Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-12-11, 08:40   #3781
Kasza888
Raczkowanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Hej😊

My zaczynamy rozszerzac dietę od poniedziałku, także chętnie skorzystam z Waszych doświadczen, bo szczerze mówiąc, już nie pamiętam jak to było przy córce, a niby to tak niedawno było...

A nie myslalyscie żeby dawać pić z bidonu? Czy to za wcześnie? Są ponoć takie bidony b box bodajże, dla mniejszych dzieci, ma takie dwa uchwyty z boku i łatwo się że trzyma.

Dziś synuś pobił swój rekord, spał od 18.30 do 4 rano bez pobudki😱😱😱

Monya witaj!

Dziś mamy w planach malowanie ozdób, córcia chora w domu, przynajmniej się czyms zajmie.

Dzięki Bursztynku za odpowiedź!

Miłego dnia życzę wszystkim!
Kasza888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 12:30   #3782
chmurka508
Raczkowanie

GG do chmurka508

Porannarosa dzieki!
To sie trochu uspokoilam jak to Who zacytowalas. U nas na pewno 600 g bylo miesiac w miesiac wiec nie najgorzej jak widac i pewnie zupelnie niepotrzebnie sie martwie, a ze i ja i maz chuchra jestesmy to pewnie stad ten 3 centyl. W sumie jak patrze na Karole to owszem tak na oko szczupla jest, ale tez na zaglodzona czy bardzo wyvhudzona nie wyglada.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Czesc monya!

chmurka508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 16:38   #3783
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A co tu taka cisza???

My dziś dzień mamy ciężki Lidka na pierwszą drzemkę dopiero się ułożyła po 13 ale wstała o 17. Nie chce dziś jeść, płacze, jest marudna. Dałam jej przeciwbólowe bo coś jej jest i pewnie są to zęby.
Udało mi się w międzyczasie posprzątać trochę na te święta więc nie jest tak źle. Teraz na razie leży na macie i kwiczy.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 16:58   #3784
julanna
Raczkowanie

U nas przebiły się ząbki dzisiaj :O Więc zamiast pisać lulam i trzymam gryzaki

julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 17:31   #3785
aaska92
Zadomowienie

Julanna gratulacje pierwszych ząbków, u nas jeszcze nie widać nic, ale tak coś górne czuc jak dotkne.

Ja dziś po śniadaniowym koktajlu myślałam, że skonam, udało mi się mamę ściągnąć o 14, a tak od 11 mnie męczyło. Ogólnie niedobrze mega itp, oczywiście misiek jeszcze usadzil kupę ledwo przebralam z tą wrażliwością na zapachy. Mama mi przywiozła biszkopty i bułki i pepsi i pomogło, jeszcze jakieś tabletki na żołądek. Ale te 3 h samej z małym.przy tym samopoczuciu to była katorga, dobrze, że misiek mój nawet grzeczny dziś był.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-11, 17:45   #3786
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Julanna gratulacje pierwszych ząbków, u nas jeszcze nie widać nic, ale tak coś górne czuc jak dotkne.

Ja dziś po śniadaniowym koktajlu myślałam, że skonam, udało mi się mamę ściągnąć o 14, a tak od 11 mnie męczyło. Ogólnie niedobrze mega itp, oczywiście misiek jeszcze usadzil kupę ledwo przebralam z tą wrażliwością na zapachy. Mama mi przywiozła biszkopty i bułki i pepsi i pomogło, jeszcze jakieś tabletki na żołądek. Ale te 3 h samej z małym.przy tym samopoczuciu to była katorga, dobrze, że misiek mój nawet grzeczny dziś był.

Dzięki no ja rano coś pod palcem poczułam, że drapie, a tam biała kropka przynajmniej wiem od czego wysypka na buzi od paru dni, bo już się zaczynałam martwić.

Co za koktajl? Chyba coś przeoczyłam. Ale współczuję, czasem w dobrej formie ciężko te dzieci ogarnąć i sobie nawet nie chce wyobrażać, jakbym np chora miała pół dnia nosić i skakać na pilce...

Stary 2018-12-11, 19:22   #3787
Kasza888
Raczkowanie

Julanna gratuluję pierwszych ząbków😁😁😁

Pierwsze już są, to teraz już z górki....😉😉😁😁😁

Aaska współczuję dolegliwości żołądkowych😐😐😐 a to jakiś koktajl od tego Twojego dietetyka?

My jutro na szczepienie😏😏😏

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Bursztynku u Was też ząbki, biedna Lidka, że też te dzieciaczki muszą się tak męczyć🙄🙄🙄

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-11, 19:24   #3788
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julanna Pokaż wiadomość
U nas przebiły się ząbki dzisiaj :O Więc zamiast pisać lulam i trzymam gryzaki

O gratuluję super ja też bym już tak chciała może by się trochę nastrój poprawił Lidce i mi przy okazji. U nas jak na razie nic szczególnego nie widać jeszcze...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:

Oj to cię wymęczyło strasznie. Ważne że już lepiej

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasza888 Pokaż wiadomość
Julanna gratuluję pierwszych ząbków

Pierwsze już są, to teraz już z górki....

Aaska współczuję dolegliwości żołądkowych a to jakiś koktajl od tego Twojego dietetyka?

My jutro na szczepienie

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Bursztynku u Was też ząbki, biedna Lidka, że też te dzieciaczki muszą się tak męczyć
Powodzenia na szczepieniu

Stary 2018-12-11, 19:50   #3789
aaska92
Zadomowienie

A tak od dietetyka, banan, awokado, mleko migdałowe, orzechy i serek wiejski,ale już nie raz go piłam coś musiało być nieswieze obstawiam awokado

Powodzenia na szczepieniu!

Stary 2018-12-11, 20:19   #3790
chmurka508
Raczkowanie

GG do chmurka508

Cytat:
Patrzyłam teraz na tą diodę cup ale u nas raczej to nie przejdzie mój to spokojnie nie usiedzi, myśle, że z kubka niekapka będę go uczyć jak będzie starszy.

Mi dojdy cup polecala pediatra. Oblokalam na necie ale jakos tez do mnie nie przemowil. Ale moze sie myle- czy ktoras z Was praktykuje go moze? Sprawdza sie?

Kasza powodzenia, a wyrazy wspolczucia dla mam dzieci zabkujacych

Stary 2018-12-11, 22:14   #3791
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmurka508 Pokaż wiadomość
Mi dojdy cup polecala pediatra. Oblokalam na necie ale jakos tez do mnie nie przemowil. Ale moze sie myle- czy ktoras z Was praktykuje go moze? Sprawdza sie?

Kasza powodzenia, a wyrazy wspolczucia dla mam dzieci zabkujacych

Mam ten kubek ale jak na razie jestem na początku drogi więc jeszcze trudno mi powiedzieć czy się sprawdza. Będę nakłaniać Lidkę żeby zaczęła z niego pić może się uda.

Stary 2018-12-12, 05:22   #3792
asiaczek
Zakorzenienie

Witajcie nowe dziewczyny

Ja Facebooka chyba nigdy nie ogarnę, jest tam tyle postów..

U nas ze zdrowiem trochę lepiej, dzieciaki mają się ku dobremu, ale mnie teraz choroba próbuje pokonać. Na razie się nie daje

Co do doidyCup to miałam przy synku. Igusi też kupię, może będzie jadła z niego zupki. jego niewątpliwą zaletą jest ten skoszony rant (nie umiem tego nazwać inaczej), więc dziecku łatwiej oddychać przy piciu.

Powiem Wam że moja Iga jest nieprzewidywalna. Ostatnio przeszła niemal całkiem na butlę. Ale zaraz po tym stała się okropnie marudna i płaczliwa. Albo źle się czuła bo rozbierała ją choroba albo teskniła za piersią.. znów ją teraz karmię i humor ma lepszy a z butelki wypija po kilka ml. Po prostu załamka, bo w styczniu mamy wesele i pobyt z synem w szpitalu, a ona jest totalnie nieprzewidywalna. Poza tym je co godzinę i nawerr nigdzie z domu nie można wyjść.
Takie mi się ancymony trafiły, że glowa mala

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-12-12, 08:29   #3793
aniama6
Zadomowienie

Witam. Chyba wczoraj nawet tu nie pisalam. Ale Tymek mocno przeziębiony i 3 noce były słabe. Współczuje mamom których dzieci wybudzają się w nocy. Mój jednak lubi pospać, jedzenie na śpiocha i super. A te noce kiedy katar mu przeszkadzał w śnie to biedak płakał tak żałośnie. Dziś noc była dobra to i ja pełna energii. Mam w planie trochę wieksze porządki, ale tak naprawdę to mam okna do mycia a za to to może w sobotę sie wezmę. Tymek nadal zakatarzony wiec za bardzo między ludzi go nie biorę, natomiast na spacery chodzimy. I chyba tyle u nas. Powoli planuje rozszerzanie diety- tzn narazie w głowie a w czynach to za miesiąc. Tez planuje dokupić doidy cup. Nie chce mu już w ogóle butli ze smoczkiem wprowadzać. Za duży już według mnie na to a tak serii to nie chce nie dość ze od piersi to jeszcze od butelki potem odzwyczajać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-12, 10:26   #3794
Kasza888
Raczkowanie

Cześć,

My już po szczepieniu, mały krzykacz płakał już przy wazeniu, ma dziś jakiś kiepski humorek. Klusek waży już 8 kg😱 na 4 miesiące podwoil wagę urodzeniowa, Ale nie wyglada jak pulpet, jest taki zbity raczej, budowę chyba będzie miał po mężu😏 on też wysoki i dobrze zbudowany.

Przy okazji dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo małemu za szybko wg pani dr zarasta ciemiaczko przednie🙄🙄🙄 trochę poczytałam internety i już się martwię🙄🙄🙄

Na szczęście wizytę u neurologa mamy już w najbliższą niedzielę, inaczej bym oszalała 🙄🙄🙄

Witaj Asiaczku! Hmm co do Iguni - kobieta zmienną jest 😁😁😁

Aniama współczuję kataru T., też już przechodzilismy, u nas szybko pomógł nebulizator, nasivin, przyklejalam też te plasterki aromactiv, 3 dni i po katarku.

Miłego dnia!
Stary 2018-12-12, 11:01   #3795
pola25
Zakorzenienie

Kasza wizyta w niedzielę?

Julanna jak Twoje dziecko znosiło ząbkowanie?

Ja dzisiaj jestem padnięta. Miałam w planach ogarnięcie lodówki,ale chyba się zdrzemnę
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-12, 11:30   #3796
Kasza888
Raczkowanie

Tak w niedzielę😊 ja mieszkam w bardzo dużym mieście, mam z pracy pakiet medyczny dla całej rodziny u jednego z ubezpieczycieli i w ramach tego ogromną ilość placówek medycznych do wyboru, które pracują 7 dni w tygodniu😊
Stary 2018-12-12, 11:47   #3797
joas711
Raczkowanie

Cytat:
Tak w niedzielę ja mieszkam w bardzo dużym mieście, mam z pracy pakiet medyczny dla całej rodziny u jednego z ubezpieczycieli i w ramach tego ogromną ilość placówek medycznych do wyboru, które pracują 7 dni w tygodniu
Kasza a czy szczepionki też macie w ramach tej opieki medycznej czy sami kupujecie?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-12, 12:02   #3798
Kasza888
Raczkowanie

W ramach pakietu mamy tylko grypę i tezec bodajże, resztę kupujemy sami.
Stary 2018-12-12, 12:35   #3799
aaska92
Zadomowienie

Dzień dobry! My dziś kończymy 5 mcy i z tej okazji mały jest nieznośny już noc miał gorsza, budził się i nosić z dwa razy musiałam i obudził wcześnie. Po za tym gledzi i piszczy ciężko ogarnąć.. Tz mi wozka nie zniósł znowu eh.. Muszę mu chyba na czole napisać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-12, 12:41   #3800
joas711
Raczkowanie

Cytat:
W ramach pakietu mamy tylko grypę i tezec bodajże, resztę kupujemy sami.
Dzięki za odpw ogóle tak wpadłam ż buta ani się nie przywitałam ani nic także witaj Kasza piękna waga jak na 4 miesiące, gratuluję u nas 5 miesięcy i 7.5kg ale pediatra nic nie mówiła.

Powodzenia u neurologa, trzymam mocno kciuki. Internetow nie czytaj bo można zgłupieć od tego co ludzie wypisują i jeszcze osiwieć na dodatek, a na pewno wszystko będzie dobrze

Dziewczyny wczoraj mi sąsiadka poleciła zakupy w aptekach doz tylko przez aplikację bo jest sporo taniejchociaż szczepionek 6w1 też nie maja

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dzień dobry! My dziś kończymy 5 mcy i z tej okazji mały jest nieznośny już noc miał gorsza, budził się i nosić z dwa razy musiałam i obudził wcześnie. Po za tym gledzi i piszczy ciężko ogarnąć.. Tz mi wozka nie zniósł znowu eh.. Muszę mu chyba na czole napisać

Ah te chłopy mój jeździł do pracy 2 dni ż kolami do gondoli a jak w końcu je zostawił w domu to nawet adapterow nie zmienił i gondoli nie przyjął. Schodzę do piwnicy ż małym na rękach a tam wszystko w częściach i od nowa na górę, młodego zostawić, wózek poskładać i dopiero można było iść na spacer, masakra. Jeszcze ubieranie tych 100 warstw zimowych ciuchów żeby na krótki spacer się wybrać byle do wiosny

Stary 2018-12-12, 13:07   #3801
Kasza888
Raczkowanie

Witaj Joas😉

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Aaska dużo zdrówka na 5 miesięcy😊😊😊
Stary 2018-12-12, 16:26   #3802
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie nowe dziewczyny

Ja Facebooka chyba nigdy nie ogarnę, jest tam tyle postów..

U nas ze zdrowiem trochę lepiej, dzieciaki mają się ku dobremu, ale mnie teraz choroba próbuje pokonać. Na razie się nie daje

Co do doidyCup to miałam przy synku. Igusi też kupię, może będzie jadła z niego zupki. jego niewątpliwą zaletą jest ten skoszony rant (nie umiem tego nazwać inaczej), więc dziecku łatwiej oddychać przy piciu.

Powiem Wam że moja Iga jest nieprzewidywalna. Ostatnio przeszła niemal całkiem na butlę. Ale zaraz po tym stała się okropnie marudna i płaczliwa. Albo źle się czuła bo rozbierała ją choroba albo teskniła za piersią.. znów ją teraz karmię i humor ma lepszy a z butelki wypija po kilka ml. Po prostu załamka, bo w styczniu mamy wesele i pobyt z synem w szpitalu, a ona jest totalnie nieprzewidywalna. Poza tym je co godzinę i nawerr nigdzie z domu nie można wyjść.
Takie mi się ancymony trafiły, że glowa mala

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
No faktycznie masz przeboje z dziećmi. Igunia może przez tą chorobę tak kaprysi. A ty się kuruj nie daj się chorobie

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam. Chyba wczoraj nawet tu nie pisalam. Ale Tymek mocno przeziębiony i 3 noce były słabe. Współczuje mamom których dzieci wybudzają się w nocy. Mój jednak lubi pospać, jedzenie na śpiocha i super. A te noce kiedy katar mu przeszkadzał w śnie to biedak płakał tak żałośnie. Dziś noc była dobra to i ja pełna energii. Mam w planie trochę wieksze porządki, ale tak naprawdę to mam okna do mycia a za to to może w sobotę sie wezmę. Tymek nadal zakatarzony wiec za bardzo między ludzi go nie biorę, natomiast na spacery chodzimy. I chyba tyle u nas. Powoli planuje rozszerzanie diety- tzn narazie w głowie a w czynach to za miesiąc. Tez planuje dokupić doidy cup. Nie chce mu już w ogóle butli ze smoczkiem wprowadzać. Za duży już według mnie na to a tak serii to nie chce nie dość ze od piersi to jeszcze od butelki potem odzwyczajać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Biedny Tymus tak się męczy z tym katarkiem oby mu szybko przeszło.
Jaki masz plan na rozszerzenie diety?

A i miałam cię pytać tak z czystej ciekawości jak karmisz Tymcia w nocy na śpiocha bo on śpi z tobą, to zmieniasz strony czy karmisz z obu piersi na jednym boku? Ja do tej pory przeskakiwałam z boku na bok a ostatnio nie chce mi się i leże tylko na prawym boku i nachylania się żeby podać mu lewą pierś

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Ale fajnie waży
Nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze. A internety tylko cię będą stresować.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Tak w niedzielę ja mieszkam w bardzo dużym mieście, mam z pracy pakiet medyczny dla całej rodziny u jednego z ubezpieczycieli i w ramach tego ogromną ilość placówek medycznych do wyboru, które pracują 7 dni w tygodniu
O super masz tą opiekę medyczną

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:

Gratuluję 5 miesiąca a męża pogoń co by ci ten wózek ogarnął. Powiedz mu że ma żółtą kartkę

Stary 2018-12-12, 16:33   #3803
chmurka508
Raczkowanie

GG do chmurka508

Cytat:
Napisane przez joas711 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpw ogóle tak wpadłam ż buta ani się nie przywitałam ani nic także witaj Kasza piękna waga jak na 4 miesiące, gratuluję u nas 5 miesięcy i 7.5kg ale pediatra nic nie mówiła.

Powodzenia u neurologa, trzymam mocno kciuki. Internetow nie czytaj bo można zgłupieć od tego co ludzie wypisują i jeszcze osiwieć na dodatek, a na pewno wszystko będzie dobrze

Dziewczyny wczoraj mi sąsiadka poleciła zakupy w aptekach doz tylko przez aplikację bo jest sporo taniejchociaż szczepionek 6w1 też nie maja

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ah te chłopy mój jeździł do pracy 2 dni ż kolami do gondoli a jak w końcu je zostawił w domu to nawet adapterow nie zmienił i gondoli nie przyjął. Schodzę do piwnicy ż małym na rękach a tam wszystko w częściach i od nowa na górę, młodego zostawić, wózek poskładać i dopiero można było iść na spacer, masakra. Jeszcze ubieranie tych 100 warstw zimowych ciuchów żeby na krótki spacer się wybrać byle do wiosny

Czesc Joas

Ty tez masz piekna wage u nas na 4 m-ce ta sama tyle ze trzeba odwrocic cyferki tj. 5.7 kg.

Kasza - Joas dobrze pisze, nie ma co sie netem sugerowac, bo niepotrzebny tylko metlik w glowie robia rozne wpisy apropos chorob. Spokojnie poczekajcie na wizyte u neurologa.
Moja mala jak sie urodzila miala i nadal ma naczyniaczka. Bardzo sie martwilam, mialam zlecenia na usg glowy i brzuszka. Po wizytach u roznych lekarzy okazalo sie ze nie jest to jakos grozne. Trzeba obserwowac i tyle, a co ja sie naczytalam tez wczesniej....

Joas Ty jak rozumiem tez szukasz tych szczepionek. Bo ja dzis biore recepty na 3 dawki i tez zaczynamy poszukiwania. Juz prz 2 ciezko bylo, dopiero w 3 aptece sie udalo. Co za czasy ze w sklepach jest wszystko, a tak istotnej rzeczy brakuje. Ciekawe czym to jest spowodowane.

Moj maz tez zapominalski, ale ma.tyle na glowie ze tez mu sie nie dziwie. Caly dzien w pracy ostro pracuje, a potem jeszcze pomaga mi wieczorami z mala a na weekendzie sprzatac, wiec wybaczam

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Cześć,

My już po szczepieniu, mały krzykacz płakał już przy wazeniu, ma dziś jakiś kiepski humorek. Klusek waży już 8 kg na 4 miesiące podwoil wagę urodzeniowa, Ale nie wyglada jak pulpet, jest taki zbity raczej, budowę chyba będzie miał po mężu on też wysoki i dobrze zbudowany.

Przy okazji dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo małemu za szybko wg pani dr zarasta ciemiaczko przednie trochę poczytałam internety i już się martwię

Na szczęście wizytę u neurologa mamy już w najbliższą niedzielę, inaczej bym oszalała

Witaj Asiaczku! Hmm co do Iguni - kobieta zmienną jest

Aniama współczuję kataru T., też już przechodzilismy, u nas szybko pomógł nebulizator, nasivin, przyklejalam też te plasterki aromactiv, 3 dni i po katarku.

Miłego dnia!
Kasza 8 kg faktycznie kluseczek niezly. Nie bola Cie rece?

Stary 2018-12-12, 16:54   #3804
aaska92
Zadomowienie

Kasza 8 kg to kawał gościa mój ma 5 Mc i tydzień temu ważył 7kg z hakiem, a i tak duży się mi. wydaje. Mąż jutro ma mi już ten wózek znieść bo z młodym tyle w domu już nie wysiedze oby nie pizgalo strasznie .

Ze szczepionkami to dramat, a dostępność nam tłumaczyli,ze producent pierwsze co dostarcza do krajów gdzie są refundowane plus jakas cześć zablokowana na wcześniak i nie wyrabiaja z produkcją, ile w tym prawdy nie wiem. Teraz na 3 dawkę chcieliśmy rezerwować niby tyle ich było jak szczepilismy i w ten sam dzień już się skończyły znowu będę po aptekach dzień w dzień wydzwaniac...

Edytowane przez aaska92
Czas edycji: 2018-12-12 o 16:58
Stary 2018-12-12, 16:58   #3805
joas711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chmurka508 Pokaż wiadomość
Czesc Joas

Ty tez masz piekna wage u nas na 4 m-ce ta sama tyle ze trzeba odwrocic cyferki tj. 5.7 kg.

Kasza - Joas dobrze pisze, nie ma co sie netem sugerowac, bo niepotrzebny tylko metlik w glowie robia rozne wpisy apropos chorob. Spokojnie poczekajcie na wizyte u neurologa.
Moja mala jak sie urodzila miala i nadal ma naczyniaczka. Bardzo sie martwilam, mialam zlecenia na usg glowy i brzuszka. Po wizytach u roznych lekarzy okazalo sie ze nie jest to jakos grozne. Trzeba obserwowac i tyle, a co ja sie naczytalam tez wczesniej....

Joas Ty jak rozumiem tez szukasz tych szczepionek. Bo ja dzis biore recepty na 3 dawki i tez zaczynamy poszukiwania. Juz prz 2 ciezko bylo, dopiero w 3 aptece sie udalo. Co za czasy ze w sklepach jest wszystko, a tak istotnej rzeczy brakuje. Ciekawe czym to jest spowodowane.

Moj maz tez zapominalski, ale ma.tyle na glowie ze tez mu sie nie dziwie. Caly dzien w pracy ostro pracuje, a potem jeszcze pomaga mi wieczorami z mala a na weekendzie sprzatac, wiec wybaczam

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Kasza 8 kg faktycznie kluseczek niezly. Nie bola Cie rece?

Cześć chmurka u nas ta waga w 5 miesiącu nie w 4.
Szukam tych szczepionek 6w1, nie szczepilismy jeszcze drugiej dawki bo nie było czym- czekaliśmy ok miesiące na szczepionke, aż nie chciałam dłużej odwlekac bo miało byc razem z rota i pneumokokami. A szczepionka na rota już mnie stresowala bo tylko do 6 miesiąca się podaje. Teraz musimy do stycznia czekać, ciekawe czy już będą dostępne. U nas szczepionki rozeszły się w 1 dzień, także tego

Stary 2018-12-12, 17:04   #3806
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joas711 Pokaż wiadomość
Cześć chmurka u nas ta waga w 5 miesiącu nie w 4.
Szukam tych szczepionek 6w1, nie szczepilismy jeszcze drugiej dawki bo nie było czym- czekaliśmy ok miesiące na szczepionke, aż nie chciałam dłużej odwlekac bo miało byc razem z rota i pneumokokami. A szczepionka na rota już mnie stresowala bo tylko do 6 miesiąca się podaje. Teraz musimy do stycznia czekać, ciekawe czy już będą dostępne. U nas szczepionki rozeszły się w 1 dzień, także tego

Na prawdę jest zamieszanie z tymi szczepionkami. My już na szczęście po 3 dawce udało się kupić u mnie w przychodni bo mieli zapas. Ale też obdzwaniałam tańsze apteki ale tam były pustki.

Stary 2018-12-12, 17:22   #3807
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kasza wizyta w niedzielę?

Julanna jak Twoje dziecko znosiło ząbkowanie?

Ja dzisiaj jestem padnięta. Miałam w planach ogarnięcie lodówki,ale chyba się zdrzemnę
No właśnie nie wiem, nic nadzwyczajnego nie zauważyłam. Do marudzenia jestem przyzwyczajona, w nocy budził się jak zwykle co 3-4 godziny, więc w porównaniu z tym co czytałam w internecie, to chyba lekko poszło. Ale jeszcze nie mówię hop, bo jeden to jeszcze się będzie przebijał dopiero...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-12, 17:46   #3808
Kasza888
Raczkowanie

No ma ten mój Klusek niezłą ta wagę, pewnie przez to, że praktycznie od początku jest na mm. Zjada 150 ml 6 razy dziennie.

A ręce - czasami już odpadają😁 będę miała bicepsy jak Pudzian😁😁😁

U mnie ze szczepionkami nigdy nie było problemu, zawsze kupuję w przychodni, Ale w aptekach jak się orientowalam co do ceny, też były dostępne🤔🤔
Stary 2018-12-12, 17:47   #3809
porannarosa
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny!

Dzisiaj spałyśmy do 10! Ale za to Marynia się chyba w końcu wyspała i była dziś bardzo łaskawa. Pierwszy raz od porodu udało mi się poprasować

A poza tym to chyba dziś dostałam pierwszy raz okres
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-12, 18:15   #3810
joas711
Raczkowanie

Dziewczyny czy rozszerzanie diety zawsze się zaczyna od warzyw czy można najpierw kaszkę podać? Mój dzieciak wieczorem to chce być karmiony co godzinę i w nocy co 2. Już powoli nie wyrabiam- wczoraj zjadł mm o 21 ale tylko 100ml, o 22 już był cyc, o 24 znowu cyc, a o 2.30 już był taki głodny że nawet cyca nie miał cierpliwości ssać tylko butlę musiałam robić bo darł się jakbym to do wrzątku wrzuciła. Kolejne karmienie po 5, przed 7 i przed 9. I tak myślę że może na kaszce by dłużej pospał? On też mało zjada na jeden posiłek bo jak patrzę po mm to Max 100ml, zawsze zostawia w butelce. Chce być karmiony małymi porcjami ale za to często

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości