|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
. Zabiszna, u Ciebie to w ogóle gigant, może będą bliźniaki? Ma być co najmniej 60 %, więc się nie martw.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
intense. miejmy nadzieje, ze nie blizniaki tylko super mocna ciaza ! heheh
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie straszcie tymi blizniakami
![]() Chyba bym sie zalamala. Nie bede miala nikogo do pomocy. Z jednym bywa ciezko na poczatku a co dopiero z dwojka. Nie dalabym rady. |
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
dlatego mowie ze.mam.nadziejr , ze to tylko silna i zdrowa.ciaza ! nic wiecej nie potrzebuje do szczescia !
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe czy jakieś bliźniaki tu będą. Oby nie ja haha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co. juz znowu sie stresuje. bo tylko sie o udzilam a poczulam swiat okolic.intymnych. juz jakies zakazenie pewnie sie wdalo :/ nie za szybko na takie ekscesy?
zadzwonie moze mnie przyjmie dzisiaj lekarka. |
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to już chyba tak będzie z tymi stresami, ja wczoraj kilka razy poczułam kłucie w dole brzucha i średnio się czułam i też się martwię. Mąż mnie coś drażni od dwóch dni, jeszcze wczoraj mi mówi: -hm, a może tak ma być? na co tylko warknęłam -nie wiem, pierwszy raz jestem w ciąży! No normalnie mnie irytuje
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie irytuje WSZYSTKO. Dzisiaj rano w pociągu miałam ochotę wydrzeć się na dwie licealistki, gadały tak głoooośno mi nad głowa i co chwilę rechot. Potem jadę tramwajem i tam grupa młodych ukrainek i ukraińsów też kilka decybeli za głośno ....
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brak cierpliwosci oczywiscie moze wynikac z burzy hormonalnej. |
|
|
|
|
#160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak dobrze że nie jestem sama w tym denerwowaniu! Mnie też wszystko denerwuje strasznie się irytuje i na męża i jak samochody jeżdżą źle to psiocze pod nosem no od kilku dni to bym się klocila ciągle beznadzieja!
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
dołączam do Was u mnie 5 tydzien ciązy. Termin przewidywany mam na 08.08.2019. Byłam już u ginekologa i jest widoczny pęcherzyk. 17.12 jadę sprawdzić czy serduszko bije. Jest to moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję. W trakcie starań brałam bromergon, teraz odstawiłam i w razie czego przyjmuję duphaston. Mimo, że póki co wszystko jest ok bardzo się stresuję i boję. Jestem nerwowa, w nocy dzisiaj nie mogłam spać, ciśnienie z nerwów też mi skacze Boje się, że mój stres może się w jakis sposób odbić na fasolce. Czy też tak macie? Muszę myśleć pozytywnie bo przecież nic złego się nie dzieje, ale nie wiem, jak wyłączyć złe myśli...
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spokojnie , don't stress łatwo mowić wiem , ja w popredniej ciazy rozhisteryzowana byla 24 na dobe, / cala ciaza mi tego nie ulatwiała, stres mialam przez cale 8 miesiecy
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kolejna sierpniówka 2019 się wita 1.12 powinnam dostać @, zrobilam trzy testy 2.12 i na wszystkich dwie kreski. Wczoraj zrobiłam pierwszą betę - wynik 284. Jutro rano robię drugą Wizytę mam 20.12, powinno już być serduszko ładnie widać. Ale kusi mnie żeby iść w najbliższych dniach żeby potwierdzić czy wszystko ok i zrobić już wszystkie badania Tp wychodzi mi na 11.08.2019 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam różne schizy, ale wiadomo, przy drugiej ciąży jest łatwiej, bo wiadomo, czego się spodziewać. Damy sobie wszystkie doskonale radę i już niedługo będziemy śledzić swoje poczynania na porodówkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Z objawów oprócz braku miesiączki zauważyłam ból sutków, zwłaszcza przy dotyku czy lezeniu na brzuchu...
No i praktycznie cały czas czuje pokłuwanie w brzuchu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
Mam strasznie wzdęty brzuch od tygodnia... Wiecie czy można zażywać espumax, espumisan, ulgix etc.? Brzuch mi wybuchnie.
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny.
Ja też jestem cała w nerwach o fasolkę i ogólnie szybko się denereuję. Wczoraj się zdenerwowałam na komputer. Ja też mam brzuch jak balon . Dopiero co nowe spodnie kupiłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem załamana. Mam do tego strasznie napuchnięte łydki, czuję się jak pudzian.---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam moje dwie pary ciążowych, ale jeszcze się ich nanoszę.
Mam problem. Chcemy powiedzieć o ciąży 24tego ale moja szwagierka ma 30 urodziny. Jaką wymówkę mogę mieć aby nie pić. No nie mam pomysłu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#173 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem bardziej pozytywnie nastawiona, wmawiam sobie, że wszystko musi być dobrze i chyba lepiej mi z takim nastawieniem ![]() Ale ciężko mi poradzić jak wyłączyć złe myślenie, musisz chyba intensywnie myśleć, że będzie tylko dobrze. Cytat:
Coraz więcej nas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo, na wigilii pracowniczej powiem, że biorę antybiotyk
W wigilię chcemy powiedzieć obu rodzinkom, ale ja już nie mogę wytrzymać Niech ten czas zleci do świąt.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co do mówienia o ciąży, to najbliższa rodzina i przyjaciele już wiedzą. Powiedziałam takim osobom, przed którymi i tak nie mogłabym udawać, że nic się nie stało, jakby coś poszło nie tak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#176 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie pokazywały mi się powiadomienia :/ rozkręcamy się ![]() A ja mam taki stres. Tak się boję w pierwszej ciąży, wyczekanej, tak nie miałam.Dzisiaj miałam jechać do gina. Równy 6t0d. Z synkiem mam zdjęcie właśnie z tego dnia i tylko pęcherzyk. Ale może byłabym pewniejsza? Nie umawiałam się na wizytę bo tam wchodzi się ot tak. |
||
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem w pracy jeszcze przed wigilia firmową, bo i tak się zauważą, że nie palę ani nie piję. Akurat dwa dni wcześniej mam wizytę i będę w 9 tyg, więc chyba już pora.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
u mnie moja rodzina wie., w oracy dyrektorki 2 . oraz 4 mojr kumpelki
prosilam o dyskrecje. dobrze.ze.powiedzialam dyrekcji. moglam normalnir isc się na jutro zwolnic i isc do lekarza. musialam pilnie przesunac wizyte .
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wie tylko moje rodzenstwo i dwie kolezanki. Od meza strony nie wie nikt. Z mowieniem rodzicom nie spieszy sie nam a w pracy najchetniej do konca nikomu bym nie powiedziala.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

. Zabiszna, u Ciebie to w ogóle gigant, może będą bliźniaki?
Ma być co najmniej 60 %, więc się nie martw.

Boje się, że mój stres może się w jakis sposób odbić na fasolce. Czy też tak macie? Muszę myśleć pozytywnie bo przecież nic złego się nie dzieje, ale nie wiem, jak wyłączyć złe myśli...

Jestem załamana. Mam do tego strasznie napuchnięte łydki, czuję się jak pudzian.