak tylko odtworzy sie pudelko. Tu jednak nie ma tego efektu.
Chyba bede zwracac - czyli szukam dalej. Na miescie jak przymierzalam to podobaly mi sie gabor i minelli. Co myslicie o tym markach? |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Czy takie buty pasują do spódnicy, konkretnie do ołówkowej?
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Niespecjalnie. To buty do spodni. Poza tym taki fason skraca nogi, więc przy spódnicy ołówkowej będzie wyglądać nieciekawie.
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi to o to, żeby nie były to buty na obcasie, słupki też odpadają, bo stukają, mam już dwie pary i nie jestem w stanie tego zaakceptować, więc trzeciej nie kupię, a nie chcę rezygnować z noszenia spódnic. Latem też zresztą noszę je do płaskich butów, głównie brogues. To ma być casual, nie obowiązuje mnie żaden dresscode. |
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Z tych co wkleilas to sa najlepsze.
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Ty sobie możesz na to pozwolić, żeby założyć takie buty do spódnicy, bo masz długie i bardzo szczupłe nogi.
Ktoś z trochę grubszymi nogami (a zwlaszcza z mocno zaznaczonymi łydkami) wyglądałby źle. |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tylko do spodni
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepszej opcji chyba nie znajdę. Zastanawiałam się czy by nie dać butów na słupku do szewca, żeby mi wstawił fleki z czegoś, co w ogóle nie stuka, ale nie wiem, czy to w ogóle możliwe. Poza tym obcas mi po prostu nie leży. Próbuję się przyzwyczaić do słupków już od roku, ale nie da rady na dłuższą metę, ponoszę 2-3 dni i rzucam w kąt. Źle się czuję, kiedy nie czuję pod stopą podłoża, a ten łomot obcasów o chodnik mnie po prostu dobija. |
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się zastanawiałam, czy to jest możliwe, bo fakt że szersze obcasy takie jak w tych butach, które wyżej wrzucałam oraz koturny są często z gumy, no ale one mają wszystkie dość szeroką powierzchnię, a więc siła nacisku/tarcia się bardziej rozkłada niż przy fleku w obcasie czy słupku, które mają kilka(-naście) razy mniejszą powierzchnię. Nie byłam pewna, czy guma takie coś wytrzyma. Ale skoro twierdzisz, że się da, to zapytam.
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stukają ledwo słyszalnie. Nigdy nie będzie jak w płaskich czy koturnach, bo jednak małą powierzchnią uderza się o podłoże. Ale odgłos jest wytłumiony, a nie taki dźwięczny jak przy plastikowych flekach. |
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te mam: https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-g...99-czarny.html Tylko zgadzam się z komentarzem na stronie - raczej na wąską stopę. Na mnie są idealne Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2018-12-08 o 18:37 |
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
Jakie baleriny będą ciekawym pomysłem na przyszły sezon, czy będziemy je nosić? Są takie wygodne. Kilka porad znalazłam w artykule http://epolka.pl/popularne-modele-i-...y-najchetniej/ gdzie jeszcze szukać informacji na ten temat? Na jakiej podstawie wybieracie swoje?
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie o markę Aldo. Jak wypadają te buty pod względem szerokości? Raczej na wąskie stopy, czy na szerokie też coś się znajdzie? |
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że pasują do wszystkiego i znam facetów ktòrym się podobają.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2019-01-04 o 17:59 |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe na rzecz czego, mam nadzieję, że nie 10cm obcasów. Zresztą mam to gdzieś, nad modę wybieram wygodę.
|
|
|
#3591 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
🦄
|
Cytat:
niektóre modele są naprawdę zgrabne, więc wcale się nie dziwię nowej modzie. Mimo że baleriny idą w odstawkę to i tak myślę, że chodzenie w nich to żadne faux pas ja sobie chce kupić takie na delikatnym 1-2 cm obcasie o kroju balerin, ale to może już czółenka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też to cieszy. Dużo jest teraz fasonów płaskich butów, wspomniane lordsy, mokasyny, loafersy, slippery, pilgrim pumps. Z okrągłymi noskami, z lekko kanciastymi, w migdał, ze szpicem. Do tego jeszcze wariacje z zasłoniętą lub odkrytą piętą, z wyciętymi bokami. Naprawdę jest w czym wybierać. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-01-04 o 18:01 |
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem balerinom nic nie grozi. może rzeczywiście inne buty są obecnie w trendzie (cały mediolan chodził w ub roku w mokasynach na białej podeszwie - spodziewam się tego u nas w nadchodzącym sezonie), ale z balerin wiele nas nie zrezygnuje - zadne inne buty nie nadają się do gołych nóg i letnich spódnic czy sukienek gdy stawiamy na wygodę i wypada mieć zakryte palce.
(Od razu uprzedzam, ze mam na myśli but a nie zdeformowane szmaciaki z hm za 19,99 na tekturowej podeszwie, które tracą fason po 2 wyjściu)
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
🦄
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu bym takich nie ubrała, a baleriny i owszem, kwestia gustu.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mokasyny i lordsy preferuje ze spodniami. podobnie do spódnicy nie założę nigdy butów jak na 5 zdjęciu, bo nie lubię efektu na pensjonarkę szkoły dla dziewcząt, choć nie razi mnie to u kogoś.
|
|
|
|
#3600 |
|
🦄
|
Ta 5 to w ogóle okropna mimo że spódnica Marni dla HM fajna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

ja sobie chce kupić takie na delikatnym 1-2 cm obcasie o kroju balerin, ale to może już czółenka?