|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Tereska juz pranie ja nawet nie miałabym co do pralki włożyć. Mnie sutka nie bolą czasem jak mi zimno to czuje ze stoją jak anteny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
W sumie to jeszcze tylko 3 miesiace ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie bede ostatnia na watku z wyprawka oprocz ciuszkow, wanienki i lozeczka po Igorze, to nie mam nic. Zostawiam to na styczen albo luty. W razie czego bede w ciemno z neta zamawiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak sobie licze, ze juz prawie 6 miesiac a ten 6 to sie dopiero zaraz zacznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie - piersi. Ja mam bardzo obrzmiałe a żyły na nich zrobiły się duże i aż granatowe. Kupiłam żel z AA "I love you mammy" i przynosi ukojenie ale tak próbuję sobie przypomnieć czy poprzednio tak miałam i nie wiem.
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nic praktycznie nie mam. No jakaś siatka z ciuchami leży otrzymana "w spadku", ale nawet do niej nie zajrzałam. Teraz na święta to mam inne tematy i zadania, więc ruszę w styczniu ze wszystkim
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
my tez nie szykujemy jeszcze wyprawki. Kupilismy szumisia i lezaczek. No i TŻ jakąś kamerę kupil. Dobrze nadaje w ciemności. Ogolnie mamy wszystko po starszej corce tylko trzeba to ogarnąć. Musimy zrobić małe przemeblowanie, miejsce w komodzie. W ogóle miejsca nie mamy w sypialni na przewijak i chyba nasze komody wylecą do salonu pokój dla naszej dwulatki prawie gotowy. Brakuje dodatkow i myślimy co z tymi komodami, czy zamienić się z nią. Potem wielkie porzadki w nasych szmatach tak żeby jakimś cudem uzyskać chociażby dwie wolne szuflady w komodzie dla noworodka. A potem węzme się za przeglądanie ubranek i ewentualnie cos kupimy. Kosmetyki i rzeczy szpitalne, apteczne pewnie kupie gdzieś w nowym roku w jednym wielkimi zamówienie z gemini. Pieluchy tez w nowym roku na jakieś promce w biedrze. Nam przy drugim jest o tyle łatwiej zw wieku czego potrzebujemy. Mamy swoje ulubione, sprawdzone kosmetyki. Wiemy ze chcemy waciki zamiast chusteczek. Generalnie tylko usiąść i zrobić listę. W ogóle znalazłam notatki ze szkoły rodzenia. Pewnie tez gdzieś mam listy wyprawkowe. Jak znajdą czas ogarnę sobie to, bo z lista jest łatwiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-07 o 21:27 |
|
|
|
#2919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mam nic a nic ![]() Muszę się wreszcie ogarnac po Swiętach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tylko ubranka od siostry i te które dokupilam, poza ubrankami nic
mam kilka rzeczy upatrzonych, ale w sumie odpuscilismy póki co bo wcześnie a gdzieś to trzeba trzymać i np szkoda było żeby pół roku gwarancji na wózek zleciało. Po nowym roku będziemy powoli może kupować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Co do wózków ma któraś z Was może doświadczenie z tymi rok po roku? Na co zwrócić uwagę? Jakie modele warte uwagi? Musimy podjechać stacjonarne zobaczyć, ale najpierw chce się zorientować w opiniach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
To przez te święta wszystko wszyscy odkldaja
a święta juz za 2,5 tygodnia my prezentów nawet nie mamy. My jeszcze ciągle żyjemy urodzinami córki. W weekend robimy druga imprezę. Jutro znowu będziemy z TŻ robić tort. plus jakieś ciasteczka, zakąski. Dzieci przyjdą i nie wiem co im zorganizować. A gdzie myśleć jeszcze o świętach i wyprawce dobrze ze TŻ spial pośladki i wziął się za malowanie i pokój córki. Jeszcze musi pare scian dokonczyc w salinie bo na szary sie zdecydowalam zamiast bialego. plus malowanie sypialni, kuchni, renowacja fug w kuchni. Chciałabym jeszcze przed narodzinami zrobić generalne porządki w szafkach itp...w całym domu. A czasu wiecznie brak i ciągle w biegu dzień leci za dniem. Właśnie skurcz stopy mnie złapał....a biorę magnez od kilku miesięcy.... Byłam wczoraj u okulisty i wada mi się nie zmieniła. To ze gorzej widzę to wina hormonów i mam się nie przejmować bo to powinno minac po połogu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-07 o 23:06 |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy spontanicznie w kinie, najadłam się popcornu karmelowego
w sumie to przechodzilismu w galerii obok kina i tak zapachniało popcornem i szybka decyzja ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to bym się zastanowiła Cytat:
wyzywam czasem na niego że wiecznie nie ma czasu jak jego mama dzwoni ![]() Ja nie chodzę zbyt często do Rossmanna i się nie wczytuję w te różne promocje. Gdzieś mi mignęło tylko o przekazaniu tych punktów i teraz mi źle że się to zmarnuje ![]() A z tymi snami to ja wcześniej często śniłam, że coś się dzieje a ja chcę coś powiedzieć albo krzyknąć i nie mogę słowa z siebie wydusić ani jednego ![]() Byłam na usg piersi
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolały bawić się zabawkami niż brać udział w grach i zabawach Ale mimo wszystko warto coś przygotować tak awaryjnie.Cytat:
![]() Wczoraj stanęłam w kolejce w markecie i odezwała się jakaś babka, że "może pani przejdzie na przód?", cała kolejka a była dość spora przytaknęła, a ja zrobiłam się cała czerwona, ale skorzystałam Patent na święta jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzis powera
az chce mi sie sprzatac gdyby nie to, ze pada deszcz to okna byl pomyla.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2929 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Jeszcze mnie nie znacie ale przyznam ze obserwuje i czytam Wasz watek każdego dnia od samego poczatku!!!
TP mam na 19 kwietnia, ale duzo sie u mnie działo przez cala ciążę i postanowilam że napisze dopiero teraz w formie nagrody. Przyjmijcie mnie? ![]() Pierwsze 12 tygodni strasznie wymiotowalam, bylam aż w szpitalu (9 i 10tc) przez odwodnienie na wzmocnieniu kroplowkami.. Potem zdecydowalam zdawac egzamin na uprawnienia zawodowe i wczorajszy pisemny zdalam Juhu!! Czekam na ustny do poniedziałku ale nawet jak nie zdam to z "dzidzią na reku" podejdę do ustnego w przyszlym roku ![]() Ale egzamin byl motywacja żeby sie tu do Was odezwać Jeszcze z waznych informacji o mnie: to moja pierwsza ciąża, 30 lat, wegetarianka (padlo tu kiedys o to pytanie na forum), TP 19.04... I bardzo ważne posiadaczka dwóch kotów ![]() Wizytę najbliższa mamy w środę 12.12 to potwierdzi sie na 100% czy rzeczywiscie czekamy na dziewczynkę-Matyldę. |
|
|
|
#2930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Przy takiej pogodzie nie chce mi się nic, ale usg po 12 mnie motywuje ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że przyjmiemy. Fajnie, że się w końcu odezwałaś Powodzenia na egzaminie! Też mam 2 koty, wstreciuchy kochane, przez które już dziś jestem od 7 na nogach.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kalkarysik
![]() Byliśmy dziś oglądnąć 2 szpitale, ale w sumie dosłownie oglądnąć bo ja nawet nie wiem o co tam pytać 🤭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przeszlas juz w tej ciazy, ale najwazniejsze, ze juz masz to za soba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
KalkaRysik88 witaj
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
) My stawilismy sie po 4 na trakt porodowy, mnie przyjeli, badania, ktg a tz wyprosili i siedzial na korytarzu do 8 czy 9
|
|
|
|
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas podobnie - mam nadzieję, że 13.12 okaże się czy czekamy na dziewczynkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Dzień dobry ![]() My po szybkich zakupach. Dziś imprezujemy u teściowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie na początku byłam nastawiona na pierwszy, później słyszałam dużo dobrych opinii o drugim więc brałam pod uwagę ale odechciało mi się po dzisiaj, takie podejście niezbyt... Ten pierwszy dobrze się prezentuje, ale sporo jest opinii, że to produkcja, szybkie decyzje o cc, pospieszanie porodu na siłę i dokarmianie dziecka, nie do końca podążają za natura, a byle szybko i niestety ostatnio usłyszałam też taka opinie od położnej, która tam chwilę pracowała... Ale chyba i tak nie będzie lepszej alternatywy, a warunki naprawdę dobre i 3 stopień referencyjnosci dla noworodków w razie w. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Cocci w ujastku i Żeromskim byliśmy, najwyżej pójdę jeszcze kiedyś na dni otwarte do ujastka jak mi się inne pytania nasuna inna sprawa, że na dniach otwartych to pewnie wszystko mogą obiecać, a życie życiem ![]() Takie dni otwarte mimo wszystko to fajna sprawa, szkoda że mało szpitali je organizuje, bo jestem otwarta na inne szpitale Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-08 o 13:12 |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Troche Wam zazdroszcze, ze bedziecie rodzic z tatusiami dziecka, moj maz niestety nie chce byc przy porodzie, bo krew, bo boi sie, ze zemdleje. Troche mi przykro ale nie bede go zmuszala jak nie chce. Zreszta sama tez bym sie chetnie ulotnila jak sie porod zacznie i wrocila jak sie skonczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie pójdę za lekarzem i będę rodzić na Kopernika, z resztą ciocia mojego tżta pracuje na innym oddziale tam, więc może kogoś tam zna. Sama mi bardzo odradzała Ujastek, ale to wiadomo jak z tym polecaniem/odradzaniem. Ile ludzi tyle opinii. Tyle zależy od sytuacji, od położnych, od lekarza, nie da się wszystkim dogodzić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam dwa razy pod prysznicem i woda bardzo ale to bardzo lagodzi bol i gdybym miala szpital gdzie wiedzialabym z emoge lezec w wannie jechalabym tam od razu. I takie glupie ale dla facetow mogliby dac lepsze krzeslo czy fotel a nie zwykle drewniane krzeselko. Zle nie mialam bo są gorsze szpitale w Polsce ale do ideału tez daleko. W pl jeszcze duzo czasu trzeba zeby cos sie zmienilo. A mnie najbardziej trapią te porody w nocy bo jak można męza wyprosić ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Ja w sumie gaz dostałam bo tz sie odezwał. Na moje prośby to usłyszalam ze porod musi boleć I od kroplowki mialam od razu tak czeste i bolesne skurcze ze chyba bym nic nie wypiła gdyby nie tz. I trzymał mnie na piłce bo inaczej bym nie dala rady na niej usiedzieć
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy firanki do sypialni i właśnie odwlekam ich prasowanie ![]() wieczorem lecimy na urodziny do koleżanki więc mamka może się wystroic po raz pierwszy od... No właśnie, nawet nie pamiętam od kiedy Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziś w 2 zdaniach nakreslilam tż na czym polog polega i był przerażony, dobrze że się wybieramy do szkoły rodzenia
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-08 o 13:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

W sumie to jeszcze tylko 3 miesiace 

ja pewnie bede ostatnia na watku z wyprawka 

my tez nie szykujemy jeszcze wyprawki. Kupilismy szumisia i lezaczek. No i TŻ jakąś kamerę kupil. Dobrze nadaje w ciemności. Ogolnie mamy wszystko po starszej corce tylko trzeba to ogarnąć. Musimy zrobić małe przemeblowanie, miejsce w komodzie. W ogóle miejsca nie mamy w sypialni na przewijak i chyba nasze komody wylecą do salonu
pokój dla naszej dwulatki prawie gotowy. Brakuje dodatkow i myślimy co z tymi komodami, czy zamienić się z nią. Potem wielkie porzadki w nasych szmatach tak żeby jakimś cudem uzyskać chociażby dwie wolne szuflady w komodzie dla noworodka. A potem węzme się za przeglądanie ubranek i ewentualnie cos kupimy. Kosmetyki i rzeczy szpitalne, apteczne pewnie kupie gdzieś w nowym roku w jednym wielkimi zamówienie z gemini. Pieluchy tez w nowym roku na jakieś promce w biedrze. Nam przy drugim jest o tyle łatwiej zw wieku czego potrzebujemy. Mamy swoje ulubione, sprawdzone kosmetyki. Wiemy ze chcemy waciki zamiast chusteczek. Generalnie tylko usiąść i zrobić listę. W ogóle znalazłam notatki ze szkoły rodzenia. Pewnie tez gdzieś mam listy wyprawkowe. Jak znajdą czas ogarnę sobie to, bo z lista jest łatwiej. 

a święta juz za 2,5 tygodnia
my prezentów nawet nie mamy. My jeszcze ciągle żyjemy urodzinami córki. W weekend robimy druga imprezę. Jutro znowu będziemy z TŻ robić tort. plus jakieś ciasteczka, zakąski. Dzieci przyjdą i nie wiem co im zorganizować. A gdzie myśleć jeszcze o świętach i wyprawce
w sumie to przechodzilismu w galerii obok kina i tak zapachniało popcornem i szybka decyzja 
26.08.2017
dlatego wyłamujemy się z prezentowania z rodziną (tego świątecznego) będziemy obdarowywac jedynie dzieci.
wyzywam czasem na niego że wiecznie nie ma czasu jak jego mama dzwoni 
wolały bawić się zabawkami niż brać udział w grach i zabawach