Mieszkanie z chłopakiem czy powrót do domu? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-12-11, 06:58   #91
Chmuralawendy
Raczkowanie

Dot.: Mieszkanie z chłopakiem czy powrót do domu?

Nie, nie mają wspólnych znajomych. On jej wierzy, że ona szuka. Ja już sama nie wiem czy wierzyć czy nie. Nie chcę wyjść na jakąś okropną dziewczynę.

Chociaż przed nim już i tak wyszłam, bo przecież nie umiem jego zrozumieć, że on nie może nic zrobić jak tylko czekać, bo obiecał jej, że wyprowadzi się, gdy ona kogoś znajdzie... I że jej nie potrafię zrozumieć, że chce mieszkać ze znajomymi. Tylko jaka jest szansa, że 27 letnia osoba znajdzie wśród znajomych kogoś z kim będzie mogła zamieszkać? Raczej te szanse są odległe i malutkie, o ile kogoś szuka.
Chmuralawendy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 07:08   #92
Tashira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chmuralawendy Pokaż wiadomość
Nie, nie mają wspólnych znajomych. On jej wierzy, że ona szuka. Ja już sama nie wiem czy wierzyć czy nie. Nie chcę wyjść na jakąś okropną dziewczynę.

Chociaż przed nim już i tak wyszłam, bo przecież nie umiem jego zrozumieć, że on nie może nic zrobić jak tylko czekać, bo obiecał jej, że wyprowadzi się, gdy ona kogoś znajdzie... I że jej nie potrafię zrozumieć, że chce mieszkać ze znajomymi. Tylko jaka jest szansa, że 27 letnia osoba znajdzie wśród znajomych kogoś z kim będzie mogła zamieszkać? Raczej te szanse są odległe i malutkie, o ile kogoś szuka.
Nie daj tak soba manipulowac...

Pamietaj, pewnych rzeczy jesli nie ustalisz na początku juz pozniej nie wyegzekwujesz.

Nie zgadzaj sie na wszystko dlatego ze boisz sie wyjsc na okropna dziewczynę. Miej tez swoje zdanie a nie tak ustępujesz.

A jej bedzie ciezko kogos znalezc w tym wieku wiec ta sytuacja moze trwac jeszcze długo...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 07:16   #93
Chmuralawendy
Raczkowanie

No i właśnie dlatego, gdy zapytałam go kiedy ta cała sytuacja się rozwiąże odpowiedział mi, że wtedy jak ona kogoś znajdzie. A on nie wie kiedy to się stanie, ale ona kogoś szuka.

Chyba byłabym troszkę spokojniejsza, gdybym miała z nią jakieś fajne relacje i serio widziała, że ona cieszy się szczęściem swojego brata. A ja odnoszę wrażenie, że nie lubi mnie/jest zazdrosna/te plany są jej nie na rękę. W takiej sytuacji "szukanie" kogoś może trwać miesiącami. Może ona liczy na to, że przez to wszystko się pokłócimy i rozstaniemy? Ja już nie wiem.

Wiem jedno - nie będę czekać miesiącami na rozwiązanie tej sytuacji, bo ja będę najbardziej poszkodowana z całej tej trójki i po drugie... Jeśli jest takim bardzo lojalnym bratem to prędzej czy później ta sytuacja się jakoś rozwiąże. Trudno , żeby przez x miesięcy mi mówił, że nie może. Jak już będzie np. lato a sytuacja taka sama to chyba wreszcie zrozumie, że coś jest nie halo.
Stary 2018-12-11, 07:40   #94
farmaceutka88
Rozeznanie

27 lat to nie 15-letnie dziecko które trzeba prowadzić za rączkę, bo "chce mieskać z psiapsiółkami". Zajmij się sobą, znajdź coś dla siebie ale proponuję nie szukać całego mieszkania, tylko pokoju, ew. mieszkanie+ obcy współlokator, ALE bez oczekiwania na jaśnie Pana, bo popłyniesz finansowo. Myśl o sobie, bo on z kolei myśli o siostrze, a Ty już masz łatkę niewdzięcznicy. Nie daj się i tyle!
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 07:43   #95
Chmuralawendy
Raczkowanie

No tak, on nie myśli o nas.. mimo, że mnie o tym zapewnia. Myśli o tym, żeby być lojalnym bratem.
Stary 2018-12-11, 07:45   #96
Efkakam
Zadomowienie

Porąbana sytuacja. Zaczęło się od tego, że chciałaś się wyprowadzić, bo masz dość obecnego mieszkania, a typ nakręcił dramę, jakby tu nie wiadomo jakie dylematy były... Z tego, co wyczytałam to właśnie on zaproponował wspólne mieszkanie, tak? Ale nagle ma tragiczny dylemat i jeszcze teraz się unosi, że nie chcesz czekać, aż on się uwolni od siostry. Co jest dziwnego w tym, że chcesz jak najszybciej zmienić pokój? Nie chcesz tu siedzieć, bo się źle czujesz, a ten, wielce oburzony, bo Ty nic nie rozumiesz... No ludzie, szopka krakowska akurat na święta

Efkakam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 07:47   #97
Chmuralawendy
Raczkowanie

Dlatego dostałam wolną rękę mogę sobie szukać czegoś innego a gdy jego siostra nagle kogoś znajdzie to on się przeprowadza do mnie, hah.
Stary 2018-12-11, 07:48   #98
Efkakam
Zadomowienie

Ale ile nerwów przy tym sobie napsułaś to Twoje.

Stary 2018-12-11, 07:57   #99
Chmuralawendy
Raczkowanie

Szczerze to przez to wszystko jak znajdę sobie coś sama to już chyba odechce mi się mieszkania z nim, gdyby nagle mógł zamieszkać. Nie chcę być opcja zapasowa.
Stary 2018-12-11, 08:00   #100
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego dostałam wolną rękę mogę sobie szukać czegoś innego a gdy jego siostra nagle kogoś znajdzie to on się przeprowadza do mnie, hah.

Na świętej nigdy .
Stary 2018-12-11, 08:00   #101
Tashira
Zadomowienie

Lepiej znajdz po prostu lepsza wspolokatorke. Bedziesz ladowac kase w mieszkanie a ksiaze bedzie wpadal na wizyty. Idealny uklad dla niego...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-11, 08:04   #102
Chmuralawendy
Raczkowanie

Powiedział, że może mi się troszkę dołożyć do czynszu na mieszkanie, ale szczerze? Już nie chcę nic od niego. Przez tą wieczorną kłótnie mam do niego spory żal, jest mi bardzo przykro i odechciewa mi się... :/
Stary 2018-12-11, 08:07   #103
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Powiedział, że może mi się troszkę dołożyć do czynszu na mieszkanie, ale szczerze? Już nie chcę nic od niego. Przez tą wieczorną kłótnie mam do niego spory żal, jest mi bardzo przykro i odechciewa mi się... :/

A później będzie wołał hajs z powrotem.
Stary 2018-12-11, 08:08   #104
Efkakam
Zadomowienie

Nie dziwię Ci się. Może jak emocje opadną to się lepiej dogadacie.

Edytowane przez Efkakam
Czas edycji: 2018-12-11 o 08:09
Stary 2018-12-11, 08:17   #105
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Cytat:
Mówiłem, problem nie leży w mieszkaniu i ono niczego nie rozwiąże
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 08:18   #106
Chmuralawendy
Raczkowanie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86233204]Mówiłem, problem nie leży w mieszkaniu i ono niczego nie rozwiąże [/QUOTE]

To co mam zrobić?
Stary 2018-12-11, 08:29   #107
Konto usunięte

Cytat:
To co mam zrobić?
Ty raczej niewiele, bo z tego co widzę to Tobie bardziej zależy i jesteś tą stroną ratującą związek. To on ma Cię gdzieś. Na brak szacunku i kłótnie najlepsza jest cisza. Przestań mu nadskakiwać, próbować ratować, narzucać Cię. Olej, zerwij kontakt telefoniczny i czekaj na jego ruch. Zawsze w przypadku gdy coś się dzieje złego to najlepiej dać przestrzeń i nieco odpuścić, może zatęskni, może przemyśli, może w końcu do jego łepetyny dojdzie że powinien mieszkać z Tobą a nie siostrą. Ale wątpię... W takim stanie możecie tkwić nawet kilka lat. Pytanie czy warto?

No i zobacz, Tobie do mieszkania może dołożyć, ale siostrze już nie mógł? No parodia kobieto, parodia
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 08:33   #108
szugarbejb
Zakorzenienie

No chłopak wybitnie nie chce z Tobą mieszkać, nawet Ci zapłaci, żeby z Tobą nie mieszkać jak widać

Dobra manipulantka ta jego siostra.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 08:43   #109
63b309f64a21e028d01c4e03f16459e915abac32
Konto usunięte

Cytat:
Szczerze to przez to wszystko jak znajdę sobie coś sama to już chyba odechce mi się mieszkania z nim, gdyby nagle mógł zamieszkać. Nie chcę być opcja zapasowa.
Mi też by się odechciało.

Trzymanie się z dala od partnerów, dla których nie jest się priorytetem wychodzi na zdrowie, polecam.

Może mam skrzywiony obraz świata, ale jeśli ktoś stawia komfort rodzeństwa nad komfort partnera, to raczej zwiastuje DUŻE problemy w przyszłym, wspólnym życiu.
63b309f64a21e028d01c4e03f16459e915abac32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-11, 09:11   #110
Chmuralawendy
Raczkowanie

Ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Przez tą wieczorną kłótnię on też ma do mnie żal, jest mu przykro, jest oschły. Jestem u niego przez tydzień w mieszkaniu i z grzeczności zaproponowałam, że zapłacę tylko ma powiedzieć ile, bo pewno będzie większy rachunek chociażby za wodę.. to się jeszcze bardziej na mnie obraził, że proponuję coś takiego. I co wyszło? Że ja jestem tą złą.
Stary 2018-12-11, 09:15   #111
63b309f64a21e028d01c4e03f16459e915abac32
Konto usunięte

Cytat:
I co wyszło? Że ja jestem tą złą.
A on jest tym biednym, uciśnionym, który by chciał WSZYSTKICH zadowolić. No ale tak siè nie da. Więc powiedzmy - wszystkich, z zachowaniem odpowiedniej hierarchii. Przykro mi, jesteś na końcu łańcucha pokarmowego.
63b309f64a21e028d01c4e03f16459e915abac32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 09:18   #112
Chmuralawendy
Raczkowanie

Użyłam argumentów jakie większość z Was tutaj napisała i o to się obraził, o prawdę. Według jego teorii naskoczyłam na niego. Z tym, że to on teraz jest obrażony, ale zaznaczył, że jemu jutro przejdzie a ja będę to rozpamiętywać jeszcze przez x czasu.
Stary 2018-12-11, 09:26   #113
Konto usunięte

Cytat:
Użyłam argumentów jakie większość z Was tutaj napisała i o to się obraził, o prawdę. Według jego teorii naskoczyłam na niego. Z tym, że to on teraz jest obrażony, ale zaznaczył, że jemu jutro przejdzie a ja będę to rozpamiętywać jeszcze przez x czasu.
Tak po prawdzie to powinnaś teraz myśleć czy wgl warto z nim być, a nie o mieszkaniu
Stary 2018-12-11, 09:27   #114
Tashira
Zadomowienie

Manipulator. Współczuję.

Tez bylam z takin czlowiekiem. Na koniec zanim cokolwiek powiedzialam przepraszalam z gory bo wiedzialam ze zaraz sie obrazi. Za kare zrywal kontakt na pare dni lub mi nie odpisywal. Ciezki zywot.

Nie daj sobie wejsc na glowe i juz na poczatku wyznacz pewne granice.

Stary 2018-12-11, 09:31   #115
Chmuralawendy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tashira Pokaż wiadomość
Manipulator. Współczuję.

Tez bylam z takin czlowiekiem. Na koniec zanim cokolwiek powiedzialam przepraszalam z gory bo wiedzialam ze zaraz sie obrazi. Za kare zrywal kontakt na pare dni lub mi nie odpisywal. Ciezki zywot.

Nie daj sobie wejsc na glowe i juz na poczatku wyznacz pewne granice.

Ale jak wyznaczyć granicę? Teraz już zgłupiałam po tej jego sytuacji. Odnośnie mieszkania - już mi się odechciało z nim mieszkać. Nie chcę być opcja zapasową. Zresztą będę myśleć o sobie i sama coś znajdę. A ogólnie jestem w wielkiej kropce. Już pomijając kwestie tego mieszkania.
Stary 2018-12-11, 09:31   #116
szugarbejb
Zakorzenienie

Ale tu się nie ma o co obrażać. Chłopak mieszka z siostrą, która ma 27 lat, to nie jest małe dziecko którym się musi zajmować. Mógłby zamieszkać z Tobą - oświadczyć to siostrze, dać jej klasycznie miesiąc na znalezienie współlokatora i zamieszkać z Tobą, tak normalni ludzie robią. Ale on nie chce. I kij z tym czy sam nie chce czy siostra nim manipuluje.

Za dużo myślisz o tej sytuacji, a za mało o sobie. Tobie jest źle w mieszkaniu, to się wyprowadź i znajdź sobie fajny pokój. A chłopak niech weźmie ślub z siostrą jak taki związany

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 09:36   #117
Chmuralawendy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ale tu się nie ma o co obrażać. Chłopak mieszka z siostrą, która ma 27 lat, to nie jest małe dziecko którym się musi zajmować. Mógłby zamieszkać z Tobą - oświadczyć to siostrze, dać jej klasycznie miesiąc na znalezienie współlokatora i zamieszkać z Tobą, tak normalni ludzie robią. Ale on nie chce. I kij z tym czy sam nie chce czy siostra nim manipuluje.

Za dużo myślisz o tej sytuacji, a za mało o sobie. Tobie jest źle w mieszkaniu, to się wyprowadź i znajdź sobie fajny pokój. A chłopak niech weźmie ślub z siostrą jak taki związany
Dlatego tak zrobię. Sama sobie coś znajdę. Z tym, że on jest teraz na mnie obrażony za prawdę, powiedział, że jemu przejdzie pewno jutro a mi nie przejdzie.
Stary 2018-12-11, 09:38   #118
Tashira
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak wyznaczyć granicę? Teraz już zgłupiałam po tej jego sytuacji. Odnośnie mieszkania - już mi się odechciało z nim mieszkać. Nie chcę być opcja zapasową. Zresztą będę myśleć o sobie i sama coś znajdę. A ogólnie jestem w wielkiej kropce. Już pomijając kwestie tego mieszkania.
Jestes pewna ze stac Cie na to samodzielne mieszkanie? To jest komfort ale mysle ze jednak za bardzo liczysz ze on sie wprowadzi.

Taka prawda: Tobie moze dorzucic a w druga strone, siostrze nie?

Jego 'pepowina' z siostra jest niepokojaca. Zanim podejmiesz decyzje i wezmiesz sobie na głowę duze oplaty wybadaj czy przypadkiem siostra nie ma wplywu na jeszcze inne decyzje w jego zyciu.

Stary 2018-12-11, 10:04   #119
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;86232684]Dziewczyny, ale autorka napisala, ze ten stan trwa nie od roku, tylko od listopada... no rzeczywiscie bardzo dlugi czas oczekiwania lol Listopad byl mniej niz 2 tygodnie temu[/QUOTE]
Ale tu nie chodzi o to ile trwa ten stan, tylko o to, że z takim kolesiem nie da się absolutnie niczego ustalić, bo postanowił być bezradny w "trudnej" sytuacji. Tego problemu by nie było, gdyby powiedział "ej siostra wyprowadzam się za 3 miesiące, szukaj kogoś". On się zamierza zamiast tego bujać do us*ania, bo nikt nie wie czy i kiedy siostra postanowi się ogarnąć.
Cytat:
Ten facet właśnie pobił jakiś rekord Siostra nie może ogarnąć tyłka i szukać czegoś sama, ale jak ty będziesz utrzymywać sama miejsce przeznaczone dla 2 osób w oczekiwaniu nie wiadomo jak długo na jaśnie pana, to będzie wszystko spoczko.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Możesz wyznaczyć granice tak, jak on to powinien zrobić. O ile jeszcze zamierzasz z nim być, powinnaś powiedzieć, że od np. od lutego zmieniasz miejsce zamieszkania i jeśli się nie określi wystarczająco wcześnie, to może się więcej nie pojawiać.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 10:06   #120
Tashira
Zadomowienie

Dokladnie. Powiedz ze do lutego czekasz. A jak sie nie wprowadzi to bierzesz sobie wspolokatora jakiegos bo Ty nie bedziesz ponosila kosztow by dogodzic innej doroslej babie. I na randki o ile w ogole moze zabierac Cie do kina

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości