Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-09, 20:48   #3001
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ja nie czułabym się dobrze zmuszając męża do czegokolwiek, dlatego się cieszę, że się tak angażuje w wizyty, w szkolenia i chce rodzić ze mną bez przymusu. Ja wiem, że to mega wsparcie i zacisnienie więzi.

W ogóle mojemu tżtowi się bardzo podejście do wszystkiego zmieniło po tym co przeszliśmy zanim dotarliśmy do tego etapu, stał się taki bardziej otwarty na sprawy rodzinne i bardziej zaangażowany.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Poporodowe na kopernika nawet i 4 osobowe...

Jedno chce, drugie nie to już konflikt. Para musi sobie z nim poradzić, pójść na jakieś kompromisy. Ja tylko wiem ze byłoby mi przykro bardo jakby mój TŻ nie chciał być ze mną. Nie wiem co by było gdyby odmówił. Bo u nas odpowiedz byla jednoznaczna. Będzie i tyle. Zmusić bym nie zmusiła ale na pewno bym tego ot tak nie zaakceptowała. Na szczęście nas to nie dotyczy

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Sale dwuosobowe nie są takie źle. Jest do kogo buzie otworzyć. Moja córka ciągle płakała jak tyko id cycka ja odstawiłam, więc koleżanką czuwała ze smoczkiem żebym mogła chociaż siku zrobić

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 21:00   #3002
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Miałyście może ubranka z Newbie? Zastanawiam się jak one wypadają rozmiarowo i jakościowo, czy są wygodne
I czy warto szukać czegoś co łatwo przy główce rozpinać? Czy to nie ma aż takiego znaczenia?
Stary 2018-12-09, 21:08   #3003
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Miałyście może ubranka z Newbie? Zastanawiam się jak one wypadają rozmiarowo i jakościowo, czy są wygodne
I czy warto szukać czegoś co łatwo przy główce rozpinać? Czy to nie ma aż takiego znaczenia?
Ja lubiłam rozpinane, te bez napow bardzo się rozciagaly przy szyjce

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 21:10   #3004
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem to z rozmiarami u nich bywa różnie, za to jakość na plus ;-) Co do rozpinanych ubranek to ja na pewno będę chciała mieć na start pajace, czyli rozpinane na całej długości. Przynajmniej na pierwszy tydzień, dwa.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 21:19   #3005
NuFCia
Zadomowienie

Właśnie nie wiem co kupić a planowałam w grudniu zacząć zakupy a teraz w tym Newbie jest jakieś promo 3 za 2 i się zastanawiam czy coś kupić. Podobają mi się te spodenki wszystkie ze zwierzątkami na dupce
Z jednej strony takie ładne różne te rzeczy, a z drugiej sobie myślę czy będą w ogóle przydatne i praktyczne
Najbardziej logiczne do tej pory wydały mi się te ubranka od mamaginekolog bo są kopertowe, bez wzorów i nie wychodzą jakoś drogo. Zamawiałam w tym tygodniu koszule porodową i poporodową to dorzuciłam sobie do zamówienia zestaw ubranek w rozmiarze 62, tak na później już. Ale po jednym ubranku z każdego rodzaju to raczej za mało a nie wiem sama czego szukać po tych wszystkich sklepach
Stary 2018-12-09, 21:24   #3006
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie nie wiem co kupić a planowałam w grudniu zacząć zakupy a teraz w tym Newbie jest jakieś promo 3 za 2 i się zastanawiam czy coś kupić. Podobają mi się te spodenki wszystkie ze zwierzątkami na dupce
Z jednej strony takie ładne różne te rzeczy, a z drugiej sobie myślę czy będą w ogóle przydatne i praktyczne
Najbardziej logiczne do tej pory wydały mi się te ubranka od mamaginekolog bo są kopertowe, bez wzorów i nie wychodzą jakoś drogo. Zamawiałam w tym tygodniu koszule porodową i poporodową to dorzuciłam sobie do zamówienia zestaw ubranek w rozmiarze 62, tak na później już. Ale po jednym ubranku z każdego rodzaju to raczej za mało a nie wiem sama czego szukać po tych wszystkich sklepach
Ja dla synka nakupiłam malutkich spodenek, jeansow, bluzeczek, koszul a najwygodniejsze były body i na to pajacyk przez kilka tygodni. I kopertowe były ekstra wygodne;D

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 21:39   #3007
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ja dla synka nakupiłam malutkich spodenek, jeansow, bluzeczek, koszul a najwygodniejsze były body i na to pajacyk przez kilka tygodni. I kopertowe były ekstra wygodne;D

No też tak myślę trochę o tym w ten sposób. Że nakupię bo ładne a potem będzie leżało bo będziemy ubierać jakieś wygodne rzeczy
A w sumie coś jeszcze kupiłam w tym tygodniu. Na wyprzedaży w H&M wielkie ręczniki 100x150cm. Tak sobie wymyśliłam że będę rozkładać je na naszym łóżku i kłaść na nich Małego po kąpieli bo będziemy go kąpać w łazience przy sypialni więc z wanienki będę miała na łóżko ze 2m
Stary 2018-12-09, 21:54   #3008
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Te koszule porodowe kupiłaś u mamyginekolog? Co do ubrań newbie nie pomoge bo nie znam. Z guzikami czy te drugie to kwestia rodzica. Każdy co innego woli. Mi to bez znaczenia. Te bez guzików rozciagaja sie bardziej i ja bodziak słabej jakości to dekolty wielkie się robią.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
No też tak myślę trochę o tym w ten sposób. Że nakupię bo ładne a potem będzie leżało bo będziemy ubierać jakieś wygodne rzeczy
A w sumie coś jeszcze kupiłam w tym tygodniu. Na wyprzedaży w H&M wielkie ręczniki 100x150cm. Tak sobie wymyśliłam że będę rozkładać je na naszym łóżku i kłaść na nich Małego po kąpieli bo będziemy go kąpać w łazience przy sypialni więc z wanienki będę miała na łóżko ze 2m
My tez na łóżko wszystko robilismy. Cała pielęgnację

Stary 2018-12-09, 22:19   #3009
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Takie newbie zostaw sobie jak maluch będzie już siedział czy raczkował żeby tą dupcię oglądać jestem na grupie newbie i z tego co widzę to mamuśki dopiero szaleją z tym newbie dla takich dzieciaczków bliżej roczku ;-)

Stary 2018-12-09, 23:03   #3010
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Te koszule porodowe kupiłaś u mamyginekolog? Co do ubrań newbie nie pomoge bo nie znam. Z guzikami czy te drugie to kwestia rodzica. Każdy co innego woli. Mi to bez znaczenia. Te bez guzików rozciagaja sie bardziej i ja bodziak słabej jakości to dekolty wielkie się robią.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

My tez na łóżko wszystko robilismy. Cała pielęgnację

Tak, zamówiłam po dwa rozmiary z każdej i zostawię sobie pewnie te co mam nadzieję będą lepiej pasować. Bo co do rozmiarów to różne widzę tam na stronie opinie.
Tak mi się wydaje że to wygodne bo można koło dziecka przysiąść sobie. Na "fontanny" też jestem gotowa bo kupiłam dwa komplety pościeli hotelowej jak się zdarzy wypadek to od razu pójdzie do prania a ten materiał powinien lepiej znosić częste pranie niż te bawełniaki co kupowałam do tej pory

Cytat:
Takie newbie zostaw sobie jak maluch będzie już siedział czy raczkował żeby tą dupcię oglądać jestem na grupie newbie i z tego co widzę to mamuśki dopiero szaleją z tym newbie dla takich dzieciaczków bliżej roczku ;-)

Tak chyba zrobię, a teraz poszukam takich kopertowych rzeczy. Trochę się boję przekładania tej główki malutkiej przez takie ubranka bez rozpięć. Ciekawe czy H&M przeceni takie rzeczy bo widzę że na stronie mają trochę takich kopertowych i jakieś rozpinane przy główce
Stary 2018-12-09, 23:08   #3011
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zamówiłam po dwa rozmiary z każdej i zostawię sobie pewnie te co mam nadzieję będą lepiej pasować. Bo co do rozmiarów to różne widzę tam na stronie opinie.
Tak mi się wydaje że to wygodne bo można koło dziecka przysiąść sobie. Na "fontanny" też jestem gotowa bo kupiłam dwa komplety pościeli hotelowej jak się zdarzy wypadek to od razu pójdzie do prania a ten materiał powinien lepiej znosić częste pranie niż te bawełniaki co kupowałam do tej pory

Tak chyba zrobię, a teraz poszukam takich kopertowych rzeczy. Trochę się boję przekładania tej główki malutkiej przez takie ubranka bez rozpięć. Ciekawe czy H&M przeceni takie rzeczy bo widzę że na stronie mają trochę takich kopertowych i jakieś rozpinane przy główce
Nufcia jakie rozmiary koszul zamówiłaś i jaki kolor? Ja myślałam o granatowej dla siebie L, ale słysząc opinie to bym kupiła pewnie M, kupiłabym bo jeszcze na 100% nie byłam zdecydowana, a szybko się rozeszły ;-) może przy kolejnej turze się skuszę?

Też widziałam na HM i też liczę na promkę poświąteczną jeszcze w F&F możesz zerknąć też powinni takie mieć a jakość też super

Stary 2018-12-09, 23:08   #3012
NuFCia
Zadomowienie

Widziałyście, że w Zarze wyskoczył dział Mum? Większość z tych rzeczy kompletnie nie w moim stylu, ale fajnie że idą w tą stronę Bo ostatnio się przekonałam, że ciężko się wciska w takie normalne nawet luźniejsze ubrania
Stary 2018-12-09, 23:09   #3013
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak przyjdą te koszule możesz napisać jaka jest twój opinia ja mam dwie koszule tamtej ciazy ale nie jestem zadowolona. Jedna wielka jak worek a drugi kiepskiej jakości, niewygodna. Używałam tyko w szpitalu. W domu osły do orania i do szafy. Porodowa miałam szpitalna. Ogólnie to ja po porodzie tyko raz mialan kontrole krocza więc równie dobrze mogłam sobie w dresach czy legginsach lezec i chyba tak zrobie jesli w tyk smyk szpitalu będę rodzic. Na drugi dzień pewnie ubiore leggi...

Stary 2018-12-09, 23:13   #3014
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem się zorientowałam że by akurat dzień otwarty w szpitalu a myślałam, że w grudniu już to ogarniemy. Chyba przedzwonię tam i zapytam czy się można umówić osobiście jak się chce jakieś tam pakiety u nich wykupić. Bo mi np. zależy na położnej i sali jednoosobowej poporodowej. Najbardziej mnie w tym zastanawia jak realizują wtedy taką umowę w przypadku porodu naturalnego - bo to przecież z Małym się na termin i godzinę nie umówię na wyjście Wyjdzie jak będzie miał ochotę
ja miałam tp 28.05, a kumpela 29.05 i miałyśmy umówioną tą samą położną w tym samym szpitalu ale ostatecznie koleżanka urodziła 5 dni później sądzę, że zawsze mają kogoś innego na zastępstwo w razie wu.

Cytat:
Porodowe jednoosobowe, ale poporodowe już nie - przynajmniej taką informację znalazłam na gdzierodzic.info
Właśnie położna jest niezależna raczej od męża jeśli pracuje w szpitalu. Nawet nie wiem czy można mieć położną spoza szpitala. Sprawa położnej po dyżurze właśnie mnie zastanawia. Albo jak będzie chora albo będzie akurat na urlopie np.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

O tym właśnie mówię - i niech teraz do każdej przyjdzie jedna osoba, chociażby mąż już kompletnie pomijam że nie każdy jest odpowiedzialny i przyjdzie w takie odwiedziny zdrowy
u nas w mieście chyba w żadnym szpitalu nie ma jedoosobowych sal. Mąż na pewno będzie z córką, więc nawet tym razem mi nie zależy. w szpitalu, w którym rodziłam poprzednio, nie było odwiedzin na sali, ma to oczywiście swoje plusy i minusy.

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 23:16   #3015
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Nufcia jakie rozmiary koszul zamówiłaś i jaki kolor? Ja myślałam o granatowej dla siebie L, ale słysząc opinie to bym kupiła pewnie M, kupiłabym bo jeszcze na 100% nie byłam zdecydowana, a szybko się rozeszły ;-) może przy kolejnej turze się skuszę?

Też widziałam na HM i też liczę na promkę poświąteczną jeszcze w F&F możesz zerknąć też powinni takie mieć a jakość też super

Zamówiłam niebieską M bo na S się spóźniłam , brązową S, musztardową S i miętową M. Najchętniej bym wzięła porodową i poporodową w tym niebieskim kolorze bo wg mnie najładniejszy ze wszystkich jest ( ale robią w tym kolorze tylko porodową), ale ostatecznie stwierdziłam że wygoda będzie istotniejsza niż kolor a nie wiadomo kiedy one znowu będą. Nie chcę się potem stresować że za chwilę poród a koszula będzie albo nie. Wiadomo że można kupić wtedy już jakąkolwiek gdziekolwiek, ale tak chwalą te porodowe że też chciałabym spróbować
Stary 2018-12-09, 23:16   #3016
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przyjdą te koszule możesz napisać jaka jest twój opinia ja mam dwie koszule tamtej ciazy ale nie jestem zadowolona. Jedna wielka jak worek a drugi kiepskiej jakości, niewygodna. Używałam tyko w szpitalu. W domu osły do orania i do szafy. Porodowa miałam szpitalna. Ogólnie to ja po porodzie tyko raz mialan kontrole krocza więc równie dobrze mogłam sobie w dresach czy legginsach lezec i chyba tak zrobie jesli w tyk smyk szpitalu będę rodzic. Na drugi dzień pewnie ubiore leggi...

zazdro! ja leżałam 6 dni po porodzie i pamiętam ten codzienny obchód i zaglądanie w krocze, bleeee
choć chyba lepiej jednak koszulę, bo się szybciej goi?

Idę obczaić o jakich koszulach mówicie

Stary 2018-12-09, 23:20   #3017
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Powrzucam Wam zdjęcia jak przyjdą jeśli chcecie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
ja miałam tp 28.05, a kumpela 29.05 i miałyśmy umówioną tą samą położną w tym samym szpitalu ale ostatecznie koleżanka urodziła 5 dni później sądzę, że zawsze mają kogoś innego na zastępstwo w razie wu.

u nas w mieście chyba w żadnym szpitalu nie ma jedoosobowych sal. Mąż na pewno będzie z córką, więc nawet tym razem mi nie zależy. w szpitalu, w którym rodziłam poprzednio, nie było odwiedzin na sali, ma to oczywiście swoje plusy i minusy.
Zobaczymy jak to będzie. Jak sobie pomyślę ile muszę przed porodem rzeczy ogarnąć to mi słabo dobrze, że przez ciążę mam taką beznadziejną pamięć to szybko o tym zapominam
Stary 2018-12-10, 07:59   #3018
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Witam się po weekendzie Widzę że już zaawansowane tematy wchodzą

Sala jednoosobowa z miejscem na męża to dla mnie opcja idealna. Mój mąż był niesamowitym wsparciem, może nie w trakcie samego porodu (bo miałam cc), ale po wszystkim był cały czas i to on głównie zajmował się córką jak ja akurat nie karmiłam. Leżałam a on nosił, przewijał, podawał. Nawet samo czekanie na cięcie było inne jak on był obok. Słabo mi na myśl że teraz go (tyle) nie będzie i kombinuję jak to zrobić żeby był... niestety nie widzę za bardzo opcji, poza przemyceniem starszej córki do szpitala w walizce
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 08:45   #3019
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cześć mamusie

Przeglądałam przez weekend forum, ale ciągle mnie coś odciągało.

Podczas pierwszego porodu byłam sama. Właściwie żałowałam tylko, że pana taty nie było z tego względu, że przynajmniej by widział albo chociaż słyszał zza drzwi co tam się dzieje i że to nie takie filmowe sielanki. Pamiętam tylko, że napisałam mu po godz. 16, że przebili mi pęcherz i strasznie boli. Dostałam w odpowiedzi "czy mam przyjechać?". Wtedy dałam sobie spokój. Synek urodził się o 17:30, a dumny tatuś raczył pojawić się w okolicy 19. Wisienką na torcie jest to, że pochwalił się na fb, że jego pierworodny urodził się o 12:00

Rozmawialiśmy z TŻ, że będzie obecny przy porodzie. Chociaż po moim ostatnim pobycie w szpitalu, gdzie właściwie bolał mnie tylko brzuch, tak się nerwowo zachowywał, że nie wiem jak to będzie jak już zacznę rodzić. W ostatnim czasie pogorszył się stan zdrowia teścia i każda wizyta u lekarza oznacza 2 dni wcześniej napięte dni. Szczerze mówiąc coraz bardziej niechętnie podchodzę do wizji wspólnego porodu, jeśli ma to tak nerwowo wyglądać. I niestety coraz częściej mam nadzieję, że zacznę rodzić jak TŻ będzie w pracy 140km od nas... Ale to też mój humor jest ostatnio fatalny
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 08:46   #3020
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Przez te wizyty w szpitalach, jakoś teraz bardziej wszystko mi się zaczęło wizualizowac w głowie i wczoraj wieczorem tak się tym wszystkim zestresowalam, że zasnąć nie mogłam
Dziś byłam pobrać krew do badań kontrolnych, a jutro usg polowkowe w końcu

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 09:00   #3021
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, witam się po dłuższej przerwie, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie Na wakacjach zepsułam swój telefon i na tym co mam obecnie nie mam appki, więc trudno mi było korzystać z wizażu, ale już postaram się być.

Jestem po połówkowych, wszystko dobrze, potwierdziły się przypuszczenia mojego lekarza i będzie syn
Wspaniale Gratuluje

Wiecie, ze teraz jest w Rossmannie promocja na pielegnacje dziecieca? i w klubie rossne ten zel z AA do piersi, ktory polecalyscie

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 09:00   #3022
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
zazdro! ja leżałam 6 dni po porodzie i pamiętam ten codzienny obchód i zaglądanie w krocze, bleeee
choć chyba lepiej jednak koszulę, bo się szybciej goi?

Idę obczaić o jakich koszulach mówicie
I dobrze i niedobrze. Oglądala położna ale wolalabym żeby lekarz zobaczył. No i tylko raz, myślę ze powinni zerknac jeszcze bo to jednak rana i szwy. A koszula z jednej strony lepsza bo wietrzymy ale była niewygodna w szpitalu. Łóżka niewygodne, wysokie, ledwo na nie się wspinalam bo bolało mnie. Ledwo z nigo schodzilam a miałam noworodka który cycka nie puszczał i musialam kombinowac jak tu się położyć wygodnie dla.mnie i bezpiecznie dla dziecka, nakarmic, zmienić potem piers na druga. Karnilamw łóżku na lezaco bo ona ciągle była podłączona do piersi. Położna mi pokazała jak wygodnie i w sumie do końca karmilismie się głównie na leżąco. No i z tymi bólami, w koszuli jeszcze musialam myśleć żeby cos mi nie było widać, bo sala dwuosobowa, wiec obcy facet był na sali. Fakt ze nie gapil się i chyba bardziej by zetresowany i skrępowany ale jednak wygodniej i swobodniej byłoby mi smigac w legginsach. W domu po 2 dniach od razu wskoczyłam w spodnie i tez się wszystko normalnie zagoiło

Stary 2018-12-10, 09:10   #3023
mia128
Raczkowanie

Dzień dobry

Witam się po weekendzie.

W weekend byliśmy na zabawie Mikołajkowej dla maluchów. Oficjalnie moje dziecko boi się Mikołaja do sali z dziećmi pobiegnie, ani się na rodziców nie obejrzy, a mikołaj tylko na kolanach u mamy, najbliżej na wyciągnięcie ręki. Mam nadzieję że mu kiedyś przejdzie dobrze że w żłobku nie mieli Mikołaja tylko upominki.

Odnośnie porodu to Kopernika ma chyba lepszy oddział położniczy, ja go nie wybrałam min dlatego że bałam się, że mnie odeślą do innego szpitala. Ciąża bezproblemowa, a tam w pierwszej kolejności przjmują trudne przypadki, a czasem ponoć odsyłają gdzieś indziej. Na Ujastku liczyłam że jak opłacę położną to takiego numeru nie zrobią

Ja byłam po cc, mąż był całymi dniami prawie. Sala 3 os ale świetne babeczki i mężowie też taktowni więc super. W nocy pewnie by się przydał, ale nie miałam jakiejś wielkiej potrzeby. Tylko jedną noc mały był na noworodkach. Teraz pewnie będzie podobnie, mam nadzieję że starszy będzie w żłobku, odbiorą go dziadkowie, a wczesnym wieczorem mąż go położy spać. Tyle że mamy w domu nie będzie. Mam nadzieję że bardzo tego nie przeżyje...

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 09:21   #3024
msyska
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja właśnie robię krzywa cukrowa, jestem już po godzinie i powiem Wam że jest naprawdę ok. Jedyne co mi doskwiera to że nie mogę pic. Mogłam trochę popić glukozę jedynie i poza tym nic. Glukozę miałam cytrynową i w smaku ok, bez szału wiadomo ale nie powiedziałabym ze coś strasznego. Ale tak o nie ma co się źle nastawiać bo ja już sie bałam i stresowałam a jest luzik
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 09:25   #3025
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Powrzucam Wam zdjęcia jak przyjdą jeśli chcecie

Zobaczymy jak to będzie. Jak sobie pomyślę ile muszę przed porodem rzeczy ogarnąć to mi słabo dobrze, że przez ciążę mam taką beznadziejną pamięć to szybko o tym zapominam
Ja już zaczynam delikatnie panikować z tym ogarnianiem, ja z tych co wolą mieć wszystko wcześniej zaplanowane. Może nie muszę już mieć wózka, ale przydałaby się mieć już wybrany i wózek i fotelik i gotowa lista wyprawkowa
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Przez te wizyty w szpitalach, jakoś teraz bardziej wszystko mi się zaczęło wizualizowac w głowie i wczoraj wieczorem tak się tym wszystkim zestresowalam, że zasnąć nie mogłam
Dziś byłam pobrać krew do badań kontrolnych, a jutro usg polowkowe w końcu

Ach no nie dziwię się
Już jutro super my w czwartek!

Stary 2018-12-10, 10:48   #3026
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Przeglądałam przez weekend forum, ale ciągle mnie coś odciągało.

Podczas pierwszego porodu byłam sama. Właściwie żałowałam tylko, że pana taty nie było z tego względu, że przynajmniej by widział albo chociaż słyszał zza drzwi co tam się dzieje i że to nie takie filmowe sielanki. Pamiętam tylko, że napisałam mu po godz. 16, że przebili mi pęcherz i strasznie boli. Dostałam w odpowiedzi "czy mam przyjechać?". Wtedy dałam sobie spokój. Synek urodził się o 17:30, a dumny tatuś raczył pojawić się w okolicy 19. Wisienką na torcie jest to, że pochwalił się na fb, że jego pierworodny urodził się o 12:00

Rozmawialiśmy z TŻ, że będzie obecny przy porodzie. Chociaż po moim ostatnim pobycie w szpitalu, gdzie właściwie bolał mnie tylko brzuch, tak się nerwowo zachowywał, że nie wiem jak to będzie jak już zacznę rodzić. W ostatnim czasie pogorszył się stan zdrowia teścia i każda wizyta u lekarza oznacza 2 dni wcześniej napięte dni. Szczerze mówiąc coraz bardziej niechętnie podchodzę do wizji wspólnego porodu, jeśli ma to tak nerwowo wyglądać. I niestety coraz częściej mam nadzieję, że zacznę rodzić jak TŻ będzie w pracy 140km od nas... Ale to też mój humor jest ostatnio fatalny
może ktoś mógłby zastąpić tżta? Siostra, przyjaciółka, mama? (ja niestety nikogo takiego nie mam, mama byłaby ostatnią osobą, którą wzięłabym ze sobą do szpitala )

Cytat:
Napisane przez msyska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja właśnie robię krzywa cukrowa, jestem już po godzinie i powiem Wam że jest naprawdę ok. Jedyne co mi doskwiera to że nie mogę pic. Mogłam trochę popić glukozę jedynie i poza tym nic. Glukozę miałam cytrynową i w smaku ok, bez szału wiadomo ale nie powiedziałabym ze coś strasznego. Ale tak o nie ma co się źle nastawiać bo ja już sie bałam i stresowałam a jest luzik
Też mnie to czeka, prawdopodobnie w tym tygodniu najgorsze to czekanie chyba, siedzenie na tyłku i brak wody. No i boję się wyniku

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Wspaniale Gratuluje

Wiecie, ze teraz jest w Rossmannie promocja na pielegnacje dziecieca? i w klubie rossne ten zel z AA do piersi, ktory polecalyscie

Dziękuję

Stary 2018-12-10, 10:48   #3027
Michacha1234
Zadomowienie

Ja pojechałam rano na pobranie krwi (pisałam Wam, że miałam mieć ponownie pobraną, bo w tej piątkowej się skrzep zrobił) a babka że mam jutro przyjść, bo muszą dostać oficjalny wydruk z laboratorium, żeby nie trzeba było płacić... Także porażka.
Ja może w tym tygodniu usiądę i zrobię listę wyprawkową. Zastanawiam się co mogłabym kupić na tej promce w Rossku 2+2 dla dzieciaczków. A Wy coś kupujecie? Niby wcześnie, ale prędzej czy później i tak będzie trzeba.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 11:18   #3028
ofelka 123
Rozeznanie

Ja chyba nic nie kupuje na tej promce bo chyba jest jeszcze za wcześniej a może tak co powinnam kupić?

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 11:39   #3029
msyska
Raczkowanie

Ja jak tak dodałam do koszyka to wyszło mi oszczędności 12 czy 15 zł.. także się wstrzymuje na razie. szkoda ze to musza być różne produkty
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 11:52   #3030
Listopadowaa
Zakorzenienie

Miałam iść na spacer z córką a tz wpadł szybciej i zabrał ją do babci, a ja siedze i mysle co mam robic, spacer by sie przydał ale pogoda taka sobie, jeszcze samej tak? Mysle czy nie isc po sklepach pochodzic. Mam tyle roboty ale po tych intensywnych weekendach chyba dzisiaj zrobie cos dla siebie. W domu zostac nie mogę bo od dwoch dni kiszę się, a wczoraj i w nocy bolala mnie glowa. A poczytałabym książke, albo zrobila porzadek w szafie i komodach to moglibysmy ruszyc z pokoikiem starszej i wyprawka dla młodszej....Czemu ciężarne są takie niezdecydowane

Dzisiaj mam wizyte po 5 tygodniach. Ciekawa jestem jaka duza jest już nasza mała. Bierzecie magnez? Ja bralam dwie tabletki dziennie, a ostatnio zaczelam brac inny suplement w ktorym jest troche magnezu zapotrzebowanie dzienne 25% i przyleniłam i tylko na wieczor bralam dodatkowo 1 tabletke magne b6 i w nocy dostalam skurczy lydki i stopy. I od rana ciagnię mnie ten miesień. Musze zapytac gina czy są jakieś ograniczenia co do magnezu bo chyba trzeba zwiekszyc dawkę.

Mnie tez czeka krzywa, jeszcze przed swietami. Z pierwszej ciazy smak na mnie wrazenia nie zrobila, czulam sie dobrze po za tym ze bylam na czczo i glodna wiec z tego powodu czulam sie slabo. Mnie tylko to siedzenie tyle odzin w poczekalni przeraza. I to ze trzeba rano wstac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości