|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
a co czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Dziewczyny LEGO duplo wybawieniem. Córka bawi się co dziennie sama nawet po godzinie a mnie cos mdli, idę się myć. Po wczorajszym spacerze po mieście. Tylko 2 h i więcej po sklepach byłam tak zmęczona... No i stopy mnie bola. NajgoesCze ze mam jakieś odciski albo modzele czy odgnioty i to boli jak chodze. Znacie jakieś domowe sposoby na ukojenie dla stop? Dzisiaj poslzisny z TŻ na krotki spacer i tez juz ledwo dupe ciągnęłam z powrotem... Brzuch boli i tak ciężko mi się chodzi. Jeszcze te stopy bola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Bolące stopy? To może moczenie w soli? Są takie saszetki z gewhola soli z lawendą do kupienia w aptekach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż zawsze chciał pierwszą córkę i ja też bym chciała mieć córkę obojętnie którą z kolei, ale jeśli by trafiła się za pierwszym razem to dla mnie taki komfort psychiczny by był nie miałabym już w życiu żadnych oczekiwań co do płci.Zawsze też twierdziłam, że los mi robi na opak i w tym wypadku ---> będzie siusiak, szczególnie jak pojawił się na świecie mój siostrzeniec i nie wyobrażałam sobie, że może być dziewczynka, więc to, że gin mówi, że bardziej na dziewczynkę wyglada to jest dla mnie abstrakcja i dlatego się nie nastawiam ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzisiaj dzień turbo niemocy.
Zrobiłam zamówienie online w rossku, chyba bez ładu i składu ale już truuudnoo ![]() Mi też tż na początku wkręcil dziewczynkę i było zdziwko jak wyszedł z sanco chłopak chyba już się z tym oswoilam, choć będzie fajniej jak już mu nadamy imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-11 o 19:51 |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mówili i mówią ze dobrze wygladam i dwa razy córka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj wtedy mam makijaż także tego ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nooo mi tez a jak się nie pomalowałam to pytali czy się dobrze czuje i czy wszystko ok![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa przed chwilą po raz pierwszy z mężem zobaczyliśmy jak maleńka się rusza, brzuch mi falowal i skakał
to było niesamowite! I czułam, że leży po jednej stronie, była bardziej wypukła i twarda Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
U mnie te ruchy są na razie bardzo, bardzo delikatne
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O 20 jechaliśmy po choinkę, bo się uparłam że muszę na jutro mieć. Więc przed chwilą skończyłam ją ubierać. Padam dzisiaj ze zmęczenia, więc mam nadzieję przespać noc bez żadnych przerw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super doświadczenie! Ja sama kilka dni temu byłam zachwycona jak zobaczyłam takie harce u siebie na brzuchu ![]() Kupiliśmy wczoraj fotelik i rożek, trafiliśmy na fajną hurtownie z artykułami dla niemowląt, mieli na miejscu masę rzeczy, obejrzeliśmy tez łóżeczka i trochę się nam wyklarowało co chcemy. Zdecydujemy się na chicco next2me ze ścianką uchylaną przyciskiem, a nie z wyciąganą z tych rurek z suwakami. Różnica cenowa nie jest gigantyczna a wygoda będzie większa. Jakie macie plany na dzisiaj? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ja dzisiaj od 5 nie śpię.. a poza tym to od wczoraj jakaś niemoc totalna wiec tylko leżę.. :/ Zakupy wszystkie planuje robić w styczniu, będę miała wtedy ubranka od koleżanek wiec będę widzieć czego mi brakuje lozeczko już mam wybrane i takie większe rzeczy też wiec tylko kwestia zamówienia
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bym się w nim położyła ![]() Ja dziś sprzątanie, pokupić kilka pierdół, ogarnąć siebie i ....czekam na gości ![]() Udanego dnia Wam życzę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to musialo byc cudowne ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam w labie na badaniach i glukozie. Fakt, obrzydliwe A dla mnie jakieś takie palące czekam 2h i znów idę.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3139 | |||
|
Raczkowanie
|
Helloł!
![]() Dzisiaj dzidzia dała mi w końcu pospać, chociaż zapowiadała się imprezka. Z racji tego, że młody idzie dziś na szczepienie, to udało nam się pospać do 8 ![]() Cytat:
Jeśli faktycznie miałoby się wróżyć z wyglądu co do płci to tak, zgadzam się - wyglądałam jak 7 nieszczęść przez te mdłości i niemoc. Cytat:
To niesamowite, że jeszcze niedawno dzidziusie były takie małe, a teraz można nawet zlokalizować gdzie jest w brzuszku Cytat:
Ej właśnie. Ja miałam 3 razy pobieraną krew. Najpierw na czczo, potem po 1h i potem po 2h. Ale tylko ja ciężarna tak miałam. Inni pacjenci normalnie po 2h wchodzili. |
|||
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z malutką to super uczucie musiało być ja nadal czekam na jakikolwiek znak z brzucha ![]() Dzień dobry, Moje plany na dziś to nie ruszanie się z domu. Leżing i porządki później ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, ja miałam zlecone po 2h zbadać ponownie poziom. Jestem głodna jak cholera i chce mi się spać ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia na glukozie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdro, że już macie takie atrakcje w brzuszku
Tez chce!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktos ma cukrzyce to raczej wyjdzie tez po 2h ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chcem tez pobierać krew myślicieli żeby to przełożyć sobie na iny dzień czy robić razem z glukoza ? Ja jestem ciekawa jak teraz mi pobiora ta krew na czco bez wody. Ostatnio na prenatalnych miała problem, krew jej nie chciałal lecieć a nie pilam wody od dwóch godzin tylko. W ostatniej ciąży za każdym razy byłam kluta w innym miejscu nawet z nadgarstka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też czekam aż będę szła na glukozę <w poniedziałek dostanę skierowanie> i zrobię od razu morfologię
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Też planuję robić razem z glukozą, nie ma bata, żebym drugi raz popylała do laboratorium
![]() Ale u mnie nigdy nie było problemu z pobraniem krwi, więc trudno doradzić
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię odpłatnie i generalnie to sama zasugerowalam lekarzowi ze musze te badania zrobic. Powiedzcie czy cos prócz morfologii, moczu i glukozy jeszcze rozbicie z krwi? Toksoplazmozy powiedział ze nie trzeba dopiero na koniec ciazy ale jak nie przechodziłam. I Nie wiem czy zbadać sobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wodę mogłam pić i pusciły mnie do domu na te 2h czekam na wyniki. Przy drugim pobraniu coś chyba źle się wkuła bo szłam że zgieta ręka i poczułam mokro ,zdejmuje kurtkę A tam krew przeciekla... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

ale rooibos chyba jest ok w ciazy, na pewno lepszy niz zielona herbata, ktora uwielbialam a teraz mi nie smakuje.
przy prenatalnych stawiano na dziewczynkę, ale to było jeszcze niepewne. Potem dwukrotnie lekarz nie widział krocza malucha dłużej niż przez kilka sekund, więc też to było ,,prawdopodobnie dziewczynka". Liczę na to, że w czwartek oprócz tego, że zobaczymy zdrowego malucha
dowiemy się co ma między nogami 
a co czujesz?
a mnie cos mdli, idę się myć. Po wczorajszym spacerze po mieście. Tylko 2 h i więcej po sklepach byłam tak zmęczona... No i stopy mnie bola. NajgoesCze ze mam jakieś odciski albo modzele czy odgnioty i to boli jak chodze. Znacie jakieś domowe sposoby na ukojenie dla stop? Dzisiaj poslzisny z TŻ na krotki spacer i tez juz ledwo dupe ciągnęłam z powrotem... Brzuch boli i tak ciężko mi się chodzi. Jeszcze te stopy bola

chyba już się z tym oswoilam, choć będzie fajniej jak już mu nadamy imię 

a jak się nie pomalowałam to pytali czy się dobrze czuje i czy wszystko ok
to było niesamowite! I czułam, że leży po jednej stronie, była bardziej wypukła i twarda
26.08.2017

Sama bym się w nim położyła