Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-14, 08:33   #3271
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
To już ten lumpeks lepszy ja gdybym nie dostala paki ciuszkow na start to bym nie wiedziala jaka jest roznica w materialach! W pepco bodziaka za dyche można kupić, a w HM na wyprzedaży za tyle samo lepszej jakości, a na ciuchach to w ogóle 2 zł i materiał cudo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Szczerze mowiac bodziaki z H&M wcale nie sa takiej fajnej jakosci jak sie je zacznie prac chyba, ze sie poprawili w tej kwestii bo te 5 lat temu to byla masakra. Wszystko wynaciagane tak jak F&F. A z pepco do tej pory mam po synu i jedyny mankament jaki maja to jest to, ze sa wąskie.

Poza tym dziecko potrafi tak ufajdac kupka body, ze pranie tego mija sie z celem i najlepiej od razu wywalic. Ja nie kupuje nic drogiego takiego, co bede uzywac w domu bo nie ma sensu. Na wyjscie mam pare lepszych rzeczy.
Ja istatnio kupilam w Kiku pare bodziakow kopertowych na napy i zobaczymy jakie beda po praniu.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 08:43   #3272
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

No wiadomo, że nie kupię samych "pepkowych " już wczoraj zapuscilam sie w tkmaxx ale nie miałam czasu bo wybieralismy prezenty, ale już niedlugo pewnie zajrzę
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 08:48   #3273
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
10 lat temu (10) dobre małe ubranka były w ReKids, świetne body były od Carters`a, w Cocodrillo były dobre ale drogie, z Endo też z tego co kojarzę były drogie. Z ZARY jakoś nie robiły na mnie wrażenia, w H&M to raczej koszulki i spodenki niż body i pajacyki. Najwięcej chyba kupowałam w takim naszym sklepie z artykułami dla dzieci i niemowląt ale w sumie nie zwracałam uwagi na producenta.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 08:56   #3274
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Hej w piątek
NuFCia ja wszystko poza tiulami suszę w suszarce i sobie chwalę. Nie odnotowałam zniszczeń.
74 z HM to moja na 2 lata nosiła Te ciuchy są na słonia. Lidl tak samo.
Przy starszej sprawdził mi się zestaw body na krótki + pajac, na noc i na dzień. Teraz tak samo planuję☠ubierać. Na styl przyjdzie czas później
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 09:00   #3275
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dziękuję.

Dziś w Smyku kupiłam 3pak bodziaków- też mają już jakieś promocje: 30zł kosztowała ta paczuszka.
No nieee, weszłam na stronę Smyka i przepadłam. Dobrze, że jednak moja niechęć do różowego ratuje mój portfel. Na dziewczynkach głównie rozmiary 56/62 są trójpaki bodziaków z długim rękawem po 25zł, lub 5pak za 45zł. Myślę, że fajna promocja jakby ktoś chciał. Ja mam już sporo takich bodziaków w tym rozmiarze.
Zastanawiam się nad rajstopkami. O ile synka często ubierałam w spodenki dresowe, to czy dla małej damy mogą być rajstopki na początek, że tak ujmę "po domu"? Dziewczynkowe mamy pomożecie? 3pak rajstopek małych za 30zł, więc tak w sam raz.

Kupiłam przed Mikołajem na 5-10-15 malutkie bodziaki z napisem Gwiazdeczka Tatusia. Żebyście widziały ta minę TŻ jak mu pokazałam Nawet nic nie mówił, że znowu coś kupiłam

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Nie pociesze Cie bo dla chlopakow to z reguly marny wybor jest jeszcze dla takich do roku to cos fajnego sie znajdzie ale potem to w zasadzie dresy, jeansy, podkoszulki i bluzy nic wyszukanego bo w marynarce raczej do pkola/zlobka nie pojdzie.

Noooo, dokładnie. O ile dla takich młodszych kawalerów, to mogłam przebierać, tak teraz modlę się, żebym znalazła coś w rozmiarze 128 dla młodego. Cokolwiek wyglądającego. Wszystko poprzebierane zwykle w Pepco czy w Smyku.

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt! szybko nam lecą te ciąże ja dziś zaczęłam 25 tydzień
Moja poducha już się „wygniotła” i śpi mi się na niej mega wygodnie, ale ciężko mi czasem w nocy się z niej wyplątać co do gniecenia ucha - czytałam na jakimś wątku (styczniowkach chyba), ze to jest częsty problem, i ze dużo dziewczyn się na to skarży. Chyba niektóre te poduszki są dość twarde i dlatego. Może kwestia producenta?

Moja poducha przeszła nawet swoją metamorfozę i była przerobiona na prostą parówę, żeby młody się nie obijał o ścianę na dużym łóżku. Także teraz po renowacji nie jest taka fajniutka. Ale faktycznie czasem boli mnie ucho po niej i jakoś dziwnie mi się śpi w tej ciąży. Póki co podkładam sobie pod brzuch podusie taką podłużną, którą dał mi TŻ na mikołaja
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
My z TŻ tak samo pierwsze dwa tygodnie się cyrkolilismy z ubieraniem. Córka płakała za każdym razem ale potem szło juz jak z płatka. Praktyka czyni cuda.

Ja to się zastanawiam jakie ubrania potrzebujemy. Podejrzeam ze rozmiar 74 wypadnie w lato wiec tez nie ma ci szalec. Bo jak będzie upał to bodziaki na krótki rękaw i wystarcza plus spodenki itp.
Ale na początek na pewno pajace. Córkę ubieralismy w bodziaka na krótki rękaw i na to pajac. Ewentualnie body długi rękaw i spodenki.

A powiedzcie pajace traktujecie u nowonarodzonego jako pizame na noc czy całodobowo?

Ja bym 74 obstawiała jakoś na jesień/zima raczej. No ale faktycznie, zależy jakie te dzieci nam się wyklują.

Pajace raczej ubierałam na noc z tego co pamiętam jako piżamkę.

Też planuję napadać na ciucholandy. Teraz robię to subtelnie i chowam po pudełkach, bo TŻ mówi, że mam nic nie kupować dopóki nie zrobimy miejsca w szafie. No ale takie piękne sukieneczki za 6zł? Jak mam nie kupić?

Wypełznę chyba dziś na basen. Najbardziej demotywuje mnie pogoda i mogłabym być leniwcem i podjechać nawet autobusem, ale wmawiam sobie, że to zawsze jakaś dodatkowa dawka ruchu. W końcu to tylko jakieś 20-25min piechotką. Ale zimnoooooooooo jest
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 09:24   #3276
ofelka 123
Rozeznanie

Hmm ja raczej też spodziewam się rozmiaru 74 na jesień zimę. Pajacyki będę traktować całodobowo szczególnie w domu. Mama ma znajoma która ma sklep z odzieżą angielska i ostatnio przytachala torbę ciuszków z metkami wszystko george next zara za 2 czy 3zl i za 20 zł spiworek do spania

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 09:51   #3277
Tereskaa
Zakorzenienie

Ufff, my juz po polowkowych. Z mlodym wstepnie jest ok, wstepnie bo tak sie wiercil + moj tluszczyk na brzuchu i lekarz mowil, ze tez nie wszystko mogl zobaczyc i mam powtorke ok. 30 tygodnia wlasnie ze wzgledu na slaby dostep do dziecka. Ale glowne narzady lekarz opisal jako prawidlowe. Jednej raczki nie bylo widac, ale na poprzednim usg byla wiec powinno byc ok. Mimo to sie stresuje, ze nie mam jednoznacznie czarno ba bialym, ze wszystko jest ok.

I potwierdzony chlopak 490 gram

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Edytowane przez Tereskaa
Czas edycji: 2018-12-14 o 10:01
Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:00   #3278
coco00
Wtajemniczenie

Tereska lekarz pewnie zrobił tyle ile mogl, napewno jest dobrze!
Rany ja wogole nie znam tych sklepów o których piszecie... Endo? W pierwszej chwili myślę co endokrynolog ma do tego 🤣 ja ogarniam tylko Smyk, h&m, 5 10 15 a jeszcze pepco i Lidl

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:16   #3279
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzien dobry!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Z ciuszkami nie ma co szaleć, szybko maluchy wyrastają, a i goście często kupują ciuszki ale mówicie to matce sama będę mieć masę ciuszków, których zapewne nie założę małej

Ja mam plan wybrać się do tesco i do tego polować na ciuchach ☺ ostatnio za 3 dyszki przywlekłam do domu worek ubranek niektóre nowe. Nie znałam tego sklepu ;-)

Pajac na start pewnie całodobowo

I ja to wiem a moja dwulatka ma tyle ubrań ze nawet ich nie przenosi wszystkich jeszcze teraz cos zaczęła nam intensywnie rosnąć.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:18   #3280
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Z firm ciuchowych to z moich doświadczeń:
HM - fajne tshirty, legginsy, sukienki, ciuchy wyjściowe i okolicznościowe (np. świąteczne), wszystko duuuuże. Często fajne promocje.
Reserved - jak wyżej ale rozmiarówka normalna
Zara - mało co mi się teraz podoba, chociaż te 3 lata temu mieli śliczne rzeczy. No i drogo. Dla odmiany wszystko małe.
CA - najlepsze bodziaki z biobawełny i ogólnie basic, rozmiarówka normalna, czasem fajne komplety albo sukienki
Smyk - nie moje wzory więc się nie orientuję
Lidl - raczej rozciągliwe szmatki, chyba że te premium to ujdą. Wielkie. Za to tanio.
Pepco - dużo, tanio, do żłobka
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:20   #3281
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Rany ja wogole nie znam tych sklepów o których piszecie... Endo? W pierwszej chwili myślę co endokrynolog ma do tego 🤣 ja ogarniam tylko Smyk, h&m, 5 10 15 a jeszcze pepco i Lidl

Hahaha z endo i endokrynologiem mialam to samo

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Dzien dobry!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

I ja to wiem a moja dwulatka ma tyle ubrań ze nawet ich nie przenosi wszystkich jeszcze teraz cos zaczęła nam intensywnie rosnąć.

Jak ja sobie pomyślę ile jeszcze kupię, a ile dostaniemy to powinnam się ogarnąć

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:30   #3282
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Hehe, my to idziemy łeb w łeb, znów mam wizytę jak Ty
Ja prawdopodobnie nie kupię nawet pary skarpet, bo siostra po synku zostawiła wszystko, łącznie z kołderkami i pościelami. Jedynie wózek, komoda z przewijakiem, wanienka i te akcesoria pielęgnacyjne zostaną.Plus kosmetyki.
Poza tym ciężko nastawiać się na jakąś pogodę, bo to nie wiadomo co będzie. Ja czuję, że urodzę w marcu, a bywało że śnieg jeszcze był w tym czasie...
Natomiast co do niepraktycznych prezentów ciuchowych dla dzieci, to ja chyba takie robie. Ostatnio pokupiłam dla córeczki koleżanki pełno tiulowych sukienek. Ale musiałam się "wyżyć" bo jak u mnie syn to sobie przecież tak nie poszaleję...

Dzień dobry w piąteczek! Ale te tygodnie zasuwają. Dopiero był poniedziałek.

Ja tam lubię jak córka dostaje takie ubranka. Rodzice kupują rzeczy potrzebne i praktyczne a od gości może dostawać sukienusie, spódniczki itp. Generalnie sama czasami cos kupie np. W pepco jak na wyprzedaży dorwę ale na ogół jak wiem ze córka ma duzo ubranek to zaciskam portfel w sklepie i walcze ze sobą ładnych ubrań nigdy malo szczególnie dla dziewczynki ja rok temu kupilam dwie siatyty ubranek na jakiejś extra wyprzedaży w lidlu , wszystko za 5 zł i jeszcze mam zapas ubranek na 92 dla corki. Cala szuflada 🤣 sobie tez cos pokupowalam ale i tak dla córki najbardziej cieszy. Fajnie byłoby trafić znowu w tym roku na taka wyprzedaż.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A tak apropo tiulu, córka dzisiaj wykopala swoja stara sukienkę z wesela i właśnie w niej biega ona tez lubi. Przychodzi i mówi "mama chce sukienkę, chce byc księżniczka" wiec zakładamy po domu. Także u nas wykorzystywane ubranka

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja póki co nie kupuje, podejrzewam, że po nowym roku zacznę chodzić na ciucha bo mam blisko i tam szukać perelek5. Poza tym w pepco za grosze można kupić piękne ubranka

Gorzej z jakością...

Stary 2018-12-14, 10:41   #3283
Michacha1234
Zadomowienie

Tereska gratuluję ☺

Wiecie co już mnie też któryś raz boli ucho, w sensie małżowina po przebudzeniu. Ale teraz już wiem, że to wina poduchy.

No nic...trzeba wstać. Jadę dziś do mamusi
A śniło mi się, że jechałam pociągiem do Monachium. Nie wiem po co....może Ania i Robert L. mnie na święta zaprosili....

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:55   #3284
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ufff, my juz po polowkowych. Z mlodym wstepnie jest ok, wstepnie bo tak sie wiercil + moj tluszczyk na brzuchu i lekarz mowil, ze tez nie wszystko mogl zobaczyc i mam powtorke ok. 30 tygodnia wlasnie ze wzgledu na slaby dostep do dziecka. Ale glowne narzady lekarz opisal jako prawidlowe. Jednej raczki nie bylo widac, ale na poprzednim usg byla wiec powinno byc ok. Mimo to sie stresuje, ze nie mam jednoznacznie czarno ba bialym, ze wszystko jest ok.

Super
Cytat:
Ja tam lubię jak córka dostaje takie ubranka. Rodzice kupują rzeczy potrzebne i praktyczne a od gości może dostawać sukienusie, spódniczki itp. Generalnie sama czasami cos kupie np. W pepco jak na wyprzedaży dorwę ale na ogół jak wiem ze córka ma duzo ubranek to zaciskam portfel w sklepie i walcze ze sobą ładnych ubrań nigdy malo szczególnie dla dziewczynki ja rok temu kupilam dwie siatyty ubranek na jakiejś extra wyprzedaży w lidlu , wszystko za 5 zł i jeszcze mam zapas ubranek na 92 dla corki. Cala szuflada sobie tez cos pokupowalam ale i tak dla córki najbardziej cieszy. Fajnie byłoby trafić znowu w tym roku na taka wyprzedaż.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A tak apropo tiulu, córka dzisiaj wykopala swoja stara sukienkę z wesela i właśnie w niej biega ona tez lubi. Przychodzi i mówi "mama chce sukienkę, chce byc księżniczka" wiec zakładamy po domu. Także u nas wykorzystywane ubranka

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Gorzej z jakością...

Biorąc pod uwagę, że dziecko założy je raz lub dwa... dostałam siatkę ubranek i tam były też bodziaki z pepco i w niezłym stanie.

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 11:29   #3285
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac bodziaki z H&M wcale nie sa takiej fajnej jakosci jak sie je zacznie prac chyba, ze sie poprawili w tej kwestii bo te 5 lat temu to byla masakra. Wszystko wynaciagane tak jak F&F. A z pepco do tej pory mam po synu i jedyny mankament jaki maja to jest to, ze sa wąskie.

Poza tym dziecko potrafi tak ufajdac kupka body, ze pranie tego mija sie z celem i najlepiej od razu wywalic. Ja nie kupuje nic drogiego takiego, co bede uzywac w domu bo nie ma sensu. Na wyjscie mam pare lepszych rzeczy.
Ja istatnio kupilam w Kiku pare bodziakow kopertowych na napy i zobaczymy jakie beda po praniu.

Ja z kika miałam kilka sztuk. Były super. A z Pepco trafił nam się jeden bodziaki w miarę dobry jakościowo ale do tych z hm się umywa niestety. Te za 5 zł po jednym praniu dekolt wyciągnięty, zdeformowany ksztalt. Jak popryskalam chemia na plamy to się odbarwil na stale. Nadruki, naklejki takie naprasowanki szybko się niszczą. Jak córka była niemowlakiem miała pajaca gdzie na karku taka srebrna naprasowanka byl tam wyklejony napis pepco i rozmiar. To córce się na kark to wszystko przykleilo. Ciężko było jej to domyc, delikatne ciałko i trzeba było szororować żeby zeszło. A czort wie co to za chemia... W ogóle pepcowe ubranka zazwyczaj maja na metkach prac na 30 stopni co ciężko zastosować przy dziecku które juz je stale pokarmy. W 30 się niedopiera . ogólnie to ja dalej tam kupuje ale patrzę na metki i składy. Szukam bawelny. Córka ma teraz pełno sweterow. Są dużo tansze niż w innych sieciowkach i są piękne. Są na wyjścia i piore w 30 stopniach i nic się nie dzieje. Kupuje tam sukienki, spódniczki to co nie jest intensywnie używane. Kiedyś kupowalam ciuchy tylko do karmienia bo nie było szkoda tam to loteria. Ja po dotyku juz wiem jak ten ich materiał będzie się zachowywal. Czy będzie się rozciągał , kulkowal itp. No i jeansy maja fajnie. No a dla niemowlaka co szybko wyrasta można brać bo nie zdąży się zniszczyć te ubranko.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Hej w piątek
NuFCia ja wszystko poza tiulami suszę w suszarce i sobie chwalę. Nie odnotowałam zniszczeń.
Przy starszej sprawdził mi się zestaw body na krótki + pajac, na noc i na dzień. Teraz tak samo planujęubierać. Na styl przyjdzie czas później
Ja dzisiaj ubralam córce sweterek h&m r. 74 i dobry jeszcze

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć

No nieee, weszłam na stronę Smyka i przepadłam. Dobrze, że jednak moja niechęć do różowego ratuje mój portfel. Na dziewczynkach głównie rozmiary 56/62 są trójpaki bodziaków z długim rękawem po 25zł, lub 5pak za 45zł. Myślę, że fajna promocja jakby ktoś chciał. Ja mam już sporo takich bodziaków w tym rozmiarze.
Zastanawiam się nad rajstopkami. O ile synka często ubierałam w spodenki dresowe, to czy dla małej damy mogą być rajstopki na początek, że tak ujmę "po domu"? Dziewczynkowe mamy pomożecie? 3pak rajstopek małych za 30zł, więc tak w sam raz.

Kupiłam przed Mikołajem na 5-10-15 malutkie bodziaki z napisem Gwiazdeczka Tatusia. Żebyście widziały ta minę TŻ jak mu pokazałam Nawet nic nie mówił, że znowu coś kupiłam

Noooo, dokładnie. O ile dla takich młodszych kawalerów, to mogłam przebierać, tak teraz modlę się, żebym znalazła coś w rozmiarze 128 dla młodego. Cokolwiek wyglądającego. Wszystko poprzebierane zwykle w Pepco czy w Smyku.

Moja poducha przeszła nawet swoją metamorfozę i była przerobiona na prostą parówę, żeby młody się nie obijał o ścianę na dużym łóżku. Także teraz po renowacji nie jest taka fajniutka. Ale faktycznie czasem boli mnie ucho po niej i jakoś dziwnie mi się śpi w tej ciąży. Póki co podkładam sobie pod brzuch podusie taką podłużną, którą dał mi TŻ na mikołaja

Ja bym 74 obstawiała jakoś na jesień/zima raczej. No ale faktycznie, zależy jakie te dzieci nam się wyklują.

Też planuję napadać na ciucholandy. Teraz robię to subtelnie i chowam po pudełkach, bo TŻ mówi, że mam nic nie kupować dopóki nie zrobimy miejsca w szafie. No ale takie piękne sukieneczki za 6zł? Jak mam nie kupić?

Wypełznę chyba dziś na basen. Najbardziej demotywuje mnie pogoda i mogłabym być leniwcem i podjechać nawet autobusem, ale wmawiam sobie, że to zawsze jakaś dodatkowa dawka ruchu. W końcu to tylko jakieś 20-25min piechotką. Ale zimnoooooooooo jest
Ja rajstopki tylko do sukienek ubieram bo nie lubię jak w samych rajtkach lata wole leggnsy czy spodnie. ewentualnie w zimę pod spodnie rajstopy.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Cześć

W sumie z tym 74 to racja jesień jak nie zima. Patrząc na córkę to całkiem niedawno jeszcze miała 74 ale wszystko i tak zależy od dziecka.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Oooo gratuluje

Stary 2018-12-14, 11:32   #3286
NibyNic
Zakorzenienie

Tereska - gratuluję.

Ja teraz dla dziecka kupuję ubrania w rozmiarze 146 cm

Stary 2018-12-14, 11:38   #3287
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tereska - gratuluję.

Patrzę na pierwsza stronę ale nie widzę info. Ile ma ze juz taki rozmiar ? To ja mam 158 🤣 wiem, wiem kurdupel jestem. A moją córkę to jeszcze pewnie długo bede ubierać na niemowlęcym

Chciałam nowe okulary a wiecie ze wszystko duże. Odstaje na szerokość. Byłam w dwóch optykach i lipa. Dzisiaj znowu potargam TŻ po mieście bo chciałam cos przed świętami juz.
A my prezentów wszystkich nie mamy i co roku to samo. Obiecujemy sobie ze zalatwimy to szybciej a kupujemy i tak na ostatnia chwile. A w tym naszym mieście to nic dostać niee można. Żadnych świątecznych giftow. W tym roku tylko symbolicznie się obdarowujemy. Nie chcem znowu kosmetyków kupować. Chyba skończy się na alkoholu

Stary 2018-12-14, 13:34   #3288
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:

Na pewno wszystko jest dobrze

Cytat:
Ja rajstopki tylko do sukienek ubieram bo nie lubię jak w samych rajtkach lata wole leggnsy czy spodnie. ewentualnie w zimę pod spodnie rajstopy.
Tzn. miałam na myśli ubierać w pierwszych miesiącach do domowego leżakowania do bodziaków. No ale czy legginsy czy rajstopki to na jedno wyjdzie :P

Cytat:
Tereska - gratuluję.

Miałam koleżankę, która kupowała 14-letniemu synowi buty nr 46

Byłam na basenie i muszę przyznać, że forma całkiem niezła :P Czuję jedynie bolące łydki. Ale chętnie wrócę do regularnego pływania
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 14:41   #3289
NibyNic
Zakorzenienie

Listopadowa- syn ma skończone 10 lat. On z taki mniejszy wśród rówieśników i szczupły bardzo jest (waży 24kg) ale spodnie na 140 są za krótkie.

Ja nareszcie mam prezent dla męża, więc jeszcze tylko dla teściowej muszę coś wyszukać.
No i czas ogarnąć spożywcze rzeczy.

Stary 2018-12-14, 16:06   #3290
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Hej w piątek
Przy starszej sprawdził mi się zestaw body na krótki + pajac, na noc i na dzień. Teraz tak samo planuję☠ubierać. Na styl przyjdzie czas później
Wiem jedynie że męża koszulki bawełniane się kurczą trochę ale kupuję mu po prostu rozmiar większe
Właśnie się zastanawiałam czy pod pajaca to coś jeszcze się zakłada czy tylko pampersa

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Ja kojarzę tylko dlatego że moja mama tam siostrę ubierała

Cytat:
Na pewno wszystko jest dobrze

Tzn. miałam na myśli ubierać w pierwszych miesiącach do domowego leżakowania do bodziaków. No ale czy legginsy czy rajstopki to na jedno wyjdzie :P

Miałam koleżankę, która kupowała 14-letniemu synowi buty nr 46

Byłam na basenie i muszę przyznać, że forma całkiem niezła :P Czuję jedynie bolące łydki. Ale chętnie wrócę do regularnego pływania
Gdzieś czytałam wczoraj że takiemu maluszkowi lepiej jak najwygodniejsze rzeczy ubierać. I zamiast rajstopek to lepiej założyć półśpioszki albo jakieś spodenki i skarpetki bo nie uciskają tak mocno jak rajstopki

Cytat:
Listopadowa- syn ma skończone 10 lat. On z taki mniejszy wśród rówieśników i szczupły bardzo jest (waży 24kg) ale spodnie na 140 są za krótkie.

Ja nareszcie mam prezent dla męża, więc jeszcze tylko dla teściowej muszę coś wyszukać.
Ja jeszcze nie mam nic
Jedyne co to mąż zamówił swoim rodzicom kuchenkę gazową bo ich dwudziestoparoletnia praktycznie nie działa, a piekarnik wszystko przypala.
Mój mąż chce jakieś wielkie auto z Lego co ma ponad 2000 elementów (ciekawe kiedy to złoży...) i się zastanawiam jak ogarnąć to logistycznie. Chyba zamówię do moich rodziców bo to pewnie jakieś wielkie pudło
Dla mamy upatrzyłam torebkę, ale czekam na ostatnią chwilę z cichą nadzieją że rzucą jakiś rabat jeszcze. Dla taty kompletnie nie wiem co, mojej siostrze dorzucimy coś bo zbiera na komputer stacjonarny żeby dobrze jej działały programy graficzne, dla sióstr męża totalnie nie mam pomysłu

Ubrałam wczoraj te jedne spodnie z H&M i się rozciągnęły po jednym założeniu! Masakra. Poszłam dzisiaj kupić te drugie ciemne rozmiar mniejsze, a te zielone sobie wymienię może w przyszłym tygodniu i oddam te jedne większe. Nie wiem co one mają w składzie, w przymierzalni były idealne
Stary 2018-12-14, 17:13   #3291
NibyNic
Zakorzenienie

My od kilku lat przed świętami losujemy kto komu kupuję prezent po ustaleniu budżetu. Ja w tym roku wylosowałam mamę.
Oprócz tego razem z mężem robimy sobie jakies prezenty no i synowi (wymieniamy się po powrocie z pasterki) . Jeszcze kupujemy jakiś drobiazg dla teściowej i mojego wujka.

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2018-12-14 o 17:15
Stary 2018-12-14, 17:47   #3292
czarna_pantera90
Raczkowanie

Hej po pracy niby piątek, ale weekend niestety mam pracujący, za to poniedziałek wolny wczoraj odgraciłam trochę pokój, który kiedyś będzie pokojem Kropki, ale dziś już nie mam siły, żeby dokończyć
Wszystkich wizyt gratuluje i cieszę się z nich
Muszę pomyśleć o prezentach świątecznych <Hmm>

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 17:56   #3293
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
My od kilku lat przed świętami losujemy kto komu kupuję prezent po ustaleniu budżetu. Ja w tym roku wylosowałam mamę.
Oprócz tego razem z mężem robimy sobie jakies prezenty no i synowi (wymieniamy się po powrocie z pasterki) . Jeszcze kupujemy jakiś drobiazg dla teściowej i mojego wujka.
Losowanie to super pomysł! My też tak w domu robiliśmy z rodzicami i siostrą i jej mężem. Można było kupić jeden konkretny i przemyślany prezent za określony budżet, a nie duperelę każdemu.
W tym roku tylko siostry dzieciakom kupiłam prezenty. Już wszystko mam zapakowane. No i tż-owi powerbanka, z którego sama będę korzystać
Tż chce obdarować całą swoją rodzinę i oczywiście teraz za mną chodzi z obłedem w oczach "bo co on ma kupić?". Ten to się zawsze obudzi na ostatnią chwilę, a potem ja muszę ogarniać.
Jeszcze jego mama ma urodziny przy okazji. Myślę o jakimś voucherze do np. kosmetyczki. Ale jak ona nie chodzi wogóle to nie wiem czy to dobry pomysł.

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-12-14 o 17:58
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 20:05   #3294
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Nie pomogę z tym suszeniem, nie znam się

Haha myślę, że i tak jakieś sweet ubranka się pojawią od gości wiesz, kilka ciuszków, które wyglądają a są mniej wygodne od pajaców może mieć - będziesz miała w co stroić na imprezki

W Krakowie też nie wiem gdzie szukać, obkupiłam się pod Krakowem gdzie jest kilka takich sklepów, nie kilkaset

Dzień dobry

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Gdzie to takie noce?

Super! To cieszy bardziej niż wyprzedaż! ostatnio też za 30zł miałam siatkę bodziaków, legów, sweterków. Wszystko firmy early days, george, next, F&F i kilka no name, większość po 2 zł była, a z metką

W Knurowie, okolice Gliwic

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 20:21   #3295
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
No i fajnie robicie. U nas każdy każdemu robi i co roku problem. Kosztowne jest obdarować każdego a jeszcze gorzej coś wymyslec. U mnie w domu nie ma szans na jakiś podział bo dogadać się nie idzie. Od brata w sumie dalej nie wiemy czy robia prezentym Wiec postanowione ze skromnie. U tz jest taka zasada ze jest jeden worek dla każdego i każdy cos tam wrzuca komus. Tez nie jest zły pomysl. Może nie do końca sprawiedliwie budżetowi czy ilościowo ale to przecież jest nieważne. Każdy ma paczkę i się cieszy. Rok temu mieliśmy nie robić sobie z nimi prezentów, tylko dzieciom a co do czego przyszło to porobili i głupio nam było. W tym roku kupujemy jakieś drobiazgi żeby znowu nie było. Ale i z tym problem co tu dac dla teściowej jest, dla szwagra jest, nie ma nic dla teścia i siostry TŻ a mój uważa ze skoro się umowilisny z siostra ze prezentów nie robimy to nic jej nie kupujemy. A ze rok temu jednak się wyłamała to juz jej sprawa dla mnie tak dziwnie jednemu robić a drugiemu nie ale nie mam kompletnie pomysłu a TŻ ma olewczy stosunek.

Stary 2018-12-14, 23:31   #3296
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Losowanie to super pomysł! My też tak w domu robiliśmy z rodzicami i siostrą i jej mężem. Można było kupić jeden konkretny i przemyślany prezent za określony budżet, a nie duperelę każdemu.
W tym roku tylko siostry dzieciakom kupiłam prezenty. Już wszystko mam zapakowane. No i tż-owi powerbanka, z którego sama będę korzystać
Tż chce obdarować całą swoją rodzinę i oczywiście teraz za mną chodzi z obłedem w oczach "bo co on ma kupić?". Ten to się zawsze obudzi na ostatnią chwilę, a potem ja muszę ogarniać.
Jeszcze jego mama ma urodziny przy okazji. Myślę o jakimś voucherze do np. kosmetyczki. Ale jak ona nie chodzi wogóle to nie wiem czy to dobry pomysł.

Skąd ja to znam
U nas mąż mówił, że uzgodnił, że nie robimy sobie prezentów z Jego rodziną, a na 2 tygodnie przed się okazuje, że teściowa się rozmyśla bo jak to tak nam nie kupić
tylko teściowa ogarnie dla wspólny prezent i podepnie teścia, szwagierka podaruje nam osobne, a my mamy teścia, teściową i 2 szwagierki do obkupienia Już losowanie to wiele lepszy pomysł...

Całe szczęście, że miałam przeczucie, że tak się to skończy i te prezenty będą, więc młodej szwagierce kupiłam kombinezon do spania na wyprzedaży w home and you (już ze 2 miesiące wcześniej), teściowej i drugiej szwagierce dam kosmetyki bo mam ich masę: teściowej krem pod oczy i rękawiczki, szwagierce mgiełkę do ciała. Do tego dziewczynom jakieś pierdółki/słodycze. Teścia niech tż sam sobie ogarnia albo dorzucimy się do szwagierki na prezent...

Hm trudno mi się odnieść do Twojej mamy. Jeśli nie chodzi do kosmetyki, uznaje to za zbędne do szczęścia to nie wiem czy doceni taki prezent. Moja by nie doceniła? Prędzej jakbym fryzjera Jej fundnęła to by się cieszyła

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
No i fajnie robicie. U nas każdy każdemu robi i co roku problem. Kosztowne jest obdarować każdego a jeszcze gorzej coś wymyslec. U mnie w domu nie ma szans na jakiś podział bo dogadać się nie idzie. Od brata w sumie dalej nie wiemy czy robia prezentym Wiec postanowione ze skromnie. U tz jest taka zasada ze jest jeden worek dla każdego i każdy cos tam wrzuca komus. Tez nie jest zły pomysl. Może nie do końca sprawiedliwie budżetowi czy ilościowo ale to przecież jest nieważne. Każdy ma paczkę i się cieszy. Rok temu mieliśmy nie robić sobie z nimi prezentów, tylko dzieciom a co do czego przyszło to porobili i głupio nam było. W tym roku kupujemy jakieś drobiazgi żeby znowu nie było. Ale i z tym problem co tu dac dla teściowej jest, dla szwagra jest, nie ma nic dla teścia i siostry TŻ a mój uważa ze skoro się umowilisny z siostra ze prezentów nie robimy to nic jej nie kupujemy. A ze rok temu jednak się wyłamała to juz jej sprawa dla mnie tak dziwnie jednemu robić a drugiemu nie ale nie mam kompletnie pomysłu a TŻ ma olewczy stosunek.

Ooo wylałam swoje żale a teraz doczytałam, że u Ciebie to samo, czyli nie tylko u nas takie problemy na szczęście mam zapasy dobrych kosmetyków to nie mam stresu w tym roku z bieganiem i ogarnianiem.

Z tym wyłamaniem to tak mój brat zrobił z bratową, u mnie w rodzinie nikt nikomu nie kupował, a Oni przyjechali niczym święty Mikołaj z prezentami dla wszystkich.
Budżet, forma i funkcjonalność prezentów to zupełnie inna sprawa...np. Dostałam wtedy zestaw z Ziaji, gdzie pracuję z kosmetykami i mam ich po uszy to już serio szkoda kasę było tracić

Stary 2018-12-15, 02:40   #3297
NibyNic
Zakorzenienie

To ja z tej drugiej strony, bo ja obdarowywałam członków rodziny męża, tylko, że zawsze oni przychodzili do nas na święta. Ja z domu wyniosłam, że to czas prezentów więc przygotowywałam drobne (naprawdę drobne) upominki dla każdej pary plus coś dla dzieci. I tak np jednego roku było to po czekoladzie na parę, innego po małej butelce przygotowanej przeze mnie nalewki itp., sama nigdy nic nie dostałam (syn tak) ale nie potrafiłam tak nic im nie dać zwłaszcza gdy dzieci były małe.
W tamtym roku byliśmy zaproszeni do jednej z tych par to już tylko dzieciom kupiłam (I tak 5 prezentów wyszło) a w tym roku mąż tylko mamę zaprosił a zaproszeń od innych nie przyjął ani nie zapraszał (wytłumaczył się że dużo kasy, czasu i pracy pochłonęło wykończenie domu i że chcemy po prostu spędzić ten czas leniwie w domowych pielaszach).

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2018-12-15 o 02:59
Stary 2018-12-15, 04:10   #3298
czarna_pantera90
Raczkowanie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019...

U nas tez zawsze problem, bo każdy każdemu robi prezenty. O tyle co teściom czy bratu męża to normalne, ze robi się prezent, o tyle cioci, którą widzi się trzy razy w roku trochę ciężko coś wybrać:/
Próbowałam przeforsować pomysł, żeby robić prezenty tylko dzieciom, ale stanęło na niczym. A w ten sposób nie dość, ze nie wiem co kupic innym to jeszcze sama np w zeszłym roku dostałam: musujące kule do wanny, której nie mam; zestaw kosmetyków, który mnie uczula; kapcie 2 rozmiary za duże i perfumy, od których mam mdłości nawet bez ciąży ja rozumiem, ze liczy się gest a nie sam prezent, ale wychodzę tez z założenia, ze jak ma się coś robić bez zastanowienia na „odwal się” to lepiej tego w ogóle nie robić:/

Edytowane przez czarna_pantera90
Czas edycji: 2018-12-15 o 04:14
czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 06:38   #3299
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..

Cytat:

O rany to faktycznie syn drobniutki, bo moj 5latek tez wazy 24 kg
Cytat:
Cytat:
U nas tez zawsze problem, bo każdy każdemu robi prezenty. O tyle co teściom czy bratu męża to normalne, ze robi się prezent, o tyle cioci, którą widzi się trzy razy w roku trochę ciężko coś wybrać:/
Próbowałam przeforsować pomysł, żeby robić prezenty tylko dzieciom, ale stanęło na niczym. A w ten sposób nie dość, ze nie wiem co kupic innym to jeszcze sama np w zeszłym roku dostałam: musujące kule do wanny, której nie mam; zestaw kosmetyków, który mnie uczula; kapcie 2 rozmiary za duże i perfumy, od których mam mdłości nawet bez ciąży ja rozumiem, ze liczy się gest a nie sam prezent, ale wychodzę tez z założenia, ze jak ma się coś robić bez zastanowienia na „odwal się” to lepiej tego w ogóle nie robić:/

U nas tez losowanie ale my jemy 2 wigilie.

Pierwsza z moimi rodzicami i bratem wiec w tym roku wylosowalam brata i tate + rodzicom wspolnie robie prezent. Kupilam posciel do sypialni, do tego butelka swojskiej nalewki i czekoladki z Karmello jeszcze musze kupic.

A 2 wigilia to jest szał bo jest okolo 25 osob. Tesciowa ma 3 siostry wiec co roku wigilia u innej. (U nas wypada za 2 lata ). Super klimat jak jest tyle ludzi, naprawde tak rodzinnie i robimy losowanie wsrod doroslych. A oprocz tego zgadalam sie ze szwagierka, zebysmy w tym roku zrobily dziadkom (jej rodzicom, a moim tesciom) wspolny prezent ale za to jakis lepszy i wyszlo fajnie. Ustalilysmy co kupujemy, a ja ogarnelam dla dziadka, a ona dla tesciowej. Bo my tez zawsze od nich dostajemy + dzieciakom paczka i z mezem tez robimy sobie prezenty.

Ja juz mam wszystko kupione i popakowane wiec jestem gotowa wczoraj pomylam okna, popralam firanki i generalnd porzadki zrobilam. Na przyszly tydzien zostaly mi grube rzeczy w lazience do ogarniecia jak fugi na podlodze (mam biale) i szkielka w halogenach na suficie, ktore maz mial umyc ale... Zapomnial.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 07:36   #3300
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..

Cytat:

Do tych prezentów to święta racja. Niektórzy nie pomyślą i kupią co pod rękę wpadnie bez jakiegokolwiek zastanowienia byle by kupić...

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dzień dobry
Dziś wybieramy się oglądać wózki i foteliki - podejście nr 2. I Tesco odwiedzę Śmiesznie bo moja szwagierka chce się wyrwać z domu i jechać z nami, no na pewno 13 latka się tam nie zanudzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości