![]() |
#361 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Ale to jest dziwne
![]() No przeciez wszystko tam się rozciąga, ale aż tak ? Serio może sobie wmawiam, ale mam wrażenie że lekko brzuch mi się zaokrągla- choć przed ciążą nie był płaski ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny, dziś rano robiłam test pozytywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Sabula29 gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze napisałam. Jestem mamą prawie 6 miesięcznej Mariny (21.06.2018) Teraz termin na 14.08 wychodzi <3 Wiecie co, dziwnie się☠czuję, tak jakby to bylo przedłuzenie ciąży z córka a nie, że tam rośnie nowe bobo. Objawów zero, jeszcze pół roku temu czułam ostatnie kopniaki w brzuchu i jakoś tak bez kopniaków teraz dla mnie to nie ciąża , odwala mi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ja policzyłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Wczoraj się widziałam z koleżanką, z którą też zawsze paliłam fajki. Ech.. Marzyłam chociaż o jednym papierosku.
Mnie bolą piersi to przy dotyku. No i sutki też bolą. Zaczęłam się zastanawiać czy nie mam za mało objawów. Tylko brzuch większy, dużo sikam, ciągle jem i śpię. Ale mdłości są raz na kilka dni. Jeszcze nie było wymiotów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Co do objawow, niektore kobiety maja tak slabe, ze przez x miesiecy nie wiedza, ze sa w ciazy. Nie kazda ma mdlosci a co dopiero wymioty. To hollywoodzkie produkcje zaszczepily w nas widok kobiet przyspawanych do klozetu albo mdlejacych. Nie kazda tak to przechodzi.
Ja mam mdlosci ale watpie, ze bede wymiotowac. W pierwszej ciazy potwornie mnie mdlilo, az ryczalam, ale nigdy nie zwymiotowalam. Moja mama 4 ciaze i mdlosci nie miala w zadnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i mnie to nie doczeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Ja miałam od 8 do 11 tygodnia, ale też nie jakieś mocne
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mdłości nie mam, może ze 3-4 razy poczułam się dziwnie tak na kilka minut, ale nie wiem czy to to. Też się trochę martwię, już bym chciała być po wizycie. Lekarka zleciła mi zrobienie jeszcze raz bhcg, ale już bym wolała chyba poczekać do wizyty, a nie przeżywać znów stres przy odbieraniu wyników. M. mówi, że jak wystawiła skierowanie, to mam zrobić ![]()
![]() |
#377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie czasami zmuli, ale tak delikatnie. Tylko czekać na ten dzień gdy przywitam się z toaletą. Jakie dziś plany macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem co zrobić ![]() Ja dziś totalnie odpoczywam i zbieram siły, bo teraz czeka mnie 6 dni w pracy. A Ty?
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
ja mdlosci mialam.od.6 do.36 tygodnia. a wymiotowalam.minimum 3 razy dziennie od 6 do 30 tygodnia. chcialam umrzec !
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Dziś mamy wigilię dla maluchów z męża pracy . Więc dzień w 5 minut zleci
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Raczkowanie
|
my ogolnie po.obiedzie. M z corka pojechali na 3 godziny mi z oczu . gdzies sie bawili. a ja ogarnelam chlew i zrobilam obiad. zaraz bedziwmy z corka robic ozdoby na choinkę z masy solnej. a za tydzien bedziemy malowac je farbami
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Zabiszna odwazna z Ciebie babka!
Ja po takich cyrkach chyba bym sie nie odwazyla zajsc w kolejna ciaze. |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkie moje laski wiedzialy jaki mam stosunek do porodu naturalnego. NIE I KONIEC . no i szukalam. mialam isc prywatnie, ale w 30 tygodniu trafilam do szpitala ze skurczami i praktycznue lezalam do porodu, do 36 tygidnia. wyszlam na 2 razy, po 2 dni, do domu. w tym czasie wiedzialam ze prywatnir rodzic nie bede mogla i nie bede mogla zrobic tej cesarki. bo ktg mojej corki bylo na pograniczu z patologicznym KTG i chcieli przerywac ciaze. zle to wrozylo. bratykardia 183 uderzen . a przy 190, przerywali ciaze, zeby ratowac dzieciaka. wiec musialam inaczej sie ratowac. poszlam do psychiatry, aby wypisal mi o tokofobi zaswiadczenie ,(paniczny lek przed porodem sn) jak mi wody odeszly i strzelil mi pęcherz to przy omawianiu porodu, okazalo sie, ze zle wypisane i nie uwzglednili malo tego dogadalam sie prywatnie z lekarzem z tegoz szpitala, ze mi zeobi w szpitalu ale pracowal i w prywatnej klinice w szpitalu . wiec umowilam sie prywatnie ze zrobi mi w szpitalu. w ten dzien, kiedy mi odeszly wody, wyjechal do alp na narty. hahaha coz za pech. ogolnie nie chcialam wg wlasnych przekonań rodzic sn, ale i dlatego, ze kiedy bylam w ciazy byly 3 przypadki zgonow maluchow , bo nie chcieli zrobic cesarki i bylo za pozno. a ja czulam ze bedzie cos nie tak... taki matkowy instynkt. ale jak co przyszlo do czego zmusili mnie. moje prosby, grozby, straszenia i blagania nie pomogly. ( corka wczesniak 36 tydzien) ale nie... wszystko bedzie dibrze, mowili, nic sie nie stanie, mowili.... a nie dosc ze znieczulilam.sie tylko na prawa strone . to lewa tak bol die spotęgowal, ze rodzilam na zywca. w komplikacjach z porodu . przy samym koncu polozna się rozwiszczala zaczela wolac lekarzy . 4 sie zbieglo, a ona wiszczy :. udusi sie, nie wyciagne ( 3 skurcze corka byla.przyduszana przeze mnir. bo glowka wyszla a dalej ani rusz. okazala sie dystocja barkowa. zaczepila sie barkami i ni jak na sile nie dalo.sie wyjac. wiec zaczeli w kilku ciagnąc moje male szczescie, bo juz oraktycznie byla granatowa ( nie tylko sina) w konsekwencji mamy 6 ptk., niedotlenienie okoloporodowe, zamartwica umiarkowana, i co bylo najgorsze , porazenie splotu barkowego typu erba i duschenna. jak ciagneli zeby sie nie udusila to wyrwali (naciagneli jej nerw, ktory odpowiadal za ruszanie lewa reka , dokladnie c6 i c9) . wiec ok 4 miesiaca zycia daleh nie ruszala ta reka,to nialam jej juz zalatwiac grupe inwalidzka.... wiec uwierzcie ze ciaza to nic. pozniej rehabilitacje. lekarze ... ehhhh ale teraz.to moje szczescie mi placze ze jak jej siostry nie dam, ani brata, to ona zostanie sama na swiecie i ja skrzywdze (4 lata a takie myslenie ma ![]() więc coz ja.moge. z takimi argumentami nie.ma.co.walczyc . hehe Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez zabiszna Czas edycji: 2018-12-09 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
skonczylysmy nasze ozdoby na choinke. mam dosc :○ hehe20181209_171631.jpeg
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj cały dzień leżę w łóżku i oglądam seriale.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale aby pierworódki się nie przestraszyły to ja powiem że mój był szybki 7 godzin od odejścia wód do trzymania małej. Bez znieczulenia. Jak już doszło do partych to nic a nic nie bolało. Nawet wychodzenie główki . Ja przez całą ciąże codzienne jak mantra powtarzałam sobie że dam radę i ten ból nie jest silniejszy. Dodam jeszcze że u nas wszystkie babki biorą znieczulenie a ja nie chciałam od dnia pozytywnego testu ciążowego. To już gorszy połóg i noworodek niż poród Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabiszna po takich przejsciach chyba bym musiala przejsc porzadna terapie przed nastepna ciaza, chociaz nie wiem czy nawet wtedy bym sie zdecydowala. biedronka to faktycznie szybko poszlo.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2018-12-09 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
Zabisza a czy teraz jest wszystko okay z córką?
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj mam zdrowa i sliczna corke . i mega madra. jedyna jej" wada" to to ze sie nie umie bawic sama zabawkami. tylko zajmuje sie czytaniem , pisaniem.i tego.typy sprawami ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie Cię potraktowali ... Ja swój pierwszy poród tez wspominam wspaniale bez znieczulenia, sama szlam na porodówkę z 8 cm rozwarcia i skurczami co 3 min po dwóch godzinach synek był ze mną 3860g bez nacięcia i pęknięcia :p połóg i karmienie piersią tez przyszło bez problemu. Wszystko robiłam intuicyjnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.