|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Ja poki co mam pokupowane ubranka glownie na 62, zaledwie kilka na 56. I mam taki plan, ze jak juz pod koniec ciazy lekarz powie, ze mlody jest maly to szybciutko dokupie ![]() Imiona macie juz powybierane? U nas bedzie Szymon Władysław. Szymon bo oznacza Bog wysluchal, a Wladyslaw po moim niedawno zmarlym Tacie. Juz nq lozu smierci sie zapytalam Tate czy nie bedzie mial nic przeciwko jesli nasz synek bedzie mial na drugie imje po Nim. Wtedy rozplakal sie ze szczescia. Wiec nie moze byc inaczej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3182 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie kilka mam na 56, w razie takiej niespodzianki to w tych czasach gdzie wszystko jest na wyciagniecie reki poprosze mame zeby dokupila cos mniejszegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz Biore sie za sprzatanie, bo ile mozna wyro grzac Milego dnia dziewczynki
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mówili , że dziecko małe a syn urodził się z wagą 3950
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam i 56 i 62, ale nie wiem dokładnie ile czego. Z resztą ciężko z tymi ubrankami jak się porównuję to czasem i 56 jest większe od 62 także te rozmiary są takie umowne czasem.. My chyba będziemy mieć Olka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Nufcia bardzo ładna ta sukienka czarno srebrna.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace. Nl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Myszka super
Ja też się melduję po połówkowych, prawie pół kilo zdrowej córki już Z ubrankami startuję od 50, które mam po starszej Póki co wiek z usg pokrywa się z wyliczeniami, ale starszą też określali na przeciętne dziecko a urodziła się maleńka. Odkupiłam megapakę ciuszków od koleżanki i w połączeniu z tym co sobie zostawiłam, mam na pierwsze kilka(naście) miesięcy gigantyczny zapas wszystkiego Nie kupuję z ciuchów już NIC
|
|
|
|
#3189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I życzę sobie dziś takich samych wieści ![]() Cytat:
Ja mam zamiar kupić pajacyków w rozmiarze 56 i 62 bo bodziaków mam od groma...przydałoby się jeszcze kilka newbornów, ale to może na ciuchach uda mi się wyhaczyć ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Oluś ☺ Jak na połówkowych pojawi się siusiak to będziemy się martwić imieniem bo mamy tylko dla dziewczynki ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wczorajszych ☺ U nas miał być Wojtek, będzie Antek. I jedno i drugie na czele rankingu jeżeli chodzi o popularność, ale nie chce mi się z tż dyskutować. Miał wybrać imię jak będzie chłopiec, to wybrał ![]() Przyjemnego dzionka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo widzę, że kwietniówki dublują płeć mało będzie ,,parek" w rodzeństwie dobrze kojarzę?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Oba imiona ładne☺ moja siostra o Wojtku od 10 lat mówiła, no i cóż, że jak się pojawił syn to imię to było na 8 miejscu popularności ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję polowkowych. Lisek duża dziewczyna.
Szymon i Olek bardzo ładne imiona. Ja kupuje ubranka od 56 bo uważam ze większa nie będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Coco u nas będzie Ola. Wyjdzie długie imię i nazwisko trudno będzie się długo podpisywać choć jeszcze jest nadzieja ze znajdzie sobie męża z krótkim nazwiskiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec bedzie Szymon, bo byl zaraz na drugim miejscu ![]() A w ogole to kupilam poduszke ciazowa, przyda sie teraz i jak sie dzidzia urodzi Moj maz sid smieje, ze bede miala swoje gniazdko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2018-12-13 o 11:16 |
|
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
Niby wiedziałam już po prenatalnym że córcia, ale i tak miałam wczoraj lekkiego stracha czy siusiak nie wyrósł
![]() Ofelka, Ola pięknie
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas będzie Jan
![]() Moja urodziła się 3640 a i tak długo nosiła 56 (choć hm, ff, next mają duże ubranka), więc wydaje mi się, że kilka sztuk tego rozmiaru trzeba mieć w zanadrzu ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i mocne kciuki dla wizytujących dzisiaj
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-12-13 o 11:24 |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Bardzo podoba mi się ta sukienka ze srebrną nitką Co do koszul to ta biala rzeczywiscie przez ta koronkę na dole traci. Reszta to nie widze roznicy m-y s a m ale pewnie ty zujesz roznice na sobie? Po porodową lepiej brac mniejsza bo pojdzie ci z wagi. Mi na dzien dobry 8 kg spadło. Po porodzie widzialam ze jakby wody ubylo bo uda jakies mniejsze sie zrobiły. A ta jasna nie przeswituje? |
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony niby rankingi,ale np. w moim otoczeniu nie ma żadnego z tych popularnych imion chłopięcych. Pamiętam tylko jak moja siostrzenica na urodziny zaprosiła 4 koleżanki, a 3 z nich to były Amelki ☺ Cytat:
A poduszka mi się fajnie sprawdza. Mam rogala. Tż co prawda twierdzi, że jeszcze bardziej się od niego oddzielam ale trudno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak leżę na boku to już muszę mieć poduchę między nogami, więc wczoraj już pierwsza nocka z poduchą była ;-) chociaż mam ją od 2 miesięcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia dzis na wizytach I gratuluje wczorajszych.
Tez mialam wczoraj. Wszytsko na szczescie dobrze I juz nawet policzyliśmy paluszki. Wazy 400gram. Bedzie chłopak w ogole nie mieliśmy pomysłu na imię dla dziewczynki ale juz nie potrzebujemy wymyślać W końcu powiedzieliśmy wczoraj córce bo do tej pory nic nie mówiliśmy i od razu dzis rano pochwaliła sie w przedszkolu ze bedzie miała Baby Brother i od rana juz w kółko sie pytała kiedy ten dzidziuś . Także no teraz tak bedzie juz codziennie . Dziwnie mi że znam płeć, bo córka to była niespodzianka , muszę sie przyzwyczaić. Co do ciuszków ja miałam na 56 bo 62 były wielkie. Co i ile czego mam to nie wiem jeszcze. Moja firma jest zamknieta cały tydzień na święta to będę mieć wtedy czas- najpierw wyprzedaż w nexcie a potem przejrzę rzeczy po córce. Jedyne co mi szkoda to tych wszyskich sukieneczek po córce, będę sie tego musiała z bólem serca pozbyć
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo też mi strasznie żal, przed chwilą robiłam przegląd jej szafy, wyjęłam wszystko na 86 i jakoś nie mam serca tego wydać czy sprzedać... w ogóle przeglądałam wczoraj stronę hm i jak coś mi się podoba, to tylko dziewczęce ubranka Może dzięki temu trochę zaoszczędzimy
|
|
|
#3201 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam takie 70B/C co niestety przy mojej budowie wygląda biednie, teraz jedyne co to musiałam sobie kupić staniki z większym obwodem bo przez brzuch mnie zaczęły moje cisnąć. To 75 też już powoli przyciska, nie wiem w czym będę chodzić jak brzuch bardziej urośnie ![]() Cytat:
A ja bym nie wpadła że dział ciążowy może być na dziecięcym, może dlatego tyle tych spodni tam było - dopiero zapytałam jakąś babeczkę gdzie takie rzeczy znajdę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Długie imię to była moja zmora zawsze. Zazdrościłam zawsze wszystkim Aniom, Igom, itp jak musiałam się gdzieś podpisać, a jak z drugim imieniem to już w ogóle koszmar był. Dlatego żeby sobie utrudnić życie bardziej po ślubie przyjęłam dwuczłonowe nazwisko Cytat:
![]() Cytat:
Więc obstawiam że mnie ciąża raczej nie oszczędzi w temacie skóry.Sukienki nie kupiłam, jest z Promod i kosztuje około 90zł Niby czuję różnicę, ale nie wiem co się ze mną stanie pod koniec ciąży może urośnie tylko brzuch, a może cała spuchnę - generalnie to loteria. Nie przyglądałam się jak z ciemną bielizną/majtkami z tyłu, ale stanik nie prześwituje
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie moje pełne imię tez jest długie plus dość długie nazwisko ale wiadomo ze najczęściej mowie ze jestem magda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Mzgz gratulacje
Machała do siostry na monitorku
|
|
|
|
#3206 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Ja dziś po wizycie, wyniki w normie, crp ok, glukoza ok, toxo tez miałam powtórzone i jest ok Serduszko podsłuchane. Mój gin przywitał mnie: - Co tam dolega? - To chyba ciąża, ale mogę się mylić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O ile ja jestem zachwycona tym rozm. B, tak TŻ mówi, że nie może się przyzwyczaić i chyba woli te mniejsze :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przy okazji obgadałam z tą mamą warunki w szpitalu, w którym chcę rodzić i raczej tego szpitala będę się trzymać.
|
|||||
|
|
|
#3207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz oprocz tej bialej to wygladaja jak w sredniowieczu ale pewnie wygodne do porodu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj codziennie na dobranoc mowi, ze lubi Leosia i mnie jak dobrze, ze nie jest swiadomy, ze spadnie z łopaty ![]() Jade do ginka i taki korek... Kurcze jakies roboty drogowe, ze juz 10 minut stoje w tym samym miejscu :/ Gratuluje wizyt ale nam dzieciaki rosna na watku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3208 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u nas tez będzie Oluś dobrze ze chłopak bo dla dziewczyny nie mieliśmy kompletnie pomysłu!
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Mamaszkrabka, kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Mamy 386 gram zdrowej 100% dziewuchy Showbiznes nie dla Niej jak to Pani doktor powiedziała buźki nie pokazała, ale idealnie dała sobie zmierzyć wszystko co było trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

już widzę tych moich dwóch chłopczykow jak się bawią

Milego dnia dziewczynki

26.08.2017

Póki co wiek z usg pokrywa się z wyliczeniami, ale starszą też określali na przeciętne dziecko a urodziła się maleńka. 

Może dzięki temu trochę zaoszczędzimy 

zastanawiam się czy nie zostawić wszystkich a potem najwyżej komuś odsprzedać albo sprezentować te które nie będą pasowały. Mogłabym je zwrócić i poczekać aż będą kiedyś tam znowu dostępne i może do tego czasu by mi się zmieniły gabaryty albo i nie, ale nie wiem czy zdążę się załapać. Albo zostawić większe i przed porodem trochę poprawić u krawcowej. Normalnie problemy pierwszego świata 
O ile ja jestem zachwycona tym rozm. B, tak TŻ mówi, że nie może się przyzwyczaić i chyba woli te mniejsze :P
Showbiznes nie dla Niej jak to Pani doktor powiedziała