|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
przez parę dni czulam kopniaki dosłownie na łonie to wyluzowalam z tym pęcherzem bo stwierdzilam ze to dziecko ale teraz znowu czuje ruchy na wysokości pępka z dwóch stron a ucisk ba pęcherz dalej. Ostatecznie mnie zbadał i powiedział ze źle nie jest. Ja bralam antybiotyk w pierwszym trymestrze i juz wtedy powiedział mi ze będa infekcje wracać. To juz drugi raz jak biorę ten lek. W pierwszej ciąży jak miałam złe wyniki cytologii to praktycznie ciągle byłam na globulkach. Teraz będę brała lactovsginal albo provag raz na parę dni jak juz się wylecze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
cisowianki musi być. W pierwszej ciąży mi posmakowała i do dzisiaj tylko ja pije. Ale ostatnio mam manie na rooibosa to j wody mniej wchodzi. Ale ogólnie wypijam od 2 do 5 rooibosow dziennie. Plus wodę tez. Nie licze ale minimum dwie szklanki na pewno. Wydawało mi się ze dużo pije a tu lekarz mówi ze mało wód mam. Może nie potrzeb nie pije rano czarna herbatę i kawę. Ale bez kawy to ja nie dam rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam im, żeby mi chociaż fotelik przysłali, bo nie miałam jak dziecka ze szpitala przywieźć, ale byłam wściekła ![]() Właśnie też zastanawiam się czy nie pójść po świętach, bo jak (tfu tfu) wyjdzie coś nie tak, to się chyba załamię ![]() ![]() Cytat:
U mnie praktycznie od samego początku infekcje, już chyba czwarty lek biorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), to ostatnią butelkę z czterech właśnie otworzyłam
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak się go przypilnuje to jest ok. Przydałaby mu się jakaś asystentka może ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam to krzywą się robi między 24 a 28 tygodniem, więc nie ma się też co śpieszyć jak nie ma wskazań Tym bardziej, że ja już raz robiłam bo mi wychodziła wysoka glukoza. I wcale mi się do powtórki nie śpieszy ![]() Jak dobrze, że moja ginka ogarnięta. Już ja jestem wystarczająco zapominalska przez tą ciążę. Mam wrażenie że mi ktoś przeszczepił pamięć mojego męża A ja jestem z tych co zawsze mają wszystko ogarnięte, zapamiętane i zorganizowane, ale w ciąży mi to kompletnie nie wychodzi
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
NuFCia, na który pakiet się zdecydowaliście? Też się czaję na któryś (muszę iść w końcu na te dni otwarte), ale kompletnie sobie nie wyobrażam jak to ma działać w praktyce. Niby sale do wyboru do koloru, a ja jak rodziłam tam 2,5 roku temu to po cięciu leżałam na... patologii, bo na poporodowej brakło miejsc. Taki był tłok, a popularność im nie spada, wręcz przeciwnie, więc ![]() ![]() Czytam Was z tymi zakupami i przygotowaniami i średnio do mnie dociera, że ja też powinnam się tym wszystkim zająć Może po świętach się bardziej wkręcę w ten klimat, na razie leci mi ta ciąża jakoś niezauważalnie w tle innych spraw A jutro już połówkowe, ktoś ze mną?
|
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny. Śnieg za oknem wiec musze jeszcze auto odśnieżyc.
Ja pije pije bardzo dużo ale my z tz to tacy wodopoicy się dobralismy. Co do krzywej mi się nie spieszy a skierowanie dostane w styczniu. Zresztą jestem przerażona ze wy jesteście takie zaawansowane w wyprawakch i nawet wcześniej na myśl by mi nie przyszło ze można sobie iść tak o i oglądać oddziały w szpitalu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponoć to dobrze bo tam jest milszy personel mnie się wydaje, że te wypasione sale nie cieszą się jakąś ogromną popularnością. Przynajmniej ja nie znam nikogo kto by taką miał, ale w sumie one są w miarę nowe więc mogę się mylić. Wiecie jaką akcję wczoraj miałam? Byłam w smyku i stanęłam w kolejce do kasy. Nie czułam się źle więc spoko, kurtka rozpięta, brzuch pokaźny jestem już pierwszą i patrzę że z boku stoi też jakaś ciężarna i coś robi na tel. Kasjerka poprosiła następną osobę, a ona czmych i już przy kasie ani żadnego stwierdzenia że jest w ciąży i chce wejść ani nic, nie mówiąc że przed drugą ciężarną się wbiła. Gdyby kasa była bliżej bym jej chyba zwróciła uwagę, ale tak mnie zatkało że się śmiać zaczęłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
No nie, jestem mentalnie chyba w 10 tygodniu. To o czym piszecie to dla mnie jakaś czarna magia. Ledwie fotarłam do etapu rajstop ciążowych i kremu na obrzmiałe piersi. Na co ja właściwie czekam? W czwartek mam półówkowe- może pi nim się ogarnę? Szkoda tylko, że mąż w delegacji i nie obejrzy ze mną drugiego dziecka. W ogóle tej ciąży nie przeżywamy tak wspólnie jak tamtej. Szkoda, ale tak czasami wychodzi przy natłoku spraw. Krzywą mam po świętach - muszę jakieś lżejsze menu wymyślić
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za wyprawkę biorę się poważniej po nowym roku, choć grube rzeczy mamy z grubsza upatrzone ale trzeba będzie śledzić kiedy jakieś promki są
ale ja zamykam kwiecień, więc mam czas Nie mogę wstać... Nie mobilizuje nawet mnie do wstania że za 2h usg 🤭Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?Cytat:
![]() Cytat:
połowa ciąży za nami Dzień dobry ![]() Dobrze, że te połówkowe w czwartek bo moje dziecko sobie jaja robi, zero doniesień tam z brzucha mogło by już dać o sobie znać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dzisiaj!
dobrze mi się spało, pierwszy raz od nie wiem kiedy Jak wstanę to muszę na jakąś godzinkę-pół podjechać do pracy i później chyba pojadę ja zakupy. Chciałam sobie kupić taki klej do brokatu i do cieni foliowych z nyxa, u mnie w mieście nigdzie go nie ma, wiec pojadę dalej, może wpadnę do Ikei przy okazji jakie macie plany na dzisiaj? Gratuluje połowy! Trzymam kciuki za wizytę Jeśli chodzi o taki ucisk w trakcie chodzenia, to tez to mam. Dwa tygodnie temu Młoda ważyła prawie pół kilo, teraz pewnie troszkę więcej, więc ma już co naciskać schody to moja zmora, to samo ze schylaniem się np przy zakładaniu butów. Nie mam problemu z samym brzuchem, bo w sumie jest mały i nie przeszkadza, ale czuję, ze mam wszystko mocno ściśnięte w środku i przy schylaniu zaraz wszystko podchodzi mi do gardłaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
). Też muszę wstać jechać na to zakichane pobranie krwi, a nie mam mocy. Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj urzędowałam trochę po sklepach. Muszę jeszcze siostrzeńcowi 4latkowi kupić prezent gwiazdkowy dzisiaj, więc pewnie kolejny dzień zleci na szoppingu. Niestety coraz więcej ludzi wszędzie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w wodzie zdatnej do picia, bo tak nazywamy zwykłą kranówkę nie powinno być żadnych świństw Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez w szał wyprawkowy jeszcze nie wpadłam, póki co to organizuje sie na święta a potem mam urlop to w lutym zacznę myślec ! Jedyne co to nie przegapie wyprzedaży w Next’cie w 2 dzień świat
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
To kciuki za połówkowe dzisiejsze, jutrzejsze i czwartkowe
Ja jutro dopiero wieczorem, będę tam przysypiać Córka zresztą też bo idziemy wszyscy...Z tą wodą to ja mam dzbanek i używam do herbaty, gotowania, ale jakoś się boję tak na surowo. Może niepotrzebnie? Pasożyty też odsiewa? Bo bakterie mi nie straszne, ale te żyjątka to moja fobia
|
|
|
|
#3082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugiej ciąży juz się tak nie przeżywa, szybciej leci i w ogóle. Może dlatego ze wszystko przechodzimy juz po raz drugi. Ale to nie znaczy ze będziemy mniej kochać te dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
O to całkiem fajnie.
Choć z tego co kojarzę ty kupujesz w Anglii? Ale może na polskiej stronie next tez będzie podobnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- O to całkiem fajnie. Choć z tego co kojarzę to ty mieszkasz w Anglii? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w internecie powinno być tak samo w każdym kraju !! ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Sprzedam wam taka ciekawostkę , bo pomimo ze mieszkając tu gdzie mieszkam tyle lat dopiero teraz sie o tym dowiedziałam. Tak wiec w tym śmiesznym kraju każdy moze nazwać swoje dziecko jak mu sie tylko podoba, i nie ma żadnych ograniczeń ; chcesz mieć księżniczkę możesz mieć Księżniczkę , chcesz mieć Misia to masz hehe i od kilku dni zamiast myślec nad prawdziwym imieniem to chodze i wymyślam ... ![]() Wyobraźcie sobie: Misio Nowak albo Słoneczko Kowalska hehe Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-11 o 10:35 |
|
|
|
|
#3088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczy, jak się urodzi ![]() Cytat:
Kciuki za wszystkie połówkowe!
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze mi się to podobało w Stanach, że można nazwać dziecko Apple albo River
W Polsce niedawno jakoś zmieniali zasady nadawania imion i jest chyba trochę więcej możliwości, ale nie pamiętam szczegółów ![]() My też oboje jakoś mniej przeżywamy drugie dziecko, ja muszę czasem dłużej pomyśleć który to tydzień, poprzednio wiedziałam co do dnia, wyprawkę na tym etapie miałam zaplanowaną na tip top a teraz nic... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

nie mam doswiadczenia z kamieniami ale mozna je z moczu 'wyczuc'? Wydawalo mi sie, ze to na jakims usg albo cos.
1,5 l to do poludnia wypijam.Ja raz od czasu mam takie prądy
przez parę dni czulam kopniaki dosłownie na łonie to wyluzowalam z tym pęcherzem bo stwierdzilam ze to dziecko ale teraz znowu czuje ruchy na wysokości pępka z dwóch stron a ucisk ba pęcherz dalej. 
Pisałam im, żeby mi chociaż fotelik przysłali, bo nie miałam jak dziecka ze szpitala przywieźć, ale byłam wściekła 

kawał dziecka juz. Lekarz cos mówił ze brzuszek ma za duży ale machnal reka. Mam nadzieje ze wszystko ok mimo wszystko. Kazał pić więcej wody bo jest trochę malo wód. Dziecko ma ciasno. Ogólnie wydawało mi się ze dużo pije. Ale ostatnio głównie rooibos a wody mniej. Ale to chyba nie ma znaczenia. Może czas kawę ograniczyć. Po za tym ze wszystko ok. Za to mam mega wątpliwości do lekarza. Mowie o infekcji a on do mnie że to normalne, grzybica wraca. Potem pyta się mnie czy chcem żeby mnie zbadał, skoro się niepokoje. Zbadał, mówi ze szyjka zamknięta, wszystko ok. Infekcja jest. Ubrałam się a on pyta mnie czy ja chce ten pimafucin. Mowie ze tak bo trzyma mnie od paru dni. Ze lactovaginal nie pomogl. To mówi ze to nie pomoże to mogę sobie doraźnie brać. Napisał mi receptę. A potem się mnie pyta czy ja chce robić test obciążenia glukozą
no jasne. Dostalam skierowanie od razu poprosiłam o mocz i morfologie. Mowilam mu przed badaniem ze mam infekcje ale czuję jakby tez cos z pęcherzem się dzialo. Po za tym mam ciągły ucisk to stwierdził ze w ciąży to normalne. A juz na koniec powiedział ze no w sumie tez cos tam może i z pęcherzem się dziac skoro czuje. Mogłabym sobie te ciaze sama prowadzić dosłownie. 

A ja jestem z tych co zawsze mają wszystko ogarnięte, zapamiętane i zorganizowane, ale w ciąży mi to kompletnie nie wychodzi

🤭
?
mogło by już dać o sobie znać.
Jak wstanę to muszę na jakąś godzinkę-pół podjechać do pracy i później chyba pojadę ja zakupy. Chciałam sobie kupić taki klej do brokatu i do cieni foliowych z nyxa, u mnie w mieście nigdzie go nie ma, wiec pojadę dalej, może wpadnę do Ikei przy okazji

26.08.2017